Keresés

Részletes keresés

Zs... Creative Commons License 2013.09.18 0 0 1320

Konkrétumokat sajnos nem tudok, lévén én nem szervezett túrával voltam, de biztos hogy jobban jössz ki ha jeepney-vel mész Sabangba, ez fillérekből megvan, és elég nagy élmény, legalábbis nekem az volt a tetején utazni. Aztán pedig nem kell visszamenni egészen PPig, onnan pedig megint vissza El Nido felé, tehát ezzel időt is lehet spórolni. Sabang tengerpartja valóban szép, mi két napot voltunk ott, érdemes volt. Mondjuk elég nagy hullámok voltak, de ezt pont szeretjük ;o)

Előzmény: wanbo (1317)
balga78 Creative Commons License 2013.09.18 0 0 1319

Puerto Princessabol mentünk az Undegroung River turához. kb. 2 óra busszal Sabangig. Atura kb. 1 óra hossza volt. PP-ben a City Coliseum nevü helyen lehet jelentkezni a turara. Ha van hely aznap mehetsz. Ha nincs akkor másnap biztos hogy lesz. Nekünl volt igy Sabangbol megoldottak hogy vissza PP-be és aznap este indultunk 6-7 órakor El Nidoba. Az ut kb. 6 óra hossza volt ugyanugy megállt Taytay-ban és Roxasban de nem kellett átszállni.

Hajnal 1-kor erkeztunk Corong Corongba (El Nido része). Annyi volt a problema hogy hajnalban nehez szállást találni ha nincs elöre foglalva, nekunk az egyik motoros triciklis tudott szallast 1 napra aztan keritettunk reggel masikat.

Utolag én ugy láttam Sabangban 1 vagy 2 napot én eltöltöttem volna. Pihenni tökéletes nem zsufolt és a tengerpart is ok.

Port Bartonban nem voltam nem sokat tudok nyilatkozni. Nekem a buvárkodás volt a cél meg az Underground River igy El Nido és Coron amiröl többet tudok.

El Nidoban ha bérelsz robogót vagy tudsz valakitöl motort 1 napra kb. 700-800 peso akkor lehet még jobb helyeket is felfedezel.

Én igazaból a kajak mellett döntöttem nem csinaltam vegig az összes turát.

Kajakkal 1 óra alatt elérhetö a Helikopter sziget ami strandolni a legjobb. (kb. 300 peso - 1 napra a kajak.

Előzmény: wanbo (1315)
wanbo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1318

Guimarason egyébként járt már innen valaki? Ha minden jól alakul, elvileg lesz 2 fél és 2 teljes napunk a szigetre. Korábban olvastam a KK blogot, ők jártak ott, és nem is írnak rosszat róla, viszont pl az árakról, illetve hogy hol van szép part, stb. nem sok minden derült ki. Próbálom bújni a netet, találtam is 1-2 olcsóbb szállást, de érdekelnének személyes vélemények is. 

wanbo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1317

A sabangi túra úgy kb mennyivel jön ki olcsóbban saját szervezésben, mint szervezett túrával? Erről van valami infód?

Előzmény: Zs... (1316)
Zs... Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1316

Sabangot akár útba is tudod ejteni, nem kell visszamenni PPbe ha már egyszer ott vagy. Legalábbis mi úgy mentünk, hogy PPból jeepney-vel Sabangba, ez ha jól emlékszem olyan 200 PHP/fő körül volt, aztán pedig onnan mentünk minibusszal El Nidoba, ez 900/fő volt, tehát lényegesen több, viszont nem kellett az átszállásokkal bajlódni, és így is volt vagy 6 óra. Ez jeepney-kkel, több átszállással húzósabb lett volna. Ha így csinálod, és nem PPból szervezetten mész az Underground Riverhez, akkor arra figyelj, hogy előző nap 16:00ig be kell jelentkezned a másnapi túrára, különben már nem engednek, csak a következő nap.

