Tudna valaki nekem segítení?
Van egy OleoMac Sparta-26-s fűkaszám. Kellet vennem egy új damilfejet, mert a régi már tönkre ment és csak már az új fajtát lehet kapni hozzá és ez folyamatosan széthúzza a kuplungot, mert nehezebb. Legalábbis szerintem ez a hiba oka. Mit lehet tenni házilag, mert semmi kedvem minden egyes használat után 2000 forintot költeni a javítatására. Újra pedig nincs kb. 100 000 Ft-m!
Az utángyártottat kerüld el egy kalap kakit se ér ! Én kettőt vettem és egy délelőttöt bírt és a gyárival nem csereszabatos semmije csak hasonló hozzá !
Nagyon jól csináltad csak ne tedd színig mert akkor bajt csinál és híg zsírral töltsd kb 3/4 ig ! Én a meghajtó szárat is néha kihúzom a tokjából és megzsírozom és úgy tolom vissza a helyére. De azt nem tudom a te géped milyen rendszerű hogy könnyen kihúzható -e a meghajtó szár . A husikét ajánlatos kenni az műanyagban van 343 R és hasonszőrű gépek .
Kb hol? Ti hogyan szoktátok? Az előzőnél kivettem azt a 6 os, vagy 8as csavart és ott telinyomtam zsirral. Ez így jó? Mert a könyvében nem találtam erről pontos infót..
nem éri meg. nagyon kevés lenne a vásárló. Vagy ha benéznek a boltba és 100ft-al többért adná. ÁÁÁÁÁ a városban olcsóbb. Na erre nem nyit boltot senki.
Az újabb stihl fejeknél simán bemegy a husi anya,nem kell köszörülni. Az autocut fejnél a műanyagban már nem sima kissé kerekített hatszög van hanem bordaszerűségek különböző osztással,és a husi anya pont a nagyobb távolságú bordák közé csúszik. Mai tapasztalat egy szominak adtam anyát.
Most kapcsoltam ki a szivattyút ,meg az átok kis macskával kergetőztem ! Olyan a bundája mint a gyapjú és betyár rossz ,ugrál rohangál minden nagy macskának neki ugrik ,aztán néha kap pár pofont tőlük !
Igen nekünk is ott van még a szőlőhegy is..ott is van kukorica,krumpli,hagymafélék,gyümölcsfák,szőlők...meg a saválló tartályokban,fehér és vörösbor.Szóval nekünk nem fog leesni a karikagyűrű..amikor a kertészet (már) újra muszáj lesz :D mint másoknak...én szeretem a van állapotot mindenben, és teszek is érte.Már érnek a paradicsomok nálunk is pirosodgatnak...a paprikából már az első lecsó mult héten megvolt.Saját gyümölcsökből pálinka...szóval így kerek az élet :D hegyes erős paprikák már javában vannak.Igen már megvolt a locsolás nálunk is.
A bordás szár másik felét is kihúztam a kuplungharang(?) oldaláról. Hát nem szép, sőt amibe belemegy, azt bár jobban nem tudtam szétbontani, de mintha lekopott volna a fogazás. Mikor a damilos fejet teszem rá vissza, azzal is alig forog, és kerreg. Akkor gondolom megvan a baj forrása. Van rá esélyem, hogy piacon / bárhol olyan méretű szárat és kuplungalkatrészt kapok, ami nekem kell, vagy ebből is ezer méret van?
Balos a Stilé is csak az 1,5 menet és az is 12-es átmérő. A külsejük megegyezik 22 mm 6szög . A husié olyan csúcsos, a stilé meg sima oldalú . Ha nem fér el rendesen a kiálló része a husi anyának le kell köszörülni róla hogy pont ott legyen ahol kell a felfekvése, a kaszafej külsőnek lefelé meg elfér !
Egyezünk, nekem két kertem van ! Már új krumplit eszünk és nem bolti ! Kihányta a csemege kukorica a címert ,nemsoká lehet harmonikázni a csöveken ! Új hagyma új sárgarépa ,friss borsó ,kilószám a földieper ,málna ! Érik az első paradicsomok ,friss kapor kilószám ,nem soká jön a zöldbab ,cukkini . A mák kissé a betakarítás előtt, 6cm gubókkal -5-6 darab/ tő . Megyek mert át kell húzzam a szórófejet .
12x1,5 menetet ír rá, nem tudom a tiednek milyen menete van a szöghajtásnak ? Az is lehet neked is olyan a meneted ,de anya cserével feltehető ,később megnézem ,mert én a sthil fej anyáját kivettem és másféle anyát tettem bele .
Vidéken azért még maradt valamennyi "természetszerűen élő ember"aki szeret kimenni a kertbe a friss paradicsom paprikákért krumliért,hagymáért stb...saját fákról szeretjük meggyet ,cseresznyét,almát,körtét stb...kerti lila hagymánál nincs is jobb :) és ezen nem is akarok változtatni :) A húsfélét,füstölt árut egy ismerősömtől veszem pl,aki mezőgazdászkodik,és saját takarmánnyal hízlal jószágokat...hát ezek a dolgok szerencsére nem áruházi kategória :D amiben a legtöbb ember benne van,de véleményem szerint valamilyen szinten ez a közelgő mérhetetlen árak miatt változni fog,és "kapához locsoló kannához(is) fognak nyúlni majd"sokan...hát...nem szeretnék az elkényesmesedettek helyében lenni :D