te állíthatod át netbankon, emiatt elvileg nem kell hívni őket. A teljes összegről viszont havonta külön kell írni vagy telefonálni, mert csak a minimumról küldenek csekket. Elég e-mailt írni havonta 12-15-i napok között.
es most nezem, hogy a torlesztes modjanal csoportos beszedest irtak be, amit nem akarok, szoval maris lehet telefonalgatni. masnal is ezt irtak be automatikusan? visszahivasnal nem kerdeztek
valakik irtak mar, hogy a cetelem uj ugyfeleknek max 700e keretet ad. nekunk is ezt mondtak, szoval a kerdes az, sikerult-e mar valakinek emeltetni az igenyles ota a max 1 milliora?
1. Nem Neked cimeztem hanem (nézd meg kire adtam választ) a bankosnak aki találóan azt a bece nevet választotta amit, és annak ellenére, hogy Te is megjártad, még a banki hitelt ajánlja.
2. Rólad egyes szám harmadik személyben szóltam, és azt írtam Rólad, hogy Te már okultál belőle.
Cetelem fórumon vagyunk, a kérdéseim mindenkinek szólnának aki ide téved, ugyanis messze nem vagy egyedül aki tovább akár nyújtózkodni mint a takarója. És pont általában telefonnal meg autóval kezdődik. Utóbbit pedig még fent is kell tudni tartani.
Ha megfigyeled itt általában a Cetelem hitelkártyával kapcsolatban írnak a tudatos fórumtársak, ami egy százalék visszatérítést ad. De ide tévednek hitelt felvevők is.
Pedig a hitel egyszerű matek. Kiszamolónál futnak idézetek. Az egyik valahogy így van: aki érti a kamatot kapja, aki nem, megfizeti.
Most elolvastalak. Szerintem nincs egy évtizede, hogy igazán tudatos vagyok a pénzügyekben, és azóta szép eredmenyek kezdenek jönni. A mostani tanulopenzed megfizetese után Veled is így lesz! Szülőktől nem sokat kaptunk, de hitelből csak lakást vettem mert lakni kell és ne idegennek adjam a lóvét hanem a magam lakásába. Hitelből mást soha nem vettem, és nem azért mert olyan jól kerestem, hanem pont ellenkezőleg, miért fizessek még kamatot is abból a kevés pénzből.
Telefon téma: Ügyes vagy, én is már vagy négy éve azt a második okostelefonomat nyomom, amit két évesen a kollégámtól vettem 45e ért. Neki lehetett vagy 200e be a Note 3 aminek most is semmi baja, gyors, jelenleg is arról vagyok.
Köszönöm a kéretlen életvezetési tanácsot, nyilván 3 évvel ezelőtt kereken 3 évvel tapasztalatlanabb voltam mint most, és életemben először találkoztam nem hogy hitelkártyával, de egyáltalán hitellel is. Az volt tervben, hogy előtörlesztek, és hamar túladok rajta, csak nem úgy alakult az életem, ahogy terveztem, de nagyon örülök ha egyedül vagyok ezzel a problémával :). A szerződés kötésnél sajnos nagyon kevés infót mondanak el az ilyesmiről egyébként...
Én csak örülni tudok, hogy ha más nem is, legalább Te megengedheted magadnak, hogy tanulj amit szeretnél, egy összegben készpénzzel kifizesd, amit szeretnél, és nincsen olyan "vágyad" amit egy 200ezer ft-os telefon tud. Én sajnos nem kaptam támogatást tovább tanuláshoz, sőt, dolgoznom kellett fő állásban. Az olyan korú fiataloknak mint én voltam akkor, 5jegyű fizetést adnak, amit ha nem a "szüleid hátán" élsz, hanem albérletbe, nem nehéz elkölteni. Az, hogy van egy olyan "hóbortom", hogy ha telefont veszek, vagy kocsit, vagy akármit, sok-sok év nélkülözés után ( mászkáltam telefon nélkül éveket, és egy nyomógombos motorolával is ) egy 200ezer ft-os telefonra vágyok( ami 3 év után is kifogástalanul szolgál, nem bántam meg és imádom) azzal maximum magamat károsítom, valószínűleg összegben ugyanennyit költöttem volna ha sok használt( és esélyesen lopott) telefont veszek, ami fél évente-évente megadja magát :) szóval köszönöm hogy foglalkoztál az "ügyemmel", bár annyira nem díjazom, hogy könyékig belenyúltál a pénztárcámba, de a vélemény az vélemény. Egyúttal gratulálok viszont a Te életedhez, ritka szerencsés vagy(komolyan, semmi cinizmus :) )
Legközelebb fordulj inkább a számlavezető bankodhoz, 250-300e forinttól már igényelhetőek személyi kölcsönök is.
