Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Bizony igaza van Stewe-nek csak őrvezetői csillagot kaptunk vezénylés előtt,
hiába, az én buksimban is kopnak a kerekek....
Egyébiránt én mindig Kelenföldön szálltam le és visszafelé fel a vonatra.
A VÁP-osok elleni legjobb harcmodor az volt, ha mindig mögöttük mentél persze a pályaudvari népség közé vegyülve. Sokszor a vonatindulásig körbe-körbe sétálgattam mögöttük. Érdekes módon a vonaton sosem akadtam beléjük. Ki hogy emlékszik, oda is feljöttek és nekem csak szerencsém volt ?
Más !
Volt a T ütegnél egy srác, már nem emlékszem a nevére, aki egy sajátos módját választotta az eü.-s leszereltetésnek.
Késő ősszel szerzett valahonnan egy tiszti usankát, ha jól emlékszem az eredeti nyúlszőrből volt és emlékeim szerint vörösesbarna és fehéres foltos kinézetű volt.
A tornapályán vagy a T üteg körlete előtt masírozgatott benne, vezényelte a szakaszát (vagy tán a századot is ?) ugy gondolom így akarta bizonyítani , hogy valami odabenn nincs rendben az agysejtek körül...
Végül is tényleg leszerelték, hogy ezért e vagy másért, már nem emlékszem...
Az én történetem is hasonlít a tiédre, de csak egy-két ponton. Szombaton, egy kora délutáni időpontban történt, 1975-ben, amikor már minden távozó elhagyta a laktanyát. Valami miatt később tudtam elindulni eltávra, mint a többiek. Egy teherautóval el tudtam jutni az ominózus felüljáróhoz, majd annak tövéhez. Boldogan vártam talán egy percet, amikor egy GAZ közeledett, azonnal lemerevedett a lábam. Semmi lehetőségem nem volt elvetődni vagy elbújni, hiszen az autó épp egy kanyar végén tűnt fel.
Katonai rendészet!!!!!!!!
Talán szokásos kérdés volt nekik, mintha nem tudták volna: - Hová-hová őrvezető elvtárs? Nem volt mit tagadni, a stoppot sem... Igazoltatás, adatfelvétel... - Feljelentem! - közölte kajánul a tiszthelyettes. Szerencsére elengedtek, így hazamehettem. Csak azt nem értem utólag, mit gondoltak, hogyan fogok Pestre menni az M7-ről?... Hétfőn aztán a reggeli sorakozónál az alegység-parancsnok külön felsorakoztatta a tiszteseket. Mindenkihez volt egy "kedves" szava, nekem így: - Maga meg stoppolt! Megúsztam egy ejnye-bejnyével. Üdv.
Engem is elkaptak egyszer valamelyik metróállomáson mondván nem viseltem a sapkát-ez igaz is volt mivel járművön nem is volt kötelező.Amint kiléptem a szerelvényből feltettem de az az egy lépés is elég volt nekik ahoz hogy belémkössenek azzal hogy csak miután megláttam őket azután tettem fel.Nagyon elégedetten vigyorogtak mivel még talán a második eltávomon történt de Börgöndön meg öket röhögték ki a tisztek és nem kaptam semmiféle büntetést.Mindenesetre ezután elkerültem a metrót és már Kelenföldön leszálltam a vonatról.
Csak írjál bátran minél többet. A fehér sípzsinóros VÁP-os fiúk nem örvendtek nagy népszerűségnek. Minden egykori közkatona, akinek józan esze volt, nagy ívben kerülte őket. Biztos, hogy nem mind volt a kitolást élvező goromba fogdmeg. Néha kicsit megviccelték a berezelt, de amúgy jóravaló katonanépet. Bármire megesküszöm, hogy 72 tavaszán csak őrvezetői krumplivirággal volt a gallérom díszítve. Őrmesteri csillagot sosem viseltem, mert az előléptetés után, másnap leszereltünk. Augusztus 1-én. Lehet, hogy a kannibálok a 1059-nél hamarabb léptek elő? Afene ? ...
A rosszabb idő beköszöntével többet fogok írni, de most semmire nincs időm. Azért figyellek benneteket mint a Big Brother. Jók legyetek !...
Bocsi, hogy csak ugy idepofátlankodok a törzsasztalhoz, de az alábbi sztori megér egy sört...
1972 tavasza, a frissen őrmesterré felcsillagozott és a laktanyában maradva a 1059 - hez átvezényelt állapotú T üteges kannibál (PU kezelő) ,
azaz jómagam , egy szép napos vasárnap kora délelőtt friss Fehérvár helyőrségbe szóló kimaradás papírt szorongatva másodmagammal ballagok az M7 felé. Jópár kimaradás alatt hazalógtam Pestre már a családhoz, most is ez volt a kitűzött cél. Mindig egy felüljáró tövében ereszkedtünk le az autópályához, ahol előbb utóbb valaki felvett minket.
Pár perc várakozás után egy kicsit kopottas LADA lassít és ugy 20 30 méterrel előttünk kiáll a pálya szélére.
