Keresés

Részletes keresés

Bobo772 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 160

Sziasztok Néztem a videóid szuperek.Én épp azon gondolkodtam, nekem nem kellene olyan robi tengelyre megcsiálnom, mert én inkább huzatni szeretnék vele. Kapálni ott az uj honda 5.5 le erös kapa az nagyon jó kapálni de másra se. Ez a gép pedig huzhatná a boronát ekét töltögetöt ilyeneket, meg a futót.  Szétszedtem a váltót , nézegettem de ma jobban belenézek, mert úgy látom ha a difit beállítanám nem kell nagyon reszelni a házból , pont elforog. De nem találtam még megfelelö hézagolót a difibe de megyek az autósboltba és beszélek egy öregebb szakival hátha van elfekvöbe nekik és nem kell barkácsolni. Megvan a váltókar söt elhoztam tegnap a skoda motort is, hátha nem lesz erös a kismotor akkor eléteszem a 105 ös mocit. Az  csak elbirja már az ekét :-).Azon járt az agyam mikor néztem a skodát, annak ki lehet venni az elsö futóművet egybe, mi lenne ha azt megrövidítve ,arra fektetném a skoda motort , így olyan teherviselő elemként lenne egybe a moci és a váltó, de ez csak ötlet még egyelöre :-)

Most még az a kérdésem , én nem vagyok otthon az áttétel számitásba , amit ad a váltó az rendbe, amit ad a kismotor 2 sebessége - rendbe, de ha a kismotor és a skoda váltó közti áttétel az mi legyen gyorsító vagy lassító, persze ha erö kell akkor lassító kell, ez vajom 1:2 be elég e? mert  mondjuk egy ékszijjal megoldható vagy egy zsiga vezérmü kerékkel z tuti 1:2 arány és akár bordásszíj is hajthatná ami nem igényelne karbantartást.

Hirtelen ez jutott eszembe  még mielött barkácsolok, a képekkel úgy járok a fényképezömbe az akkuk úgy tönkrementek , pedig van 8 és  2 kell bele , hogy 1 napos töltés utánn nincs benne annyi erő ,hogy bekapscoljon......

Üdv a sok barkácsolónak Attila

Előzmény: iskra (152)
Bobo772 Creative Commons License 2010.11.22 0 0 159

Szia Köszönöm , még magam sem tudom mi legyen, és már a felniből is csak  1 db-ot találtam meg. Hiába nagytakarítás volt 1 éve azóta semmin nincs :-( hála az asszonynak....

Addig meg minek kérdezzek árat meg címet, ha meg aktuális lesz megbeszéljük...

üdv attila

Előzmény: patyesz25 (153)
taurus09 Creative Commons License 2010.11.21 0 0 158

Szevasz Iskra. Tönkrement a gépem most talán megjavult, elég sokmindenről lemeradtam. A sorközművelö tervezés anyagbeszerzés fázisában van,nem egyszerű 10db 11fogas 3/4 colos lánckereket, 20db 6010 csapágyat "baráti" áron beszerezni. Ha valaki tud, szívesen veszem a segítségét.  A trakimat is alakítottam építettem bele még 8 sebességet, így 16előre és 4 hátra fokozat van benne, elég nagy munka volt de jó lett. Még a hátsó hajtásra akarok difrizárat építeni MTZ difi van benne, elég macerés lessz, lehet meg tudom csinálni. A kibontott váltóról csináltam képeket, ha érdekel küldök. Nagyon tetszik a trakid néztem a videóidat, Talajmunkánál szerintem elbírna pótsújt, meg ritkább és nagyobb körmöket. Üdv.

Előzmény: iskra (116)
83aslacibá Creative Commons License 2010.11.21 0 0 157

Ilyen rosszak a képek hogy elriasztott mindenkit? :D

83aslacibá Creative Commons License 2010.11.19 0 0 156

Az ígért képek!

iskra Creative Commons License 2010.11.19 0 0 155

lehet videó is :D

Előzmény: 83aslacibá (154)
83aslacibá Creative Commons License 2010.11.18 0 0 154

Hali!

Ma megtette a gépem az első céltudatos útját a gépem! Sajnos elfeljtettem fotózni, de az első tapasztalatok kivállóak! Mentem régi szántáson és komoly földúton! Utazó sebessége egy kényelmes biciklisé, elsőt nem is kell használnom 2-3-4 gyorsan egymásután. Igazán nem volt terhelve mert viziakácot hoztam vele. Majd holnap fotózok! Szép napot minden traktor építőnek!

patyesz25 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 153

Van nálam 14 colos gumi 2 darab !!!!

