Igen, nekem is afelé húz a szívem. A linkelt oldalon nagyon dícsérik. Bár Te azt mondtad, hogy találtál róla negatív véleményt is.
A + szűrőkre tényleg az lesz a megoldás...
Köszönöm a képeket! (Hála az égnek ADSL van, nem zavarja a 400K :c)) )
Az igazság az, hogy én is a LD-20T -t szúrtam ki. Viszont csak jövő héten célzom meg Pestet. Ha addig bárki venne, megtenné, hogy az azzal készült képeket (vele/nélküle) felteszi valahová, és azt ide belinkeli? Bagor1! Az Olympusról is, ha tudsz!
Nem nagyon tudok dönteni. Két lehetőségem van: a Soligor 24.800-ért, vagy a Kenko 23.300-ért. Árban ez a maximum most.
Kicsit gondolkodóba ejtett az is, hogy mintha a Kenkora nem lehetne további szűrőket/akármiket pakolni(vagy csak én nem látok menetet az elején?).
Van valaki, aki több tapasztalattal rendelekezik a fent említett két márkával kapcsolatban?
Iscsu linkeje (556) és az Optiform Bt. ajánlata alapján a köv. cuccokat néztem ki:
Tele: Kenko LD-20T 2x 23.000 Ft.
Nagylátőszögű: Raynox DCR-720 0.72x 15.300 Ft.
Full kezdő vagyok és csak annyit szeretnék elérni hogy kis családomról, nyaralásokról valamivel jobb képeket tudjak csinálni, valamint webre kisfelbontású, izgő mozgó panoráma képeket csináljak.
Szerintetek jók ezek a cuccok erre a célra, vagy vannak olcsóbb megoldások is, és egyáltalán erre van szükségem???
Aki ért hozza pleace segítsen.
Nem kell, csak egy lehetőséget írtam a sok közül. Ha a gép nem csinálja meg, marad az utólagos korrekció képenként.
A Photoshopban nincs kimondottan ilyen lehetőség (szerencsére), ezért magadnak kell manuálisan megoldani ezt. Az egyszerűbb Adobe PhotoDeluxe-ban, vagy az Adobe PhotoAlbumban van ilyen automata lehetőség. Nem tudom milyen jók, de az a pár automata progi, amit láttam, nagyon béna volt (pl. ACDSee).
Jól értem? Minden egyes képet amin vörös szem van azt Photoshoppal kell retusálni? Van ugyan Photoshoppom, de nem vagyok profi a használatában. Van direkt ilyen irányú lehetőség a programban, vagy egyszerűen én manuálisan fessem át a vörös hatást?
Helló mindenkinek. Hosszas vívódás után megvettem életem első digit gépét egy A60-ast.
Viszont van vele egy problémám. Az egy dolog, hogy az obijektív oldala nekem is karcolódik. A nagyobb gondom a vörösszem! Azt hittem ha ennyi pénzt kiadok egy gépért nem lesznek vörösek a szemek az elkészített képeken. Persze az alternatíva még fenn áll, miszerint csak én vagyok hülye még a géphez. Mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban? Mit csinálok rosszul, vagy mit tehetek ez ellen?
Mivel nem nagyon találtam más hasonló tudású/árú gépet úgy döntöttem ilyet fogok venni a közeljövőben.
De azért még pár kérdés:
1. Vörösszem nagyon gáz? (kicsit sem tünteti el, vagy csak a szem legbelsejében van egy piros pont?)
2. Karcolódás ellen már van valami jó megoldás?
3. Még mindig tartok tőle, hogy vmi hibás széria van forgalomban (túl sok hiba, főleg az objektívvel). Szerintetek?
Az adaptergyűrű lehet pl. soligor is, ha megvárod, míg itthon is lehet rendelni. Az meg ki tudja mikor lesz...Vagy meg kell próbálni a külföldi rendelést.
Igen, a gyári 2.4x-es.
Objektív? Szerintem nevezzük konverternek, az objektív nekem az objektív. (Ezt is jól megmondtam...)
Szóval telekonvertert bármilyen* M52 menetűt vehetsz.
Gyárt a Kenko, Soligor, Hama, Tiffen, Raynox, de veheted a Canon, Olympus, Sony megfelelő menetű konvertereit is (ha ezekből létezik M52-es).
Viszont azt tapasztalat híján nem tudom, van e egyáltalán olyan, ami nagylátónál nem vignettál.
* Kérdés: mi a különbség a digitális gépre való és a sima között? És a 3 ill. 6 Mpixelig ajánlott közt?
Én is gondolkodom erősen előtét lencsék megvételén..
Gondolom a konverter gyűrű Canon legyen,de ezek szerint akkor lehet nem Canon Telét is venni ?
Ahogy néztem a gyári 2.4x-es nagyítású.
Akkor azt sem lehet csak tele állásban használni ? Ez igaz az össze teleobjektívre ?
Az jobb lenne,ha lehetne a teljes zoom tartománnyal használni..
Ha valakinek van már Tele,Macro,Wide lencséje csináljon please sample képeket,de ha lehet telénél valami szabadba menőt,mert egyszer ami ittvolt paneház kép az nem adta vissza annyira.