Egyszerű a képlet. Inkább a következőkön kellene gondolkozni mindenkinek. Keveset keresel és így nincs 200 ezer pénzed telefonra? Akkor miért akarod még drágábban megvenni plusz kamattal?
Évi mindössze 20% kamat az évi 40 ezer, és ez csak a felár, kamat. 3 év alatt a most elérhetetlen telefon több mint fele pluszban.
Tehát nincs pénzem telefonra, ezért megveszem másfélszeres vagy dupla áron?! Nonszensz.
Miért kell most azonnal megvenni a telefont, miért nem várhat amíg összegyűlik rá a pénz? Miért nem lehet egy használt telefont venni töredék áron, és miért kell egyáltalán egy autó árát költeni egy telefonra?
Miért keresek ilyen keveset (önképzés), vagy fordítva, miért költöm el minden keresetemet, hogy még egy havi minimálbér tartalékom sincs?
Szóval ha hitelkartyákkal foglalkozol nagyon jól tudod, hogy azzal tennéd a legjobbat, ha semmilyen hitelt sem ajánlasz senkinek. (mert mindig a bank nyer :/ ahogy a nicked mondja)
De ezt már a kérdező is megtanulta, mindenki másnak meg ajánlom olvasgassa a kiszamolo blogot, ő is bankban kezdte, fiókvezető is volt, aztán hányingere lett az egésztől és elkezdte felhomályositani a népet arról, amit az iskolában sajnos nem tanítanak meg. Youtube on is van egy pár videója
Szia. Ugyan nem dolgozom a Cetelemnél, de más banknál hitelkártyákkal foglalkozom. Valószínűleg az történhetett, hogy kaptál a Cetelemtől egy 230e keretösszegű hitelkártyát, amiről 200e összegben megvásárlásra került az árucikk, így egyből elkezdted használni a keretet, azaz elkezdett kamatozni (és ez a lényeg!) és maradt 30e szabadon elkölthető egyenleged, mondjuk úgy, a hitelkeret ki nem használt része. A hitelkártyák kamatát általában havi lebontásban adják meg, ez legyen mondjuk 3% (éves kamat így 36% körül lehetett, a THM kártyadíjjal, zárlati díjjal stb. pedig 40% körüli). Ezzel egybevág, hogy a 200e havi 3% kamatra pont 6e körüli összeg, így valószínűleg csak a kamatokat fizetted, a tartozás nem fogyott. Ezzel egybevág az is, hogy a törlesztési védelemre is azt sejtem, végig azonos vagy hasonló összeget fizettél. Pedig annak összegét a fordulónapkor fennálló hiteltartozás %-os összegében szokták meghatározni, jellemzően 0,5-1,5%. Ha nem használtad volna ki a hitelkeretet, akkor nem lett volna neki díja. Valószínűleg, ha az 1%-os díjjal számolunk, konstans 200e hiteltartozás mutatható ki. El kell felejteni az áruhiteleket, Provident-Cetelem-Cofidis triót. Legközelebb fordulj inkább a számlavezető bankodhoz, 250-300e forinttól már igényelhetőek személyi kölcsönök is. Remélem, segíthettem.
A probléma az, hogy sajnos nem értem, hogy ha határidőn belül, minden hónapban befizettem amit elköltöttem, ami legrosszabb esetben is 30.000 tudott csak lenni, akkor hogyan tartozhatok most 240ezerrel? Valószínűleg megoldom, hogy egy összegben ki tudjam fizetni, annyi számomra is logikus, hogy 240ezernek szép akamatja, de 200ezernek is mondjuk, szóval ha nem egyben fizetem akkor kettőt lépek előre egyet hátra. Magát a tényt, hogy mit kell most nekik kifizetnem, azt nem értem sajnos. 30ezret elköltök (ami nyilván kevesebb,hiszen levonják belőle a törlesztőt, számlavezetésit stb) szóval marad rajta mindjuk 15ezer, ezt elköltöm, 30ezret visszateszek. Biztos, hogy az én logikámmal van baj, de én úgy fogtam fel,hogy a 30ezer jelenti azt, hogy 0 az egyenlegem. Tehát ha már csak 25ezer volt rajta, az annyit tesz, hogy -5ezer az egyenleg. De a jelek szerint valamit nagyon nem értelmeztem jól...😟
