Keresés

Részletes keresés

BerCLas Creative Commons License 2024.07.14 -7 3 21169

A spanyoloknál nyolcas döntő van, nálunk nem (korábban volt talán egy-két évig ilyen).

Előzmény: robi0122 (21168)
robi0122 Creative Commons License 2024.07.14 0 3 21168

Nem magyar otlet, a spanyolok mar nagyon regota igy szervezik a kupat a hazajukba, onnan vettek (szerintem) az otletet hazank donteshozoi.

Előzmény: Szhely__13 (21166)
zizou0005 Creative Commons License 2024.07.14 -2 5 21167

Kupa ... aznap nyilván idegesít, főleg ha sokkal gyengébb csapat ellen esünk ki azért, mert csak a mezt teszik fel a pályára.

Másnap még nyilván beszélgetek róla pár szurkolótársammal, de már lehiggadva. 

3.nap pedig már nem is emlékszem rá.

Részben a lebonyolítás miatt, részben pedig azért, mert igazából semmivel sem jár ha megnyered.

Szhely__13 Creative Commons License 2024.07.14 0 3 21166

Ên a kérdésre azt válaszolom, hogy egyiket sem cserélném el - a szezonban ami szembe jön azt kell megugrani. Ha nem akarjuk, vagy lenézzük,akkor minek megyünk oda 😊 (nem igazán a mi műfajunk, az tény)

A lebonyolítási forma most xar,  újabb remek magyar ötlet, de aztán ki tudja lesz-e élvezetesebb is. Mondjuk attól a kupa-műfaj nekünk még kihîvás marad, hogy milyen formában bonyolîtják.

Előzmény: Godemperor (21160)
nForce Creative Commons License 2024.07.13 -4 2 21165

A Magyar Kupa jelentőségéről egy gondolat: ha nagyon megerőltetem magam sem tudnám felsorolni az elmúlt 10 év kupagyőzteseit, ellenben a bajnokságot nyert csapatokkal. Kb úgy van meg már az emberben az egész, hogy van ez a plusz sorozat, ami hülye időpontban, hülye lebonyolítással, lehetetlen helyszínen kerül megrendezésre és a presztízsen túl a világon semmi jelentősége, értéke nincsen.

Jó volt megnyerni pár éve, hiánypótló volt, de ha soha többet nem nyernénk kupát, csak kétévente bajnokságot, én azzal is boldogan kiegyeznék.

Szhely__13 Creative Commons License 2024.07.13 0 1 21164

Jaja îgy megvan, köszi szépen, ja igen és még a Lakatos bunyó is

Parázs meccs volt

Jobban egyben volt a mezőny akkor

Előzmény: PHX Valley (21163)
PHX Valley Creative Commons License 2024.07.13 0 2 21163

2009.05.16. Paks - Falco KC:

https://www.youtube.com/watch?v=mJ0BS0yvp_8

Előzmény: Szhely__13 (21162)
Szhely__13 Creative Commons License 2024.07.13 0 1 21162

Nézzetek amit találtam, ez az első bajnoki címünk évében volt kupadöntő, érdekes most az összeállításokat olvasni:

https://kosarlabda.ase.hu/hirek/magyar-kupa-ferfiak-negyes-doent

Valójában azt kerestem, hogy milyen meccs volt itt az Arénában, amikor volt az a Laci - English fejelés, kakaskodás,parázs hangulat....utána Laci eltiltása, na ha valaki visszaemlékszik a részletekre, segîtsen pls.

Előzmény: PHX Valley (21161)
PHX Valley Creative Commons License 2024.07.13 0 4 21161

A kupának ez a lebonyolítási formája tulajdonképpen egy minitorna... A régi - mikor még az első és másodosztályú mezőny kieséses alapon tolta végig - értékesebb volt. Én még emlékszem arra (nyolcad, vagy negyed döntő lehetett), mikor 20-szal vertük itthon az Albát (szerintem a Shannon, Dávid Kornél, Halm-féle csapat lehetett), örömködtünk előre, aztán 30-cal hazaküldtek minket. Na akkor még volt presztízse...

