Keresés

Részletes keresés

Gabiiiiii Creative Commons License 2004.05.02 0 0 1594
Akkor marad az áztatás és a kaprigálás.Nem muszaj egyszerre leszedni ha nem bírja,pár nap alatt teljesen le tudod dörzsölni neki.
Előzmény: szilvasgomboc (1592)
Törölt nick Creative Commons License 2004.05.02 0 0 1593
mijaza koszmó?

egy tapasztalatlan még nem anya

Előzmény: szilvasgomboc (1590)
szilvasgomboc Creative Commons License 2004.05.02 0 0 1592
köszi! az olajozást próbáltam többször, csak nehezít, hogy kisfiamnak "hosszú" a haja, több centis, nagyon nehéz utána az olajat is lemosni Róla.
Előzmény: Gabiiiiii (1591)
Gabiiiiii Creative Commons License 2004.05.01 0 0 1591
A koszmót elég egyszerűen le tudod mosni,ha fürdés előtt egy fél órával bekened babaolajjal.Attól kicsit felodódik és nem kell erősen kapirgálnod a fürdetésnél.
A pirosodást meg megpróbálhatod hintőporral,de vigyázz akkor ne krémezd be és töröld jó szárazra,különben összecsomósodik és még jobban kipirosodik.
Előzmény: szilvasgomboc (1590)
szilvasgomboc Creative Commons License 2004.05.01 0 0 1590
hú, mamik lenne még 2 kérdésem:

2 hónapos kisfiamnál úgy tűnik, meg kell küzdenem a koszmóval, van ötlet, hogyan lehet gyorsan megszabadulni tőle?
A másik, hogy a kis nyaka a tokájábasn eléggé kipirosodik, nagyon érzékeny lett a bőre (érdekes, az ikertesónak meg semmi ilyen:). Szóval mivel segíthetnék Rajt?

szilvasgomboc Creative Commons License 2004.05.01 0 0 1589
köszi, de már több hónapja rágja, még jóval a kistesók előtt. Szorongónak épp nem mondható a gyermek, még így kistesóstul sem.
Az az igazság hogy az apja, nagyapja, nagynénje is rágja... én először utánzásra gondoltam. Megfigyeltem, ha épp szorong (dackorszak, stb.), nem rágja, akkor szirénázik:) Nem találok semmilyen összefüggést Nála semmivel, amikor épp rágja.
Mit tegyek szerintetek? Csakúgy hagyni is próbáltam, de félek, hogy akkor még felnőttként is rágni fogja.
kalvenault Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1588
Gombóc:
Nem lehet, hogy a kistesók miatt kezdett el szorongani?
Előzmény: szilvasgomboc (1585)
Mrs. Diablo Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1587
Szia Szilvásgombóc!

Az én kislányom is tövig rágta a körmeit 3 évesen. Csodák csodája, amikor új óvónénihez került, abbahagyta. Lebeszélni szerintem nem lehet, a szorongás okára kell valahogy rájönni, és ha lehet, tenni ellene.

Törölt nick Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1586
Az o korme. Senkinek nem lesz kevesebb a fizetese, ha a gyerek a kormet ragja, hosszu a haja, szakadt a nadragja, piercinget visel, istenneadja tetovaltatja magat (ezek persze kesobbi konfliktusforrasok, de alapban ugyanaz).

Miert ragja, azt tudod? Valami oka biztosan van, plane ha most kezdte. A koromrago csaladtag miert ragja?

Előzmény: szilvasgomboc (1585)
szilvasgomboc Creative Commons License 2004.04.30 0 0 1585
Jobban vagytok már?

Nekem lenne egy kérdésem. 3 éves kisfiam egy ideje rágja a körmét, sajnos van kitől látnia a családban. Hogyan tudnám leszoktatni? Amit próbáltunk:
-kenni gyógyszertári keserűlével - lenyalta, fintorgott néhényat, kész.
-beszéltünk Vele, hogy miért nem jó
-családtag is beszélt Vele, aki rágja
-próbáltam "bezsarolni", hogy válasszon a csoki és a körme közt..
Kinek van még ötlete?

