Keresés

Részletes keresés

kannibál Kovács Creative Commons License 2006.03.23 0 0 373

ÁPRILIS 2: SOKAN LESZÜNK!

ÁPRILIS 9: TÖBBEN LESZÜNK!

ÁPRILIS 23: ELEGEN LESZÜNK!

pofetta Creative Commons License 2006.03.21 0 0 372
Erre is emlékszem és akkor is sületlenségnek tartottam. Elvben persze igaz is lehetne.
A hatvanas években csak akkor mehettem 5 évente egyszer nyugatra, ha azt engedték a hatóságok. Most akár kétpercenként is átléphetem a határt, mégsem teszem. Szegény osztrákok, hogy reszkethetnek, amikor átbringázom Burgenlandba. :-)
Előzmény: Luby (371)
Luby Creative Commons License 2006.03.21 0 0 371

Attól tartok, hogy rosszul emlékszel. Azt nem feltételezem, hogy szándékosan igyekszel szebb színben feltüntetni minősíthetetlen szövegeket. Nem erre mutatott rá GyF. Igaz, rossz volt a kérdés. Ha ezt kifogásolta volna, akkor akár igaza is lehetett volna. De mit tett?

-veszélyben az egészségügyi ellátás

-veszélyben a munkahelyed

-veszélyben a nyugdíjad.

Ilyen és ehhez hasonló sületlen hülyeségekkel butította azokat, akik már előzőleg sem voltak valami okosak. Ez történt. Most már emlékszel? Gábor

Előzmény: pofetta (368)
pofetta Creative Commons License 2006.03.21 0 0 370
Vagyis egy bianco papírt írsz alá.
Előzmény: takacsi (369)
takacsi Creative Commons License 2006.03.21 0 0 369
Gyurcsány magyarok ellen uszított, hazugságokkal!

Nemzetárulást követett el.

A kérdés jól lett feltéve:

Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi. LXII. tv. 19.§ szerinti "Magyar igazolvánnyal" vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

Tehát nem a népszavazás döntött volna a kérdésben, hanem az országgyűlés, törvényhozatallal.
Gyurcsány még ezt sem akarta. Ritka az ország történelmében, hogy egy vezető ennyire nemzetet megosztóan, megtagadóan járjon el.
Előzmény: sajtoskenyér (366)
pofetta Creative Commons License 2006.03.20 0 0 368
Most újítsuk fel a régi vitát ezzel a népszavazasással kapcsolatban?
A kérdés hibásan lett feltéve, nem lehetet rá jó választ adni. Erre hívta fel Gyurcsány a figyelmet. Arra sajnos nem fordított gondot, hogy ezt egyszerűen, világosan elmagyarázza.
Előzmény: mr. gerison (367)
mr. gerison Creative Commons License 2006.03.20 0 0 367

"Nem a népszavazás ellen kampányolt, hanem a Nemért"

mindekettő eléggé durva, de a NEM a legeslegdurvább ..

NEM tudom elfelejteni neki ..

s mondjak valami vicceset, ami most jut eszembe ..?

én ekkor már rég FIDESZ -barát voltam ..

mégis, emlékszem, hogy valakinke azt mondtam, hogy persze nyiván nemmel fogok szavazni ..

az a valaki - egy kocsmában futólag találkoztunk - rám nézett és azt mondta, ezt modt nem érti .. de mindegy ... mennie kell , majd még beszélünk ...

ebben a pillanatban (is) az beszélt belőlem, amit a ballib média révén magambaszippantottam ..

de aztán elgondolkodtam, és teljesen amagam erejéből rájöttem arra, hogy baromságot mondtam .. mert az mondtam, ami a szerepemnek, a vélt sintellektuális szerepemnek megfelelt volna ..

egy nappal később már kezdett leesni, hogy ismét barom voltam .. de hálistennek, ezúttal csak majdnem .. MAJDNEM :)

ráadásul sikerült az apámat is "rávennem" , hogy ő is igennes szavazzon, pedig rendíthetetlen MSZP-szavazó ..

egyébként az az igazság, nem volt nehéz rávenni ..

