Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nincs meg a fogantyú a motorhoz de azt szerintem bicigli fékkarral meg tudom oldani, nincs még gázkar sem ,ha tudnál az is jó lenne még...De kezdek dilemmába esni , nem is lesz ez jó :-(
tényleg olyan kicsi a motor ,lehet nem is birja majd el a futót ha a kertbe megrakom :-(
Ok! Itthon nem találtam kormányt de elmegyek haverhoz s ha nem felejtem és ha lesz nála akkor viszek egyet. A motorhoz neked megvan a gáz meg kuplung szektor vagy azt is szerezned kell?
Szia én Abonyban lakom Szolnokon dolgozom, megbeszélhetünk egy találkát ahol megosztod a sok tapasztalatod :-) Hátha máshogy látom a világot, Egyelöre még nem tudtam kipróbálni mert nincsen kormány hozzá és a hondáról nem akartam levennei azt rábarkácsolni. Egyelöre keresek még hátha találok egy bontott gépet valahol , vagy a csöszerelö komám hajt egy csőből két szarvat rá.. de sok a dolga , ilyenek a maszekok :-) Üdv mindenkinek
Így már értem a lánchajtást. Megoldható ebben a formában. Szerintem az 1,2m-es rotakapát,nem túl mélyen és a traki mozgatását elbírja. Ha jól emlékszem 14 paci van a pannóniában, ha nem javítsatok ki. 1977-ben volt ilyen utoljára a kezemben. A hidraulikát meg szerintem megépítheted az én első hidraulikámat alapul véve. Nem egy bonyolult dolog, csak idő kérdése. Majd küldöm a képeket.
Szia értelek a vonórúd azért nem merev szerintem mert tengelyirányba tud fordulni úgy van csinálva. Én is arra gondoltam ám ,nagyon széles és hosszúnak találom, bár ha a kertben tudom használni,boronát huzni , ekét , ezt azt amazt , akkor megérné. De ha felmérgel eléteszem a skoda motort az már biztos elbírja....De most mekkora vázat csináljak neki? a kapámon egy öntvény darab van kb 6 mm-er vastag 30 x70 mm es kocka rész ami hozzá van öntve a vázhoz a kapa tengely szárán. arra csináltam azt a felfogatást u vasból , szerintem az az alu öntvény sem erösebb mint a 50 es szögvas. De azért jó mert még mindig lehet alakítani és ha mindenki ad 1 jó tanácsot jó gép lehet. De itt jön a képbe a pénz, mert ha lenne akkor a fene barkácsolna ilyet , vennék készen egy szlovák Agzat nevü gépet ami nagyon tetszik és azután bármi lehet....yutubén beírod agzat és van egy csomo videó rólla...Köszi a tanácsot... sziasztok
A hátsó hidraulikával hogy állsz? Milyen széles a trakid? A rotakapához nagyobb teljesítmény kell mint a szántáshoz. Egy sekélyen dolgozó rotakapát biztosan elbír, fóleg ha van alacsony menetsebesség a trakidban. A telsesítményt mivel viszed hátra, alacsonyab teljesitményeknél nem olyan lényeges, de én inkább kardántengelyben gondolkodnék. Nem igazán értem, hogy akarod a lánchajtást, fólag igy, hogy keresztben van a motor? Milyen képeket küldjek?
Elmondanám a véleményemet gondolom azért raktad fel a képeket. Az a motor gyenge lesz ha jól látom thomos, kb 1,5 lovas lehet. Gyenge a keret amit heggesztettél, gondolj bele ha megrakod a kocsit, az erők ott fognak a legjobban hatni, minden terhelés a vonószemre megy s nem csak a súly hanem a csavarodás is veszélyes és aminek ellent kell állnia. A nyomtáv nagy, ha visszább lapozol s megnézed a képeimet enyém elég keskeny de forduláskor így is bele kell kapaszkodnom. Ha valahol eltérés van a féltengelyeknél akkor vagy balra vagy jobbra fog húzni. Az enyém is elsőkörben majdnem leszedett az ülésről.
Engedjél meg egy tanácsot. A robi után ekét igen egyszerűen, kevés anyagbol.néhány óra ráfordítással el lehet készíteni, szerintem nem érdemes súlyos ezreseket kifizetni érte. Gondolom nem akarsz hektárokat szántani a robival?
Mint már írtam nem értek annyira a számítógéphez a fiam csak hétvégén van itthon, ez az ő tudománya, akkor tudok képeket feltenni. Ird meg melyik része érdekel, mindent megmutatok, semmi sem titok, de ha kérdezel addig szóban válaszolok. Ötletet sem tudsz lopni, minden nyilvános.