Előzmény: PUMUKLI (1584)
PUMUKLI Creative Commons License 2004.04.27 0 0 1584
Sziasztok!

Voltunk ma bőrgyógyászaton, (nem kell beutaló). Nagyon kedvesek voltak-én mindig meglepődöm ilyenkor, volt már néhány kellemetlen élményünk.:-(
Kaptunk egy gyógyszertárban összeállított mészfehér büdi kenőcsöt, napi 4-5* kell használni, és NE legyen pelus nélkül a gyerek. Egy hét múlva kell visszamenni. Remélem már tünetmentesen.
Pumukli

hodográf Creative Commons License 2004.04.25 0 0 1583
Pimafucort krém nekünk nagyon bevált. Van benne gombaölő, antibiotikum és gyulladáscsökkentő összetevő is. Receptes készítmény.
Előzmény: PUMUKLI (1577)
gyrmur Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1582
Nekünk ilyen esetekben kombinálva kellett használni a krémeket. Valamilyen gombaölő: Nizoral, Canesten, vagy amit a gyerekorvos írt, készítendőt, és ezután a neogranormon, hogy a lyukakat amit a gomba okoz, befoltozza. mrs
Előzmény: PUMUKLI (1572)
gyrmur Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1581
Pumukli! nem kell beutaló, egyáltalán a bőrgyógyászatokra, legalábbis én ezt tapasztaltam.Van, hogy kap az ember, de kelleni nem kell. mrs
Nagynulla Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1580
Szia!
Nekünk is hasonló gondjaink vannak Annácskával, már elég régen. Csak nálunk a hüvely a fertőzött.
Mi is próbáltunk mindent, sőt, mi a börgyógyásszal kezdtünk. Na, az a kenőcs segít legkevésbé.
Ki is mutatták a gombát székletből is, be is szedtük a gyógyit, ahogy kell.
Mondjuk nekünk a Nívea, pelenkakiütések elleni védőkréme a legjobb. Ha belobban, mindig azzal kenem, és akkor erősen csökken. El nem múlik, sajnos.
Nálunk az ekcémája miatt allergiára gyanakodtunk, most tudtam meg az eredményt, a tej értéke magasabb a vérében.
És az allergia okozhat börproblémát. Lehet, hogy a sérült bőrt meg könnyebben támadja a gomba?
Nem tudom, van-e összefüggés.
Mindenesetre próbáljátok meg teljesen elhagyni a cukrot, mert állítolag az táplálja a gombát.
Nagyon nehéz, tudom.
Nekünk is csak csökkenteni sikerült.
Most a tejet elhagyjuk teljesen, kiváncsi leszek lesz-e változás.
Amúgy Anna köhög is nagyon, meg a fülét is felszúrták hétfőn, ami mind összefügghet az allergiával, tehát nálunk más jelek is voltak.

Kitartás!

Mesó

tresk Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1579
Általában igen. A XI. ker-ben is.
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.24 0 0 1578
Itt a XI. kerületben a felnőttre nem, de már nem emlékszem, a gyerekbőrgyógyászattal mi volt...
PUMUKLI Creative Commons License 2004.04.23 0 0 1577
Köszi mimndenkinek.
Pelenkacsere volt, mert tényleg új márkát próbáltunk, de már 3 hete a régi van és semmi javulás.
Bőrgyógyihoz kell beutaló?

Pumukli

pasa_ Creative Commons License 2004.04.23 0 0 1575
a Canesten nem gyenge gombaolo, de nem hat minden gombara
Előzmény: AliceCsodaországban (1574)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2004.04.22 0 0 1574
Valósznűleg másfajta kenőcsre van szüksége, és hát szó ami szó, akárhogy is, de a pelenkát le kéne venni róla, hogy jobban szellőzzön, amúgy tényleg go to bőrgyógyász...:-(

(A Canestern egy eléggé enyhe gombaölő szer amennyire tapasztaltam, asszem recipe nélkül is kapható...)