Előzmény: wanbo (1315)
wanbo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1315

Elnézést, mire megírtam a hozzászólásom, kiment a fejemből, hogy a lényeget már le is írtad a PP-El Nido úttal kapcsolatban. :) Sabangot szerintem majd egy egy napos túra keretében nézzük meg Puerto Princesából, a tengerpartja az olvasottak alapján olyasmi lehet, mint pl. Port Bartoné. 

Előzmény: balga78 (1312)
wanbo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1314

Igen, igazából ezért is kicsit "szellősebb" a terv, tehát igyekszünk a lehetőségekhez képest minél több időt eltölteni egy helyen, nem rohanni, hogy ha valami gond lesz pl. a hajóúttal egy adott napra, akkor azért ne késsünk le pl repülőt. A terv szerint olyan 4 és fél napunk lesz El Nido-ban, utána Coronban még 3 és fél, szóval az sem gáz, ha mondjuk 1-2 nappal előbb vagy később tudunk csak indulni. 

Ami a PP-El Nido utat illeti, és nem gond utánakeresni, leírhatnád, hogy Te hogyan oldottad meg. A neten olvastam, hogy vannak jeepneyk, elvileg buszok is, de akkor át kell szállni pl Taytayban, szóval még nem tiszta, hogy mi hogyan oldanánk meg (ha mondjuk kihagyjuk Port Bartont). Bár ahogy olvastam Port Bartonból nincs közvetlen járat El Nidóba, ha minden igaz, akkor Roxasban vagy Taytayban kell átszállni. Szóval pl. érdekelne, hogy milyen hosszú volt, át kellett-e szállni és mennyibe került. Köszi! 

Előzmény: balga78 (1312)
wanbo Creative Commons License 2013.09.17 0 0 1313

Igazából Port Bartonról egy neten talált blogban olvastam illetve láttam róla képeket. A tengerpartja állítólag nagyon szép, illetve ott is lehet island hopping túrát csinálni, a környéken elég sok sziget van. Ennek még utánajárok, hogy megéri-e (elvileg Puerto Princesából kb 2-3 óra eljutni). A terv egyelőre tényleg csak terv, talán csak a legeleje és a legvége ami biztos, az is a repjegyek miatt. De hogy végül hol mennyi napot töltünk, az még nincs eldöntve, szóval örülnék egyéb "kritikának" is :) 

Előzmény: Zs... (1311)
balga78 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1312

Ahogy megerkezel El Nidoba néz egyböl a hajó után. Én biztam benne hogy minden nap megy és végül emiatt 1 nappal hosszabb lett a tartozkodás.

Puerto Princessaból én kis busszal mentem este 6-kor indult és kb. hajnal 1-kor érkeztünk meg El Nidoba. Ha kellenek róla infók még valahol elö tudom keresni.

Még tudom ajánlani Sabangot is 1 napra. "Underground River" tura aztán El Nido.

A hajóut nekem rendbe volt nem volt vihar napsütés és nyugodt volt a tenger. 10 óra hossza volt az ut igy is. Ahogy láttam a rutinosok alvással töltik :).

Előzmény: wanbo (1309)
Zs... Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1311

Egy észrevétel, semmiképp sem kritika, de Port Bartonban nem biztos hogy eltöltenék három napot, sőt, én lehet h oda nem is mennék, hacsak nincs ott vmi speckó dolog ami csak ott van (amilyenről nem tudok, de ez persze nem azt jelenti h nem lehet), és inkább El Nidora vagy még inkább Coronra szánnám ezt az időt is. Mindenesetre Boracay után valóban felüdülés lesz Palawan és Busuanga, jóllehet énis úgy gondolom h Boracayt egyszer látni kellett ;o)

Előzmény: wanbo (1301)
Zs... Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1310

Valóban ki lehet bírni, semmiképp sem beszélnélek le róla, sőt, ha újra mennék, ugyanígy csinálnám, főleg így hogy már tudom mi vár rám ;o) Ugyanakkor biztos ki lehet fogni olyat is hogy teljesen nyugodt a tenger, nincs semmi hinta.

