Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Értem amúgy jó lesz majd az mz karburátorral csak kell majd neked valami hézagoló a szívó csonkra mert egy kicsit szélesebb a mz karburátor szívó torka:))
Szia ezek voltak az elsök csap szétszed kitakarít kompresszorral kifujattam , karbi t is arany tiszta , bár lehet annak fúvóka baja ha már elöte is ezt csinálta. Tank levesz kitakarít, uj fötengely szimering, hátha , levegöszüró kitakarít uj olaj bele .De lehet az hgy a gyürü kopott és onnan dolgozik át ? nem reagál a gázadásra sem, ugy fél szívatóval dolgozik, még nem kaptam meg a 150 es mz karbit ,hogy rápróbálnám :-(
Szia tudnál még segíteni, az istenért nem pörög fel a masina. indul pöcög , adok neki gázt és hangos durrogással beledurrog a karbiba és leáll. A gyujtás vezetékei nem lehetnek rossz sorrendbe, kerestem a neten de ott azt írja "Robi gyujtás:Ha eredeti a tirisztor akkor G: piros I: sárga 1: fehér 15: kék Ha magyar akkor is ugyanez csak nincs kék vezeték. OKÉ?" de nekem van egy zöld duplaszál egy zöld fekete ez lehet a gyujtásé mert ezzel van összekötve a leállító és van egy piros , valamint egy kék ami lóg a levegöbe, szikrát ad , már a kipufogót is levettem hátha az fojt rá de nem igazán változik..
Azóta sem tudok emilt küldeni neked sikertelennek mondja a vipmail....
Igen picike a motor, én még nem láttam romet vagy riga motorosat szerintem ez a motor is azt az erőt tudja. egy simson motor jobb lenne. De ne ad fel! Rakd össze s meglátod milyen lesz aztán majd menet közben kialakul! Sajna még nem bírtam szerezni kormányt, de fogok csak mire eszembe jutott eltelt az idő. Haver most vett egy pannónia motorosat és azt keltettük életre. Holnap gyere be azért.
Az mf70esben van fantázia egy simson motorral eltudnám képzelni.!
Nincs meg a fogantyú a motorhoz de azt szerintem bicigli fékkarral meg tudom oldani, nincs még gázkar sem ,ha tudnál az is jó lenne még...De kezdek dilemmába esni , nem is lesz ez jó :-(
tényleg olyan kicsi a motor ,lehet nem is birja majd el a futót ha a kertbe megrakom :-(
Ok! Itthon nem találtam kormányt de elmegyek haverhoz s ha nem felejtem és ha lesz nála akkor viszek egyet. A motorhoz neked megvan a gáz meg kuplung szektor vagy azt is szerezned kell?
Szia én Abonyban lakom Szolnokon dolgozom, megbeszélhetünk egy találkát ahol megosztod a sok tapasztalatod :-) Hátha máshogy látom a világot, Egyelöre még nem tudtam kipróbálni mert nincsen kormány hozzá és a hondáról nem akartam levennei azt rábarkácsolni. Egyelöre keresek még hátha találok egy bontott gépet valahol , vagy a csöszerelö komám hajt egy csőből két szarvat rá.. de sok a dolga , ilyenek a maszekok :-) Üdv mindenkinek