Mintha a focista a dohányzás csökkentéséért kapott volna valamit.( ne örülj, nem azt...) Na, ez az eredménye, magyarázhatja, esetleg új adó, erre hivatkozással, mint a tranzakciósnál?
Helló helló, óvatosan. Ez túl innovatív a mi politikai elitünknek, ez olyan, mintha egy tetszőleges dzsungellakó pápuára - bocsánat, PC leszek: pirézre - bíznád az atomrakéták indítógombját.
Régen is így csinálták, sőt a csikkeket egyesével, gyártmány szerint csoportosították. Onnan derült ki, hogy az egyik legnépszerűbb cigi a Priluki......
Szerintem most is csinálják, de az adatok nem publikusak, mert lesújtó képet adna.
Tulajdonképpen egyszerű megmondani, hogy mennyi a külföldi cigaretta aránya, kiküldik a kukázóbrigádokat, azok begyűjtik az üres cigisdobozokat majd szortírozzák zárjegy szerint, régebben is így csinálták.
Most mondja valaki, hogy nem arra számított, hogy a feketepiac majd felvirágzik... Mellesleg roppant impotens az erre való szerv. A Keleti PU. környékén bármikor megyek, tucatjával árulják a cigit. Nyilván nincs sehol az a 113 milliárd.
Egyetlen hasznos vetülete az egésznek az, hogy talán visszaszorult egy kicsit a dohányzás merő dacból.
Én bíztam benne, hogy ez teljesen szabályos mert én személy szerint elég gyakran ezeket a helyeket választom pont ezért mert nem kell állandóan kijárkálni.
ez elég érdekes mert ezek szerint ilyen sok vendéglátó egység nem lenne tisztában ezzel a szabályzattal...???? Budapesten rengeteg ilyen téli dohányzó hely van....
"A téli hónapokra jellemző, hogy egyes vendéglátóhelyek üzemeltetői sátrakat állítanak fel az egység előtt az eső, a hó, a hideg ellen. Ki kell emelni azonban, hogy ha az ilyen sátrak zárhatóak, akkor azok zárt térnek minősülnek, ott dohányozni nem lehet." - nem hiszem el, hogy ennyit se lehet elfogadni....
A BVOP-nál elmondták, hogy egy dologban viszont mindenképp a magyar rabok nyertek: a magyar börtönboltokban lehet cigit venni. A trafiktörvény ugyanis nem vonatkozik a büntetésvégrehajtásra.