Keresés

Részletes keresés

Báxli Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4330

Ha valami rossz, hozzányúlhatunk úgy, hogy még rosszabb legyen.

Én még nem hallottam más verziót, csak a tervezettet. De ha lemaradtam volna és valaki tud egy jobb megoldást, jelezze.

Azonkívül úgy gondolom az egészségügyben még nem volt rendszerváltás.

Előzmény: Törölt nick (4329)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4329

"Szerintetek idáig rendben volt az egészségügy? "

Szerintem nem.

"Ennél szerintem minden más rendszer jobb."

Ezt Te sem gondolhatod komolyan. :-))  Ha valami rossz, hozzányúlhatunk úgy, hogy még rosszabb legyen.

Előzmény: Báxli (4327)
Árpi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4328
Azért előrelépés is történt, ezt hozzá kell tenni a teljes képhez. Sajnos van alkalmam összehasonlítani a borsod megyei stroke gyógyítási helyzetet a 9 évvel ezelőttivel. Ahonnan apámat úgy menekítettük ki (kb. azért vártak volna jattot, hogy a haláláig ottartsák, mindezt egy rehabilitációs osztálynak nevezett helyen, de kitoltunk velük, nem fizettünk, inkább elhoztuk, és felerősítettük apámat, még 6 évet élt utána, sokkal jobb életminőséggel, mint amit ott emlegettek, hogy jobb úgysem lehet...), oda most az apósomat vitték át. Nem lehet összehasonlítani sem, pedig ugyanaz a kórház. És a megyei stroke központ is összehasonlíthatatlanul emberibb körülményeket biztosított most, mint annak idején a megyei kórház stroke osztálya. Vagyis úgy tűnik, hogy a megyei központok kialakítása és a rendelkezésre álló erőforrások koncentrálása nem rossz idea.
Előzmény: Báxli (4327)
Báxli Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4327

Szerintetek idáig rendben volt az egészségügy? 

Mert ha igen, lehet, hogy nem egy helyre jártunk orvoshoz.

Érdemes az érdi SzTK folyosóin körülnézni, és mondjuk orvosra várni rendelési időben. Vagy aki volt már kórházban, annak is lehet véleménye a jól bevált, kultúrált viszonyokról.

Ennél szerintem minden más rendszer jobb.

Előzmény: vargailles (4323)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4326
Illés!
Küldd át nekem légyszíves ezt a meghívót nagy méretben, hogy be tudjam tenni a Lapba!
Köszi!
erdilap@citromail.hu
Előzmény: vargailles (4323)
vargailles Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4325
Nem hiszem, hogy mi megyünk rossz irányba ... az ország megy rossz irányba ... s a küzdelem egyre elkeseredettebb ... de a magad szemszögéből biztosan igazad van ... a fogalmazás tényleg nem szerencsés ...
Előzmény: Árpi (4324)
Árpi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4324
Ez már rég nem a demokráciáról szól. És ahogy nézem, az Élőlánc egy nagyon-nagyon rossz irányba ment el. Ez engem végtelenül elkeserít.
A megfogalmazás pedig lehetne finomabb, de akkor is csak leplezné az indulatokat, amiknek nem a felszínre törése, hanem a megléte a baj.
És én nem "akartam" kiolvasni ezt, hanem megütötte a szememet.
Előzmény: vargailles (4322)
vargailles Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4323
Előzmény: vargailles (4316)
vargailles Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4322
Te is mindig azt olvasod ki egy anyagból, amit Te akarsz. Az öröm (Károlyt ismerve) nem a békétlenségnek szólt (na jó, a megfogalmazása lehetne finomabb), hanem annak, hogy a "szociáldemokraták" némelyikében még akadt harcos szociáldemokrata vér. Itt nem két tábor összeugrásáról volt ugyanis szó, hanem saját párt- és elvtársai kérték számon saját vállalásait. És ezeknek a fórumoknak ez a célja: szembesíteni a megválasztottat a választóival és ígéreteivel. S ha működik a demokrácia, akkor én is elégedett leszek.
Előzmény: Árpi (4320)
vargailles Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4321
DE DE !!! Félreütöttem !!!

2-ÁN, SZOMBATON !!!
Előzmény: Törölt nick (4319)
Árpi Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4320
Szép anyag.
"Az ott lévők nagyon nagy része, (még valamikori szoci önkormányzati képviselő is) erősen rátámadt a képviselőre, kezdtem magam egyre jobban érezni."
Ennél a résznél engem is kéjes örömnek kellett volna elfognia, ha az lenne a fontos számomra, hogy minél nagyobb legyen a társadalmi békétlenség. Helyette inkább az derült ki a számomra, hogy nem volt véletlen az az érzésem, hogy ennek az ügynek a kapcsán sokaknak csak az a lényeg, hogy a "másik" rosszul érezze magát.
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4319
Nem 2-án? Szombaton?
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4318
Minden okozatnak van egy oka. Reméljük az sem.
Előzmény: orca75 (4315)
vargailles Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4317
A hétvége híre: az MSZP országos választmánya megvonta szavazati jogát az MSZP Társadalompolitikai Tagozatától. Ezentúl csupán tanácskozási joggal vehetnek részt a párt munkájában. Mint emlékezhetünk rá, ez volt az a tagozat, mely élesen kritizálta az egészségügyi reform tervét és a vagyontörvényt is.