Múlt héten vettem egy használt Olympus 1,9x előtét konvertert az A60-hoz 13.000-ért. Nem volt időm túl sokat próbálgatni a hétvégén, de úgy tűnik nincs feltűnő képminőség romlás. Az optika csak tele állásban használható, különben erős vignettálás (fekete keret) jelentkezik.
A neten találtam külföldi Dimage7 fórumokon telekonverter tapasztalatokat (már nem tudom, melyik weboldalon), és ott elég jókat írtak erről, cserébe csupa rosszat a Kenko Ld-20T-ről, ami boltban 23.300,-
Ez az előtét pont M52-es, tehát adapter nélkül felment a Canon előtétjére. Aki esetleg ilyen zoom előtéteket keres, annak érdemes Sony cuccokat is nézni, mert ott is sok az M52-es!
Viszont jelentkezett egy kis gond, kíváncsi vagyok, Ti tapasztaltatok-e hasonlót: elég meleg volt (kb 35C), amikor használtam, és lemerült az elem. elővettem a feltöltött 2200-es Ansmann aksikat, és talán max 20 képet tudtam csinálni, utána többszöri próbálkozás ellenére mindig kikapcsolt a gép (előtte jelezte a kis piros logóval, hogy lemerülőben a telep). Vettem gyorsan 4 vadi új alkálit, bekapcs, 1 kép után megint kijelzi, hogy le fog merülni, és 2-3 kép múlva ki is kapcsolt. Ezt folyamatosan eljátszotta, bár az elemeket össze-vissza cserélgetve végül sikerült folyamatosan tényleg lemerítenem az összeset, de egy szettel max 5-10 kép sikerült, utána csere a régiekre. ?????
Nem emlékszem, de csoda hogy csak ez az egy kocsi van a képen. Elég nagy a forgalom hétvégén, még este 10-11 körül is. Éjjel meg nem volt kedvem emiatt felkelni.
Az LCD védésére egy jó megoldás a Filmolux márkájú fólia. Nyom nélkül lejön, sokkal átlátszóbb, mint az eredeti fólia, és nem is koszolódik, rongyolódik olyan könnyen. Bibi az, hogy nem tudom hol lehet kapni (havertól van), bár kis keresgéléssel a magyar forgalmazóra rá lehet találni a neten.
Szia, én mivel sokat irták mielőtt megvettem ,hoyg karcolódik, még a gyári főliát rajtahagytam, szobában és kevés hátsó fénynél tulzottan nem zavar (nem jobban mintha a karcok az éles lcd-n lennének) napfénynél meg amúgy se látni igazán... amit találtál az nagyon tetszik nekem, erősen gondolkozom a mekgájverféle olcsó megvalósításán a házisufniból...
apropos: legközelebbi esetleges lillafüredi fórumtaliba igen bennelennék, már ha két hetes A60 tulajdonlással ez megoldható. jövő hét? :)
És ekkor a derült égből ...
Kezdő révén olvasgatom a tanácsokat. Előbb-utóbb kéne egy könyv(persze olcsón a legjobb). Eljutok a fotohaz.hu-ra. Ott feltünik egy apró betüs:
LCD napfénykereső >>>. Rákantintok. Ledöbbenek! Jól értem? Ráragasztok egy olyant mint gondoltam? Így nem az LCD-n fekszik fel a gép és kifelé tépőzáras? Ráadásul rátehetek egy 2x-es nagyítású keresőt? Azon kívül, hogy kicsit drága, szerintetek milyen? Látta már valaki? Engem látatlanban elkápráztat. Gyűjtsek rá? Kis aggály: ha letépem a tépőzárat nem tépi le plexit is és válik láthatóvá a Sony LCD panel?
Bocsánat a hosszért. Gondoltam sokaknak hasznos lehet amire bukkantam. Vagy újra feltaláltam a spanyolviaszt?
Kb. 1hónapja olvasom a topikokat, 1hete megvan az A60-am. Számítottam rá, hogy az LCD karcosodik. Próbálom mielőbb beszerezni a védőfóliát(ez vidéken nem egyszerű, ráadásul jó lenne 1-2 lap mert a pénzkészletem eléggé lenullázta a gép+CF256+töltő+4akku+tok=112eFt). Ami leg inkább zavar, nem is a szó szerint vett karcok, hanem a napsütésben látható(szobában szinte láthatatlan) szivárványos kis foltocskák, amit valószínű a tokba ide-oda csuszkálás okoz. A tok belül valami széldzseki anyag féle. Gondoltam mért nem tudtak, valami kis körbefutó pár milivel kiemelkedő kis peremet gyártani az LCD-t borító plexi lapra. Gondolkodtam esetleg én hogy tudnék ráragasztani valamit(olcsó és praktikus dolgot, mekkora egy diakeret(nekem nincs), minek 1,5" a mérete, esetleg öntapadós)???? Egyenlőre nem jöttem rá. Esetleg ti?
Bár nem tőlem kérdezted, mégis válaszolnék. A képek Lillafüreden készültek és a miskolci Vadasparkban.
A folyó pedig nem folyó, hanem a Hámori tó, ami szintén Lillán van. :)
Az élességállításnál nem egészen arról van itt szó. Makrónál még jó, hogy jobban látod az élességet. Próbáld ki: menj ki a szabadba, és próbálj meg manuálisan élességet állítani. Alig fogod látni az LCD-n, hogy változik-e valami...