Keresés

Részletes keresés

apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1376

Hmmmmm. A stílusod elég lekezelő, miközben Te is tárgyiatlan és figyelmetlen vagy. :-))))

Na nézzük. A topic címe: Rosszabbul élek.

"Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. " Idézed.

Ujból kérdezem: Te rosszabbul élsz, mert a fogadatlan prókátorokat nem "hívta meg" a topicnyitó.

Előzmény: Tamerlán (1371)
apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1375

"...nagyon meg voltak elegedve vele, egeszen addig, amig askalodo munkatarsai meg nem furtak a helyet, es egy kedvenc ismeros el nem foglalta a posztjat, o pedig ment a kukaba."

De ugye nem gondolod, h ez az akármelyik kormány hibája?

Előzmény: NeoXon (1374)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1374
"mar irtam hogy a munkanelkuliseg aldozatai legtobbnyire ciganyok. es ezt a valasztopolgarok tudjak. mint ahogy azt is hogy aki dolgozni akar, aki ra van kenyszerulve az talal munkat. es a munkanelkuliek nagy resze is dolgozik. tehat ez a szoveg azokra nem hat akik dolgoznak."

Azert ez nem ennyire egyertelmu. Apam 11 honapig volt munka nelkul, osszesen tobb, mint 150 helyre nyujtottunk be oneletrajzot - az internetes allaskereses ugy ahogy van csodot mondott. 50 eves szakembert - gyengearamu villamosmernok - egyszeruen mar nem szivesen alkalmaznak a multik, ez a helyzet sajnos. Szerencsere egy jo ismerosunk reven vegul a teljes kilatastalansag kuszoben sikerult munkat szereznie, ha nem is annyira jot, mint a korabbi volt, de azota dolgozik.
Batyam is volt 7 honapig munkanelkuli, o egeszen tonkre is ment. A korabbi munkahelye dinamikusan fejlodott, nagyon meg voltak elegedve vele, egeszen addig, amig askalodo munkatarsai meg nem furtak a helyet, es egy kedvenc ismeros el nem foglalta a posztjat, o pedig ment a kukaba. Hosszu honapokig tarto depresszio, mellozottseg erzes, elkedvtelenedes utan anyam lelki tamogatasaval volt kepes ujra elhelyezkedni, sajnos egeszen mas posztban, mint a szakmaja.
Szoval nem csak az munkanelkuli, aki nem akar dolgozni, meg aki cigany. Kar igy altalanositani. A munkanelkuliseg pedig igenis problema, ezt ugy gondolom mindenkinek el kell fogadnia.
Előzmény: alfredoo (558)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1373

neoxon

igazad van nem tudom a viszonyokat de ha munkanelkulink es/vagy ugynoksege nem kap az arcaert az egesz orszagot beborito plakatok utan 1 milliot akkor nem csak munkanelkuli hanem hulye is az illeto. esetleg mind a haarom.

tudod ha az a becsuletben megoszult cigany keepe lenne a plakaton es egyesek ezen poenkodnanak akkor sajnos ez oket minositene es valoszinuleg el is veszitenek a valasztasokat.

szerinted tokre mindegy hogy egy plakat hiteles vayg hiteltelen?

ilyen erovel orbant is kiplakatolhattak volna mint miniszterelnokkent munkanelkulit. kezeben a hasznalatlan gumicsizma!

Előzmény: NeoXon (1369)
toloba Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1372
Vannak, akik roszabbul élnek, ez tény. De korántsem biztos, hogy csak a kormány hibájából....amúgy az Orbán kormány ciklusának a végére is voltak, akik rosszabbul éltek és az sem biztos, hogy csak annak a kormánynak a hibájából...ez is tény...
Előzmény: Törölt nick (1370)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1371

Kenetlegény,

1.)

Milyen "ügyesen" kerülöd, hogy az (1173)-ra válaszolj.