Ezt jelenti a demokrácia és a véleménynyilvánítás szabadsága az MSZP felfogásában.
vargailles Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4316
Ne feledjétek: február 3-án Jánosi Györgynek szervezünk lakossági fórumot.

A napokban az ország számos pontján szerveznek hasonló fórumokat. Pl a minap Mezőtúron. No komment.
orca75 Creative Commons License 2008.01.27 0 0 4315

"És egyszer a másik oldal fogja vezetni az országot és ő is elvárna egy kulturált ellenzéket."

Hú, ez nagyon tetszett!

Pl., elmarad a - Beszél a Fletó, irány a büfé! (munkaidőben, az adófizetők pénzéből.)

Vagy ami az utcákon történt. Szerintem nem fog megismétlődni.

Előzmény: Báxli (4312)
Báxli Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4314
Na így is lehet.  Most jó éjszakát...
Előzmény: Törölt nick (4313)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4313
Ebben igazad van, ezt DB-nek is elismertem. Sajnos dühből írtam (Vitrio L. néven), de előző napokban kaptam meg egy bírósági értesítést, hogy beperelt. Nem tudhatsz mindent, nem is avatlak be, de Döcsának lett volna módja, mint polgármesternek, normalizálni a kapcsolatunkat. Nem tette, sőt. Azt meg ne várja senki, hogy cserébe kíméljem. De abban igazad van, hogy be kell tartani bizonyos határokat. Igyekezni fogok. De kettőn áll mindig a vásár, és gesztusokat annak kell gyakorolni, aki teheti. Ő nem tette, én már tettem néhány írásban. Persze, nem az emlegetettben.
Előzmény: Báxli (4312)
Báxli Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4312

Valamelyik "Orlay vagy Vitriol" (remélem jól írtam fejből) cikkben elolvashatod azt amit én stílusbeli kifogásnak tartok. Az előző polgármestert lehetett szeretni vagy gyűlölni, de egy jó lapban úgy írni, hogy "ez a Döcsakovszki..." stb. nem szép.

Valahol olvastam, hogy az USA.-ban ha Bush megjelenik valahol, az emberek felállnak. Nem neki tisztelegnek, hanem aZ "Elnöknek".

Ahhoz, hogy Magyarországon nemzeti érzületűre legyenek a fiatalok nevelve, a kereplő, síp, tojás helyett így kéne viselkedni.

Hiszen Bush népszerűsége is megközelíti a nullát, és mégis......

És egyszer a másik oldal fogja vezetni az országot és ő is elvárna egy kulturált ellenzéket.

Előzmény: Törölt nick (4309)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4311
Gondolom, nem az én irányultságomra célzol...
Amiről írsz, az emberi gyengeség. Ettől nem sokan mentek. Kevesen vállalják manapság a mártíromságot (bevallom, én sem). De a lelkem nem eladó.
Előzmény: Árpi (4310)
Árpi Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4310
Nem kell ahhoz külső presszió. Elég, ha úgy gondod, valakinek az tetszik. Vagy hogy az van összhangban bizonyos irányelvekkel. Ez mind belülről jön, nem kell hozzá, hogy más presszionáljon.
Ugyanakkor érdekes megfigyelni itt egyes emberek irányultságának alakulását is. Nem jó beállni a politikai szelek elé...
Előzmény: Törölt nick (4307)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4309
Nem az a válasz, hanem az, hogy tudom. De ez így túl általános. Mire gondolsz?
Előzmény: Báxli (4308)
Báxli Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4308

Nem vagyok baloldali, (igaz, jobboldali sem) viszont az tény, hogy az újságotok egy -két cikkében a hangnem nem üti meg a kulturált szintet. Ezen szerintem a saját érdeketekben kéne változtatni.

(persze már látom a választ: olvasd a "Népszabadságot")

Előzmény: Törölt nick (4306)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4307
Árpi, vannak ilyenek is, meg olyanok is. Ha mindenáron általánosítgatni akarsz, akkor sohasem jutsz semmilyen álláspontra. Mindenre van példa és ellenpélda. Nem tudom, miért nem hiheted el, hogy akivel beszélsz, az azt mondja, amit gondol. Engem senki nem presszionál arra, hogy ne a saját gondolataimat írjam. Akár hiszed, akár nem, de vannak.
Előzmény: Árpi (4297)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4306
Szerintem meg kulturáltan.
De még tiszta lap vagy azon túl, hogy kinyilvánítottad baloldaliságodat (ami nem baj), tehát csak kettőnkön múlik, vitatkozunk vagy veszekszünk. Jelzem, én az utóbbiban nem veszek részt.
Előzmény: Báxli (4305)
Báxli Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4305
Nem érzem úgy, hogy "fikáztalak"volna. Nem az én stílusom, de a véleményem fenntartom: vitatkozni, beszélni, csak kultúráltan érdemes.
Előzmény: Törölt nick (4303)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4304
Én mindenkitől hajlandó vagyok tanulni, akitől érdemes. És ez a kijelentésem ideológiától független.
Előzmény: orca75 (4300)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4303
Nem nyilvánítottál véleményt első hozzászólásodban. A másodikban meg elkezdtél fikázni. Ennyi.
Előzmény: Báxli (4299)
vargailles Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4302
Szerintem Győző is hasonlót mond ...
orca75 Creative Commons License 2008.01.26 0 0 4301
Juhász

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!