„semmit érte nem várván; és a ti jutalmatok sok lesz,”
A mondat első felét „ semmit érte nem várván”, azonnal értelmetlenné teszi a mondat második fele: „a ti jutalmatok sok lesz,”.
Ezt az elvárást legfeljebb egy ateista ember tudja teljesíteni, egy vallásos már nem. (az ateista mivel nem hisz Istenben, ezért a mennyei jutalomban sem.)
Szóval, mit idegesít, hogy a visi-vasid a hét első naptya a telódon, bulgár? Nem a hét első naptyán támadt 'hát föl Jézus, bulgár? Meg különbenis, nem ép te mondád, hogy "(a)z ünnepnap a fontos, de nem pont elhelyezkedése a naptárban", bulgár...?
Ha meg akarta volna változtatni, nem vési elébb kőtáblába. Mert a kőtáblába vésetés nem a labilitás, bizonytalanság, változtathatóság, ideiglenesség, instabilitás szimbóleuma - vagyis örökkévalónak szánta...
Vehetsz zsidót is, de 7 év múlva fel kell szabadítanod. Ill. 7 év elteltével dönthet úgy, hogy a rabszolgád akar maradni, ebben az esetben át kell fúrnod a fülét, hogy mindenki lássa: önkéntes rabszolga az illető.
Isten nem vásárnapista. Nem viccből, csak úgy áldotta s szentelte meg a hetednapot. Nem viccből véste kőtáblába. Ki jogosított hát föl rá, hogy meg merészeld változtatni a heti szent napot? Honnat véled, hogy ehhöz jogod van...?
A kereszténységet a kezdetben a római állam azzal vádolta, hogy zsidó szekta.
Ezért is volt igyekezet a távolodásra. Lásd, ünnepelni kezdtük a Karácsonyt, pedig nem volt eredetileg keresztény tartalma, hozzácsaptuk Jézus születését, aki pedig tavasszal született. Plusz abbahaytuk a zsidó naptár használatát a Húsvét kiszámítására. A szombat-vasárnap mozgatás mögött is volt ilyen ok.
Szociális hálóban cenzor voltam 2020-2022 között, az megszakítás nélküli munka. Bármikorra beoszthattak, bármely napra. A legszarabb műszak a 23:30-07:30-as volt.
Nem szimpatikus az amerikai vasárnap-szombat divat, nekem a hétfő-vasárnap jobban tetszik, ennyi az egész.
A telefont angolul használom, s láthatóan az angol nyelv választása esetében nem lehet variálni a hétbeosztáson. Ami hülyeség, de ez van.
Egyébként a telefon jó, másnak is ajánlom. Xiaomi 13T Pro. Pár hónapja vettem a régi Samsung S10-em helyett.
Tulajdonképpen egyetlen hibája ez a naptár ügy.
Korábban nem hittem, hogy egy kínai telefon jobb lehet egy koreainál, de íme, tényleg az.
Nekem a telefon léteszköz, a legkevesebbet telefonálásra használom.
Egyik hobbim a hangoskönyv és a felvett előadások hallgatása menet közben, amikor nem tudok olvasni. Ma pl. a nagyobbik kutyámat sétáltatva - a kisebbnek hideg volt kint - az egyetemes zsinatok történetéről szóló 12-órás előadást hallgattam, kb. a 60 %-ánál járok.