Ha kell ?

Előzmény: Bobo772 (151)
iskra Creative Commons License 2010.11.18 0 0 152

T3000trac a felhasználónevem

Előzmény: Bobo772 (151)
Bobo772 Creative Commons License 2010.11.18 0 0 151

Hü de jó a válaszod, a videókat merre találom, ezt az egyet láttam, kimegyek lefényképezek mindent ami nekem van, . Nekem inkább az erő érdekelne, mert a kapálógéppel bekapálok mindent, de az nem birja a krumplitöltögetöt , mert elég gyors és könnyú. Ha meg arra csinálok lassító áttételt  nehezebb ,hamarabb van és jobb a te megoltásod. Én ezzel a géppel inkább a kis pótkocsit huznám  és boronát, meg sorhúzót meg töltögetöt , ilyeneket ahol lassan és erösen kell menni.

Ezért gondoltam meghagyom az eredeti felnit, arra is lehet körmös gumit tenni vagy a 14 colos felnire biztosan van körmös gumi.  Nagy vonalakban ennyi.  Köszi a választ...

Előzmény: iskra (149)
iskra Creative Commons License 2010.11.18 0 0 150

buta kérdés ha 1 fejjel szántanál???

Előzmény: patyesz25 (146)
iskra Creative Commons License 2010.11.18 0 0 149

Szia!

Üdv a topkban!

Látom van skoda hátsó futóműved.

A difi igen meg van fordítva,jól látod.A nyelestengely szimeringje házastól ki van szedve,a tengely fel van köszörűlve csapágy méretre,valamint a ház is ki van reszelve(na ez cumi volt de sikerült).A difi szorítva van,kicsit nehezebb kanyarodni,forogni de jobb.

A féltengelyek 25 mm átmérőjű tömör acél.A difibe egy központosító karikával,és két belehegesztett négyzetvassal kapcsolódik.A külső tok az a kf-04 hajtás két pajzsa.Nekem így jobb mert a kerékkel tudok játszani a nyomtáv végett.Valamit a szabvány robi,kf-04,szentkirályi adapterek is felrakhatóak egyszerűen.

A szabadonfutás nekem sincs,de ez a konstrukcíó nem igányli mert képes vísszahajtani.Vagy kiteszed üresbe oszt gurul.

Fék nincs rajta ,minek van a póton.Megcsinálhatod a féltengelyt tokosra is,vagy ilyenre is.Vannak előnyei,hátrányai mindkettőnek.

A váltó kar nem nagy kunszt meg tudod csinálni.

Az 50 cm3 robogó motor,hú ott nálad a labda ,de szerintem a primer áttételt kell kiszámolni.

Én most csínálom meg szíjasra eddig láncos volt 1/3.78 ==16x3.78 @ 60.48,150 ccm motor és 6 hp.

Most ha meghozzák a szíjat 1/=80 lessz 30% tőbb jó lessz bőven viszi majd aterra ekét vidáman.

Tudnod kell hogy legalább az őssz áttételnek 1-esbe a te estedben szerintem 1/100-120 nak kellene lennie.Ez függ hogy milyen ekét ,kereket használsz.

Nétd meg a többi vídeómat,eléggé sok oldalú kis gép.

Még vannak ötleteim.

Megpróbálok az építéséről képeket feltenni,de volt egy hdd pusztulásom nem biztos hogy megvannak.

Ha bármi kérdésed van segítek szivesen.

Jó munkát!

Előzmény: Bobo772 (147)
iskra Creative Commons License 2010.11.18 0 0 148

sajna más ötletem nincs.

Előzmény: patyesz25 (146)
Bobo772 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 147

Sziasztok rég nézegetem a topicot. Most jött el az idö mikor kérdeznék tölled. Szeretnék egy ilyen masinát csinálni mint te , megvan a váltó , féltengelyek ,fék csötengely, felni,egy kis 50cm3 is robogó motor manuális váltó 2 sebességü, turbóhűtés. Az a kérdésem a difit átfordítottad? mert ha nézem akkor pont hátrafelé kellene mennie. Mert ugy tudom ha jobbra forog a motor akkor a skoda elöre megy. Még nem szedtem szét, nem tudom elfér e benne a difi. És szerinted elég erös lenne egy ks motor erre a célra. A gyári honda gcv 160  kapám van jó kis kocsival, de a kuplungot képes leégetni ,és mégsem akar elindulni ha megrakom, üresen simán szalad vele.Viszont fix kerekem van és a szabadonutást nem tudom megoldani.