Azt ők automatikusan kifizették az üzletnek, én nem kértem, hogy legyen ez a 30.000,de a "csomaghoz járt" nagyobb hitelkeretem nem volt, hiszen azt a 200ezret a 230ezerből soha nem tudtam elkölteni úgymond. A felhasználhatö egyenlegem mindig csak annyi volt,amennyit visszatöltöttem rá.Mivel csoportos beszedés volt, bár a netbank átutalást írt, a szerződésben meg csekkes befizetés volt, igazából ők levették maguknak a minimum összeget, én nem is tudtam,hogy lett volna mód többet is fizetni, de ez már a múlt. Én csak azt nem értettem, hogy ha minden hónapban rátettem 30ezret, akkor hogy tudok tartozni most ennyi pénzzel. Megjegyzem, mikor az embernek felajánlják ezeket az áruhiteleket,messze nem kap elég tájékoztatást, én sajnos azok közé az emberek közé tartozom, akit zavar, hogy még 20ember áll mögötte,hogy sorra kerüljön, és nem állok neki 3as betűmérettel írott 5lap A4es szerződést tanulmányozni, hanem hiszek az ügyintézőnek, de persze nem őt okolom. Hopp, elkalandoztam. Értem amit mondasz, azt hiszem, de akkor pont a dupláját fizettem volna ki. Hiszen vettem egy telefont, 200ezer. Ha ennek a törlesztőjét vonják 3évig, havi 6ezret, és nekem ezen felül kell még rátennem a "felszabadult összeget" ? Remélem ezt most félreértem, mert a gondolat, hogy azon felül, hogy 3év alatt kifizettem rendesen a hitelemet, még magát a hitelkeretet is ki kellett volna fizetnem, vállalhatatlan érzelmeket kelt bennem.
Nehéz erre mit mondani a konkrétumok ismerete nélkül, de szerintem itt rontottad el, ha jól értem:
"200.000 volt az áru rész, és 30.000 a keret" ... "minden hónap elején visszatöltöttem úgy, hogy 30.000-et ráutaltam, néha többet, hogy 30.000 legyen az egyenleg"
Ez a 200-30 felosztás csak a felvétel pillanatában volt igaz. A törlesztésekkel csökkent az "áruhiteled", és nőtt a szabadon felhasználható keret. Ha te mindig úgy fizetted vissza, hogy 30e legyen a felhasználható egyenleg, akkor az azt jelenti, hogy nem fizetted ki teljesen azt amit a keretből költöttél, és az szépen kamatozott.
Valószínűleg én nem vagyok képben, de hátha Ti felhomályosítotok...
3 évvel ezelőtt kaptam egy hitelkártyát áruhitelem mellé Összesen 200.000 volt az áru rész, és 30.000 a keret, tehát 230.000 volt összesen az igényelt összeg. Ebből a 30.000-ből levonták csoportos beszedéssel minden hónap elején a 6.000áruhitelt+2000 hitelfedezetit. Ha megszorultam belenyúltam, majd minden hónap elején visszatöltöttem úgy, hogy 30.000-et ráutaltam, néha többet, hogy 30.000 legyen az egyenleg ( ami értelmezésem szerint a hitelkártyáknál olyan mint a 0-s) Most járt le a 3 éves áruhitelem, mindet kifizettem becsülettel, és elképedve láttam, hogy ennek ellenére tartozok 240.000ft-tal. Kértem, hogy küldjenek egy részletezőt, amiből látszik, hogy összesen ~1,26 milla a befizetés, a kiadás ~970.000.
A Cetelemes ügyfél szolgálatos lekezelően annyit mondott arra a kérdésemre, hogy ha én minden hónapban csak 30.000-t költhetek, és én azt minden hónapban visszateszem, mégis hogy tartozhatok ennyivel? hogy egyszer vettem fel kp-t. igen, és meg is fizettem az árát és soha többet. Van aki esetleg tud tippet adni, hogy mit lehet csinálni? ( tudom, hogy hülye voltam, hogy egyáltalán belementem, ha tehetném fejbe vágnám a 3évvel ezelőtti önmagamat, szóval saját magamtól már megkaptam a " hülye voltál mégis mit gondoltál "okosságokat )
szükséges hogy az adott "áruház" fizetési platformja ezt támogassa. ha ez (például) az otp akkor menni fog. ;-) ha valami indonéz, akkor ott lehet nem fog menni.
A visszatérítés logikusan nem terhelhetné a havi keretet, mert a következő hónapban írják jóvá. Ráadásul nem is egy, hanem két havi ciklusra terjed ki. Meglátjuk.
És max havi visszatérítés nincs megadva? :)
Nekem 500eFt a keretem. 5% nyári ajánlat hétvégére mint neked, de havi max 6000Ft írnak jóvá.
Ha a keret kimaxolással 5eFt kaphatok így max 1eFt kapok több kedvezményt :D