Ezt a fajta kenyeret a Ceres gyártja, és fogyi kenyérnek hívják. Legalábbis ebből láttam szeleteltet. De ezenkívül a Kaiser's-ban láttam még szénhidrátszegény kenyeret, búzakorpásat. Szerintem ez is finom.
NA rákerestem GLYX-re.Ez elég barna kenyér,amit én találtam az fehér és nagyon finom.Ja és magyar!AZ ára nem kevés de szerintem bevállalható.420FT egy csomag szeletelt belőle itt nálunk a péknél,de ez 4 napig elég.
Már régen írtam ide,mert 2 éves a kislányom de terhesség alatt 4x szúrtam magam.Ma is figyelek a cukromra és így találtam rá a diabetikus kenyérre(magyar szabadalom).Nekem nagyon ízlik,csökken a cukorszínt mellette,nem mellesleg fogyást is elér vele az ember.Csak ajánlani tudom!
És akkor tegyük még azt hozzá, hogy pl. Nyíregyházán a 7,0-t veszik határnak (pedig mindig kibökik a végén, hogy valójában 7,8 a határ), és ebből logikusan következve már a 6,8-as eredménynél szívatni kezdenek:(
7.8-ig jó, nem 7.5-ig? nem láttam a papírt, csak a szülésznő mondta a telefonba. de így már kevésbé ijesztő. mondjuk az nem árt, ha nem eszem annyi cukrot, tény. a bokavizesedés is lehet ettől? egy pár cipőm maradt, amit még hordani tudok utcára, meg az edzőcipőm. rém szexi :)) az ujjamról is úgy kellett hétvégén letépni a jegygyűrűt (majdnem az ujjammal együtt), mert annyira bevizesedett, most már visszament szerencsére. szóval remélem, nem találják ki, hogy emiatt feküdjek be, vagy egyéb rémségek... (vérnyomás még mindig alacsony, a fentiekkel együtt ennek örülök.) viszont köszi a megnyugtatást! :)))
Akkor ez egészen pontosan egy tizeddel rosszabb mint a felső érték. Szerintem kicsit figyelj oda, hogy mit eszel, kevesebb szénhidrát - kenyér, cukor - és nem lesz semmi gond. Szerintem!!!
nem tudom, jár-e még erre valaki, de azért kérdezek: nekem most a 37. hétben is csináltak terheléses cukrot, és az 7.9 lett, szemben a huszonvalahanyadik heti normális 6.5-tel. azt mondták, ez négy tizeddel több, mint kéne, és figyeljek oda... ez milyen gondokat okozhat? fogalmam sincs, mióta lehet ennyi, de remélem, nem ártott meg a babának.
A héten ezek a legjobb értékeim... (lehet, hogy rosszul van beállítva a vacsorára ehető CH adagom????) Mondjuk változtatni nem fogok rajta de elgondolkoztató...
most meg 4,5 volt a cukrom vacsora után... hozzáteszem, hogy ez a vacsora az előírt 7-7:30 helyett 8:30-kor kezdődött, a kb. 40 CH meg csak kenyérből állt össze... ami aztán nem lassú GI-s... OK, nem is gyors... (a férjem most telenyomta lenmaggal és szezámmaggal a TK kenyeret és abból ettem meg 10 dekát ... eszméletlenül finom volt:)
Én már semmit sem értek... a 4,5-ös cukor még éhgyomorra is tökéletes lenne...
(a heti cukorértékeim olyan jók, hogy döbbenet... éljen a hidegfront és a szél:)))))
Én ennyire nem mélyedtem bele a ch számolgatásba annak idején, a fontosabb dolgokat mindig megnéztem a diétás könyvben. :) Ugyan most nem vagyok terhes, de fogyni kellene ezért a 180 gr napi ch-ra szeretnék beállni. Ha ez megvan, jöhet a kalória számítás is. :))
legutóbb bioboltban is láttam (olcsóbb sokkal mint amit én vettem... de nekem nem volt időm utána járni...)
Ja... és evőkanál (de ki is lehet grammozni :) (mondjuk én a DM-es bio zabkorpát eszem és abban mintha 20%-kal kevesebb CH lenne mint a magyar simában...)
(én gyártottam egy táblázatot benne a leggyakrabban és kanalazva használt cuccaink CH-jával kanálra lebontva... így pl. egy rántásnál már nem grammozunk csak megnézem, hogy pl. egy púpozott kanál zabpehelyliszt hány CH)
belereszeltem még 5CH-nyi almát is (höhö... egy kis fruktóz:)... és megszórtam fahéjjal a mixet... az illata eszméletlenül jó:) (csak még meleg és nagyon törik... kiraktam hülni... utána majd megnézem milyen lett :)
2 púpozott kanál zabkorpa felöntve forró vízzel, bele 3-4 púpozott EK darált dió + 1 EK olaj... (na meg 5 csepp sztívia)...
Ez így olyan mint a tejbegríz... csak nincs sok íze (na jó, a stivia segít a helyzeten... régen aszalt meggyet is raktam bele + mézet... úgy nagyon finom volt :))))))
Viszont tök alacsony a GI-je... tele van rosttal, az olaj + dió meg extra egészséges benne :)
(ha összejön, a férjemnek is sütök... igaz neki mézzel, fahéjjal + mazsolával... bár az aszalt meggy lehet, hogy még nálam is beleférne a dologba... a dietetikus (a 2. persze:) a házi, cukormentes meggylekvát végülis engedélyezte :)
Hát azt hiszem komoly a baj... 4,6 az éhgyomrim, 5,1 a 60 percesem.... :)
(egyébként úgy döntöttem, a reggeli mixemet megpróbálom tovább fejleszteni... és kekszet sütök belőle... olyan korpovit félét... a korpovit 50%-a úgyis csak szemét... ha összejött akkor majd mondom :))))) (nem vagyok konyhatündér úgyhogy izgi lesz :)))))) + lehet, hogy ehetetlen :)))))
köszi :) Legközelebb megpróbálom :) (szerintem az zavart meg, hogy tök másképp néz ki a 2 felület az Explóder és a firefox alatt... az operáról nem is beszélve...)
Ja igen...
Én eddig 2 trükköt találtam a kaják GI-jének a csökkentésére:
1. olaj. Ha olajos a kaja akkor lassabban szívódik fel a cukor. Na ez sima kajáknál nem jön be, de a reggeli zabkorpás kásafélémben egyébként semmi olaj nem lenne... így meg belerakok egy evőkanál olivaolajos gyümölcsolaj keveréket (tele van omega 3 zsírsavval:)
2. citromlé... kaja után 2 kanállal (ez kb. 1/3 citrom leve)... én simán limonádét gyártok belőle amibe 5 csepp stiviát rakok (hátha az is segít :)... és reggeli - ebéd- vacsora után (ha otthon vagyok persze) lenyomok belőle egy adagot... (utána tiszta vízzel öblögetés, nehogy szétmenjen az ember foga:))))
Aztán fene tudja, hogy nálam mi működik (mert hát nálam még ott a gyógytea is amit a kajálás előtt megiszok...)... az viszont tény, hogy akkor kezdtek esni az értékeim amikor elkezdtem ezeket a trükközéseket + kihagytam az utóvacsorát... (annyi időm meg most nincs, hogy megnézzem, hogy milyen lenne ezek nélkül :) Bár ma reggel pl. a citromlé kimaradt és úgy is jó volt a cukrom (5,6-5,7 talán?)... na meg itt a hideg is...