Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5752
Hat lehet.
Előzmény: botsinkai (5749)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5751

Szerintem nem ugyanaz, ezt probalom magyarazni. Oregauto az FUN, tele az uveghaz tulipannal, az FUN, de az az iszonyat energia, amit a gyerekeim utrainditasaba fektettem, nekem most szabad gyok, es keresem, hogy lehet valami hasznosba rakni. Nincs ilyen veled?

Előzmény: botsinkai (5746)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5750

Mindenesetre, mivel többes számban írtál,  azt azért elmondom, hogy én pl. csak véletenül kerültem ebbe a topikba (és nagyon jó hogy idejöttem, nem számít miért)

és  nem tudom a hagyományos értelemben vett gyermektelenek álláspontját sem igazán képviselni, mert azon túl hogy nem vágytam rá, nem csak ez az oka, hogy nem lesz gyerekem, meg én nem élem a gyermektelenek független gondtalan életét

Előzmény: Törölt nick (5747)
botsinkai Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5749
Nem biztos, hogy mindenkinél így van.
Előzmény: Törölt nick (5747)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5748
jó vagy sem, nyilván egy nő nagyobb valószínűséggel vágyik gyerekre, mint egy férfi, annak hiányát nagyobb problémaként éli meg
Előzmény: botsinkai (5745)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5747

Komolyan? Nektek nem hianyzik semmi? Tenyleg ez egy gyerekek kirepulese utani dolog csak?

Es akinek nincs gyereke, sose meg se tudja, hogy valami hianyzik?

botsinkai Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5746
"Mas azert a csiranak, vagy az oregautonak orules, mintha beteg gyerekeket apolnek, vagy ilyesmi, nem gondolod? "

Ha biokémiailag ugyanazt az eredményt éri el, akkor nem más.
Előzmény: Törölt nick (5742)
botsinkai Creative Commons License 2009.01.15 0 0 5745
No igen, a hormonok kicsit másképp működnek talán. :) Addig jó. :-)
Előzmény: Törölt nick (5741)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5744
hát ez meg hogy került ide, fene essen az indexbe:)
Előzmény: Törölt nick (5743)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5743
de te nem vagy nő:)
Előzmény: botsinkai (5740)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5742

Elhiszem, hogy egy bizonyos idoszakaban az eletednek mukodik, hogy ez eleg.

Nekem meg van uveghazam, ket het mulva kesdem az ultetgetest, es orulok majd, amikor kikel a bazsalikom. Mas azert a csiranak, vagy az oregautonak orules, mintha beteg gyerekeket apolnek, vagy ilyesmi, nem gondolod? Meg en se jarok a rakos gyerekek korhazba onkentesnek, de ilyesmi fele erzek vonzast, hogy ott megtalalom, ezt a munkas, szenvedos, megis boldogsagot.

Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5741
de te nem vagy nő:)
botsinkai Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5740
Ha ennyi a dolog, akkor pl én ugyanezt elérem veteránautó-építéssel. :-)
Előzmény: Törölt nick (5738)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5739

Ha nem hianyzik, nem hianyzik. Meg.

Szerintem senki nem szuletik a Foldre dolog nelkul, majd megtalalod te is.

Előzmény: Törölt nick (5737)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5738

Nem tudom. Off: Lattad azt a filmet, what the bleep we know? nem biztos, hogy jol emlekszem a cimere. Hormonok, kemikaliak az agyban a boldogsag.

Egy vagy tobb jol sikerult gyerek (azert hangsulyozom a jolsikerultet, mert a kozelmultban talalkoztam olyan csaladdal, ahol a gyerekneveles kudarcba fulladt teljesen es az nagy boldogtalansag lett a szuloknek) olyan jolesikranezni erzest ad, azt hiszem, valamit veghezvittunk ugyesen. Nekem igen kozel van a boldogsaghoz. Ez egy folyamatos tevekenyseg volt nalam, folyamatos hormonpotlassal, es lassan vege a szerepemnek. Osszerakhatom-e maskeppen azokat a vegyuleteket, kene-e nektek is ilyenen gondolkodni, csak koltoi kerdes.

Előzmény: botsinkai (5736)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5737

A charity mindenképpen jól hangzik

én nem mutogatok, hogy nekem ez hiányzik

Előzmény: Törölt nick (5735)
botsinkai Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5736
Mi az, hogy "boldogság"?
Pláne: mire jó? :))
Előzmény: Törölt nick (5735)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5735
Nem nem nem en nem az anyak gyerekek utani kirepulese izerol beszelek, hanem arrol a boldogsagrol, amit a gyerekektol kap az ember, nem mutogatni se, hogy nektek ez hianyzik, hanem segiteni nektek is meg nekem is mlyesmit talalni. Charity valoszinuleg, valami elkotelezett dolog, ami nem egy egynapos etelosztas a hajlektalankonyhan, hanem valami evekig munka, hogy sikeruljon.
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5734

az persze lehet, hogy gyerekkel nem találnál, de kicsit meg vagyok lepve, rengeteget írtak már erről a problémáról, bármelyik pszichológiatankönyvben megemlítődik (mármint anyák a gyerekek kirepülése után), vagy pl. gondoljunk a feminista mozgalmak számára is jelentős Betty Friedan írásaira az ötvenes évek hasonló helyzetben lévő amerikai háziasszonyairól, stb. stb.

