Kérdezném, baj az ha a bujtató tálcán több tojás mint ami elfér?
Úgy értettem hogy ugye kelés előtt 2 nappal tálcára kell rakni a tojásokat, tálcára csak kb 40db fér el a többit a tetejére raknám, 56db fér a forgatóba,
ebben nemtudok segíteni, nekem ablakemelő motorom volt kéznél, abban 6+2 ( 6vékony ,2 vastag) vezeték volt, gondolom a külömböző fordulatok miatt, kiheréltem az elektronikát belőle, és direktbe kötöttem be a motort.
Nagyjából készen van cucc, kicsi finomitások még kellenek.
Beszereltem egy feszűltségmérőt, fűtés idején a feszültség lecsökken 0.3V-ot, rendes múltiméterrel a fesz 12,2V fűtésnél 11,9V ra. a digitális feszmérőt ami a gépbe van szerelve nem pontosan azt mutatja ami valós, de majd bekalibrálom.
teszteltem egy napon keresztűl 1perces forgatással, kibírta! hőmérséklet 37,5c° ra volt állitva üresen de volt hogy lecsökkent 37,1c°-ra, gondolom ha benne lesznek a tojások jobban tartja majd,
Ha teheted, kerüld el nagy ívben! A kütyü több sebből is erősen vérzik.
1; Gondosan elhallgatják, hogy a legkisebb kapcsolható fokozat, a ki- és bekapcsolások közötti értékkülönbség, (szép magyar szóval hiszterézis) , amit be lehet állítani, az itt 1 C0.
Ez a keltetőben túl sok!
2; A készülék egyetlen alkatrésze sincs leválasztva a 230 voltos hálózatról. A szigetelés viszont csak egyszeres.
Így a szigetelés legkisebb sérülése működésbeli zavart + életveszélyes helyzetet idézhet elő! Juhostt fórumtársunk már végigjárta ezt az utat. Röviden: Nagyon nem ajánlom!
Azon a szerencsétlen műszeren az alsó dugaljazatba a fekete kábelt dugd és máris nem sikerül a szabványt megcáfolni , nevezetesen a közepe a + lesz !!!
A primer oldali bemenetre vonatkozik a 250 mA. 500mA-ig terhelheted a szekunder oldalt. Az adaptered dugóján a belső a +, a külső a -. (A 3. fotódon a 250 mA felírat felett van egy piktogram. Onnan tudható a kimenet polaritása.) Tehát ez alapján rákötheted a kütyüt. Ha véletlenül mégis fordítva sikerül, van a kütyü tápbemenetén egy dióda, ami megvédi ettől.
(A műszeredbe a mérőzsinórt fordítva csatlakoztattad.)
Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nincs bedobozolva és a relét is tanácsos kicserélni. Ha nem 12 voltos a rendszered, akkor külön táp is kell hozzá. Viszont teljesíti, amit ennyi pénzért elvárhatunk tőle!
Ne cifrázd, ez a sebesség tökéletesen megfelel. A túl gyors forgatás (billentés) a veszélyesebb. Sérülhet a tojásbelső, de akár a héj is megrepedhet. Van olyan forgatómű, ami lassan, apró lépésekben billenti át a tojásokat. 2 órán át oda, majd vissza. Kvázi, folyamatosan.