Ez Tata, Tatabánya, Oroszlány és vonzáskörzete vasútmodellezőinek topicja. Itt lehet megbeszélni a klubhoz tartozó dolgokat, segíteni egymásnak. Lehet csereberélni. infót közölni kiállításokról, börzékről. A haragszom rád tipusú üzeneteket , azt kéretik nem itt nyilvánosságra hozni.
http://gvk-egyesulet.hu/
Kicsit régen írtam már...Én is voltam nyaralni néhány napot. Szerencsém volt meglátogatni az INDÓHÁZ-ban emlegetett Eperjeskei átrakót. Eszméletlen nagy területen van. Nagyon sok látnivalóval de sajnos ahhoz képest elég nagy pangással.
Szerencsém volt, mert épp rakodtak is...Sikerült megnéznem a gurító lejtőt is. Sajnos nem sok időt tölthettem ott, mert jött a zuhé..:( De majd még megyek arra ebben az évben (mivel Anyósom és Apósom arra felé laknak, így mondhatom, hogy szerencsés helyzetben vagyok, mindenki boldog, amikor látogatóba megyünk...;-))
Valahogy nem vágom, hogy milyen sorrendben is fognak látszani a képek. A zuhé közben sikrült elkapnom még egy Ukrajnából érkező szerelvényt is. Az eső után a sínek mintha füstöltek volna. Nagyon szép látvány volt!
-ugye köztudott, hogy leállították a termelést, a "gyár" átállt raktározásra, szállításra. Pont most lett volna igazán jelentősége ennek az iparvágánynak. Legutóbb is 7 pőre kocsi anyagot vittek fel.
Egyébként nem túl rózsás a helyzet. A vasút szeretné elidegeníteni az eddig szállítóit, ugyanis drasztikusan megemelték az ip.vg. pályahasználati díját.
Eddig ~9500 Ft/hó a vágány, amit lehet az adott hónapban nem is használt a cég. E hónaptól ugyanez 110e HUF/hó, melyet az érintettek nagyon soknak tartanak, inkább a közutat választják. Még ugyan folynak a tárgyalások, de ha nem sikerül megállapodni, akkor se a cserép gyár, sem a Kemobil nem fog kérni e szolgáltatásból.
Na most a vasútmodell fesztivál plakát képét jól megnézzem, mit láttok? - hát a szerkesztő tükrözte a képet, hogy jobban kijöjön neki a látvány :( (sokszor alkalmazott fogás a kiadványoknál) Itt az eredeti látvány Sopronból:
Na ezzel meg leptél, 2 hete jártam arra, épp néztem, hogy milyen kár, hogy a kemobilt nem szolgálják ki vasúton. Erre gondoltam a nagy dzsindzsa láttán, de hát akkor mégis...
Megjött az első 6 pőre. Már kapásból 2őt kellett kikapni belőlük, javításba utalva :S Legkésőbb 19éig le kell őket hozni Tatabányáról, hogy az ünnepek után rakodhassanak.
Voltatok mostanában a cserépgyári ipar vg. nál? "Szépen" néz ki. Ma szabályosan füstölt a gaz a dácsia alatt, alig bírt felmenni a kemobilba, egy kocsival. :S
E hónap 24-én nagyszabású katonai rakodás lesz állomásunkon. 35kocsit rakodnak, érdekes lesz, csak azért is, mert ez időben lesz eurocomos vonat is, amit (szintén) meg kell osztani, hogy elférjen. Tatabányai tartalék majd jön, rendezi a kocsikat.
Délutánra majd külön villanygép viszi katonáékat, terv szerint Tatabányától, aztán, lehet hogy már Tatáról...majd alakul.
Egy sima egyszerű lépésnél azt éreztem, hogy valaki rádobott egy nagy követ a sarkamra és egy hangos csattanás is volt. persze senki nem volt a környékemen sem. Aztán csak sántítás....
A kórházban volt egy bögyös vörös, de a sok mellékes miatt nem éri meg. Csak fájdalmat okozott :)
Szóval köszi a jókívánságokat, most itthon "lábadozok".
Sajnos a klubb nekem egy időre kimarad.
De ha valakit érdekel, aszonnyal bevitetem a kocsikat, a Bz kasztnival és hajtással együtt.