Keresés

Részletes keresés

krump/lee Creative Commons License 2018.11.25 0 0 25973

www.braumarkt.com (NL)

 

freeshipping  kupon  hétfő 26. estig

 

( folyékony élesztőkre benevezek )

Előzmény: Tótikám (25970)
kecsegedzsesz Creative Commons License 2018.11.25 0 0 25972

Képeket tudok küldeni privátban mert itt nem jeleníti meg valamiért. 

Előzmény: kecsegedzsesz (25971)
kecsegedzsesz Creative Commons License 2018.11.25 0 0 25971

Sajnos eladóvá vált a nem régen beszerzett 50l Brew Monk sörfőzőgépem ( váratlanul fellépett anyagi okok miatt). A gép tökéletesen működik, sérülés és karc mentes, garancia papírja, használati útmutatója, csomagolása meg van. Pár alkalommal főztem vele, nekem nagyon nagy segítséget nyújtott, lényegesen lerövidítette a (komplett) főzést, a hőlépcsőket pontosan betartva. Vettem hozzá még egy 35 cm magasságú 200 mikron sűrűségű hop spidert is.  Az új gép árát figyelembe véve és azt, hogy csak párszor használtam 130.000ft-ra tartom + 4000ft a hop spider. Szállításban tudok segíteni. 

 

Tótikám Creative Commons License 2018.11.23 0 0 25970

Főzőháznál 23. án 20% akció van.

Bierheaven Creative Commons License 2018.11.22 0 0 25969

Köszi Krum Lee Úr!

 

Legalább 50 embernek okoztál ezzel nagyon nagy örömet!!!

Előzmény: krump/lee (25968)
krump/lee Creative Commons License 2018.11.22 0 0 25968

Bierheaven Creative Commons License 2018.11.22 0 0 25967

Sziasztok,

 

megrendülve szembesültem azzal a ténnyel, hogy a gaultmillau oldalról eltűnt az a frankó nyaras-deres ipa recept :-( Volt valaki oly' szemfüles, hogy esetleg lementette és közkinccsé tenné itt? Nagyon hálás lennék. Jövő héten akartam lefőzni...

Tótikám Creative Commons License 2018.11.22 0 1 25966

Az én álom rendszerem.Víz kezelés RO szűrővel. Cefrézés talán Grand Father. Erjesztés kúpos inox pl.  SS Brewtech.Természetesen hűtéssel, fűtéssel , szabályozással ellátva, plusz megfigyelésre TILT Hydrometer . Az egész rendszert össze fogja RASPBERRY PI  .Álmokat félre téve KEG-et használok.Korábban volt írás volt nyomás alatti erjesztésről, valamint a Fermetasaurus- ról.Hátránya talán nagy a hej igénye, nehéz hűtőbe elhelyezni.Talán azt olvastam hogy nyomás alatt korlátozott ideig használható (gyártástól számítva).

Előzmény: Beci29 (25965)
Beci29 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 25965

Üdv mindenkinek!

 

Egy ideje lelkes olvasója vagyok a fórumnak. :) Szeretnék belevágni a sörfőzésbe, de nem a legegyszerűbb módon. :) Van valaki, vagy esetleg tudtok elérhetőséget olyan főzőről aki fermentasaurus-t használ (vagy más hasonló eszközt) és zárt Cornelius KEG + CO2 rendszerrel dolgozik? Van néhány kérdésem ezzel kapcsolatban, még mielőtt a teljes "álom" rendszert összeállítom.

janijani Creative Commons License 2018.11.21 0 0 25964

Nem kell emiatt gyakran főzni, akár egy hónapig is maradhat az erjesztőtartályban.

 

A flakonokat ha gyakran cseréled semmivel nem vagy előrébb. Látszólag mindig szép tiszta új flakonban erjesztesz, de nem tudod hogy kismértékben bontja-e a sav a műanyagot. Viszont ha tartósan egyet használsz akkor idővel látni fogod hogy bemattul-e a felülete. Ha bemattul az rossz jel mert megmarta a sav, ha fényes átlátszó marad akkor jó.

