Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.21 0 0 776

Ajaj! Ne ijeszgess! Ha ennyire kezdetleges a netbank, akkor inkább fizetek többet, és maradok a BB-nál.

Akkor nem mondom vissza a BB-t és ha az első tapasztalatom negatív a Gránit netbankjával, akkor...

Előzmény: Zegzug (775)
Zegzug Creative Commons License 2013.12.21 0 0 775

Noha nem netbankos, de sajnálatosan nálam Gránit bankos jelenség, hogy ha felveszek ATM-ből pénzt, akkor annak a díját csak napokkal később vonja le a rendszer és akkor kapok értsítő sms-t a plsz terhelésről. Sokszor el is felejtem, hogy most miről is jött sms. Ha más bankok a paypass-os fizetésről is azonnal tudnak visszaigazoló sms-t küldeni, miért nem tud a Gránit is azonnal a pénzkivétel után sms-t küldeni, hogy akkor ott mennyibe került az a pénzkivétem?

Előzmény: Zegzug (774)
Zegzug Creative Commons License 2013.12.20 0 0 774

Személy szerint a letisztult felülelet szeretem, ami egyszerű, könnyen átlátható. Szerencse a Gránit bank egyelőre nincs szétdizájnolva ahogy pl. az OTP oldala és remélem nem is lesz! De a felhasználóbarátságon még lenne mit javítani. A lényegesebb, átlag felhasználók által leggyakrabban használt funkciókat lehetne előtérbe helyezni, jobban kiemelni, hogy ne almenükben kelljen megtalálni.

A teljesség igénye nélkül pár példa: A "számlainformációk" menüben az "áttekintő"-ben jó lenne együtt átlátni az aktuális számla állapotot. Raiffeisennél egy "számlatörténet" opcióra kattintva egy lapon, együtt láthatóak a legutolsó tranzakciók, számlamozgások és azok is amik könyvelésre várnak. Így mindig a legaktuálisabb számlaegyenleg látható. Nagyon jó ötlet színekkel is jelezni, hogy zöld érték a bejövő összeg, piros érték a kiadás.

Jó lenne ha a Gránitnál a "Számlatörténetben" pl. a bankkártya terhelések hamarabb megjelenítésre kerülnének. Ugyanitt a lekért listában csak annyi áll minden bankkártyás terhelésnél, hogy "bankkártyás vásárlás". Ezeket csak egyesével lehet kibontva megnézni, hogy mit is takarnak. Ha 10 bankkártyás vásárlásom van egymás után, akkor átláthatatlan. Ehelyett a számlatörténet listájában jó lenne ezeknél név szerint feltüntetni az infókat a tranzakciós partner nevével, hogy melyik bolti vásárlás volt az a tranzakció.

Mostanában nem tudom hogy van, mert nem figyeltem, de korábban rendszeres volt, hogy bankkártyás fizetés után csak 1 hét múlva került a számlatörténet listába a tranzakció. Ezidő alatt ugyan az "áttekintőben" a "Zárolt egyenleg"-be belenézve a rendszer ezt az összeget nyilván tartotta, csak akkor az lenne jó, ha az kibontható lenne, hogy meg lehessen nézni a zárolt tételeket cím szerint, ne csak egy összesített összegben.

Vagy ha ott nem, esetleg a "könyvelésre váró tételek" menüpont alatt. Úgy látom ezen azóta sem változtattak

Valamint pl. a "Számlatörténet" listája exportálható legyen külső file-ba, legfőképp Excel-be.

Előzmény: Quintuplet (771)
Csabi019 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 773

Hát az igéretüknek azért nem nagyon lehet hinni.

Megigérték hogy legkésőbb második félévben (szeptember-december) lehetséges lesz a kp befizetés "olcsón".

Mai napig nincs semmi hír erről.

Másik igéret, hogy láthatjuk a zárolt tételeket. Erről se jött semmi infó.

Cole28 Creative Commons License 2013.12.19 0 0 772

Nekem is a BB bankos felület jobban bejött, ezért picit nehezebb volt hozzászoknom. Én írtam ötleteket nekik, de nem hiszem, hogy ezekre az apróságokra fognak összpontosítani. 

Azért remélem, hogy hamarosan kapunk valami újítást. 

Előzmény: Zegzug (770)
Quintuplet Creative Commons License 2013.12.19 0 0 771

Írd ide mi az a funkció, ami hiányzik, hátha beteszik a következő fejlesztésbe.