anyit mondtam neki, gondoljon az erdélyi magyarokra .. hogy hogyan nézhetne a szemökbe, ha NEM-mel szavazna .. ennyi elég is volt :)

legtöbb barátom persze az SZDSZ-ukászt reklámozta, és így napont n-szer javasolták nekem, hogy legyek oyan, mint egy okos ügyvéd .. ne menjek el .. és így hiába lesz IGEN a szavazás eredménye .. nem lesz elég a szavazatok menyisége ..

ekkor már csak vigyorogtam .. éreztem, hogy sikerült megtalálnom mire kell szavaznom .. mégpedig a propaganda ellenére .. :)

Előzmény: sajtoskenyér (366)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.20 0 0 366
 Nem a népszavazás ellen kampányolt, hanem a Nemért. Speciel most épp ő vetette föl az eurónépszavazás gondolatát (amit Pokorni szerint már a Fidesz nem támogat, pedig Orbán mást mondott).
Előzmény: Törölt nick (364)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.20 0 0 365
 A stílusoddal nem tudok mit kezdeni. A maga alá élvezésért megkövetem magam, de nem találtam jobb szót. Az írásod alapján azt hiszem, szándékosan nem akarod érteni a mondandóm lényegét. Tökmindegy. Nem neked szólt. A "népnek" :)
Előzmény: Conscience (359)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.20 0 0 363
 Ez van haver, ez a demokrácia. Négy év után el lehet zavarni a neked nem tetsző kormányt, politikusokat. Közben pedig néhány nagyobb volumenű döntésbe népszavazás útján be lehet szólnia bárkinek. A politikus pedig akkor "dolgozik", ha bejár a parlamentbe, részt vesz a bizottsági munkákban, a vitákban, a törvényalkotásban, a szavazásokban. Az nem "munka" hogy körbejárja az ország Fidesz-szimpatizánsait. Nem ítélem el persze, de ettől még nem lesz valaki politikus. Gyurcsány legalább a parlamentbe eljár. Ha ez nem tetszik, ha ez szerinted marhaság, ha neked ebből ez jön le, hogy a nép van a politikusokért, akkor a továbbiakban képtelen leszek ráhangolódni a frekvenciádra. Így csak elbeszélünk egymás mellett.
Előzmény: Törölt nick (361)
gurtni Creative Commons License 2006.03.20 0 0 362

Mosonmagyaróváron 60 szavazattal értetek el többet. Ez a rendszerváltó hangulat?

Előzmény: Törölt nick (352)
Conscience Creative Commons License 2006.03.20 0 0 359

Mekkora olcsó duma már ez, hogy az "embereket be kell vonni a közéletbe, a politikába"!!! Mégis hogyan? Közvetlen demokrácia? Egy tízmilliós országban? Mert az, hogy kivonultok a Kossuth térre, és jó szokásotokhoz híven ott is magatok alá élveztek Vitya szavaitól

Ne magadból indulj ki, pajtásfajzat. Érvelésed értékkészlete a szexuális örömszerzésen kívül talán másból is táplálkozhatna ( ha lenne miből ). Ez olyan kisstílű, egyszerű, buta köznyelv. S ha örömmel vállalsz közösséget a csak az ilyen stílusra képes tömegekkel, akkor meg ne akarj itt kioktatni senkit, mert nemigen van rá alapod.

Csak például :

és megtapsoljátok, vagy hogy korábban aláírtatok mindenféle nemzeti petíciót és "konzultáltatok"......az bizony nudli, nem politika, nem közélet. A döntéseket továbbra is politikusok hozzák. Nem az embereket kell kérdezgetni, hogy milyen döntéseket kell hozni. A döntés, a programalkotás, a kormányzás választott politikusaink feladata, amit ha rosszul végeznek, a választók szavazatukkal büntetik őket. Olyan nincs, hogy a "nép kormányoz". Ez minden egyes demagóg diktátorjelölt dumája.

Ez amit itt összehordtál, az egy végtelenül leegyszerűsített, hülyéknek való szöveg közéletről, politikáról, kollektív akaratról.

Az a politikus, aki állandóan "be akarja vonni az embereket a közéletbe", és "elmegy közéjük" (mármint a pártrendezvényekre, a hívei közé) és "meghallgatja őket" (a népet hogyan lehet meghallgatni, csak egyes embereket lehet, nem?!) nem csinál mást, mint szabadulni igyekszik politikusi felelősségétől és kötelezettségeitől.