Godemperor Creative Commons License 2024.07.13 0 5 21160

Feltennék egy kérdést.

Egy bajnoki győzelmet hány kupagyőzelemmel cserélnél el? Mert nekem 5 kupaarany sem érne egy bajnoki címet. Persze mások vagyunk, elfogadom a te prioritásaidat is, csak nem egészen értem. Én amikor itthon az alapszakaszban kikaptunk a Körmendtől sem dőltem a kardomba, mert nem ossztott-szorzott. A lényeg a bajnoki cím, a többi sallang.

Előzmény: dd20120519 (21159)
dd20120519 Creative Commons License 2024.07.13 -2 4 21159

ja csak éppen a szezonnak más szájíze lehet a végén. Ha elbaszod a bajnoki döntőt, de legalább van egy kupa győzelmed, az teljesen más emléket ad a szezonnak. Ha elbaszod a kupát meg a bajnokságot is, akkor az rosszabb, ráadásul kétszer is ingyen odaadtuk a kupagyőzelmet az Olajnak, persze utólag ez nem számít, mert megnyertük sorra a bajnokságokat, de ez nem lesz mindig így.

Előzmény: BerCLas (21146)
Szhely__13 Creative Commons License 2024.07.13 -1 3 21158

Circo, a mi szemszögünkből, jelen pillanatban îgy látjátok. Nem lesz mindig îgy.

Fejődés vagy jó széria, mindegy is, hogy hîvjuk, ahogy minden változik, a fel- és leértékelődés is.

Előzmény: BerCLas (21156)
Godemperor Creative Commons License 2024.07.13 0 3 21157

Épp ezért utálom a mostani lebonyolítást. Mégegyszer mondom, ami most van az nem kupa, ez egy vicc. Egy mini PO, nulla téttel. Legalább lenne egy nemzetközi sorozat, ahol indul a győztes. De már az sincs.

Előzmény: Szhely__13 (21155)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.13 -6 2 21156

Akkor majd igen, de ez így normális. Nem kell azért valamit túĺértékelni most, mert majd eljön az idő valamikor... Örülni lehet és kell is egy kupagyőzelem esetén, ha viszont nem sikerül, akkor annyira bánkódni sem kell miatta. Ez a fejlődés természetes velejárója.

Előzmény: Szhely__13 (21155)
Szhely__13 Creative Commons License 2024.07.13 -2 3 21155

Kulturáltan beszélgetünk róla, tehát nincs ezzel semmi gond.

Viszont elgondolkodtatott amit îrsz, hogy az első kupaarany miatt volt fontos...Valóban csak amiatt? Nem azért is, mert akkoriban a bajnokságban egy nagy sikert elérni csak az álom kategória volt?

Tehát a kupa inkább a bajnokságra esêlytelen csapatok kiugrási lehetősége? Egy siker, egy ünneplés a szurkolókkal, kiütni egy esélyesebb csapatot.

Ha majd a Falco már nem ezen a sikeres hullámon ül mint most, (legyen ez még nagyon sokáig îgy) és esetleg középcsapatként fut, mint a Lazics, Mandics stb korszakban, és esély nem lesz a PO-ban döntőig menetelni, hidd el,hogy akkor a sikerre éhes játekosoknak, stábnak, és legfőképpen a zúgolódó szurkolóknak rohadt fontossá fog válni és messze fel fog értékelődni egy kupasiker is. 

Előzmény: Godemperor (21152)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.13 -8 0 21154

Nem haragszom, mert normálisan leírtad az ellenvéleményedet, nincs ezzel semmi gond.

Engem a tárgyi tévedés olyan értelemben soha nem zavar, hogy emiatt nem hurrogom le a másikat, hanem leírom a tényeket, hiszen ezzel neki is segítek abban, hogy miben tévedett. Édesapámmal együtt ezzel mindig úgy voltunk, hogy nem a másik hülyeségét emeltük ki ilyenkor, hanem a saját okosságunkat (magunk között), ha észrevettünk valamilyen tévedést. Ez szerintem inkább egy amolyan pozitívabb megközelítés.