Előzmény: Zegzug (770)
Zegzug Creative Commons License 2013.12.18 0 0 770

A jó kondíciók mellett a másik nagy fontos pillére az ember bankválasztásának a jól működő és okos netbank. Ami felhasználóbarát, sokat tudó, átlátható és precíz. A többi dolog innen kezdve sosem érdekelt. Nem érdekeltek a marketinges bohóckodások, hogy melyik bank mennyit hirdet össze-vissza, de az sem, hogy mennyi bankfiókja van egy banknak (jelen esetben a minél kevesebb, annál jobb)
Szóval a Gránit netbankja noha számomra használhatóságban alapvetően nem rossz, de lehetne még mit csiszolni rajta. Pár nagyon hasznos funkciót beépíteni, illetve a dizájnon is dolgozni. Akkor tökéletes bank lehetne.
Én a Raiffeisentől tértem át hozzájuk, de a Raiffeisen netbankját azért sokszor visszasírom.

Előzmény: Cole28 (769)
Cole28 Creative Commons License 2013.12.16 0 0 769

Én 4 év után hagyom ott a BB bankot, bár nekem a netbankjuk sokkal jobban bejött, mint a gránit netbank rendszere, de gránitnál ígérik, hogy hamarosan lehet látni a zárolt egyenlegeket is, ami nekem is fontos újítás lenne, de ahogy látom 1 nagy fejlesztés volt eddig, az ingyenes kp kivétel igénylés februártól. :)  

Előzmény: Törölt nick (768)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.12 0 0 768

"...miért kell fizetnem évente?..." 

A bankkártyának 2 költsége van:

1. plasztik kártya kiállítási díja, ezt a legtöbb bank elengedi, de pl. az AXA 2000 Ft-ot kér érte

2. bankkártya éves használati díj. Ez minden banknál változó mértékű (a B. Bank pl. eddig a legolcsóbb volt 1795 Ft-al, de 2014-01-31 tól a középmezőnybe kerül, mert ~3400Ft-ra emeli). Érdekes, hogy az AXA nem éves díjat számol, hanem havi díjat.

Engem nagyon nem érdekel a KP kivétel: utóbbi 6 hónapban 1x se nem vettem ki. Számomra az a fontos, hogy ne legyen bankkártyahasználati díj a vásárlások esetén (jelenleg B. Bankot használok, és náluk biza van).

A másik fontos dolog, hogy ne legyen semmilyen apró betű. Ezért csak a "sztár" csomag szimpatikus.

Ma voltam, és nyitottam számlát. A decemberi pulykapénzem már a Gránitos számlaszámomra kérem :D 

Aztán elbúcsúzok a B. Banktól, 5 év után. Remélem nem bánom meg.

Előzmény: Csabi019 (767)
Csabi019 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 767

Nekem 1890 Ft volt a bankkártya, az ÁSZ csomagban meg mégkevesebb lett volna.

Második évtől 3390. ÁSZ csomagban ez csak 2390.

Egyébként nem teljesen értem ezt, kaptam a kártyát tavasszal 2016-ig érvényes (2 évre) és akkor miért kell fizetnem évente? Nem a kártyát fizetem ki? Vagy nem kéne akkor évente új kártyát kapnom?

Egyébként ez az egyetlen költség, ami számottevő így a gránitnál, kp-t is szoktam felvenni, de éppen csak 4-5x/hó és csak párezer forintot. A 2. után ugye 200ft-ot is hozzászámol a tranzakciós adóhoz, így ezért kb. egy ezres a kp felvétem /hó, vagy még annyi sem.

De itt mondjuk nem is nagyon lényeges ez az "ingyenes kp felvét 2 alkalommal" ami most törvénybe jött, mert a Gránitnál az első kettő kp felvét az csak tranzakciós, amit meg én veszek fel, azzal csak 200 ft-ot se sporolok /hó.

Mert ugye boltbank kártyával fizetek, egyedül csak a busz vagy az ilyen mozgóbüfé, ahol ugye nincs kártyaolvasó. 

Előzmény: Törölt nick (760)
Csabi019 Creative Commons License 2013.12.12 0 0 766

Hát nekem csak az az egy gondom van a Gránittal, hogy az igéretük ellenére is, de még a mai napig se lehet kp-t befizetni bárhol "költséghatékonyan" mint ahogy ők igérték év végére.