Érdekes, mintha nem csak és kizárólag egy politikus tenne ilyet. Láttam más pártok más politikusait is a választópolgárok közé vegyülni. Mégsem írnék ekkora marhaságokat, csak azért, hogy villogjak az utálatommal...

Mert ezt csinálta Orbán is. Nem dolgozott, nem járt be a parlamentbe, hanem az "országot járta". Micsoda képmutatás ez! A politikus feladata politizálni, törvény alkotni. Nem körbetapsoltatni magát az országban.

Még az a jó, hogy ilyen kiváló emberek, mint te, legalább felvilágosítanak minket.

Tedd már meg légy szíves, hogy leírod ide a legutóbbi pozitív gondolatodat. Hátha van neked ilyened is.

Még valami : nem Szanyi elvtárs reinkarnációs nick-je vagy?

Előzmény: sajtoskenyér (348)
Daemon Creative Commons License 2006.03.20 0 0 358
Én szóltam már tegnap is ----->  (66)
Előzmény: Droopy (340)
mammamija Creative Commons License 2006.03.20 0 0 357
"Ezért azt javaslom, hogy az MSZP április 2-án délelőtt tartsa meg saját n"agygyűlését.

Budapest, 2006. március 20.

Üdvözlettel:

Orbán Viktor
Előzmény: Törölt nick (354)
mammamija Creative Commons License 2006.03.20 0 0 356
A TE főnököd vergődik, hogy délelőtt menjek nem?
Előzmény: Törölt nick (354)
smafu Creative Commons License 2006.03.20 0 0 355
Guyrcsi-Gyurcsi...
A köztársaságért a Kossuth téren is lehet aggódni !
Miazhogy ! Nagyonis !
mammamija Creative Commons License 2006.03.20 0 0 353
Kedves Viktor, qrvára nem szeretem, ha te osztod be, mikor menjek és hova.
Előzmény: takacsi (346)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.20 0 0 351

"mert a Kossuth Téri felvonulás (és a fidesz programja is) a szolidaritásról szól .. arról, hogy magyarok magarokkkal közösséget vállalnak .. és ennek még örülnek is .."

Akkor a magyar szolidaritás nevében együtt örültök majd velünk április 23.-án, természetesen Vityával az élen, a Köztársaság téren a szoclib koalíció győzelmének? :))) Vagy akkor nem lesz szolidaritás? Tényleg, Orbán beenged az úszómedencéjébe? Közösséget vállalhatna velem is.

Előzmény: mr. gerison (322)
frontier Creative Commons License 2006.03.20 0 0 350
takacsi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 349
Nem értelek, mit akarsz.

De nem szívesen kommunikálok Veled...
Előzmény: qncogi (347)
sajtoskenyér Creative Commons License 2006.03.20 0 0 348

Mekkora olcsó duma már ez, hogy az "embereket be kell vonni a közéletbe, a politikába"!!! Mégis hogyan? Közvetlen demokrácia? Egy tízmilliós országban? Mert az, hogy kivonultok a Kossuth térre, és jó szokásotokhoz híven ott is magatok alá élveztek Vitya szavaitól és megtapsoljátok, vagy hogy korábban aláírtatok mindenféle nemzeti petíciót és "konzultáltatok"......az bizony nudli, nem politika, nem közélet. A döntéseket továbbra is politikusok hozzák. Nem az embereket kell kérdezgetni, hogy milyen döntéseket kell hozni. A döntés, a programalkotás, a kormányzás választott politikusaink feladata, amit ha rosszul végeznek, a választók szavazatukkal büntetik őket. Olyan nincs, hogy a "nép kormányoz". Ez minden egyes demagóg diktátorjelölt dumája.

Az a politikus, aki állandóan "be akarja vonni az embereket a közéletbe", és "elmegy közéjük" (mármint a pártrendezvényekre, a hívei közé) és "meghallgatja őket" (a népet hogyan lehet meghallgatni, csak egyes embereket lehet, nem?!) nem csinál mást, mint szabadulni igyekszik politikusi felelősségétől és kötelezettségeitől. Mert ezt csinálta Orbán is. Nem dolgozott, nem járt be a parlamentbe, hanem az "országot járta". Micsoda képmutatás ez! A politikus feladata politizálni, törvény alkotni. Nem körbetapsoltatni magát az országban.

qncogi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 347

lacika már sietett topicot nyitni erről.:)))

Ott is ezt mondtam erre a zselézett hajú Jézusra: ez nem csak rasszista, de igen hülye is.

