Két hónap múlva időközi parlamenti választás lesz a belső-ferencvárosi választókerületben (Budapest, 12. sz.). Elsőnek a Humanista Párt jelöltje, Várady Tibor gyűjtötte össze a szelvényeket, majd John Emese (Szadi) és Bánsághy Tamás (Szoci). Rajtuk kívül még a jelöltségért küzdenek: Polgár Tamás/Tomcat (Zöld Párt, elnök: Stekler Ottó), Szegedi Csanád (Jobbik), Agárdi László (MIÉP), Dézsi Mihály (MDF), Bácskai János (Fidesz-KDNP) és Paulik Péter (Magyar Kommunista Munkáspárt, elnök: Thürmer Gyula). Ki lesz a győztes - de ami talán még érdekesebb: ki lesz rajta a szavazólapon ebből a vegyes társaságból?
Itt élnek a balosok, a pártszékházban azonban mehet rendesen az ordítás.
Ez az eredmény nem közvéleménykutatás, ez azt jelenti, hogy Bp. baloldali szemmel nézve elveszett. Ferencváros ballib bástya volt. Ennél talán már csak a XV. ker és Csepel keményebb.
Ez nagyon gáz, ekkora veszteséget a ballibek klasszikus fideszes kerületekben nem szenvedtek el.
Basszus, Te másoltad be. Én csak célozgattam rá néhány hsz-szel előbb.
Úgy látszik, a szadinak nem sikerült tisztáznia magát a választási csalás gyanúja alól, amire most a Munkáspárt is downgradelt.
A kultúrkör sajátosságai miatt kettejük kilövése az MSZP eminens érdeke, s vettem magamnak a bátorságot hogy ennek a preferenciának hozzászólást adjak. Így 20% környékén már felsejlenek az egyszámjegyű tartományok, és mentálisan nagyon nehezen viselné az élcsapat a szégyent.
Én az utolsó pár napban láttam kicsike mozgolódást a Bakáts téren, meg a Fidesz-irodánál ki volt rakva zárás után az ablak tetjébe két hangszóró és Bácskai nyomatta egy végtelenített szalagon a mondandóját...eccer láttam Bánsághy kampánybuszát, ahova a Jobbikos nem volt hajlandó bemenni és kitalálta a mesét rá...
Pedig a Szonda Ipsos is megmondta, hogy fej-fej melletti eredmény várható Ferencvárosban:
http://stop.hu/articles/article.php?id=421350 A Szonda Ipsos kutatása szerint a két jelölt között igen csekély a különbség: míg Bácskaira az összes megkérdezet 23 százaléka adná a voksát, addig Bánsághira a szavazók 22 százaléka szavazna.
Postaládát telehányták ugyanúgy mint eddig mindenféle "Szavazz rám mert..." paperossal, de a Szegedi Csanádtól jött Jobbikos kártyanaptár is - gondolom a retró jegyében :-)
Azért az Mszp, de főleg az Szdsz eredménye nevetséges:) Főleg az eddig balos fővárosban. Ne a Fideszen gúnyolódjon a sok balos. Az ő kedvenc pártjuk hány százalékot is kapott? Röhej.A kormány sikerpropagandája, a nemzetmentő Gyurcsány, az ellenzéki Szdsz! Csak így tovább 2010-ig!:)
A választók nemcsak a kormányról mondtak véleményt,hanem mindenkiről:
"Bácskai János (Fidesz) szerint a januári ferencvárosi időközi választás valójában előrehozott választás lesz, amelyen az emberek a kormány tevékenységéről mondanak véleményt."
Közlöm veled, hogy én Emesének drukkoltam. És tudom, hogy ha az otthon maradt 60%-os SZDSZ tábor 2 hét múlva megmozdul, úgy söpri el a fideszest, mint Katrina New Orleans-t.:)
Hát, persze...a Budaházy, a Toroczkay meg a Szilvássy provokátorai...így megy az, amikor nem gyün be a jobbos feldemhedés, mingyá rátolni a xart a másikra....
"a fidesz... a szavazatok kb 17%-át szerezte meg - az nem semmi :)"
Teljesen jogos a baloldali gúny! A Fidesz szavazók szánalmas, undorító módon szerepeltek. Szinte se semmi se külöbözteti meg őket a balosoktól. Még ha ezt a 25%-os részvételt fel is szorzom 2-vel, vagy 2,5-tel (50%-os, illetve 63%-os részvétel 2010-re), akkor is csak 34/41%-ot kapunk. Így akarunk mi nyerni?
A Fidesz vezérkarnak pedig mélyen magába kell zuhannia, és el kell gondolkodnia azon, hogy egy ilyen szavazótábort hogyan fog 2010-ben mozgósítani? Mert hogy az MSZP és az SZDSZ tudni fogja a saját táborát, az biztos.
Ha egy mákszemnyi sütnivalód lenne, a kedvencedet most az egyetlen kormánypárttal (az MSZP-vel) szemben pozicionálnád, hiszen Fleto bukása úgy nagyobbnak látszik.
Lehet, hogy ezt nem is akarod? Sőt esetleg egy kripto-MSZMP-s vagy, azért böki a csőrödet annyira a Szadi? :o)))
Nekem nem megy a matek, még ilyen szinten sem. Arra számítottam, hogy ha a fidesz eredményét átszámoltad százalékra kérés nélkül is, akkor megteszed az mszp-vel is, ha megkérlek erre.