Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2008.12.17 0 0 1000
A Pinnacle (a korábbi forgalmazó) csődje miatt új terjesztőt kellett keresnie a Dramatico-nak Katie legújabb CD single-jéhez, amely elvileg december 15-én jelent meg. Valószínűleg a már kiszállított készletek visszaszerzése nem megy egyszerűen, mert a CD jelenleg nem kapható, az egyes árusító helyek kb. tíz napos késést jeleznek. Ez azt jelenti, hogy a Toy Collection pont lekési a karácsonyi ajándék vásárlókat, és akkor lesz kapható, amikor az emberek pár hétig nem nagyon vesznek semmit, a nagy karácsony előtti roham fáradalmai és kiköltekezése után. Bár a Dramatico terjesztési politikája általában eléggé érthetetlen logikát követ, most ez egyáltalán nem az ő hibájuk, most nekik is a gazdasági világválság tett keresztbe a Pinnacle Entertainment csődjével.

Katie Melua - Toy Collection

Katie Melua Toy Collection CD
Daderth Creative Commons License 2008.12.15 0 0 999
No hát, akkor hajrá, nem szent és sérthetetlen az a cikk ;]
Patreides Creative Commons License 2008.12.15 0 0 998
A Wikipedia-cikkben a "Melua zenéjére Andrea McEwan írta meg a What I Miss About You és a Dirty Dice című dalok szövegét" rész nem teljesen fedi a valóságot, legalábbis az első dallal kapcsolatban. Andrea először szövegírói munkát kapott a Dramatico-tól, vagyis az volt az első feladata, hogy Katie-vel együtt dalokat írjon. Az első közös "szeánsz" vége felé, amikor Andrea már indulófélben volt, Katie kezébe került a What I Miss About You szövege, amit Andrea sok más - már kész - dalszöveggel együtt vitt el a találkozóra. Katie leült a zongorához, elkezdte énekelni a dalt, és a dallamok maguktól jöttek. Mire a szöveg végére ért, a dal készen volt. Ezt Andrea leírta, Katie pedig egy koncert közben, a dal előadása előtt mesélte el.
"“I was quite nervous. I’d not really written with anyone else before but actually we are a great pairing. Normally Katie starts with the music and I start with the lyrics but I am quite erratic in how I write songs so I had no idea how it would work out. On the first day I showed Katie some lyrics that I had written, she read them, sat down at the piano and, from beginning to end, played the song. Her music was perfect.” "
(http://www.andreamcewan.com/biography.html)
A Dirty Dice történetét nem ismerem, ott nem világos, hogy a már szöveghez készült a zene, vagy fordítva, esetleg az folyamatos közös munka eredménye.
Patreides Creative Commons License 2008.12.14 0 0 997
Daderth Creative Commons License 2008.12.13 0 0 996
Szép ezen a képen ez a csaj. :)
Patreides Creative Commons License 2008.12.12 0 0 995
Naná, hogy levettek a régi címből egy betűt. :)
A jó link:

http://www.katiemelua.com/blog.html
Patreides Creative Commons License 2008.12.12 0 0 994
Patreides Creative Commons License 2008.12.12 0 0 993
Kincsről például szó sincs benne, de úgy odaillett. :)
Patreides Creative Commons License 2008.12.11 0 0 992
Tudom, hogy nem pontos, meg egyáltalán... Szó szerint még furábban hangzana.
De azért itt van, tíz perce "ferdítettem" :) :

"Játékgyűjtemény

A játékgyűjteményemet én el nem adom, az nekem kincs,
Még sírnék is, ha megtenném.
Ki mondja meg, mire van szükség és mire nincs?
Egy lakatlan szigetre magammal ezeket vinném.

Vannak gyerekek, akiknek a szüleik olvastak meséket,
Nos, nekem egyenesen a forrásuk mesélt.
Kirk kapitány megosztott történetet és dicsőséget,
Melyet egy halálos sereggel megküzdve megélt.