Az adott esetet illetően lehet egy ilyen megnyilvánulás a szerencsésebb: "Valóban szó volt arról, hogy esetleg érkezhet irányító posztra egy légiós, de mivel Váradi Benedek visszatért és Pongó Marcell is maradt, így már meg van a két irányítónk."

Előzmény: 61159 (21150)
Godemperor Creative Commons License 2024.07.13 0 2 21153

Ezt nálunk akkor vezették be, amikor csökkentették a légiósok számát, aztán boldog-boldogtalan elkezdett minden jöttmentet honosítani. Ez kívételesen egy jó szabályozás, bár tényleg sokan nincsenek tisztában vele.

Előzmény: basaja (21151)
Godemperor Creative Commons License 2024.07.13 -2 2 21152

Az első kupagyőzelem fontos volt, pláne a sok ezüst miatt. Azt sajnáltam hogy nem voltam ott (ellentétben az előző nemtomhányon). Az teljesen más tészta volt. De az, hogy most lesz egy plusz kupaaranyunk van nem, nem oszt nem szoroz. Ha te máshogy érzed szíved joga, én nem így vagyok vele. Cecét ebbe belekeverni meg... hát khm.

Mérges voltam hogy nem jutottunk döntőbe? Természetesen. Ahogy bármikor amikor kikapunk egy meccsen. De másnap már nem izgatott. Mint mondtam, ennek a mini PO szerű lebonyolításnak meg semmi értelme. Ez így nem kupa, csak valami kényszerrendezvény. Jól mutatja a súlyát az MKOSZ vicc díjazása is. Ha jól rémlik a győztes csapat 3 milla körül kap. Hát ez kábé a csapat szombati reggelijére elég.

Régebben legalább nemzetközi indulást is jelentett egy kupagyőzelem. Most konkrétan semmit. Csak a neve maradt.

Előzmény: Szhely__13 (21145)
basaja Creative Commons License 2024.07.13 0 0 21151

Köszi, ezt nem is tudtam👍

Előzmény: 61159 (21149)
61159 Creative Commons License 2024.07.13 0 2 21150

Te se haragudj,de általában Te hangoztatod,hogy közönség legyen igényes és fejlődjön a csapat színvonalával. Többünknek megütközött a szeme ezen a hozzászóláson,lehet mi is elvárunk hasonlót? Azért nem egy noname játékos érkezett arra a posztra,akit ne lehetett volna beazonosítani.

Előzmény: BerCLas (21141)
61159 Creative Commons License 2024.07.13 0 2 21149

Hosszú évek óta nem az állampolgárság számít már,hanem hogy eltöltött-e kb 3 évnyi hónapot az adott ország utánpótlásában a játékos. Somogyi ezért minősül kosárspanyolnak is például (nem foglal légióshelyet kint). Govens meg ezért légiós,hiába van magyar állampolgársága kint.

Előzmény: basaja (21121)
Withoutshadow Creative Commons License 2024.07.13 -3 3 21148

Gyenge.

Qrva gyenge.

Előzmény: Szhely__13 (21147)
Szhely__13 Creative Commons License 2024.07.12 -7 3 21147

Aki sportolt, az nem îgy gondolkodik - presztízs is van a világon, a bajnoknál főleg kéne legyen, hogy ne csináljanak hülyét belőle, másrészt a legnagyobb riválisoknak nem adjuk át tálcán az aranyat, nem tesszük őket naggyá.

Nálam alap volt, hogy a csapat odategye magát, (nem történt meg)főleg hogy idejekorán búcsúzott a BL-től.

Előzmény: BerCLas (21146)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.12 -9 3 21146

Egy Bajnokok Ligája sorozat és bajnoki pontvadászat után mindenképpen csak harmadik a sorban a Magyar kupa. Ez olyan, mintha randiznál egy 10-es nővel, aztán egy 8-assal , majd pedig egy 6-ossal. Utóbbinál már nem biztos, hogy olyan elánnal veted magad bele az udvarlásba, mint előbbi kettő esetében. Tudom persze, hogy a játékosoknak ez a munkája, ezért (is) kapják a fizetésüket, de tudat alatt egy sportszakmailag semmit nem érő sorozatra biztosan nehezebb felkészülni egy olyan csapatnak, amelyik évről-évre nyeri a bajnoki címeket és sorozatosan indul egy nagyon erős BCL-ben.