filmekben is feldolgozták már ezt a szituációt ezerszer

Előzmény: missparker (5732)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5733

Nem hiszem, hogy sztereotípiákban gondolkodnék, legalábbis igyekszem kerülni.

nagyobb, maradandó dolog alkotása, ahhoz nálam komolyabb ember kell, én csak egy porszem vagyok:)

igazából, bevallom, nem tudom, mire gondolsz, nekem most nagyvállalkozás, feltalálás, komoly művészi alkotás, ilyesmi jut eszembe

Előzmény: Törölt nick (5731)
missparker Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5732
Anyám a kirepülésünk után komolyan elgondolkodott, hogy hivatásos nevelőszülőnek áll. De már nem fért bele sem a korhatárba, és az eü. állapota sem volt megfelelő.

Én meg nem értem a problémát, gyerek nélkül is találok elég örömöt. Sőt. Szerintem gyerekkel nem találnék.
Előzmény: Törölt nick (5729)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5731

Ne gondolkozz te se sztereotipiakban, az sokat segit.

En valami sokkal nagyobb dologra erek, mint a madaretetes, vagy sportolas, ezek nem fedik, amit magyarazni akarok. Nem unatkozasilag, hanem hagyok magam utan valamit a vilagbanilag, tulkepp azt kerdezem, neked nem hianyzik-e.

Előzmény: Törölt nick (5730)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5730

értem már.

Nos az igazság az, hogy bár ebben semmi tapasztalatom, én azt gondolom, hogy olyan hosszú és olyan gyümölcsöző tevékenységet szerintem nem lehet találni olyasvalakinek, aki szeretett anya lenni. Persze, ezt csak gondolom.

Ami szerintem nagy butaság, hallottam ilyet, hogy egyesek feleslegesnek érzik magukat miután a gyerekek kirepültek otthonról, hát ez nem így van, nem lesz felesleges.

Én sem tudok jobbat kitalálni ilyen anyák számára mint tanulni, olvasni, állatokkal foglalkozni, sportolni, esetleg valamilyen munkát végezni, stb. Meg időnként úgyis jönnek a gyerekek, e-mailben meg gyakran lehet kommunikálni.

A gyermekteleneknek is találni kell valamit, persze. (mondjuk ez rám nem igazán vonatkozik, de nem a gyerektelenség miatt) .

hogy mit? nagyjából ugyanazt, amit fentebb leírtam:)

Előzmény: Törölt nick (5729)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.14 0 0 5729
En nem az unatkozasra gondoltam anno, a gyerek-gyerekek hatalmas project, sok elegedett-boldog hormon, es most, hogy felnottek, hianyozni fog az ilyen gyumolcsozo, boldoghormonos tevekenyseg, keresnem kell, hol talalom meg ezt az oromot. A gyerekteleneknek is gondolom, jo lenne talalni ilyesmit, nem unatkozast kitolteni, dehogy.
Előzmény: Törölt nick (5725)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5728

45 percig:) de az általában 145-nek tűnt

a másik témáról itt, pláne ezen a nicken nem beszélnék

Előzmény: cyanne (5727)
cyanne Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5727

nem emléxel, h meddig tartott egy tanóra???

*

a nyugtalanságnak oka van, talán meg kéne keresni.

Előzmény: Törölt nick (5726)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5726
kétszer ilyen hosszú volt egy nap?:)
Előzmény: cyanne (5724)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5725

szia:)

én szívesen adnék neked időt, de nem tudok:)

az unakozás (30 feletti gyermektelenek gyakori problémája, hogy ne offoljunk) persze többmindent jelenthet. Én olyasmire gondoltam, hogy valaki nem tud mit kezdeni magával, mert borzasztó sivár a gondolatvilága, nem tud meglenni társaság nélkül, stb.

ha viszont úgy értjük, hogy valami kellemetlen érzés, belső nyugtalanság az illető szeretne valami mást csinálni, mint amit éppen csinál, akkor persze én gyakran unatkozom, de ez független a szabadidő mennyiségétől, ez akkor is van, sőt leginkább akkor, amikor valamit csinálok

de hálistennek itt van nálam a korábban már említett újságdarad, és ez némileg enyhíti a kellemetlen érzéseket:)

Előzmény: cyanne (5724)
cyanne Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5724

akinek túl sok ideje van, adhatna nekem egy kicsit:)

gyerekkoromban unatkoztam utoljára; igaz, akkor kétszer ilyen hosszú volt egy nap minimum:)

Előzmény: Törölt nick (5722)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.13 0 0 5723
nem tudok válaszolni neked, egyrészt a nethasználatom túl korlátozott már ahhoz hogy sok topicot nézegessek, másrészt meg nincs elegendő tapasztalatom a kérdésekben, harmadrészt meg annyi helyzetet írtál, hogy azok így egyben megválaszolhatatlanok
Előzmény: Törölt nick (5714)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!