Emlékeztetőül, ott én állítottam és bizonyítottam,

hogy

"Kenetlegény előzetes és alapos tájékozódás nélkül, alaptalanul vádaskodik. Rágalmaz."

2.)

Te sem tudod (mint Állományjavító), hogy mi e topic témája?

(:-(((

Idézem neked a topicnyitót, jó?

sajtoskenyér (topicnyitó)

"Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. "

Arról vár-e hozzászólásokat, hogy "de a többség jobban él"?

Ugye, hogy nem.

Javaslom

- a figyelmes olvasást és

- a tárgyra vonatkozó hozzászólást.

Előzmény: Törölt nick (1363)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1370
Valamikor az elején idejöttem, leírtam, hogy én mitől és mennyivel élek rosszabbúl. Aztán jöttek páran, akik elmagyarázták, hogy nem, csak úgy érzem.Volt , aki egyszerűen kinevezett ellenzéki politikusnak. Kedves emberek, csak nem értem, hogy mit nem értenek. Hogy tényleg akadnak, akik rosszabbúl élnek?
Előzmény: Tamerlán (1365)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1369
"de amikor meglatom az illetot majd elbogom magam. a baratnom is ott rohogcsel mellettem. ahogy szerencsetlenul nez a munkaval rendelkezo munkanelkuli. mennyit kaphatott a plakatert? 1 millat? vegul is..."

Te teljesen komolyan gondolod, hogy egy modell 1 milliot kap egy plakatert? Szep is lenne. Persze talan Heidi Klum vagy Monica Belucci igen, de egy reklam arcert ennyit nem fizetnek, remelem te is tudod. Hugom dolgozott reklamugynoksegnel, es ennek a toredeket adjak. Meg ha kampanyplakatrol van szo, akkor sem leszel milliomos egy fototol. Trust me.

"a munkanelkuli plakatot meglatom sirni tamadnak kedvem. hiszen az illeto nem is munkanelkuli. valoszinuleg 3 gyerekes csaladapa, tavaly koltoztek uj lakasba es vettek meg a mercedeszuket. ezt esetleg lehozhatna az ujsag. mi lenne ha egy becsuletes munkaban megoszult TENYLEG munkanelkuli cigany arcca probalkozna kampanyolni a fidesz?"

Ha egy kisebbsegi, tisztesseges munkabol elo megoszult munkasember kepet latnad a plakatokon, akkor meg azonnal azon menne a vita, hogy "na nezd, Orban a ven cigany a haverjat akarja kihuzni a mocsokbol. Biztos milliokat kap tole a plakaton valo pozolasert". Na ja, sajnos az elmult idok tapasztalatan tanulva kellokeppen ismerem a kormanyoldaliak mocskolodasat, mas sem kellett volna, mint hogy egy ilyen plakatot tegyenek az utcakra.
Előzmény: alfredoo (537)
apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1368

Én a 1181.hsz-re válaszoltam, az meg egyértelműen a 350 000 br. jöv.-nek szól.

Ez a topik valóban a rosszabbul élőknek (és nem élőkről) szól, amiben a topicnyitó felszólítja ezek körét, h Ők írjanak ide. Te ilyen vagy?

Előzmény: Tamerlán (1365)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1366
Nos valóban: a baloldali kormány ebben a jövedelmi sávban már növelte valamicskével az elvonások mértékét (szerintem nem eléggé), ám az ez alatti sávokban viszont jócskán csökkentette. 1998-2002 között ez pontosan fordítva történt, Orbán a magas jövedelműek teheit csökkentette, az alacsonyabbakét emelte (ráadásul ehhez még ideológiát is gyártott, mint Rákosi hűséges tanítványa).Az Orbán plakátjain viszont csak az „egyrészt” van rajta, a „másrészt” hiányzik. Márpedig ez hazugság.
Előzmény: Tamerlán (1181)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1365

apple48,

nagyon figyelmetlenül olvastál. (:-(((

1.)