(KÁP? úgy marad?:)))

takacsi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 346

Orbán Viktor levele Gyurcsány Ferenchez
2006. március 20. 18:08

MNO
Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Örömmel üdvözöljük, hogy Ön és pártja megváltoztatta véleményét a demokráciáról.

Üdvözöljük az MSZP első nagy utcai rendezvényét.

Pozitívumként értékeljük, hogy Ön és pártja immár osztja a mi álláspontunkat, mely szerint a politikának az emberek között van a helye, s az embereket be kell vonni a közéletbe.

Nagy eredménynek tartom, hogy április 2-án baloldaliak és jobboldaliak egy időben fejezhetik ki a legfontosabb értékek iránti elkötelezettségüket, és ünnepelhetik azt, hogy politikai nézetkülönbségeink ellenére egy nemzethez tartozunk.

Arra kérem, tegyük a Szolidaritás Napját az egész nemzet ünnepévé, amikor minden magyar ember szabadon, félelem nélkül, a saját szája íze szerint nyilváníthat véleményt.

Mutassuk meg, képesek vagyunk a békés egymás mellett élés szellemében közösen megvédeni a szólás szabadságát, a szabad véleménynyilvánítás jogát.

Egy vasárnap nem lehet jobb vagy baloldali, egy napot nem lehet kisajátítani.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség április 2-án délután 2 órakor rendezi békés politikai nagygyűlését a Kossuth téren.

Ezért azt javaslom, hogy az MSZP április 2-án délelőtt tartsa meg saját nagygyűlését.

Budapest, 2006. március 20.

Üdvözlettel:

Orbán Viktor
qncogi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 345
Majd idézgessél veresekből is, ahogy tetted a KÁP népszavazás előtt. Akkor is jókat nevetgéltem rajtad.
Előzmény: takacsi (344)
takacsi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 344
Úgy látszik, hogy neked van igazad, nekem meg nincs.
Előzmény: csakis_3 (337)
mr. gerison Creative Commons License 2006.03.20 0 0 343

GYurcsány meghirdette, hogy április 2 legyen a magyar szolidaritás napja :)

az index.hu pedig ezt anélkül közölte, hogy megemlítette volna, hogy a "magyar szolidaritás" honnan származik ..

http://index.hu/politika/belfold/apr2p320/

eszméletlen ..

toloba Creative Commons License 2006.03.20 0 0 342
És Mikola reggel a tv-ben szemrebbenés nélkül elhazudta, hogy ők jelentették be hamarabb az időpontot...
Előzmény: Törölt nick (338)
Droopy Creative Commons License 2006.03.20 0 0 340

Na, kiderult hogy marcius 10.-e az a februar a fidesznel...

Mar egy nyamvadt datumnal sem kepesek igazat mondani?

Előzmény: takacsi (336)
csakis_3 Creative Commons License 2006.03.20 0 0 337
Követelik gyurcsányék.
Kérik. Minek ferdítesz?

Ugyan mivel bizonyítod, hogy ők szervezték rá, és nem a Fidesz?

Mutassák meg a papírjukat, hogy ők léptek előbb!
A Fidesz mutatott papírt, hogy ők már februárban megkérték az engedélyt? Vagy nekik elhiszed a szavukra?

Jelenleg az érvelésed neked nevetséges. :DDDD
Előzmény: takacsi (336)
takacsi Creative Commons License 2006.03.20 0 0 336
Tegye egy nappal későbbre a Fidesz a februárban bejelentett Nagygyűlését!

Követelik gyurcsányék.

Mégha mellékelnék is azt, hogy ők meg januárban jelentették be (szó sincs róla, ha így lenne, hogy ők jelentették be a királyságellenes akciójukat előbb), akkor bemutatták volna, vagy bemutatnák....

Dehát az elvtársak rászerveztek a Fidesz rendezvényére és most követelőznek.

Mutassák meg a papírjukat, hogy ők léptek előbb!

Nem jelenti azt, hogy akkor a Fidesznek bármit lépnie kellene, de legalább gyurcsányék nem lennének annyira nevetségesek....

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!