Kormányzati negyed, múzeum negyed, szörnyű. Halott dolgok. Meg teljesen feleslegesek. Szerintem csak kamu feladatért a reális juttatás az egyetlen cél.
Disney tönkretette a grafikát is, és sok mesefigura karakterét, már semminek sincs egyénisége. Szép fényesre van suvickolva minden, egyen-vigyorog, egyen-grimaszok, egyen-mozdulatok. Brr. Nagyon pipa vagyok rá. Meg az önkéntes követőkre :)
Nem szoktam morogni, csak megjegyzem magamban a hírek és a tények különbözőségét. Az én idegeim is érnek nekem valamit, így ha lehet nem teszem ki magamat mindenféle ügyintézős torturának.
Egy cipőben jársz Emmával. El kellene döntenetek, hogy morogtok-e a folymatosan emelkedő díjak miatt, vagy léptek. Az első változat kétségkívül kényelmesebb, viszont ha azt választjátok, akkor nincs helye a morgásnak. : )
A Micimackót felnőtt fejjel olvastam először, addig nem kerültünk olvasótávolságba, ki tudja miért.
Amíg kicsi a gyerek, nagyon érdekesen el lehet mesélni a történetet, az adott életkornak megfelelően, a képek jók hozzá, és a helyzetek mulatságosak is. Amikor meg már önállóan olvas ilyen terjedelmű könyvet, akkor élvezheti az eredeti szöveget.
Erről beszélek... Az ember ezeknek foglya. Szemforgatás azt mondani, hogy kis barátom, biztos megtalálnád a jó megoldást, amely nem növelné a rezsidet (jézusom, de utálom ezt a szót, pláne politikusi szájból: közmű, közszolgáltatás, inkább), noha mi megnöveltük odafentről. Ezek szolgáltatók, nem pedig rabszolgatartók; kéretik nem annyira sanyargatni őket, hogy én sanyaruljak bele pillanatokon belül.
Az OTP-t csak azért türtem évekig a pimaszságaikkal együtt, mert oda mentek az öszes rezsi számláim és írtóztam attól, hogy mindezt átvigyem máshova. Aztán mikor egyszer letiltottak a netes bankolásról, nagyon megdühödtem és belevágtam. 6 hosszú hónapon keresztűl állandóan az uj bankomba jártam, mert egyszerüen nem voltak képesek a rezsiszámlákat fizetni. Persze közben kiderűlt, hogy uj bankhoz új szám kell az Elműnél pl. meg hasonlóak. Nem hinném, hogy mégegyszer rávegyem magam egy bankváltásra.:-(
A Micimackó, az egy csuda. Angolul olyan, mint a Mary Poppins, nagyon angol, kicsit faramuci, az ember elolvassa, utána egyenruhát öltene, teát kérne, és azt mondaná, hogy well... Magyarul meg a legbájosabb dolog a világon. De attól tartok, egy gyereknek élvezhetetlen.
Nálam valahogy fordítva működtek a dolgok: Mark Twaint tizenkét évesen kezdtem olvasni (humoreszkeket, nem a Tom Sawyert), ellenben a Micimackót csak harmincévesen vettem kézbe. Igaz viszont, hogy áttételesen tőle származik a fogadott nevem.
Figyuzz, te aztán ismersz engem. Váltok én bankot, biztosítót azért, mert akkor olcsóbb? Mint ördög a tömjénfüsttől, úgy irtózom az ügyintézéstől. Pár hónapja felhívott egy ilyen brókerféle, hogy milyen pompás lesz, bontsam fel a biztosításomat, és kössem újra ugyanott, mire üvölteni kezdtem, hogy húsz éve önöknél biztosítom minden járművemet, felteszem, a legjobb tarifát garantálják nekem mint hűséges ügyfelüknek.