pasa_ Creative Commons License 2004.04.22 0 0 1573
goto borgyogyasz
PUMUKLI Creative Commons License 2004.04.22 0 0 1572
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, mert már kezdek aggódni.
A 20 hónapos kisfiamnak kb egy hónapja piros vszkető pöttyök jelentek meg a herezacskóján. A gyerekorvos felvilágosított, hogy gomba. Canestennel kentem, de nem használt, sőt továbbterjedt a popsijára, pocakjára, szóval mindnhová, amit a pelus fed.
Közben Protexin port is kapott, ami helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, de a gombát nem szüntette meg.
Kb 2 hete eltűntek a pöttyök, viszont a heréjéről nem, az folyton vörös és nagyon viszket neki.
Most két napja gyógyszertári boraxos lötyivel kenem, de még mindig nem tapasztalok javulást.
A helyzetet nehezíti, hogy Bari semmi hajlandóságot nem mutat a bili iránt, pedig ugye a pelus száműzése sokat javítana a helyzeten,mert a pisi nem tudná felülfertőzni. Viszont, ha pelus nélkül hagyom, akkor állandóan vakarja, véresre marja, és a végén a fájdalomtól sír. Akkor is ezt teszi, ha bugyi és nadrág van rajta, mert benyúl, vagy kívülről dörzsöli.
Mit tegyek? Volt valakinek ilyen problémája?
Köszönöm:
Pumukli

nettomazsola Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1571
bocs, nem lattam, h irtad;
" Anyukám meg a lakásban is jó helyen lenne és ha véletlenül sokáig szorakoznának a kölökök, akkor nála is aludhatnának,"
akkor en nem is gondolkodnek tovabb!
Előzmény: nettomazsola (1570)
nettomazsola Creative Commons License 2004.04.17 0 0 1570
jaj de irigyellek! ... viz-kutya-kecske ... minden amirol almodtam, de most komolyan;
szerintem ez egy nagyon jo dontes, de a gyerekeket jol gondold meg!
nekem oltari szerencsem volt kb 10 eves korukig laktunk "ilyesmi" helyen, de aztan varos ...
kamaszodo gyerekekkel lehet problema ez a
"minden barat, program a varosban, bent akarok maradni"
"varosban sokaig buli ... hogy jovok haza?"
ha meg tudjatok oldani, h pl olyankor anyukadhoz megy aludni, v valaki hajlando mindig kocsival erte menni, akkor nem gond!
(ne haragudj, nem tudom pontosan hany evesek a gyerekek, de en tul vagyok 3 gyerekkel a kamaszkoron ...)
a kislanyodat probald ravenni arra, h a baratno menjen inkabb hozzatok. szerintem az o szulei is nyugodtabbak, h a lany "ilyen" helyen tolti a hetveget es nem a varosban...

Előzmény: anyabanya (1557)
Nagynulla Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1569
Én párom úgy tudja, hogy kell. :-(
Előzmény: ropi (1567)
bokor Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1568
Nem kell. Legalábbis régebben nem kellett. Csak nem nagyon szokott ott hely lenni, keringeni kell egy csomót. Viszont ha ott nem találsz helyet, és nem nagy macera sétálni a négy gyerekkel egy kicsit, akkor a Felvonulási téren, a Dózsa György úton mindig van bőven hely...
Előzmény: ropi (1567)
ropi Creative Commons License 2004.04.15 0 0 1567
Sziasztok Tapasztalt Anyák!
Tudja Valaki, hogy a Fővárosi Állatkertnél kell-e fizetni a parkolásért? Holnap mennénk 4 gyerekkel...
Köszönöm!
Ropi
Nagynulla Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1566
Zsuzsi!
Fent vannak a képek.
Nekem a 20080334-335 tetszett. Bencinek tényleg jó a gatya is, meg az ing is.
Nagynulla Creative Commons License 2004.04.13 0 0 1565
Szia Zsuzsi!
Nézd meg milyen jól néz ki:

Itt találtam:LÁNY-FIÚ 74-80-86-os új tavaszi joggingok !!!!
Természetesen a babaszobán, a csere-berében.

Nagynulla Creative Commons License 2004.04.10 0 0 1564
Kellemes húsvéti ünnepeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!