Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Elég jól összehoztad a trakit. Igaz én nem vagyok a pannóniamotoros hajtás híve, de olyan kalappal köszönjünk amilyen van. A munkahengert gépbontóból, MÉH telepekröl lehet kis szerencsével olcsón használhatót szerezni, legfeljebb csak karmantyúzni kell. A kettes lovaseke méretű ekét szerintem elbírja munka közben, főleg ha a zsuk váltó be van építve a hajtásláncba, a sebességfokozatok finomítására. A hátsó emelőkar megépítésére van-szerintem-használható ötletem, majd készítek rajzot, és ha lesz valaki aki felteszi elküldöm, mert ehhez a technikához annyira nem értek. Én is építettem hasonló kistraktort elő, hátsó hidraulikát tettem rá, az a megoldás ugy látom ide is jó lenne. Sok fejtörést okozott, de tökéletes lett. A zsuk felninek mi a mérete?
Nem lennének közös tengelyen a talajegyenetlenségek miatt, minden kocsinak függőlegesen egy keveset mozdulni kell, egymástól függetlenül. A szöghajtás az megoldható. Még egy finomság: az egész szerkezetnek a traktortó függetlenül oldalirányban kormányozhatónak kell lenni. Jobbra-balra 5-5 cm elmozdulás legalább kell a vetési pontatlanság kiküszöbölésére.
Szia! Igen TLT-vel akarom működtetni,csak az egy kis akadály, hogy a sortávolság 25cm (magrólvetett vöröshagyma) és 4 soros, tehát 5 kocsi kell.Ennyi fér a kistraktorom "hasa" alá. Én lánclehajtásra gondoltam, de az egy kicsit dgága, de más ötletem nincs.
Jól gondolod,olyanra gondolok, szeretnék olyat építeni. Vannak már elképzeléseim, de szeretnék tájékozódni, milyen az eredeti felépítése. Használható rajzot, képet még nem találtam. Hátha valaki tud segíteni.
Bocsi, de szántóeke valahová elkeveredett,sehol sem találom, ha nem keresem biztosan előkerül. Volna egy kérésem mindenkihez, aki ezt olvassa: Sorközművelő talajmarót, 4 sorosat akarok építeni a kis traktorom után, ha van valakinek a témához kapcsolódóan rajza, fényképe, műszaki leírása,elképzelése szívesen venném. Üdv a kis traktorépítőknek