Ki mondja, hogy ha idősebb leszel
a játékokra már nincs szükséged?
És ki mondja, hogy mikor idősebb leszel
neked a szokásokat kell követned?

Feketeszakáll a bánkódó anyjáról beszélt,
És a dalai álomba ringattak.
Hogy Superman volt a valódi apám, így mesélt,
S ma is őrzöm az álmokat, amiket nekem adtak.

neked a szokásokat kell követned?

neked a szokásokat kell követned?"

/Katie Melua, 2008/

(Betétdal a Faintheart című filmhez)

http://www.indavideo.hu/video/Katie_Melua_-_Toy_Collection_slide-show_with_lyrics

http://www.indavideo.hu/video/Katie_Melua_-_Toy_Collection_live_Toulouse_2008_by_PrinceOfDarkness31

http://www.indavideo.hu/video/Katie_Melua_-_Toy_Collection_live_Manchester_MEN_Arena
Daderth Creative Commons License 2008.12.11 0 0 991
Hát igen. :) Szeretem azt a sorozatot *________*
Patreides Creative Commons License 2008.12.10 0 0 990
Ja, a Szívek szállodája reklámja-ajánlása alatt. Múltkor én is észrevettem. Mondjuk a sorozatban nem is szerepelhetne a zene, mert az utolsó "Gilmore girls" részt is hónapokkal azelőtt leforgatták, hogy az IYWAS megjelent volna.
Előzmény: Daderth (987)
Daderth Creative Commons License 2008.12.08 0 0 989
IgazadvanIgazadvanIgazadvanIgazadvanIgazadvanIgazadvan. :)))
Csak lázadtam Batt bácsi ellen... xD
Patreides Creative Commons License 2008.12.08 0 0 988
Szerintem Mike Batt cége kis cég, a pénze kevés. Sokat költött az USA-ban, megpróbálta sikeressé tenni ott is Katie-t, de ez a két alkalomból egyszer sem jött be neki. Ha el tudta volna érni, hogy a nagy rádiók hálózatába bekerüljön Katie egy-két dala, ha rendszeresen játszották volna... Mert ha nem, akkor az isten pénze sem elég a promóciókra, és Mike-é sem volt elég erre.
Egyébként meg Mike Batt szerint a fizikai, kézbe fogható CD formájú kislemezek kora lejárt, marad a "download only" forma. És ez a briteknél már valóban erősen így van. De Európa sok országában (például Németországban) még nem, de ezt valahogy Mike nem veszi észre.
Egyébként is mostanában Mike Batt mással foglalkozik, az újabban "leigazolt" felfedezettjeinek az albumait készítik, illetve a kiadásukat készítik elő.
Katie meg a koncertjeivel termelte a pénzt.

* * *

Katie Melua egy régebbi koncertje: Sopot 2006
Előzmény: Daderth (986)
Daderth Creative Commons License 2008.12.08 0 0 987
Huhú, a Viasat 3-on a Szívek szállodája alatt If You Were a Sailbot megy. :)
Daderth Creative Commons License 2008.12.07 0 0 986
Szerintem Mike Batt sajnálja a pénzt Katie reklámozására, legalábbis ez jön le abból, amikről te informálsz minket.
Folyton elfogyó kislemezek... gyorsan összetákolt videoklipek... stb.
Patreides Creative Commons License 2008.12.07 0 0 985
A videóhoz ilyenkor - amikor a dal egy új film betétdala - sokszor fel szokták használni a film jeleneteit is, hiszen így a videoklip a film reklámja is lesz egyben.
Ebben az esetben nem tudom, Mike Batt mit talál ki.
Lehet, hogy most el van foglalva a Dramatico üzleti ügyeivel, főleg a Pinnacle csődgondnoka elleni harccal. Remélem, sikerül visszaszereznie a Dramatico már kiszállított lemezkészleteit.
Előzmény: Daderth (984)
Daderth Creative Commons License 2008.12.06 0 0 984
Höh, jó lenne egy újabb kislemez, ha lenne hozzá videoklip :D
A Toy Collection egy nagyon különleges dal.
Patreides Creative Commons License 2008.12.05 0 0 983
Katie szerdán (december 3.) kis, harminc perces koncertet adott a svájci DRS3 hallgatóinak, az együttese nélkül. A videó itt megnézhető:

