Keresés

Részletes keresés

Virie Creative Commons License 2005.08.26 0 0 1929

Sziasztok!

Szeptemberben a Fantasy Film ki fog adni még 4 új Poirot-os filmet DVD-n, mégpedig ezeket:

Az Ackroyd gyilkosság

Gyilkosság Mezopotámiában

Nyaraló gyilkosok

Lord Edgrawe rejtélyes halála

Tavaly adták ki a következőket:

Öt kismalac

Halál a Níluson

Cipruskoporsó

Hétvégi gyilkosság

Keresek Miss Marple-ös Agatha Christie filmeket, ha valaki tud nekem segíteni, kérem, hogy jelentkezzen.

Virág   virie@t-online.hu

georgea Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1928
Sziasztok Ha érdekel valakit egy komplett Agatha Christie DVD kollekció? Összesen 33 film, (ebből 32 szinkronos)... írjatok és küldök bővebb infót... e-mail: ustinov@freemail.hu
Előzmény: mmasa (1927)
mmasa Creative Commons License 2005.08.25 0 0 1927

Kis segítség azoknak akik a bookline.hu-n akadnak rá rég áhított könyvükre: A bookline rendszernek természetesen felára van, így ha pl te "véletlenül" betelefonálsz az antikváriumnak (ami az adott könyvnél fel van tűntetve), hogy megvan-e nekik az adott könyv, akkor olcsóbban lefoglaltathatod. Gondolom ez az előjegyzett könyveknél máshogy van, sajnos.

Van egy ajándék Fülemüle villa fénymásolatom annak a részére, aki a szeptemberi (?)/következő talit megrendezi!

cserhad Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1926

Hát, a sok antikváriumos hozzászólás után kezdem rosszul érezni magam, ugyanis megvan...hmmm...elég sok könyv, ami lefordítva megegyezik a mindennel. (Ne vessetek meg érte!) Persze én megelégszem a régebbiekkel, és nem akarom feltétlenül megvenni az új, keménykötéses könyveket, vagy a Vörös sál c. könyvet, ami ugye a Ház a világ végén-nek egy másik kiadása. A fülemüle villában közölt történetek pedig (ha jól tudom) itt-ott megvannak más könyvekben is. Elismerem, a Hungás könyveket nehéz begyűjteni, én is sokat szenvedem. Nem is beszélve az Alibi című könyvről, amit az Eiffelnél jegyeztettem elő. Ettől függetlenül rendszeresen járok antikváriumba, mert hogy most éppen mást gyűjtök, és mindig akad ez vagy az. Szóval ha létrejön valami olyan amit mmasa írt, akkor szívesen megosztom mindenkivel az aktuális infokat.

U.I.: Ha valaki véletlenül belebotlik Kurt Vonnegut: Majomház című könyvére, vegye meg és kifizetem neki. Sőt, ráteszek párszáz forintot a kedvességért!

Előzmény: mmasa (1925)
mmasa Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1925

elkezdtem kigyűjteni az internetről az antikváriumokat is, persze sok már időközben megszűnt vagy a telefonszáma nem működik. Aki szeretné, elküldöm neki.

mmasa Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1924

Sziasztok!

Az antikváriumoknak való telefonálgatásaim eredményeképp a héten sikerült beszereznem a Fülemüle villát, az Ellpott gyilkosságot, a Poirot bravúrjait, a Barna ruhás férfit. Szóval fel a fejjel, érdemes!

Magyarázom az előző hozzászólásom is: egy olyan oldalt kellene szerintem létrehozni, amit mindenki könnyen tud szerkeszteni, és joga is lehet hozzá. Rajta vannak az antikváriumok, és értelemszerűen ezek mellé oda tudja írni, hogy a nem népszerű AC könyvek közül most mi van az adott helyen. És ami még szerintem fontos: mikor volt ez az állapot. Így nem kell mindig felírni a fórumra, hogy ez meg az itt és ott van, hanem mindig csak egy oldalt kell megnézni, illetve szerkeszteni. Így ha pl látom, hogy bizonyos antikvárium adatai régiek, és van időm, akkor odatelefonálok, és a honlapon kijavítom. Nem tudom, ez megvalósítható? (így már érthető amit szeretnék?)

Virie Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1923

Sziasztok!