Írtam én arról, hogy mindenki rosszabbul él?

Ugye, hogy nem írtam.

Sőt, az általam megnevezett,

"Havi NETTÓ jöv. változása 2001-2005" című topic (790)-es táblázatából és annak szöveges elemzéséből világosan megtudható, hogy milyen bruttókat keresők jártak jól 2001-hez képest. 

2.)

Ez a topic - tessék megnézni a topicnyitó szöveget!!! - viszont azokról szól, akik rosszabbul élnek.

Előzmény: apple48 (1183)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1363
„vannak (a munkaviszonyból származó jövedelmeket nézve) olyan bruttók,
amelyek nettója kisebb 2005-ben, mint 2001-ben volt.”
Nos meglehet. Ámde: valszeg jóval több van olyan (akár túlnyomónak is mondhatom), amelynek több. Ha te arra utazol, hogy az adatok sokezres tömegében megkeresd azt az egyet (na jó nem bánom: kettőt…), amely téged igazol, az igyekezeted persze sikerrel fog járni. Ezt teszi Orbán és az udvartartása is, cca. 10 éve, amióta liberálisként „megvilágosodott” és ráébredt, hogy ő valójában ókonzervatív, nemzeti neobolsevik. Akkor tette az előregyártott elemekből épült, céltudatosan kivitelezett, valóságelemeket célzatosan csoportosítva alkalmazott hazugságokat hatalmi agit-prop stratégiájának domináns részévé, és ezt azóta is így teszi. Ez mindössze két dolgot bizonyít:
1. Orbán lenézi és megveti, (vö. tökkelütött, szellemileg visszamaradott csürhének tekinti) az ország népét
2. Van egy kemény mag, amely úgy tesz, mintha elhinné ezeket a hazugságokat, (többnyire valamilyen érdek álteal vezérelten, ámbár igazi hülyék is akadhatnak közöttük), ám ez a csoport 8 éve nem nőtt, sőt!
Vagyis: keresd csak meg azt az 1-2-3 családot a négymillióból, aki most – ilyen-olyan okokból – rosszabbul él, mint négy éve, és a teszámodra ez bizonyítja, hogy őfelsége igazat mond: rosszabbul élünk…holmi tények meg ne zavarjanak!
Előzmény: Tamerlán (1179)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1362

hurkazsírosnápolyi,

ezt írtad:

"Várj egy kicsit, mert most roppantul sajnállom azokat akik bruttó 350000 forintot keresnek."

Mellékes, hogy te kit sajnálsz.

Hadova.

Én olyanokról írtam, akiknek a helyzete megfelel a topicnyitóban közölt elvárásnak: rosszabbul élnek. 

Előzmény: hurkazsírosnápolyi (1182)
Droopy Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1361

Coverex 179-rol 428-ra

Betaloc 167-rol 349-re

az arak a 30 db-os kiszereles arai...

Előzmény: Törölt nick (1356)
Tamerlán Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1360

Állományjavító,

sajnálom, de ritka nagy tököt lőttél.

1.)

az (1179)-es, neked címzett beírásomban azzal érveltem, hogy

"igenis vannak (a munkaviszonyból származó jövedelmeket nézve) olyan bruttók,

amelyek nettója kisebb 2005-ben, mint 2001-ben volt."

Vagyis, 2005-ben többet vontak el belőlük, mint 2001-ben.

Egy konkrét példát is hoztam. (Természetesen, más példákat is tudnék írni.)

Azt a hozzászólást ezzel fejeztem be:

"Aki meg ilyen sávban van,

az bizony még akkor is rosszul járt,

ha közben "a jól súlyozott statisztikai átlagban a nettó keresetek e kormányzati ciklus alatt eddig több, mint 30%-kal nőttek."

És ha csak ebből a keresetéből él, akkor most rosszabbul él.