Na, kocogás a kocsiig, első üléseknél az ablak leeresztve, hajolok be a kocsi ablakán , hogy megdumáljuk a fuvart, ekkor a döbbenet és a pánirémület keveréke ült az arcomra.
A gépjármű létszáma nélkülünk az alábbi volt
1 fő RENDŐR egyenruhában a volánnál
2 fő katonai rendész (azt hiszem VÁP-osnak hívtuk akkoriban őket) egyenruhában, egyik a sofőr mellett, a másik a hátsó ülésen.
- Petőfi laktanya jó lesz, vitéz urak ? Kérdezi a sofőr mellett ülő VÁP-os kaján vigyorral a képén.
Miután köpni nyelni nem tudtam, csak bólogattam holtsápadtan.
Nem volt mese, másodmagammal be a hátsó ülésre.
No ez nagyjából 1 év futkosó és utána kötél általi főbelövés , akkortájt az volt a divat, hogy a Petőfibe beszállítmányozott szökevényekért, (mert
ugye ez annak minősült ) a századparancsnoknak személyesen kellett eljönni és "haza" vinni.
A beton fogy alattunk, mi izzadunk mint a ló és fővünk a saját levünkben, hozzánk nem szól senki, a többiek arról cseverésznek, szoli után mi
lesz a kaja otthon, hova mennek este moziba...
Na gondoltam meg van oldva a visszajövetel, vonatjegyem ugysem volt még :) . Hiába Makai őrnagy volt akkoriban a T üteg (egyetemi
előfelvételisek ) századparancsnoka, aki emberszámba is tudta venni a katonát , de mivel akkor néhány napja a 1059 vendégszeretetét
élveztem, az ott csak egyesek által KIS HITLER - nek becézett parancsnokkal lesz a visszafuvar, járt az agyamban, ez lesz az igazi túlélési
gyakorlat.
Na nem húzom hosszúra, pedig nekünk egy örökkévalóságnak tüntmíg végre feltünt a Petőfi laktanya kerítése.Ekkor a sofőr melleti VÁP-os
ismét magára öltötte a beszálláskor megismert kaján vigyorát és jött az életmentő kérdés:
- Nem gond ha itt most kitesszük a vitéz urakat ?
Nem tudom , rebegtünk e valami köszi félét, később arra saccoltunk , hogy egyenruhásaink szoli leadására készülődhettek, hogy ilyen
Tibi! Remélem nem sértettelek meg, nem személyeskedés volt. És nem is rád gondoltam. Általánosságban beszéltem, és nem is feltételeztem hogy úgy vezettél.
A tévedések elkerülése végett közölném,hogy nem vezettem a Bandinál történt sörözés után.
Nekem csak A B-s jogsim van 85' óta,de nekem is fontos!!!!!!!!!!
Mi úgy intéztük, hogy ott aludtunk és nem vezetgettem!!!!!!!!!!
Király sörözgetés,séta,gyaloglás, és minden volt. Mindenkinek ajánlanám.
Ja és a lényeg!!!!!!!!!!!
Bandi anyujának az isteni halászléje feledhetetlen volt. mindenkinek ajánlom,hogy kóstolja meg.
Jó lenne egy olyan összejövetel, ahol leülnénk és csak beszélgetnénk,akár a laktanyától távol,például a BÁZISON, AMI NEM ZÁRT TERÜLET!!!!!!!! (Vagy bárhol) Ülni,és sztorizni!
Nagyon kedvesek vagytok, hogy rám is gondoltok. Maga a sörkészletek pusztítása ellen semmi kifogásom, csak a hazafelé úttal van mindig gondom. Nem hinném jót tenne a jogosítványomnak. És hogy az előző kérdésedre is válaszoljak, igen az óta is megvan minden kategóriából a jogsim. Ezért talán kicsit jobban féltem, mint más. Lélekben azért veletek vagyok, és itthon, szolidaritásból 1-2 üveg aljára nézek.
Tisztában vagyok hogy az orsó honnan kapta ezt a becses nevet. De a névadója mostanában nincs már köztünk! :-)))
Én amugy maradhattam volna tovább is börgöndön továbbszolgálóként vagy polgári alkalmazottként, mint gk. vez. mert volt jogsim buszra meg nehéz potkocsira ami akkor nem volt tul gyakori a sorkatonák között. Mikor kérdezték kicsit elgondolkodtam de a honvágy, a család és a barátok után erösebbnek bizonyult.
Ez gondolom nagy csapás lehetett a laktanya számára mert távozásom után hamarossan meg is szünt. :-)))
Ezzel lövik a halakat, mert látszik rajta, ez egy 9 mm-es Beretta gyártmányu orsó!
A tárban 15 db damil helyezkedik el, plusz 1 a csőbem. Kitűnő keszegezni, de nagyobb rabló halakat is sikeressen vadászhatunk le vele. Hangtompítos változatát kifejezetten éjszakai pecázásra fejlesztették ki.