Előzmény: wanbo (1309)
wanbo Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1309

Hát igen, ami az utazási "élményt" illeti, sok jót én sem olvastam, viszont sok olyat találtam (pl. sok blogot), aki már egyszer kibírta. 

Előzmény: Zs... (1308)
Zs... Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1308

Februárban viszont valóban nent minden nap. Heti 3x a Jessabel, a többi napon meg más hajók. Mi a Jessabellel mentünk, és valóban elég húzós volt, előző nap még nem is engedtek semmit tájfun miatt. Annak ellenére, hogy már nem volt különösebb vihar, a nyílt tengeren hatalmas hullámok voltak, össze vissza dobálták a hajót, a rókakomák meg csak úgy szaladgáltak ;o) És folyamatosan jött be a víz, gyakorlatilag lehetetlen volt szárazon maradni. Szóval ezekre nem árt felkészülni, de lényegében valóban csak ez az egyetlen lehetőség átjutni.

Előzmény: wanbo (1307)
wanbo Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1307

Bízom a legjobbakban. A tervek szerint 4 teljes napunk lesz El Nidóban, ennyi idő alatt csak meg lehet oldani valahogy. 

Előzmény: balga78 (1306)
balga78 Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1306

Nekem is meg volt a cikk hogy naponta megy aztán március áprilisban még csak a Jessbell ment.

Előzmény: wanbo (1303)
wanbo Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1305

Igazából már négy éve jártam először Boracayon (akkor még nem Kantonban tanultam), már akkor nagyon megtetszett az egész ország, sokat olvastam róla. Viszont az hamar kiderült, hogy ha alaposabban körbe szeretnék nézni, ahhoz azért idő kell. Ez a terv is kerek 30 nap, viszont összességében nem sok helyet foglal magában, de legalább nem lesz rohanós. Viszont ha ránézek a térképre, akkor rájövök, hogy milyen kicsi részét fedi csak az országnak ez az út. De nem baj, legalább lesz miért visszamenni (remélem). 

Innen tényleg olcsók a jegyek úgy általában véve is, ráadásul most van akció is arra az időszakra, szóval most időszerű :) 

Előzmény: W.L. (1304)
W.L. Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1304

Ha ott mar tenyleg naponta jar hajo, akkor sokat fejlodtek!

Sok szerencset.

Amugy te  CP olcso kantoni jaratai miatt kaptal igy ra erre az orszagra?

Előzmény: wanbo (1303)
wanbo Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1303

Boracayhoz én sem ragaszkodnék - lévén, hogy már voltam ott -, de egyrészt nagyon olcsó a repjegy arra az időpontra, ami nekünk jó, másrészt ismerőseim ragaszkodnak hozzá (ők még nem voltak), mondjuk ez az én "hibám" is, azt hiszem túl sok fényképet mutattam nekik :) 

ami az El Nido Coron utat illeti, ezt találtam a neten: 

http://www.lakas.com.ph/2013/02/boats-from-el-nido-to-coron-and-vice-versa/

2013 februári a cikk, elvileg ezek csak csúcsszezonban járnak. Ha idén februárban minden nap volt hajó, akkor bízom benne, hogy jövőre is így lesz. Egyébként 4 teljes napunk lesz El Nidóban, valahogy csak össze tudjuk hozni. (mondjuk ez miatt nem szeretnék 1-2 nap után lelépni El Nidóból.) Azt olvastam pl. hogy Puerto Princesából is van nagy komp (2Go travel, ami az olvasottak alapján egy nagy cég nagy hajóval) Coronba, viszont az időpont miatt sem jó (azt hiszem csak vasárnap közlekedik), illetve macerásabb is visszajutni Puerto Princesába. A legegyszerűbb lenne El Nidóból közvetlenül Coronba, gondolom sokan kibírták már. 