Katie Melua - Mini koncert DRS3 (2008.12.03)
Patreides Creative Commons License 2008.12.05 0 0 982
Bizonytalanná vált Katie Melua következő kislemezének (Toy Collection) decemberi megjelenése, a terjesztő vállalat csődje miatt. Amennyiben a Pinnacle Entertainment csődgondnoka megakadályozza a vele a csőd bejelentése miatt szerződést bontott lemezkiadókat (köztük van több független kis lemezkiadó) az árukészletük visszaszerzésében, ezek a kiadók - köztük a Dramatico, amely Katie (valamint Asa, Carla Bruni és Andrea McEwan) kiadója - perelni fognak. Ez azonban késleltetheti a decemberre tervezett lemezek megjelentetését, ami nagy anyagi veszteséget jelent, hiszen így a lemezek nem kerülnek bele a karácsony idején mindig megnövekvő forgalomba. A Dramatico már megállapodott egy másik terjesztővel, azonban ha a már kiszállított készleteket nem kapják vissza, azok sem tudnak majd mit terjeszteni. Elvileg a Dramatico - Mike Batt legutóbbi blogbejegyzése szerint- nem tervezett több kislemezt kiadni kézbe vehető CD formájában, de eszerint a Toy Collection - tekintettel a karácsonyi időszakra - mégis CD lett volna, nem csak letölthető mp3. Hiszen ez utóbbit nem érintené a gazdasági világválság, és a nagy terjesztő (a Pinnacle Entertainment) csődje.
Patreides Creative Commons License 2008.12.04 0 0 981
Patreides Creative Commons License 2008.12.01 0 0 980
Andrea McEwan hivatalos honlapja és a francia fansite után elindult Andrea európai fansite-ja is ma éjféltől, amelyet a MeluaWorld Fórum pár lelkes tagja hozott létre és üzemeltet.
Andrea már elkészült első albuma várhatóan jövő év elején jelenik meg, és remélhetőleg Katie-vel együtt is még jónéhány közös számot írnak. A közös turné alatt dolgoztak egy-két új dalon, de azóta erről újabb hírek nincsenek.
Patreides Creative Commons License 2008.12.01 0 0 979
Valójában nem azt írták, hogy Leona és Katie jóban voltak, hanem azt sorolták fel, hogy Polly többek között kikkel, milyen társasággal volt jó kapcsolatban az iskolában. Így aztán elképzelhető, hogy külön-külön mindkettővel, akik viszont egymással nem annyira, de erről ők tudnának valamit mondani, én nem tudok ehhez hozzászólni. Meg különben is vannak szűkebb és tágabb baráti társaságok is az ilyen helyeken, gondolom, és egy tágabb társaságban nem mindenki van ugyanolyan jóban mindenkivel.
Vagyis lehet, hogy igen, lehet, hogy nem.
Egyébként Polly konkrétan azt mondta, hogy ő beletartozott ugyan a baráti társaságba az említettekkel, de a maga kicsit félig-meddig kívülálló módján, ő volt a fehér-sápadt lány, aki általában nem középen, hanem kicsit a szélen ült.
Egyébként Katie nyilatkozta pár hónapja valamikor arra a kérdésre, hogy éppen milyen zenéket hallgat, hogy most Polly Scattergood dolgait hallgatja - nyilván azért, mert Polly mostanában fejezte be a jövő év elején megjelenő albumát, és kíváncsi volt az ismerősei véleményére.
Polly meg egy nemrégi blogbejegyzésében ezt írta:
"I have been told
(very kindly)
by my friend,
who shall remain nameless
(but has curly hair)
That my grammar & spelling is appalling, and that it is a wonder anyone who reads these blogs can actually understand me...
Problem is
I write how I think.
and I don't always think straight,
And I never think with tiny little black dots (that look like mini flies) in between my words..."