Ma felhívtam pár antikváriumot és az eredmény:

Budai Krónika: nincs egy sem

Ex Libris: semmi

Font: Egy marék rozs, Paddington..., Harmadik lány, Gyilkosság Mezopotámiában

Szőnyi: Nemezis, Egy marék rozs, Temetni veszélyes, Rejtély az Antollákon, Gyilkosság Mezopotámiában

Ráth Mór: Egy marék rozs, Gyilkosság meghirdetve, Bertram szálló, Öt kismalac

Országház: Holttest a könyvtárszobában, Paddington..., Öt kismalac, Rejtély az Antillákon, Egy marék rozs, Gyilkosság Mezopotámiában, Tíz kicsi néger

Anonymus: Cipruskoporsó

Füst Milán: nincsen egy sem

Árkád: nincsen

Betű: csak a szokásos

Bibliotéka: néhánmy megszokott van

Legenda: pár általános

Nosztalgia: nincsen

Parnasszus: pár db

Nyugat: nincsen

Szent Imre: ugyanazok, mint amiket fent már írtam

Uránia: van néhány kemény borítós, de azokból is a gyakoribbak

Keleti aluljáró: általánosak

Nyugati aluljáró ( nem az eiffel): pár db

Eiffel: néhány a Fekete könyvek sorozatból

Psyché: inkább csak a legújabb Európások vannak, amik nem antikvár könyvek

Zugló: Öt kismalac, Rejtély az Antillákon, Tíz kicsi néger

Asbóth: múlt héten csak a megszokottak voltak benn + a Zátonyok közt

A Múzeum körutat múlt héten jártam végig és mindenhol csak olyanok voltak, amik már mindenkinek megvannak.

Remélem segítettem:

Virág

marci0602 Creative Commons License 2005.08.24 0 0 1922
Sziasztok!
Szerintem úgy is lehetne, hogy a könyvek adataihoz, aminek az alján a filmek is vannak ugyanúgy megcsinálhatnátok azt, hogy 'jelenleg itt kapható a könyv' feliratra kattintva kijön az antikváriumok listája, ahol lehet azt a könyvet kapni.
A budai főantikvariumban jelenleg ezek vannak: Harmadik lány, Úti célja ismeretlen, Rejtély az Antillákon, Nemezis, Hétvégi gyilkossság, Egy marék rozs, Gyilkosság az Orient expreszen, Az ABC gyilkosságok, Nyaraló gyilkosok, Halál a Níluson Mrs McGinty halott, N vagy M, Gyilkosság Mezopotámiában, Cipruskoporsó.
Az első 2 a kék Hungás, a többi mind albatroszos és Fekete könyvek, kivéve a Rejtély az Antillákont, az a revolveres Európás.
Szürke Csacsi Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1921

Izé, nem fogtam fel teljesen, mit is írtál, de sztem pont arról beszélsz, amit én is említettem a múltkor: vmi információgyűjtést arról, hogy mi hol kapható, hozzáférhető. Most néhány hétig el voltam havazva, de jövő héttől már lesz több időm, akkor megcsináljuk. Jó? Addig is gyűjtsétek az ötleteket, mit hogyan kéne.

SzCS

Előzmény: mmasa (1919)
Virie Creative Commons License 2005.08.23 0 0 1920

Sziasztok!

Én ma voltam a Nyugati tér környéki antikváriumokban és a Népszínház utcában 2-ben, a Keleti aluljáróban valamint beszéltem a Bajcsy-n levőkkel és a Bartók Béla utival, de mindenhol csak a régi Európa Kiadós könyvek vannak, azokból is a megszokottak. Hétvégén voltam Gárdonyban egy antikváriumban és Székesfehérváron 3-ban, de ott is eléggé fogyott a készlet, bár az egyikben kemény kötésű Európások voltak egy páran. Ja meg Salgótarjánban voltam múlt héten két antikváriumban, de ott is csak az alapművekből lehetett volna válogatni. Viszont sikerült megszereznem a Fülemüle villa kétnyelvű Európás változatát végre.

mmasa Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1919

Sziasztok!

Nagy örömmel látom, hogy a nyári "pangás" kezd eltűnni. Hát én is hozzászólnék pár szót a topikhoz:

Igen, örömmel tapasztaltuk, hogy már négy Mary Westmacott könyvet is kiadott a Partvonal Kiadó. Keménykötéssel, de félfamentes jellegű lapra, szóval nem a régi, megszokott Európa Kiadó.

Biztos forrásból tudom azonban, hogy idén több Európa Kiadós könyvet nem nyomtatnak, így maradnak az antikváriumok..

... abtikváriumok... Gondolom nem vagyok egyedül azzal az elhatározással, hogy be szeretném szerezni a maradék AC könyvet, ami még nincs meg nekem. Sajnos én is rengeteget nézelődök, de nem sokra jutok. Ezért volna is egy javaslatom:

Mi lenne, ha az AC honlap segítségével csinálnánk egy hetente frissülő "Bp-i antikváriumok AC kínálata" adatbázist? Ehhez az alábbiak kellenek: mindenki keres antikváriumot, minél többet, és megszerez azokról minél több infot (cím, tel, fax, e-mail, weblap, nyitvatartási idő;lehet-e előjegyzési listát leadni;olcsó/drága, nagy választék, sűrű/ritka választékfrissítés, ritkaságok vannak-e;stb.). Persze csak azok az antikváriumok jöjjenek szóba, ahol AC szokott lenni (ez az antikvárium neve alapján nem egyértelmű). Ez felkerül a honlapra. Persze ezzel még nincs vége. Mindenki (önkéntesen) kiválaszt pár antikváriumot (kb 10), és hetente utánajár (akár telefonon is), hogy melyik könyvek vannak ott. Ha gondoljátok, a leggyakoribb (előre tisztázott) könyveket nem kell jegyezni (pl 10 kicsi néget, halál a Níluson, macska a galambok, stb.). És hetente mindenki frissíti az ő antikváriumát. Bonyolultnak tűnik talán.. Véleményeket várok!!!

