A koszmót elég egyszerűen le tudod mosni,ha fürdés előtt egy fél órával bekened babaolajjal.Attól kicsit felodódik és nem kell erősen kapirgálnod a fürdetésnél.
A pirosodást meg megpróbálhatod hintőporral,de vigyázz akkor ne krémezd be és töröld jó szárazra,különben összecsomósodik és még jobban kipirosodik.
2 hónapos kisfiamnál úgy tűnik, meg kell küzdenem a koszmóval, van ötlet, hogyan lehet gyorsan megszabadulni tőle?
A másik, hogy a kis nyaka a tokájábasn eléggé kipirosodik, nagyon érzékeny lett a bőre (érdekes, az ikertesónak meg semmi ilyen:). Szóval mivel segíthetnék Rajt?
köszi, de már több hónapja rágja, még jóval a kistesók előtt. Szorongónak épp nem mondható a gyermek, még így kistesóstul sem.
Az az igazság hogy az apja, nagyapja, nagynénje is rágja... én először utánzásra gondoltam. Megfigyeltem, ha épp szorong (dackorszak, stb.), nem rágja, akkor szirénázik:) Nem találok semmilyen összefüggést Nála semmivel, amikor épp rágja.
Mit tegyek szerintetek? Csakúgy hagyni is próbáltam, de félek, hogy akkor még felnőttként is rágni fogja.
Az én kislányom is tövig rágta a körmeit 3 évesen. Csodák csodája, amikor új óvónénihez került, abbahagyta. Lebeszélni szerintem nem lehet, a szorongás okára kell valahogy rájönni, és ha lehet, tenni ellene.
Az o korme. Senkinek nem lesz kevesebb a fizetese, ha a gyerek a kormet ragja, hosszu a haja, szakadt a nadragja, piercinget visel, istenneadja tetovaltatja magat (ezek persze kesobbi konfliktusforrasok, de alapban ugyanaz).
Miert ragja, azt tudod? Valami oka biztosan van, plane ha most kezdte. A koromrago csaladtag miert ragja?
Nekem lenne egy kérdésem. 3 éves kisfiam egy ideje rágja a körmét, sajnos van kitől látnia a családban. Hogyan tudnám leszoktatni? Amit próbáltunk:
-kenni gyógyszertári keserűlével - lenyalta, fintorgott néhényat, kész.
-beszéltünk Vele, hogy miért nem jó
-családtag is beszélt Vele, aki rágja
-próbáltam "bezsarolni", hogy válasszon a csoki és a körme közt..
Kinek van még ötlete?
Voltunk ma bőrgyógyászaton, (nem kell beutaló). Nagyon kedvesek voltak-én mindig meglepődöm ilyenkor, volt már néhány kellemetlen élményünk.:-(
Kaptunk egy gyógyszertárban összeállított mészfehér büdi kenőcsöt, napi 4-5* kell használni, és NE legyen pelus nélkül a gyerek. Egy hét múlva kell visszamenni. Remélem már tünetmentesen.
Pumukli
Nekünk ilyen esetekben kombinálva kellett használni a krémeket. Valamilyen gombaölő: Nizoral, Canesten, vagy amit a gyerekorvos írt, készítendőt, és ezután a neogranormon, hogy a lyukakat amit a gomba okoz, befoltozza. mrs
Szia!
Nekünk is hasonló gondjaink vannak Annácskával, már elég régen. Csak nálunk a hüvely a fertőzött.
Mi is próbáltunk mindent, sőt, mi a börgyógyásszal kezdtünk. Na, az a kenőcs segít legkevésbé.
Ki is mutatták a gombát székletből is, be is szedtük a gyógyit, ahogy kell.
Mondjuk nekünk a Nívea, pelenkakiütések elleni védőkréme a legjobb. Ha belobban, mindig azzal kenem, és akkor erősen csökken. El nem múlik, sajnos.
