Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ma megtette a gépem az első céltudatos útját a gépem! Sajnos elfeljtettem fotózni, de az első tapasztalatok kivállóak! Mentem régi szántáson és komoly földúton! Utazó sebessége egy kényelmes biciklisé, elsőt nem is kell használnom 2-3-4 gyorsan egymásután. Igazán nem volt terhelve mert viziakácot hoztam vele. Majd holnap fotózok! Szép napot minden traktor építőnek!
Hü de jó a válaszod, a videókat merre találom, ezt az egyet láttam, kimegyek lefényképezek mindent ami nekem van, . Nekem inkább az erő érdekelne, mert a kapálógéppel bekapálok mindent, de az nem birja a krumplitöltögetöt , mert elég gyors és könnyú. Ha meg arra csinálok lassító áttételt nehezebb ,hamarabb van és jobb a te megoltásod. Én ezzel a géppel inkább a kis pótkocsit huznám és boronát, meg sorhúzót meg töltögetöt , ilyeneket ahol lassan és erösen kell menni.
Ezért gondoltam meghagyom az eredeti felnit, arra is lehet körmös gumit tenni vagy a 14 colos felnire biztosan van körmös gumi. Nagy vonalakban ennyi. Köszi a választ...
A difi igen meg van fordítva,jól látod.A nyelestengely szimeringje házastól ki van szedve,a tengely fel van köszörűlve csapágy méretre,valamint a ház is ki van reszelve(na ez cumi volt de sikerült).A difi szorítva van,kicsit nehezebb kanyarodni,forogni de jobb.
A féltengelyek 25 mm átmérőjű tömör acél.A difibe egy központosító karikával,és két belehegesztett négyzetvassal kapcsolódik.A külső tok az a kf-04 hajtás két pajzsa.Nekem így jobb mert a kerékkel tudok játszani a nyomtáv végett.Valamit a szabvány robi,kf-04,szentkirályi adapterek is felrakhatóak egyszerűen.
A szabadonfutás nekem sincs,de ez a konstrukcíó nem igányli mert képes vísszahajtani.Vagy kiteszed üresbe oszt gurul.
Fék nincs rajta ,minek van a póton.Megcsinálhatod a féltengelyt tokosra is,vagy ilyenre is.Vannak előnyei,hátrányai mindkettőnek.
A váltó kar nem nagy kunszt meg tudod csinálni.
Az 50 cm3 robogó motor,hú ott nálad a labda ,de szerintem a primer áttételt kell kiszámolni.
Én most csínálom meg szíjasra eddig láncos volt 1/3.78 ==16x3.78 @ 60.48,150 ccm motor és 6 hp.
Most ha meghozzák a szíjat 1/=80 lessz 30% tőbb jó lessz bőven viszi majd aterra ekét vidáman.
Tudnod kell hogy legalább az őssz áttételnek 1-esbe a te estedben szerintem 1/100-120 nak kellene lennie.Ez függ hogy milyen ekét ,kereket használsz.
Nétd meg a többi vídeómat,eléggé sok oldalú kis gép.
Még vannak ötleteim.
Megpróbálok az építéséről képeket feltenni,de volt egy hdd pusztulásom nem biztos hogy megvannak.
Sziasztok rég nézegetem a topicot. Most jött el az idö mikor kérdeznék tölled. Szeretnék egy ilyen masinát csinálni mint te , megvan a váltó , féltengelyek ,fék csötengely, felni,egy kis 50cm3 is robogó motor manuális váltó 2 sebességü, turbóhűtés. Az a kérdésem a difit átfordítottad? mert ha nézem akkor pont hátrafelé kellene mennie. Mert ugy tudom ha jobbra forog a motor akkor a skoda elöre megy. Még nem szedtem szét, nem tudom elfér e benne a difi. És szerinted elég erös lenne egy ks motor erre a célra. A gyári honda gcv 160 kapám van jó kis kocsival, de a kuplungot képes leégetni ,és mégsem akar elindulni ha megrakom, üresen simán szalad vele.Viszont fix kerekem van és a szabadonutást nem tudom megoldani.
Ez a szerkezet nagyon tetszik érdekelne az építés részletesebben ha nem titkos. megnéztem az összes hozzászólásod , elolvastam nagyon tetszik. Még 1 ha ez a gép van akkor ezzel lehet birok szántani ,vagy több kiskerti munkát megoldani, mert a hondás nekem nem válik be a gyári rotakapa kihajtással.