Fölöttébb. Nem tudom, ti hogy voltatok vele, de gyerekkoromban rémisztettek a "gyerekirodalomnak" aposztrofált könyvei. Ijesztőek voltak és idegenek. Aztán angol szakon tananyag lett, és az újraolvasáskor derült ki, mennyire érdekes és helyenként szívmelengető mindegyik, no pláne, amelyik nem gyerekirodalom. (Mondjuk én a Micimackóval is úgy voltam, hogy kábé tizenhat évesen kezdtem el röhögni azon, hogy a trotechnikus az mindig Elek. Későn érő típus vagyok, vagy mi.)
Történészként tudod, hogy szabadságharcok mindekitől lemondást követelnek. Egyelőre nem az életedet és véredet kérik - majd annak is eljön az ideje -, hanem csupán zabot.
Egyébiránt: évente egyszer biztosítót kell váltani - kötelezőnél és cascónál egyaránt -, lakásnál, nyaralónál két-három évente. (December elején kaptam meg a balatonszemesi üdülőre a 2013-as ajánlatot: 15 százalékkal volt magasabb a 12-esnél. Beszéltem velük, meglengettem egy másik biztosító ajánlatát, és bár a díj nem változott, három havi kármesntességi kedvezményt adtak.)
Érdemes ugyanezt időnként a bankoddal is eljátszani. Legalább a riogatás szintjén. (Tényleg, a te neved viseli a Goldman Sachs? : )
Hogy megragadjam az alkalmat visszaevezni az irodalom sokkal békésebb vizeire: Mark Twain volt a XIX. századi Amerika talán legszórakoztatóbb írója. Elnézést kérek, nem tudom legyűrni a kísértést, muszáj mai kifejezéssel mondanom: jó arc volt.
És persze a megtakarítást ők használják, a jegybanki kamat meg egyre csökken.
De minderre azt mondani, hogy ezen költségek rohamos, és elsősorban a robinhoodozás miatt bekövetkező emelkedésének semmi köze a "rezsihez", azért mégiscsak erős túlzás. Irgumburgum, na.
A nyugdíj, és/vagy fizetés tegyük fel, megy a számlára. Kifizetni a rezsit, átutalással, vagy készpénzzel (amit fel kell venni), szinte eben-guba, mert mindkettő után felszámolnak költséget , százalékarányosan. Kifizetni egy villanyszerelő, vagy más mesterember munkáját, ugye azután sem vonakodik százalékosan levonódni az a valami. Amellett, hogy a pénzkezelési szolgáltatást forgalomtól függetlenül is megfizeti az ügyfél.
Ugyanez történt velem is, majd hanyatt estem. Ugyanez a bank. Az én drága bankom, amelyik tavaly nyáron lényegében könyörgött, hogy szerződjek át egy másmilyen számlacsomagra, mert akkor minden ingyen lesz, a nevükre vesznek, és bankfiókot neveznek el rólam. Úgy látszik, mostanáig tartott ez a nagy szerelem.
Nem tudom, hogy ez mi, de eddig az ilyen utalás "ingyenes " volt. Csak azért van az idézőjel, mert az elektronikus számla havi díja tartalmazta az ilyen átutalások "díját", vagyis ilyet eddig nem számoltak fel. Éltem a lehetőséggel, hogy ha már van ilyenem, ne menjek a postára hetenként. Ez az OTP. Ami otp-s számlaszámra megy, ott nincs felszámítva ilyen díj, ha jól látom. Ez hány százalék, hátha valakinek kapásból megy :)
Aki egy kicsit is el van keseredve, annak mostanában azt ajánlom felvidulás céljából, hogy legalább egyszer úgy hallgasson végig egy Kossuth rádió híreket (leginkább krónikát), hogy figyeli az állítmányokat. Jövőbe látó vagyok, mert előre megmondom, hogy az ezután közvetendő híreknek mi lesz a lényege: emelkedik, támogatják, segítik, javul, emelkedik, támogatják, segítik, javul és így tovább a hírblokk végéig...