Nálunk az ekcémája miatt allergiára gyanakodtunk, most tudtam meg az eredményt, a tej értéke magasabb a vérében.
És az allergia okozhat börproblémát. Lehet, hogy a sérült bőrt meg könnyebben támadja a gomba?
Nem tudom, van-e összefüggés.
Mindenesetre próbáljátok meg teljesen elhagyni a cukrot, mert állítolag az táplálja a gombát.
Nagyon nehéz, tudom.
Nekünk is csak csökkenteni sikerült.
Most a tejet elhagyjuk teljesen, kiváncsi leszek lesz-e változás.
Amúgy Anna köhög is nagyon, meg a fülét is felszúrták hétfőn, ami mind összefügghet az allergiával, tehát nálunk más jelek is voltak.
Valósznűleg másfajta kenőcsre van szüksége, és hát szó ami szó, akárhogy is, de a pelenkát le kéne venni róla, hogy jobban szellőzzön, amúgy tényleg go to bőrgyógyász...:-(
(A Canestern egy eléggé enyhe gombaölő szer amennyire tapasztaltam, asszem recipe nélkül is kapható...)
Lenne egy kérdésem, mert már kezdek aggódni.
A 20 hónapos kisfiamnak kb egy hónapja piros vszkető pöttyök jelentek meg a herezacskóján. A gyerekorvos felvilágosított, hogy gomba. Canestennel kentem, de nem használt, sőt továbbterjedt a popsijára, pocakjára, szóval mindnhová, amit a pelus fed.
Közben Protexin port is kapott, ami helyreállítja a bélflóra egyensúlyát, de a gombát nem szüntette meg.
Kb 2 hete eltűntek a pöttyök, viszont a heréjéről nem, az folyton vörös és nagyon viszket neki.
Most két napja gyógyszertári boraxos lötyivel kenem, de még mindig nem tapasztalok javulást.
A helyzetet nehezíti, hogy Bari semmi hajlandóságot nem mutat a bili iránt, pedig ugye a pelus száműzése sokat javítana a helyzeten,mert a pisi nem tudná felülfertőzni. Viszont, ha pelus nélkül hagyom, akkor állandóan vakarja, véresre marja, és a végén a fájdalomtól sír. Akkor is ezt teszi, ha bugyi és nadrág van rajta, mert benyúl, vagy kívülről dörzsöli.
Mit tegyek? Volt valakinek ilyen problémája?
Köszönöm:
Pumukli
bocs, nem lattam, h irtad;
" Anyukám meg a lakásban is jó helyen lenne és ha véletlenül sokáig szorakoznának a kölökök, akkor nála is aludhatnának,"
akkor en nem is gondolkodnek tovabb!
jaj de irigyellek! ... viz-kutya-kecske ... minden amirol almodtam, de most komolyan;
szerintem ez egy nagyon jo dontes, de a gyerekeket jol gondold meg!
nekem oltari szerencsem volt kb 10 eves korukig laktunk "ilyesmi" helyen, de aztan varos ...
kamaszodo gyerekekkel lehet problema ez a
"minden barat, program a varosban, bent akarok maradni"
"varosban sokaig buli ... hogy jovok haza?"
ha meg tudjatok oldani, h pl olyankor anyukadhoz megy aludni, v valaki hajlando mindig kocsival erte menni, akkor nem gond!
(ne haragudj, nem tudom pontosan hany evesek a gyerekek, de en tul vagyok 3 gyerekkel a kamaszkoron ...)
a kislanyodat probald ravenni arra, h a baratno menjen inkabb hozzatok. szerintem az o szulei is nyugodtabbak, h a lany "ilyen" helyen tolti a hetveget es nem a varosban...
Nem kell. Legalábbis régebben nem kellett. Csak nem nagyon szokott ott hely lenni, keringeni kell egy csomót. Viszont ha ott nem találsz helyet, és nem nagy macera sétálni a négy gyerekkel egy kicsit, akkor a Felvonulási téren, a Dózsa György úton mindig van bőven hely...