Előzmény: zenélő ezüstkecske (25963)
zenélő ezüstkecske Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25963

Igaz, de olyan gyakran azért nincs időm főzni :) Plusz az ilyen műanyag flakonok újrafelhasználásától mindenki óvva int az interneten :)

Előzmény: janijani (25959)
zenélő ezüstkecske Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25962

Én sem, de nem tudok jobbat. PET-palack, természetesen ugyanúgy mérgező, mint az összes többi PET. De nyugi, a legújabb tanulmányok kimutatják, hogy a lágyítószermentes (azaz ftaláton kívül más vegyi anyagot használó) polimerek kb. ugyanúgy károsak a szervezetre. Vannak országok, ahol a vodkát is PET-ben árulják. :) De kísérletek nélkül ez már filozófikus kérdés, hogy egy 0.5-1 évig tárolt ásványvízben vagy egy 2 hét alatt leerjedő sörlében oldódik ki több méreg.

Előzmény: beatkomornik (25961)
beatkomornik Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25961

Nem vagyok benne biztos, hogy ilyen vacak műanyag üvegben erjeszteni a savas sörlét túl jó megoldás

Előzmény: zenélő ezüstkecske (25952)
Hank Evans Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25960

Ezt desztillált vízként árulni konkrét átb@szás. Egyszerű ioncserélt víz.

Előzmény: kardosur (25956)
janijani Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25959

Feleslegesen dobálod ki az erjesztő palackokat. Nyugodtan erjeszthetsz ugyanabban, ki sem kell mosni nem fertőződik, egy a lényeg: folyamatosan erjeszteni kell benne.

Nekem folyamatosan tele van az erjesztőtartály, akkor palackozom ki amikor főzöm a következőt. Az élesztő ha túlságosan felszaporodott összerázom, a felesleget kiöntöm csak egy fél ujjnyit hagyok belőle és öntöm rá a következő sörlét 25 fokra hűtve. Nagyon gyorsan - két-három óra alatt beindul a forrás. 

Előzmény: zenélő ezüstkecske (25954)
öreg_néne_b Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25958

"ioncserélt
akvarisztikában is felhasználható"

 

https://www.dm.hu/denkmit-desztillalt-viz-p4010355021540.html#detail-section

Előzmény: kardosur (25956)
novakszab Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25957

Ez is csak ioncserélt, dm netes oldalán apróbetűvel írja...

Előzmény: kardosur (25956)
kardosur Creative Commons License 2018.11.20 0 0 25956

499Ft/5liter

Előzmény: Hank Evans (25955)
Hank Evans Creative Commons License 2018.11.19 0 1 25955

Akkor nem desztillált vizet veszel, hanem ioncseréltet (desztilláltat nem is árulnak 5 literest, hanem legfeljebb 2 literest, ráadásul litere, pontosabban 1000 grammja kb. 6-700.-Ft). Az ioncserélt nem biztos, hogy annyira steril körülmények között készült, bár valószínű, hogy nem lesz vele problémád.

Előzmény: zenélő ezüstkecske (25954)
zenélő ezüstkecske Creative Commons License 2018.11.19 0 0 25954

Újban. Igaz így van 5L-enként +300Ft költségem, de cserébe nem kell aggódnom - persze amire tudom felhasználom a vizet amit veszek (vasaló, autó hűtőfolyadék, stb.).

Előzmény: kardosur (25953)
kardosur Creative Commons License 2018.11.19 0 0 25953

És minden sört új palackban erjesztesz, vagy mindig  kimosod?

Előzmény: zenélő ezüstkecske (25952)
zenélő ezüstkecske Creative Commons License 2018.11.17 0 0 25952

Egy jó ideje 5L-es desztillált vizes palackban erjesztek...azóta nincs fertőzés és stressz, a vödört már rég elfelejtettem :)

Tótikám Creative Commons License 2018.11.17 0 0 25951

Söripari fertőtlenítés engem is érdekelne,miután láttam üdítő iparit kíváncsi vagyok a különbségekre .Ők a savas, lúgos anyagokat váltva használják 50-60C -on.Hypo származékok, hidrogén peroxid és keverékei ,kálium és nátrium lúgok, salétromsav ,foszforsav stb.Perectsavban fürdik szinte minden.