Hát nem ilyeneket keres ez a topic?

Na ugye."

2.)

erre te ezzel kezded a választ:

"Nem, nem ilyeneket keres."

3.)

na, Állományjavító,

akkor idézem neked ezen topic megnyitójának,

sajtoskenyér olvtársnak topicnyitó szövegét:

"Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve."

4.)

ejnye-bejnye, Állományjavító

hát te nem is tudod, miről szól az a topic, amihez hozzászólsz?

(:-(((

Előzmény: Állományjavító (1246)
Krokodilvarjú Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1359

Szoktuk őket lerohanni.

Oszt oroszok által földbe döngolés, utána 40 évig sírás-rívás, őket utálás.

Előzmény: toloba (1357)
sznob2005 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1358
Rosszabul élek! Ez fideszes duma! Aljas, sunyi!
toloba Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1357
A gázár eccerűen volna megoldható: le kell rohanni az oroszokat...
Előzmény: Törölt nick (1355)
NeoXon Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1354
"Oreg, egy viszonylag nagy lakasban elek (180 nm folotti alapterulet), gazzal futunk. 2005-ben 2332 kobmeter gazt fogyasztottunk (4 fos csalad). Atlagos lakasmeretnel siman ki kell jonnie a gazfogyasztasnak 1500 kobmeterbol."

Akkor had szolgaljak elso kezbol informacioval arrol, hogy bizony joval nagyobb gazfogyasztasa is lehet egy csaladnak, sajnos...
Csaladunk 6 fobol all, apam egy szemelyben tartja fenn csaladunkat. 2005-ben 6430 m3 gaz fogyott, a lakas merete 170+45 nm (ket epuletbol all). Ezenkivul idoszakosan egy a szuterenben levo kis 10 nm-es dolgozohelyiseget is futunk, de nem allando jelleggel. A futesrendszerrol: cirko, also szinten padlofutes, fent lapradiatorokkal. Foldgazzal mukodtetjuk meg a bojlert is, de az a futesre forditott gazmennyiseg kis hanyada csak.
Az elmult havi gazszamlat itt tartom a kezemben, 114.400 Ft. Had ne mondjam, hogy ez a csalad osszjovedelmenek hanyad resze. Mindenesetre elhiheted, hogy osztol kezdve a megtakaritas nagy resze a teli futesszezon szamlainak kiegyenlitesere megy el.
Nem kell azt gondolni, hogy agyon futjuk a hazat, a szobamban atlagosan 20 fok van, neha ici-picit kevesebb. A -15 fokos hidegekben raadasul a gazszolgaltato hibaja miatt olyannyira lecsokkent a gaznyomas, hogy 14,5 fokban aludtam itt estenkent a szobaban.
A nagy gazaremelkedes pontosan a nagyobb csaladok szamara problema, akiknel amugy is kevesebb ertelemszeruen az egy fore juto jovedelem. Ezt nem azert irtam, hogy panaszkodjak - annak itt ugy sem volna semmi ertelme mert mindenki nagy ivben tesz arra, hogy a masiknak mi a baja - hanem azert, hogy lassatok, van aki szamara nem tul kedvezo a gazar ilyen meretu novekedese. Ha tartjak magukat ahhoz, hogy "nem lesz gazaremeles", 4 ev alatt korulbelul 450-500 ezerrel tobb lehetne a csalad megtakaritasa. Ez korulbelul egy fel Suzuki ara (2-3 eves).
Előzmény: mibi (400)
apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1352
Hát azért az alapvető helyesírással (magyar) tisztában illik lenni. E két mondatodban 3 súlyos hiba van. ((0
Előzmény: Törölt nick (1342)
Állományjavító Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1351
Egyszerűbb: megbugázta a sisakot ez a fideszközeli, és kidobták érte. Mert különben mit keresne a biztonsági sisak egy munkanélkülinél?
Előzmény: Törölt nick (1348)
apple48 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1350
Nem lehet, h azért küldték el, mert az a ruha és sisak még mindig új, azaz nem is volt használatban? :-))))))
Előzmény: Törölt nick (1348)
kapu199 Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1349
Eddig is sokat segítettél. Köszönöm neked.
Előzmény: Törölt nick (1342)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1347

kizsge

amugy ennek az egyetlen plakatnak az alapjan a fideszre szavaznek es szavaztatnek.

