Szia Tzuiop, nem voltál esetleg az eldoradóba, kiprobálni a Johnsont? ha esetleg majd betérsz valamikor egy kommentet szívesen vennék a gitárról! Csövi!
Én meg találtam egy gitárt. Úgy tűnik, ugyanaz, mint a Johnson, csak profibb szerelvényekkel, viszont elektronika nélkül. Egy az egyben Dellarte, ennek már a nyaka is 5 részes. És nem utolsósorban 100 alatt van. http://www.thomann.de/gb/harley_benton_hbmc500.htm
Tzuiop lehet benézek hozzád majd délután, gitárt nem ígérem hogy viszek. De lenne hozzád egy pár kérdésem. Valami elérhetöségedet, telefonszámod elkérhetném? Ha elküldenéd az emailemre megköszönöm. zolee008@gmail.com
Értem, akkor a djangobooks-on a regulary árat kell nézni. Mondjuk igaz,hogy nincs gitárom, de arra gondoltam hogy akkor ez örök darab lenne... de semmiféleképpen nem rendelném meg innen így azért kérdeztem hogy nem e tud valaki olcsobban valahonnan. Köszönöm a segítséget!
Ha minden jól megy akkor holnap eladom a Raimundo 130 asomat és akkor már meg lesz a lovém a johnsonra... de még nem bíztos hogy megveszem nem akarom elkapkodni igazából.
Először kísérni kell megtanulni. Azzal megtanulod a pontosságot, tempótartást, a dalok akkordmenetét, illetve azok tipikus felrakásait. Ha ez megy jól, akkor utána ugyanezeket az akkordokat fogod bontogatni magasabb húrokon.
Szombaton 10-20 h-ig megtalálsz a Boulder Club nevű falmászó teremben, XIII. Váci út 19. (Lehel tér közelében, a MOUNTEX épületében van) Ha jó neked, akkor hozz gitárt, nekem is lesz bent. :)
Mikor mennél be tzuiop, mert akkor lehet hogy bemennék én is és meghallgatnálak, és ha ráérsz akkor beszélgethetnénk is egy kicsit, utbaigazítás szempontjából. Hogy mit kezdjek el gyakorolni, mi lehetne hasznos a szintemhez. De persze csak ha ráérsz. Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Szerintem ma délután beszaladok ránézni a Johnson(od)ra :), hogy milyen is, mert rég próbáltam. Megnézem mennyire pontos, kényelmes, miféle húrok vannak rajta, bár szinte biztos hogy foszforbronz.
Hogy kinek mi tetszik, az szubjektív dolog. Minden gitár máshogy szól és a játékstíluson( pengető, pengetés, húrok, frázisok) nagyon, nagyon sok múlik!
Nem akarlak elkedvetleníteni, de az Eldorados Johnsonról közel sincsenek olyan jó benyomásaim, mint Florgéról! Persze meg kéne újra hallgatni. Nekem 250M van és a Swing Manouche zenekarban is van egy, de a kettő szintén máshogy szól. Lehet hogy megkérdezhetnéd Ifharmonyt, hogy hátha eladnák neked azt a 250M-et, mert úgy tudom ritkán használják!?!?!?
Rengeteg akusztikus gitárt kéne próbálgatnod, hogy ráérezz a különbségekre és a saját füledre, érzéseidre támaszkodva válassz. Most max. annyit tehetsz, hogy az itthoni Django gitárosok gitárjait hallgatod, próbálod. Meg bemész olyan boltokba,ahol vannak ilyen hangszerek. A Stageshopban most van 2 gitár, amik ugyan drágábbak, de összehasonlítási alapnak jók. Pl a D lukasuknak nagyon jó öreges, nyers, cigányos hangú, az oválnak meg finom, összetett, gazdag hangja (most pont foszforos húrral, mert a gazdája azt rakott rá! :( ) Nekem úgy tűnik, hogy mivel sem anyagilag, sem választékban nincs sok lehetőséged ezért ha komolyan gondolod ezt a Django dolgot, csak akkor vedd meg a Johnsont, aztán előbb-utóbb meglátod, hogy mennyire vagy boldog vele. Legfeljebb veszel egy drágábbat később. :) Kezdésnek ez teljesen megfelelő, de ha pl. el akarod egyszer adni, akkor nem lehet tudni, hogy mennyire hamar fogsz túladni rajta! Ifharmony 255 -ös gitárja drágább, de azzal tuti célban vagy! Azt ismerem és jó hangszer! De igazán azt csak annak ajánlom,aki nagyon elkötelezetten akar ilyen zenét művelni, különben csak áll benne a sok pénz.
Semennyire és teljesen. Semennyire, mert mind a kettőnek jó hangja van. Teljesen, mert mindkettő egészen más hangkarakter. A Johnson öregesebb hangú, hangosabb, harsányabb, valamint a D lyukra jellemző hang: kicsit nyíltabb, közelebb a normál gitárhoz. A Saga érzékenyebb, finomabb hang, de orrosabb. Máshogy csattognak kíséretkor, a Johnson pregnánsabb. A Johnson nyaka kényelmesebb, a Saga kicsit túl vékonyra veszi a profilt (villanygitásrosoknak bejön).
Értem köszönöm, lenne egy olyan kérdésem is hozzád, hogy a két gitárod közötti hangzás mennyire érezhető, ha mind a 2 ön ugyan azok a húrok vannak? Tudom hogy a Gitane az ovál lyukas, a másik meg D, de ár/érték, hang/érték mennyire érezhető?
Bele van ragasztva a húrlábba, csak a piezot kell cserélni, de szerintem nem érdemes, elég jó cucc, inkább venni kell hozzá egy jó mikrofont, és keverni a hangot.
Daddario bronz van rajta alapból, nem való rá. ha ezüst színe volt, akkor kicserélték a boltban, van a Daddarionak Django húrja, elég vacak, de azért mégsem bronz.
Voltam bent ma a Oktogon-nál az Eldoradoban, megnéztem a JGG-12E t sajna JGG-10E es nem volt nekik. Hát meg kell, hogy mondjam nagyon elnyerte a tetszésemet, kidolgozás tekintetében, nagyon szép, nem annyira drága, hangos és még tisztán is szólt. Azt hiszem D'Addario húrok voltak rajta.
Florg lenne egy olyan kérdésem, hogy a pick up az konkrétan hogy helyezkedik el a gitárban és ha jobb rendszert "akarnék" a gitárba akkor azt hogy cserélik, full hurlábcsere esetleg?