Pontosabban "Az év második felére várható". Hát már december vége és sehol nincs ilyen megoldás.

Tudom a számlás megoldás lehetséges, hogy utalok innen oda, meg ilyenek, de nekem jó lenne előbb utóbb ezt már egyszerűen megoldani.

A másik gondom talán a netbank részlettelenségével van. Nem látom a zárolt fedezeteket.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 765

Utobbi az utolso lesz ami megszunik. A hitelkartyakat 10% alatti aranyban fizetik vissza idoben, ergo rengetegen fizetik a 40%-os kamatot. A 0.3-0.5%-os dij elenyeszo a bankoknak.

Előzmény: Polonic (764)
Polonic Creative Commons License 2013.12.11 0 0 764

Ami ráadásul ugyanúgy szabájozva lett, csökkentve az interchange díjat. Ezzel is adva egy pofont a kártyás fizetéseknek (bankkárya díj drágulás, hitelkártyáknál visszatérítések kisebb értéke vagy megszűnése).

Előzmény: Polonic (763)
Polonic Creative Commons License 2013.12.11 0 0 763

Nem a mastercardtól kap interchange díjat a kártyát kibocsátó bank. Hanem az elfogadó banktól.

Előzmény: Törölt nick (761)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 762

A BB lakosságnak eddig is a legalja volt szerintem.

Előzmény: Törölt nick (761)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.11 0 0 761

Úgy gondolom nincsenek nagy elvárásaim a bankokkal szemben, de az túlzás, hogy a bankkártyás vásárlás fizetős! Ráadásul a bank "interchange" díjat kap a vásárlásaim után a Mastercard-tól.

BB: az eddigi 0,3%-os bankkártyás vásárlási jutalék is pimaszság volt részükről, ezt emelik 0,4096%-ra

http://www.penzcentrum.hu/ongondoskodas/ujabb_csapas_a_bankoktol_tobb_helyen_dragitanak.1038561.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

Ezek után lépek.

2014 Gránit

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.09 0 0 760

A családban van egy Raif. és egy BB-s folyószámla.

Még várok (2014-02-01-ig) és majd döntök, hogy melyik marad, vagy esetleg váltok. 

Mind a két banknál az idegesít a legjobban, hogy a bankkártyás vásárlás fizetős.

Elvileg a Raif.-ent át lehetne váltani (a jelenlegi bázisról) aktivitásra, de mostmár mindegy: szerintem ki fog vonulni a raif. A BB-nál pedig 150.000 Ft-os havi beérkező összegnél adogat valami kis kedvezményt.

A gránit szimpatikus. Ami nem tetszik, hogy 1 év alatt megduplázták a bankkártya éves díját.

hilz Creative Commons License 2013.12.09 0 0 759

A megbízások/folyószámlaműveletek legalján találtam: Nyilatkozat ingyenes készpénz felvételről

Csabi019 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 758

Nem beszélve arról, hogy már annyira sikeresek hogy a tőzsdén gondolkodnak. Idén vagy jövőre már profitot várnak a banktól ebben a tempóban.

X7Z4 Creative Commons License 2013.12.08 0 0 757

Ez a bank stabil, itt nem kell számítani kivonulásra, ez egész biztosan marad az országban, a 49%-os állami tulajdon megbízhatóságot jelent az ügyfelek számára.

Előzmény: Csabi019 (752)
jan12345 Creative Commons License 2013.12.07 0 0 756

Úgy tudom csak az ügyfélre nézve negatív változásokat kell a bankoknak 60 nappal korábban bejelenteniük, a pozitív változásokra nincs ilyen megkötés, így akár az utolsó napig is várhatnak a hirdetés publikálásával.

Előzmény: Törölt nick (754)
Csabi019 Creative Commons License 2013.12.07 0 0 755

Igen fel kell tünteni az ingyenes készpénzt lehetőségét, de nem az a gond, hogy ezért oda kell írni hogy "ingyenes kp x2" , mert aki nem jelzi, annak nincs.

Azt kell feltüntetni a hirdetményben hogy van ilyen lehetőség. De ez nem automatikus.

Törölt nick Creative Commons License 2013.12.07 0 0 754

"Miért kéne új hirdetmény, az marad az ami volt"

Nem! Nem maradhat az ami volt: 2014-02-01-től minden banknak biztosítani kell 2 db ingyenes KP kivételt, az ezt szavatoló törvényt a parlamentben megszavazták a honatyák.

