Ez a topik azoknak a modellezőknek szól akik elsősorban modellvasuti járművek építésével vagy átépítésével foglalkoznak. Hogyan, miből, milyen megoldással, hogy áll most stb..
A BAROSS GÁBOR Vasútmodellező és Vasútbarát Klub 2018.08.09-12-ig megrendezésre kerülő balatonfüredi kiállításának idejére meghirdeti a: IX. Nemzetközi Vasútmodell Versenyt Domonkos András emlékére.
V43-as építés illetve felújítás előtt állok. Érdeklődnék, hogy a mikromodell féle v43-as feljavító készletet (http://mikromodell.hu/?90,v43-feljavito-keszlet) valaki vett-e esetleg felhasználta-e. Képeket is szívesen megnéznék. Előre is köszönöm.
Fuggerth Wry kocsiba szeretnék belső berendezést építeni. Az interneten csak Bry kocsi belsőt találtam. Van-e különbség a két kocsibelső között? Ha igen, akkor mik azok?
Az is nagy segítség lenne, ha valaki, akinek megvan a kocsi belső rajza, elküldené a nyilvános emil címemre.
Egyáltalán nem baj ez, egyébiránt a modell és a makett szinonimái egymásnak, nincs lényegi különbség azon kívül ,hogy a modellnek van több jelentése, legalábbis az értelmező szótár szerint). Én bátorítanék mindenkit, hogy vegyen szerszámot a kezébe, de legyen igényes a munkájára, ne legyen rest utána járni az információknak, és ez vonatkozik a modell és kiegészítő gyártókra is. Nem kell több milliós eszközpark ,hogy szép modelleket lehessen építeni. A konyha asztal sarkán is lehet csodákat művelni, legfeljebb kicsit több leleményességre van hozzá szükség.
"Hát igen,a modellezés eltolódik a makettezés irányába."
Szerintem ez nem gond. Bár mivel ezek a makettekkel ellentétben mozgó-működő szerkezetek, így kompromiszumot kell hozni a működtetés szempontjából. De a forgózsámoly maszk pont nem ez a kategória.
"Ideje lenne szét választani, mielött mindenkinek elmegy a kedve hogy szerszámot vegyen a kezébe."
Nem szükséges szétvállasztani a kettőt, pusztán csak körültekintően kell megtervezni egy terméket, hogy utána a vásárlónak ne keljen szerszámot venni a kezébe, hogy elérje a kívánt hatást.
A makettekkel kapcsolatban megjegyzem: Előszőr vannak a makettek, azután kijönnek hozzájuk a feljavítók meg a korrekciós készletek és még az sem biztos hogy jó.
Nem lesz jó. Ennek a változatnak eleve rövidebb a rugója, emiatt a felfekvő felület is magasabban van, innen az eltérő forma. Azonkívül utólagos reszeléssel eltűnik a lemez pereme is. Zárójelesen megjegyzem ,hogy ki kéne már nőni a modellező társadalomnak a barkácsolásból, és a "jó az úgy" szemléletből. Mert a modell nem egyenlő a "valamennyire hasonlít"-tal.
Létezik még ez a mikromodell? Írtam nekik az ügyben, napok óta semmi válasz. A honlapjuk sincs igazán frissítve, fb-os oldaluk is 2013-2014 körüli bejegyzésekkel, képekkel van feltöltve.
Nem tudom,hogy van összerakva,de szétszedés közben elpattanhatnak a régi műanyagok,+ a csapszegek kihúzása sem veszélytelen,és ha már kijött a kerék,akkor arról is le kéne venni valahogy(a kerék sérülése nélkül) azt a törött karimát...
Azután már csak új karimát kell esztergálni hozzá és ráragasztani a kerékre.