Előzmény: W.L. (1302)
W.L. Creative Commons License 2013.09.16 0 0 1302

En ugye nem jartam ott mostanaban, de meglepne ha El Nidobol naponta lenne hajo Coronba.

Cuyorol majd tegyel fel kepeket, mert az nem egy tipikus turista-uticel.

Anno asszem azt olvastam rola, hogy falvai jellegzetesek es takarosak, de asszem meg senkivel nem talalkoztam, aki jart ott.

Ha minden jol jon ki, akkor ez egy jo terv Eszak-Palawanra.

En spec emellol Boracayt ki is hagynam, mint azt eddig minden fulop-szigeteki utamon meg is tettem. ;-)

Előzmény: wanbo (1301)
wanbo Creative Commons License 2013.09.15 0 0 1301

Hogy kicsit felhozzam a topikot, véleményezésre bemásolnám a télre tervezett útvonalam:

Január 19: Hongkong - Boracay (Boracayon már korábban voltam, most elsősorban a velem együtt utazó két ismerősöm miatt megyünk. Meg nekem egyébként is nagyon bejött anno, szóval ide nem sajnálok visszamenni.) 

Január 24: reggel busszal Iloilo, onnan komppal Guimaras. 

Január 27-én este komp Cuyo Island-re, másnap dél körül érkezés (ide elvileg csak heti 3 komp jár, úgy matekoztam, hogy 4 teljes napot maradunk)

Február 1-jén este komppal tovább Puerto Princesába, másnap dél körül vagyunk ott. 

Február 4: jeepney-vel Port Bartonba. 

Február 8: jeepney Roxasig, majd El Nido (neten azt olvastam, hogy nincs közvetlen járat, bár ez lehet, hogy azóta már változott, annál jobb)

Február 13: hajóval Coronba (erről azt olvastam, hogy minden nap van hajó, bár azt is olvastam, hogy ez sokak szerint gázos. Mondjuk ahogy nézem sok egyéb opciónk nincs, majd kibírjuk..)

Február 17: Coron - Manila majd Manila - Kanton. 

Amit külön nem említettem, hogy PP-ből szerintem egy egynapos túra keretében mennénk el Sabangba (Sabang ezért maradt ki), illetve minél több island hopping lenne a terv.

Jöhetnek a kritikák :) 

molnarbalazs Creative Commons License 2013.09.12 0 0 1300

Skociabol megyek. Inverness - Manchester - AbuDhabi - Manila. Vegig Etihad. A fonakja ugyanez.

Előzmény: Zs... (1299)
Zs... Creative Commons License 2013.09.12 0 0 1299

Ennyi időre sztem Busuanga (Coron) tökéletes választás. Manilából egy röpke óra, elég sok járat van, Cebu mellett nézd meg az Airphilt, de a PALnak is lehetnek jó jegyei. A környező szigetek sztem még szebbek mint a Bacuit Archipelago. Itt is többféle standard túrával tudod bejárni őket, vagy persze bérelhetsz saját bangkát is ;o)

Repjegy végül mi lett?

Előzmény: molnarbalazs (1298)
molnarbalazs Creative Commons License 2013.09.12 0 0 1298

koszi a valaszokat :)

kozben ami fixalodott: oct 4-en indulok, 5-en erkezek Manilaba. 6-en megyek at Viracba Cebuval az ismerosommel, ezen a szigeten leszunk 9-edikeig. 13-an indulok haza Manilabo,, igy a 9-tol (Viracbol) 12ig levo 4 nap egyelore "kihasznalatlan".

Hova lenne erdemes elmennunk erre a par napra? A cel romantikus pihi.

wanbo Creative Commons License 2013.09.11 0 0 1297

köszi a választ! Elsőskörben ismerősömmel beszélem meg (elvileg 2-en vagy 3-an mennénk), hogy megér-e ennyi pénzt, hogy 2-3 nappal kitoljuk, ha nem, akkor megoldjuk 30-ból. 