Smürc Creative Commons License 2018.11.15 0 0 25950

Fiuk, ez kemény lesz, mert még fogalmaz!!! :)

Előzmény: tea5 (25949)
tea5 Creative Commons License 2018.11.15 0 0 25949

Szia, én is kíváncsian várom a receptet.

Előzmény: C. Tamas (25945)
adorjan777 Creative Commons License 2018.11.14 0 1 25948

Szia.

 

Engem is érdekel. 

Kérlek térj ki arra is, hogy miért gondolod, vagy - így utólag visszaemlékezve - mi a konkrét jele annak, hogy fertőzött volt a főzésed kb. 80%. Kérésem abból indul ki, hogy gondolom egyik utólag fertőzöttnek vélt főzetedet sem öntötted ki, hanem elfogyasztottad, de jobb lett volna a minősége, ha akkor már a mostani tudás birtokában vagy. Mik ezek a jelek?

 

Előre is köszönöm tanácsaidat.

Előzmény: C. Tamas (25945)
Coco80 Creative Commons License 2018.11.13 0 0 25947

Sziasztok!

 

Kerestem de nem találtam a fórumon hogy valaki foglalkozott, foglakozik nitrogenel dúsított sörrel? Van aki otthon nintrogen segítségével csapolja a sört.:)

Üdv mindenkinek.

Smürc Creative Commons License 2018.11.12 0 0 25946

Én nagyon kíváncsi vagyok arra, amit írni fogsz! Egészen a hűtésig mindig jobban élvezem a sörfőzést, mert utána van bizonyos stressz a fertőzésveszély miatt. Biológiás gimnázium és agrár főiskola után nem tudom a tudatlanok bátorságával kezelni a helyzetet, hogy ezer helyen támadhat a sörrontó boszorkány, pedig kevés sörömbe sikerült beleköpnie. Remélem csökkented ezt a frusztrációmat!

Szerintem mindenki, aki igényes, örömmel fogad minden hasznos tanácsot.

Előzmény: C. Tamas (25945)
C. Tamas Creative Commons License 2018.11.12 0 3 25945

   Sziasztok! Már jó pár éve nem volt hozzászólásom. Kb. 2012-ben kezdtem a házi sörfőzést, az oldaltól sok segítséget kaptam. Ebből kifolyólag elmentem egyetemre borásznak, dolgoztam  borászati kutatóintézetben 4 évig ...bla ...bla. Jelenleg egy kisüzemi sörfőzde sörfőzője vagyok, ezért is szeretném felhívni minden egyes Házi Sörfőző figyelmét az eszközök tisztaságára (főleg az erjesztő vödrökre). Nem olyan rég járt nálunk a Pécsi Sörgyár volt higiéniai felelőse. Sok kisüzemnek ő adott tanácsot, amit valószínűleg mindnyájan már kóstoltunk. 

 

  Elmondta, hogy manapság már nem  a használt komlók meg receptek számítanak, hanem az hogy ki tud tiszta maradni (nekünk 1 hónap volt kitisztítani a rendszert) . Teljesen igaza van. Én kb 30X főztem otthon, ebből visszagondolva kb. 80%-a a főzetemnek fertőzött volt. Ma már tudom, hogy milyen egy egészségesen fejlődő sör élete. 

 

  Holnap össze írom a tisztasági receptet, remélem érdekel valakit.

HappyCarpenter Creative Commons License 2018.11.12 0 0 25944

Hát köszönöm a hozzászólásokat mindenkinek!
Ma egész nap dolgoztam, most este meg sajtot csinálok, nem volt időm válaszolgatni, de köszönöm mindenkinek.

Amúgy nagy hülye vagyok, csak a webshop-ok oldalait nézegettem, nem jutott eszembe, hogy felhívjam őket és érdeklődjek roppantott maláta ügyben :-).

Szívesen venném ha valakivel a környéken tudnék konzultálni sörfőzés ügyben, személyesen is, nem tapasztalatcserére, mert nekem még nincs mit cserélnem, megnézném, hogy is néz ki a dolog a gyakorlatban.
Krump/lee majd írok, ma este sajtoznom kell.

Előzmény: krump/lee (25943)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!