Israel informaciot adott arrol, hogy ma is tizezrek hasznaltak az Israel altal letrehozott tamadasi szünetet arra, hogy a Gazastreifen eszaki reszeröl delre mentek.
Mar több napja megy az eszaki terület meg ottmardt lakossagatol az hogy gyalogosan is kihasznaljak az elözetesen bejelentett tamadasi szünetnek az idejet arra, hogy delre menjenek.
Spiegel online mai cikkeböl (monitorkepek is az oldalrol)>
Israel meldet Flucht von weiteren Zehntausenden Palästinensern in den Süden des Gazastreifens
Über Korridore und zu bestimmten Zeiten will Israel Menschen aus dem umkämpften Nordgaza eine sichere Flucht Richtung Süden gewähren. Armeeangaben zufolge sollten sich auch am Freitag etliche Menschen auf den Weg gemacht haben. 10.11.2023, 15.53 Uhr
Az izraeli csapatok a közelmúltban razziát tartottak Mohammed Sinwar, Yahya Sinwar testvérének irodájában, valamint a Hamaszon belüli Sabra zászlóalj főhadiszállásán.
Ugye én erre nem találok adatokat, ezért kérdezem, az Eurostat szerint 2022-re közel 278 ezer nem belföldi születési magyar állampolgárt jegyzünk,
de ebből a számból nem derül ki mennyi a határon túli magyar.
2017-hez képest meg nem nagy a növekmény, 77 ezer.
Az sem tiszta, hogy mennyi a teljesen veszélytelen és beilleszkedni képes/hajlandó Ázsiai, vagy fordítva: a potenciálisan veszélyes muszlim.
Illetve -reméljük- ezt a keretszámot nézve még képesek a magyar szolgálatok a terrorveszély elhárítására, mert ugye ebben mindenki benne van, és valszeg nem a kínai kolóniákra kell első sorban figyelniük.
A barátom lánya kiírta, az aggódó itthoni ismerőseinek, hogy nem jönnek haza, mert az ő hazájuk Izrael!
Az életük árán is, de meg fogják védeni!
Csak egy kérdés? Itt a gányban, le írná ezt valaki, ha ez velünk történne meg?
Nem értelek, miért nem érted a lényeget, miért nem érted a provokációt, egy világot meg tud vezetni egy Iszlám propaganda?
A te barátaid akik ott élnek, azoknak is az a véleménye, mint neked?
A terrorizmust el kell ítélni, mindenáron!!! Csírájában el kell fojtani, és kérlek szépen ne gyere nekem számokkal, mert vagy elhiszem, vagy nem! Most éppen úgy érzem, hogy nem! Láttam egy videót, ahol emberek torkait elvágták, ugye tudod, hogy a lefejezés, torok elvágás, az nem éppen jellemző az IDF módszereire!
A Palesztin áldozatokat mélységesen sajnálom! A saját népe áldozatai ők!
"..évente kb 60.000 bevándorló érkezik Magyarországra, ők mindannyian a saját, a magyartól eltérő kultúrájukat hozzák." (pontosítás: 2022.-ben 55.514 fő)
Egyébként úgy gondolod hogy a Németországból bevándorló az mind szőke és kékszemű?
Nem a robbantásokról volt szó, hanem a kereszténység mint összetartó erő gyengüléséről.
Egyébként emlékeim szerint Magyarországon legutóbb éppen egy echte magyar robbantott.
Elnézést kérek de hívő keresztényként talán jobban értem a kereszténység lényegét mint te.
Nekem a kereszténység nem a jézuska aki ajándékot tesz a fa alá, vagy a milkanyuszi húsvétkor, de még csak nem is a köldökig felhúzott miniszoknyában billegő Isten előtt tett esküjét megszegő, válófélben lévő művésznő húszcentis kereszttel a nyakában.
Nekem az egész életem erkölcsi alapja. Nekem minden ember halála fáj, azé is akit "jogos" bosszúból ölnek meg.
Azon pedig igen csodálkozok, hogy nem ismered a muzulmán hívők egyszerű és egyszerűen követhető hitvilágát.
Csak gyorsan rákereste és rögtön puffogtam mert csak a számokat vizsgáltam és nem találtam magunkat:-)
Viszont az Eurostatnál sem látom a 60 ezres számot, sőt, mivel ez időben csak 2017-ig megy vissza, ezért azt sem tudom ebből összerakni, hogy ebből mennyi a magyar.
2017-ben 202 899
2022-ben 277 986
Van némi növekmény, de ebből meg az nem derül ki, hogy ebből mennyi muszlim.
Azért ne legyünk nagyon PC-k, nem japán taoisták, vagy vietnámi buddhisták szoktak robbantgatni Európában, nagyon nem mindegy honnan a növekedés.
Ja, még olyan is hogy Irak tele van tömegpusztító fegyver el illetve kuvaitban a gonosz iraki katonák kuvaiti csecsemőket tépnek ki az inkubátor okból...