Gondoltam össze kellene hozni néhány környékbeli, kellően fanatikus, amatőr természetbarát fotóst, hogy ne csak véletlen akadjunk egymásra, mint velem is történt párszor mostanában!
Nyitottam hát egy topicot!
Bízom abban, hogy összejön egy remek kis társaság, akikkel néha- néha összeülnénk (a szó szoros értelmében) egy pohár bor, sör mellett vagy esetleg közös fotózásokon egymás próbálkozásait kritizálni, tapasztalatot cserélni.
Lehet hogy összefutunk, mondjuk jobb lett volna nem egyedül kocsikázni holnap, de ha ott találkozunk az sem rossz. Szerintem is valahogy össze kelle hozni a bandát, mesélhetnél milyen is ez a fotóklubb??? Akár tényleg együtt is leszervezhetnénk ezt a Tibi féle találkát! Arra gondoltam, hogy minden infót nem mindenki rak fel a netre szívesen, de ha mégis, én abban is benne vagyok!
Na, végre én is hazaértem. Úgy néz ki megyünk, én beülök Benobiékhoz. 10-kor van indulás Poroszlón a Fűzfa vendégház (vagy mifene) elől, állítólag valahol ez ott van a gát elején. A honlap már régi ötlet, de még soha nem volt lelkierőm megcsinálni. Szerintem ne korlátozzuk le csak természetfotósokra (én sem tartom magam feltétlenül annak, bár közel áll hozzám), a felhalmozódott információkból mindenki azt hasznosíthat,amit akar és azzal megy kalandozni, akivel jónak látja. Dombóvárit mi is szerettük volna meghívni a fotóklubba. Ha nem titkos, elküldenéd a mailcímét? Esetleg összevonhatnánk valahogy a két szerveződést... :)
Ahogy gondolod, nekem a technikai felkészültségemet meghaladja egy komolyabb weblap megtervezése, üzemeltetése. Én elsősorban a helyi természetfotósokat akarnám összeismertetni egymással, nem is tudtam, hogy van másik fórumban is miskolci topic, csak azt hallottam egyre többször, hogy jééé te is miskolci-borsodi vagy? Az adatoknál pedig olyanra gondoltam, amit lehet, hogy valaki nem bíz szívesen az internet nyílvánosságára pl.
Az ilyen mindig az esemény előtti este szokott eldőlni... :) Egyenlőre úgy néz ki, hogy a fotovilágon Benobi kollégával megyek, de annyi minden lehet még.
Én meg arra gondoltam, hogy csináljunk egy honlapot, nem kizárva belőle a fotovilag.hu -s barátokat és a fotoklub tagjait sem. Én a Mambo nevű CMS rendszert ajánlanám, az én készülő honlapom is erre épül. photoblog
A rendszer adminisztrációját vállalom. Kiosztjuk a jogosultságokat, mindenki írhat, ami a témába vág. Képeket is lehet feltölteni. Mondjuk lefoglalom a miskolcfoto.mailpont.hu -s címet, ha tetszik az ötlet.
Lehet, hogy én is mennék, jól hangzik, bár a poroszló résznél jobban szeretem, a tiszavalkit, de mondjuk az is útba eshet éppen. Estig átgondolom még, te mivel mennél?
Erről jut eszembe: csinálhatnánk egy adatbázist a helyi fotósokrók szigorúan csak email küldésben: telefonszám, cím (legalább városrész-település megjelölésével), használatos email cím. Vállalom, hogy aki elküldi nekem az adatait visszapostázom az aktuálisat exel fájlba szerkesztve (vagy másba aki kéri)! Legalább lenne ilyen is, és ha érdeklődünk bizonyos területekről, túrát csinálunk lehetne egymást értesíteni emailban, sms-ben, körlevelet csinálni stb.
Köszi, örülök , hogy tetszik nektek, szerencsém volt. Szerintem nem feltétlen a magoktól kövér, egyébként is pocakos temészet, sajna mostanában én is utánzom egy kicsit :).
Én háziállatokra, kutyára, cicára, tájképre, vadasparkra stb. gondoltam, amire most a 100 macrót használom, de az nem túl rugalmas, és nem mindig várják be még odébbállok vele. Esetleg közgyűrűs makróra is... Madarászni néha még az ötszáz*1,6 is kevéske, pl tegnap egy vörösbegyet épp el tudtam csípni vele (kis corppal) a hernádnál:
Aha, megrendeltem két hónapja, de tegnap lemondtam, nem várok rá tovább! Nem próbáltam, de kézből fotózásra kistelének ez tünik a legjobb "megfizethető" megoldásnak. Bár az új 70-300 IS megingatott, az IS meg a 300-as vég nem lett volna rossz, de rájöttem, hogy inkább szép képek mint az. A bigmával sajna nehéz (szó szerint) kézből fotózgatni...
Elég sokan voltak a megnyitón ezért nem találkoztnk szerintem. Beszéltem Dombovári Tibivel és ő nem zárkózott el egy találkozótól velünk, megadta telefonját és emailjét, nyárig itthon lesz, egyeztetni kell vele.
Eostiti-fotoblog: Néha fotózni is kell nem csak fórumozni, ezért el voltam tünve, voltam pár napig somogyban szarvasnézegetőben Szkzze természetfórumos kolléga meghívására élve, sajnos vagy fények voltak, vagy szarvasok, de azért csináltam pár fotót.
Találkozóban én benne vagyok, valamelyik hétvégén kellene gondolom, akár nálam is lehet, vagy ha van valami jobb ötlet, mondjuk egy pl. egy borospince abban is benne vagyok (szerintem mindenki :-) ). Jövő hétvége??
Cool(R): grat az új géphez, sok szép képet vele!
fotoblog: rakhattál volna linket (pótoltam), minél jobban zajlik az élet, annál jobb, kössük össze a két fórumot:
fzs: Én is véletlenül akadtam erre a topicra. Én általában a fotovilag.hu -n lakom, ott nagyon jó csapat jött már össze a környékbeli fotósokból. Általában minden hétvégére szervezünk valamit, most vasárnap pl. a Szalajka-völgyben kalandoztunk... :) A fórumban van egy "Miskolc és környéke" topic. És nem online kéthetente hétfőn a miskolci fotóklubban is megtalálható vagyok.... :)