Off: A Kína topikba írkáltam korábban, viszont a mostani témákhoz (pl. Suzhou és környéke) sajnos nem igen tudok hozzászólni, mert bár sok helyen jártam Kínában, de azért rengeteg helyen még nem. Folyamatosan követem az eseményeket, amikor lesz olyan, amihez érdemben tudok hozzászólni, akkor fogok is :) 

Előzmény: W.L. (1296)
W.L. Creative Commons License 2013.09.11 0 0 1296

OFF: Miert nem irogatsz te a Kina forumra is?

Az utolso trollirtas ota teljesen normalissa valt, de most hogy par napja kb sem valaszolgat ott, egyedul tartom a frontot, ami olyan hulyesegnek tunik, mikor vagytok ti kinnt elok is.

Előzmény: wanbo (1294)
W.L. Creative Commons License 2013.09.11 0 0 1295

Szerintem a repteren is lehet, de ugye nem az en kezemben lesz a dolog, tehat garanciat nem adok erre! ;-)

Nincs Kantonban egy fulop konzulatus, ahol felvehetned a 2 honapos vizumot elore?

Vagy esetleg nem tudod ezt megoldani egy hongkongi kirandulason?

Amugy meg szeritem erdemesebb es kevesbe stresszes a vizumot meg lejarta elott meghosszabbitani egy bevandorlasi hivatalban.

Előzmény: wanbo (1294)
wanbo Creative Commons License 2013.09.11 0 0 1294

Köszi! Azt esetleg tudod, hogy ezt a reptéren vagy a bevándorlási hivatalban kell kifizetni? Csak mert a neten eltérő infót találtam erről, valaki azt írta, hogy a reptéren gyorsan és egyszerűen megoldotta, nem volt semmi probléma, de volt, aki azt írta, hogy elküldték a reptérről a bevándorlásiba, és ezért ugye lekéste a gépét.. Ez esetleg nemzetiségként változik, vagy a reptéri dolgozók kedvén múlik? Igazából talán ki tudnám tolni az egész utat olyan 34-35 napra, és akkor szerintem megérné azt a 3030 pesót. előre is köszi! 

Előzmény: W.L. (1293)
W.L. Creative Commons License 2013.09.11 0 0 1293
Előzmény: wanbo (1292)
wanbo Creative Commons License 2013.09.10 0 0 1292

Közben találtam kompot, Iloilo-ból megy Cuyo-ra, onnan tovább Puerto Princesába, elvileg nem is olyan drága (elvileg olyan 800 peso környékén van Cuyo-ig), ahhoz képest, hogy elég nagy a táv. Elvileg háromszor megy egy héten, szóval úgy kell tervezni. Azzal esetleg van valakinek tapasztalata, hogy ha a vízummentes 30 nap helyett mondjuk 32 vagy 33 napra jönne ki a tervezett út, akkor mennyi a bünti? Hátha olcsóbb, mint egy hosszabb vízum, ha van olyan egyáltalán. Köszi! 

Előzmény: Zs... (1291)
Zs... Creative Commons License 2013.09.10 0 0 1291

Szia,

Attól tartok ez most is így lehet, se El Nido-ban, se Coronban nem láttam olyat hogy menetrendszerű hajó menne Linapacanra. Igazából menetrendszerű hajót egyáltalán csak El Nido és Coron között láttam. Bérelni minden bizonnyal lehet, ezt nem próbáltam, de Linapacan nagy eséllyel megoldható ilyen módon, Cuyo már kevésbé hiszem, az lényegesen messzebb van, azt lehet hogy Panayról könnyebben eléred, ha egyáltalán, de költséghatékony valszeg sajna nem lesz. Busuanga környékén valóban elég sok félreeső kis sziget van, csak ezeken általában drága resortok vannak, tehát ebből a szempontból bizonyára jobb Indonézia, ahogy WL is írja.

Előzmény: wanbo (1287)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!