"Azt miért kéne hirdetménybe írni, hogy felvehetsz pénzt?"

Nem azt kell a hirdetménybe beleírni, hogy pénzt vehetsz fel. Eddig is vehettél fel, ezután is vehetsz fel. Ez egy elemi szolgáltatás.

A többi "sallang" amit írtál (banki háttér, banki szokások) egyáltalán nem ad magyarázatot a kérdésemre, és azon felül (hogy mindenki aki ismeri a google-t megtalálja) kevésbé híreértékű.

Minden változást, ami az ügyfelet érint (esetünkben a díjak változását) új ÁSZF formájában a nagyközönség számára elérhetővé kell tenni: legyen az díjemelés vagy díjcsökkentés.

Az hogy ezt a folyamatot nem érted nem gond; az ellenben igen, hogy még a fáradságot sem veszed hogy érvelj.

Előzmény: Csabi019 (752)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.06 0 0 753

Miért, mit is vártunk?

Előzmény: helloeverybody! (751)
Csabi019 Creative Commons License 2013.12.06 0 0 752

Nem értem.

Miért kéne új hirdetmény, az marad az ami volt. Vagyis pár hónaponta apró változtatások miatt úgyis lesz új (pl. alapkamat változás).

Azt miért kéne hirdetménybe írni, hogy felvehetsz pénzt? A Gránit nem szokta átterhelni a problémáit. Én már itt vagyok egy éve. Sok bank fogja csinálni azt amit itt leírt az előző linkben lévő szerkesztő, azonban a Gránit két okból sem változtat ezért hirdetményt:

1. 49%-ban az államé

2. mint tudjuk nagyon sokáig veszteséges volt ez a bank (mint mindegyik nyitás után pár évig), de egyre kevesebb a veszteség, ezért se éri meg nekik drágítani.

Aki itt van régóta, az tudja azt is, hogy anno a tranzakciós adókat is milyen "kevező" formában vezették be. Főleg úgy, hogy idegen ATM-ekről beszélünk!

helloeverybody! Creative Commons License 2013.12.06 0 0 751

Kezdődik.

Előzmény: Törölt nick (750)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.05 0 0 750
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.05 0 0 749

vagy én kérdeztem rosszul, vagy te értettél félre. 

A kérdés nem a jogszabályi részre vonatkozik (azt a parlament.hu-n meg lehet találni), hanem az volt a kérdés, hogy miért nincs új hirdetmény, holott minden változást közleményben meg kell osszanak a bankok a nagyközönséggel.

Annak idején a kp-s felvét tranzakciós átterhelését is hirdetmény formájában közölték velünk, ezt miért nem?

Előzmény: helloeverybody! (748)
helloeverybody! Creative Commons License 2013.12.05 0 0 748

Mit akarsz tudni? Február 1-től kétszer vehetsz fel ingyen összesen 150ezer Ft-t havi szinten bármelyik automatából. Az ingyenes pénzfelvét bankkártyához kapcsolódik, de ha nincs, akkor is jár. Állítólag társtulajdonosoknak is jár, de a 150-es limiten belül. Ennek a részleteire viszont nem emlékszem, de engem nem érint. Online is kérheted ezt, a Gránitnál is megjelent már a tájékoztató, javaslom, olvasd el, ha érint. Január 20-ig lehet jelentkezni, de ha elmulasztod, akkor sincs semmi veszve, csak akkor tolódik az ingyenes kp felvét lehetőségének ideje, attól függően, hogy melyik hónap 20-ig regisztrálsz. Azon pedig, hogy mi lesz később, vagy mit fognak megemelni, mit nem, szerintem felesleges előre dilemmázni, mert egyelőre ez van. Majd ha megemelnek díjakat, el lehet dönteni, hogy megéri maradni egy konkrét banknál, vagy nem.

https://www.granitbank.hu/lakossag/penzfelvetel

Előzmény: Törölt nick (746)
Törölt nick Creative Commons License 2013.12.04 0 0 747

Megvarjak h hanyan nyilatkoznak es utana emelnek a dijakon, hogyha amiatt aztan el akarsz menni akkor szivhass ezzel is. Okosan csinaljak :)

Előzmény: Törölt nick (746)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!