Persze elfogadom, ha valakinek fontos a kupa, nekem semmit nem érő sorozat.

Előzmény: Szhely__13 (21145)
Szhely__13 Creative Commons License 2024.07.12 -6 2 21145

Ja értem, te pl szivesen átadod a kupa aranyakat az Olajnak meg a Körmendnek. A sportban ilyen nincs, nem lehet, hogy ez a torna kevésbé fontos mint a másik.

Vagy ha van, akkor épp azêrt történhetett, hogy egy BL résztvevő nem tudott levédekezni egy playoutos csapatot.

Na annyira azêrt nem volt ez emészthető, még edzőkérdést is felvetett a gyengén kezelt helyzet, és megmutatta, hogy itt vérfrissítés kell!! Tehát hogy a szurkolók 1-2%-a úgy tesz mintha lesz.ná a kupát, az tök mind1, a csapat, edző ezert is megkapja a nem kevés fizetését! Utazás, szálloda, stb.

Szegény Cecének még, Isten nyugosztalja, milyen fontos volt, hogy legyen egy kupaarany.....most pedig hova süllyed a világ, ilyet kijelenteni, már bocs.....

Előzmény: Godemperor (21132)
BerCLas Creative Commons License 2024.07.12 -8 0 21144

Nem arról volt szó, hogy ki mennyire fontos egy keretben, hanem hogy még két játékos kell a 12-es kerethez, ami jogos felvetés. Az, hogy valaki visszatér kölcsönből és élő szerződése van az nálam nem jelenti egyértelműen azt, hogy a következő szezonban a Falcoban folytatja. Ilyen esetben nyilván hozzá kellene ezt is tenni egy közleményben. Szóval nem a csapat sikerességét befolyásoló tényező kik alkotják a csapat 11-12. játékosát, de ha valaki ezt felveti kérdésként nem értem miért kell kinevetni?

A klub majd tegye közzé, hogy kész a 2024/25 évadra a keret és sorolja fel a játékosokat. Ahogy annak a közzétételét is várom, hogy Brownt milyen elképzelés alapján igazolták le, milyen garanciát kaptak arra, hogy kész játékost kapnak személyében már a szezon kezdetére. Mert gondolom nem a bajnoki pontvadászatra igazoltuk elsősorban, vagyis 100%-os állapotban kell lennie szeptember végére.

Előzmény: Ryland (21143)
Ryland Creative Commons License 2024.07.12 0 3 21143

Ábel több korábbi közleményben is szerepelt, mint élő szerződéssel rendelkező játékos. Verasztóról nem volt szó, de valljuk meg, ha edzésen megvagyunk, a játék szempontjából mindegy, hogy a 12. ember ő vagy valamelyik fiatal…

Godemperor Creative Commons License 2024.07.12 0 2 21142

Én meg azt sem sem tudom miről van szó, mondjuk annyira nem is izgat.

BerCLas Creative Commons License 2024.07.12 -8 1 21141

Ne haragudjatok, de ezzel most nem értek egyet.

1. Miért kellene mindenkinek annyira képben lenni a dolgokkal, mint amennyire többen is naprakészek? Gondolok itt a légiós irányítós megjegyzésre. Nem mindenki tudja a posztokat és nem mindenki rakja össze magában a keretet.

2. Kész a keret? Nálam is csak 10 játékos van eddig. Sehol nem hangzott el, hogy Sövegjártó a kölcsönből visszatérve a következő szezonban a Falco csapatában folytatja. Ahogy Verasztónak sincsen (egyelőre?) jövőre szerződése, legalábbis ez sehol nem jelent meg (tavaly nem két évre írt alá).

nForce Creative Commons License 2024.07.12 0 3 21140

Az irányítós kommentet én is láttam instán. Jobban is indult a hétvége...

Előzmény: _Espada (21137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!