Ez a szerkezet nagyon tetszik  érdekelne az építés részletesebben ha nem titkos. megnéztem az összes hozzászólásod  , elolvastam  nagyon tetszik. Még 1 ha ez a gép van akkor ezzel lehet birok szántani ,vagy több kiskerti munkát megoldani, mert a hondás nekem nem válik be a gyári rotakapa kihajtással.

Köszi a választ Üdv Attila

Előzmény: iskra (132)
patyesz25 Creative Commons License 2010.11.17 0 0 146

Az eke nagyon jól van beálítva. T 25-nek a gyári 2-es ekéje.

Ha száraz a föld,akkor csak úgy repül a földbe.

A plusz elem a kerékre az meg azért nem jó, mert elég sűrün az aszfalton is járok vele.

Azt meg álandóan le föl rakni az nem a legjobb !

Sajnos nekem csak a zsuk felnire való V mintás gumi a jó !

Ha valaki tud nekem jó gumit akkor adom érte a 14 colos Vmintás gumit meg esetleg egy asztali körfűrész !!!!!!

380-as 450-es korongal!!!

Előzmény: iskra (144)
sínbohóc Creative Commons License 2010.11.17 0 0 145

Ilyen robihoz való rotációs fűkaszája van valakinek?

Az érdekelne, mi van a szoknya alatt :-))))

Gyártanék egyet, ha lenne valami minta.

iskra Creative Commons License 2010.11.16 0 0 144

erre gondoltam

Előzmény: iskra (143)
iskra Creative Commons License 2010.11.16 0 0 143

Vagy csinálsz vasból kerék szélesítő adaptert mingyá' megmutatom.

Előzmény: iskra (142)
iskra Creative Commons License 2010.11.16 0 0 142

Esetleg pótsúly????????

Ha egyébb lehetőség nincs betonból megcsinálni a felniméretre--------de ez csak ötlet.

Egy másik ötlet ha szerzel még 1pár ugyanilyen kereket és duplakerék hátúl(mint a nagy trakiknál John Dere,MTZ,stb.

Esetleg nem az eke van rosszúl beállítva.Vagy a talaj nagyon vizes??

Ma láttam egy New Hollandot a vizes talajon vicsorgott az 5 fejes ekével,szalonnás volt a szántás.

Ilyenkor még a 80-as MTZ-t is lecövekeli a 3 fejes eke,ha olyan a föld.

Előzmény: patyesz25 (141)
patyesz25 Creative Commons License 2010.11.16 0 0 141

Akkor nem tud senki zsuk felnire V mintás gumit ???

Nagyon kéne !!!

Nem tudja húzni az ekét, mert elkapar.

Előzmény: iskra (140)
iskra Creative Commons License 2010.11.15 0 0 140

Sajna nincs felnim hozzá  :-(

Na még agyalok rajta,most úgyis szét van túrva a vas.

A primer hajtást módosítom ,megcsinálom szíjasra,mert nagyon zajos,valamint az áttételt is megnővelem.

Előzmény: patyesz25 (138)
83aslacibá Creative Commons License 2010.11.15 0 0 139

Nem kell köszi! Nincs zsuk felnim. 2 uaz kerekem volt de azt most ajándékoztam el.

Előzmény: patyesz25 (136)
patyesz25 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 138

Sajnos még sztenderen van a traki, várom a lóvét.

Szerintem neked is jó lenne, mert nagyon nagy a minta rajta!

De te tudod.

Előzmény: iskra (137)
iskra Creative Commons License 2010.11.14 0 0 137

Szerintem hirdesd meg több helyen is,az ár az korrekt.Nekem 4X10 es kellene annak a darabára 9000 körül van (újonnan)

Hogy állsz a trakival???

Előzmény: patyesz25 (136)
patyesz25 Creative Commons License 2010.11.14 0 0 136

Na akkor nem kell senkinek ?

17000 ft vagy zsuk felnire 2 db kell. ráfizetéssel is !

Előzmény: 83aslacibá (130)
83aslacibá Creative Commons License 2010.11.14 0 0 135
83aslacibá Creative Commons License 2010.11.14 0 0 134

Van pár eladó cuccom! Az egyik ez de nézzétek meg a többi termékem is!

patyesz25 Creative Commons License 2010.11.13 0 0 133

Ha más nincs akkor 17000 az ára !!!

Előzmény: patyesz25 (131)
iskra Creative Commons License 2010.11.13 0 0 132

patyesz25 Creative Commons License 2010.11.09 0 0 131

Hali!

Ha tudsz szerezni zsuk felnire (V mintás) traktor gumit 2 darabot,

akkor egy az egyben csere !!!

Előzmény: 83aslacibá (130)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!