Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Sziasztok Mindenkik! Még új vagyok az oldalon, most akadtam rá, régóta építgetek kistraktort és ha valakinek tudok, szívesen segítek. Az első kistraktoromat magam építettem, egy 5,5LE OETL motorra építettem egy 4 plusz 1 fokozatú váltót,teljesítményleadó tengellyel. A rotakapa nem készült el utánna, de szántottam, fogasoltam, burgonyát vetettem, szedtem vele. Elég nagy pótkocsit húzott csak annyit és azt amit ráraktam. ha valakit érdekel teszek fel róla képeket. Mivel nekem feleslegessé vált-építettem egy komoly kistraktort-eladom vagy cserélhetem. Épitési tanácsot is nagyon szivesen adok, veszek. Üdv
Üdv érdeklődnék hogy megvan e még a traki, ha meg akkor csörgess meg légyszi és visszahívlak 06303783006,vagy írd meg hol van és mennyit gondolsz érte,előre is köszi.
Kis időbe tellett , míg elkészültek a fotók . Fészerben áll , nem pakoltam le róla , már évek óta nem használom .
A traktort nem én csináltam , készen vettük a bátyám csinálta a hidraulikus rendszert ami kifogástalanul működik . Látható a fotón a komoly munkahenger és a masszív emelőkarok . Mint írtam szabványos a felfüggesztése . Kissé homályos a kép , de látható hogy az első kovácsolt híd és a kormánymű rendes traktorról való , így az is megállja a helyét . Ha valaki hasonlót akarna építeni szerintem jobban ...meg gyorsabban ...kijön vele , ha ezt alakítja , spécizi föl egy kicsit , mint ha nekiáll anyagot gyűjteni hozzá . Trabant motor van benne , amíg használtuk a karburátorja szívatott néha , valahol eresztett és kifolyt az úszóházból a benzin , ezért kissé körülményes volt állás után indítani . De a traktor súlyához képest szerintem egy kicsit nagyobb motort elbírna és akkor nem kell magas fordulaton járatni . Szerintem egy 1000 körüli benzines , de még jobb egy dízel tökéletes lenne hozzá .
Ha valakit érdekel , van egy eladó házi készítésű traktorom . Nem pite darab , UAZ alapra van építve , komoly hidraulikával , MTZ szabvány 3 pont . Sajnos PTO nincs rajta . Trabant motorral van hajtva , ez a leggyengébb pontja , de ha valaki építene rá egy dizelmotort , akkor penge gép lenne .
De szerinted milyen szivattyút lehet bele tenni?Mert szerintem kicsi a motor ahoz hogy hajtson egy szivattyút.Mert a hszivattyúnál nem lehet a fordulatszámot lecsökkenteni,ha lassan forog nem emel.Az 5,5 lóerő kevés lessz.Gondolj bele legalább a szivattyú felveszi a felét.Ha esetleg mtz szervó szivattyú....talán....beválna????????
Azért mert elég kicsi,olcsó??könnyen beszerezhető???
A lada meg szerintem a legjobb alap ha alkatrészt kell cserélni azt kepsz a méh-telepen is fillérekért.