És ez a "has curly hair" utalás elég gyanús. :)

Leona Lewis pedig az egyik tavalyi tévéműsorban, ahol a kedvenc előadóitól mutatott be zenéket, mint vendég-műsorvezető, az egyik kedvenceként Katie Melua The Closest Thing To Crazy című számát játszotta be.
Vagyis nyilván nem voltak rosszban az iskolában, ebből egyértelmű.

Szóval szerintem Polly, Luke, Katie, Leona (és még ki tudja, ki) legalábbis egy tágabb baráti kört alkottak akkoriban.
Egy biztos, Amy Winehouse nem, ő egyébként is a felettük járó évfolyamban volt, és nyilván nem "ereszkedett le" hozzájuk, már akkoriban sem. :)
Előzmény: Daderth (978)
Daderth Creative Commons License 2008.11.30 0 0 978
No mi a fene, Lewis és Katie jóba voltak? ?
Patreides Creative Commons License 2008.11.30 0 0 977
Na, most már van a Fórumon Polly Scattergood topic is.
Bár rajtam kívül valószínűleg senki nem fog oda írni semmit. :)
Polly nem alulértékelt Magyarországon, hanem szinte teljesen ismeretlen.
Pedig ő egy nagyon helyes és tehetséges képződmény. :)
Mondjuk, ha Katie nem énekelte volna el annak idején a Little Angels című dalát, valószínűleg mi sem tudnánk róla semmit.
Pár éve, még az iskolában Polly többé-kevésbé a Katie Melua - Luke Pritchard - Leona Lewis - ... baráti-haveri körbe tartozott, és bizonyos jelek arra utalnak, hogy Polly és Katie ma is tartja egymással a kapcsolatot.
Patreides Creative Commons License 2008.11.30 0 0 976
Ja.
Én lenni tanul lusta magyar, nem beszél csak kicsi angol... :)

* * *

Katie​_interview​_bbc2​_251108​.mp3 ... Size: 11.65 MB

vagy közvetlenül meghallgatva a netről (1 óra 37 perc 43 másodperctől):

http://www.bbc.co.uk/iplayer/console/b00fnnw4
Daderth Creative Commons License 2008.11.30 0 0 975

A külföldiek megértenek, és ez a lényeg, nem igaz?  :]

Patreides Creative Commons License 2008.11.30 0 0 974
Pont az a lényeg, hogy én ezt nem tudom megítélni.
Például itt próbálom ellenőrizni, de ez sok idő, meg nem is mindig lehet pont megfelelő példát találni...
Marad a szűkszavúság. :)
Előzmény: Daderth (973)
Daderth Creative Commons License 2008.11.29 0 0 973
Hát, de az üzeneteid is tökéletesek;)
Patreides Creative Commons License 2008.11.29 0 0 972
Halló. ki beszél? :)
Egyébként olvasni angolul, illetve írni, fogalmazni angolul hát az rohadtul nem ugyanaz.
Más:
Most látom, hogy a Slágerrádió kivánságműsorába választható-ajánlott listában két Melua-dal is szerepel, az egyik a The Closest Thing To Crazy, a másik az If You Were A Sailboat. Pont az NMB nincs ott, pedig ha valamit, én azt vártam oda.
Ha tehát valaki akar kérni a Slágeren egy dalt Katie-től... :)
Előzmény: Daderth (971)
Daderth Creative Commons License 2008.11.28 0 0 971
*épp meluaworld-visszaszokóban van, ne zavard! :D*

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!