hiszen ez a plakat REMEKMU.

mindenkire olyan mely hatassal van hogy csak na.

nekem peldaul a szexualis tevekenysegem marad abba egyik pillanatrol a masikra ha ragondolok.

ez vegul is a CSUCS!

alfredoo Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1346

kizsge

a munkanelkulinket semmi sem uberelheti. szerintem tekintete alapjan kabitoszeres is az urge. vagy csopogtettek neki?

Előzmény: kizsgé (1344)
alfredoo Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1345

nomis

svajcban meg a vasuti jegykiado automatara az albanok voltak kiirva specifikusan. viszont velem is jot tettek mert nem tudtunk jegyet venni. igy ingyen utaztunk.

nem europan mulik es europat nem tartom rossz otletnek.!

Előzmény: Törölt nick (1305)
kizsgé Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1344

Az jó, amikor 8 év körüli kislány képe mellé van odatéve, hogy rosszabbul élünk.. :o(

Mellette a szöveg: kevesebb lakástámogatás( vagy valami hasonló), nehogy már ilyennel foglalkozzon egy gyerek... :o(

tuutuu Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1343

z angolok is kolcsonbol fejlesztik ezt mi is megtehettuk volna

Akkor, amikor csak halálhörgés van az eladósodottságunk miatt?

Aludj rá egyet.

Előzmény: Törölt nick (1278)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1342
Csak segiteni akkorok hogy nehogy elcseszétek megint, az hogy ki magyar meg ki nem arrol most ne beszéljünk. Nem mindig az a magyar aki kiabál és a melét veri.
Előzmény: Törölt nick (1339)
Állományjavító Creative Commons License 2006.02.12 0 0 1341
A "Barnevál" (gondolom, a Hajdú-Bét-ről van szó) "kifingásáért" meg a többi igen költségérzékeny ágazatért a forintárfolyam a felelős, amely a Fidesz-képviselő(k) által is elismerten jogállásával összeegyeztethetetlen tevékenységet folytató Járai bűne, meg a téeszek és egyéb működőképes gazdasági egységek szétzúzása, a támogatásra játszó és ezért meg a tőkének a földspekulációjukból való kizárásáért meg a komplex termelési egységek létrejötte vagy újraalakítása ellen fidesz-segítséggel acsargó gazdaszövetség, na ezek a felelősek. Meg aki a hatalom közelébe engedte őket.

Neked meg azt kell megértened, hogy a versenyszféra az nem egy garantált munkaviszonyt kontempláló szociálpolitikai foglalkoztató, hanem a társadalmi értéktetemtés közege, és semmi egyéb. Ha egyszer egy adott helyen egy adott képzettségű emberre nincs szükség, akkor vagy a helyet, vagy a képzettséget kell megváltoztatni, és kész. Azzal hitegetni az "embereket", hogy majd jön a kormány, és a tébéjárulék megharmadolásával elegendő munkahelyet teremt, helyben, az gyilkossággal felérő áltatás.

Azoknak az embereknek ott, ahol laknak, nem lesz több Barnevál, soha. Vagy tanulnak és alkalmazkodnak, vagy kitalálnak maguknak valami helyileg eladható kisegzisztenciához segítő vállakozást (és ehhez már persze kapnak támogatást), vagy elmennek oda, ahol komparatív előnyeik vannak a feketemosogatás és a tyúknyakazás terén, azaz valamelyik nyugati államba.
Előzmény: anyabanya (1314)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!