Addigis jó olvasgatást mindenkinek,

m

James Bond 007 Club Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1918

Küldenél listát a kollekcióról???

e-mail: jamesbond007@dunaweb.hu

Ugyanitt szintén eladó egy Agatha Christie kollekció: 8 DVD + 1 lemez, rengeteg filmmel DivX formátumban 10.000.Ft-ért tokban, egyedi borítókkal.

Érdeklődni a fenti címen.

Üdv.

Előzmény: georgea (1915)
Lizett1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1917

Engem az a Miss Marple sorozat érdekelne, amelyikben Joan Hickson szerepel. Azok közül is a "Gyilkosság meghirdetve" és a "Kristálytükör meghasadt" kellene.

Össze lehet ezt hozni így?

Ha igen akkor írj légyszi ígj a chimera@freemail.hu -ra.

Válaszolni csak holnap tudok, mert most lejárt a munkaidőm és megyek haza, otthon pedig nincs net.

Előzmény: georgea (1916)
georgea Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1916

Agatha Christie Komplett DVD kollekció eladó!!

e-mail: ustinov@freemail.hu

georgea Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1915
!!!Agatha Christie DVD Kollekció eladó!!!
Virie Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1914

Olvastam hogy mennek ezek a filmek, de sajnos nincsen BBC Prime csatornám itthon, így ezekről lemaradok, de köszönöm hogy szóltál.

Most olvastam ki a Ferde házat. Szerintetek nem hasonlít kísértetiesen A váratlan vendégre?? Ez volt az első könyv ahol végig sejtettem, hogy ki a gyilkos.

Előzmény: Lizett1 (1913)
Lizett1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1913
Írtad, hogy most gyűjtőd az AC regények alapján készült filmeket. Nem tudom mennyire olvastál vissza a topikban, (ha igen akkor bocs), a BBC Prime-on a héten hétfőtől péntekig mindennap 14:00-tól 15:00-ig Miss Marple (Joan Hickson) sorozat van. Most szombaton a "Rejtély az Antillákon", jövő héten szombaton (akkor már sajna nem lesz hétközben) "A kristálytükör meghasadt" című részeket (ez a kedvencem) egyben levetítik.
Előzmény: Virie (1912)
Virie Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1912
Megjelent még két új romantikus Ac a Partvonal kiadónál: Befejezetlen portré és a Távol telt tőled tavaszom. A Bookline-tól 400 Ft-tal olcsóbban lehet megrendelni minegyiket, mint amennyiért a könyvesboltokban adják és a házhozszállítás is ingyenes. Szerintem egyébként várható, hogy Az élet súlyát és Az óriás kenyerét is kiadják újra mostanában.
Előzmény: mmasa (1882)
Virie Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1911

Sziasztok!

Virágnak hívnak és én is nagy Agatha Christie rajongó vagyok. Körülbelül 5 éve gyűjtöm a könyveit (88 darabbal rendelkezem eddig) és mostanában kezdtem összeszedni az azok alapján készült filmeket. Már egy ideje olvasgatom a fórumot, de csak most jutottam el odáig, hogy én is hozzászóljak.

Egyébként a tegnapi Gyöngyöző cián szerintem sem volt a legjobb, sőt...

Lizett1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1910

Korán is van, hétfő is van. Még nem ébredtem fel.

Szóval: könyben=könyvben

Bocs

Lizett1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1909
könyvbe=könyben
Lizett1 Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1908

Az "igaziak", legalábbis számomra:

Miss Marple és Hercule Poirot

The photo on the right shows the first meeting of Christie's beloved detectives: Jane Marple (Joan Hickson) and Hercule Poirot (David Suchet). Although they never appeared in the same story, they meet here in 1990 for Agatha Christie's centenary celebration in her hometown of Torquay, a seaside town in Devonshire

Sajnos egy könyvbe sem valósult meg a fenti találkozás, pedig érdekes lett volna.

Vajon ki lett volna a jobb?

cecilke Creative Commons License 2005.08.22 0 0 1907

Bozasztó volt, nem nyomoztak semmit, elővették a mindenhol!! jelenlevő térfigyelő kamerákat (mindenféle felhatalmazás nélkül) és számítógépen megnézték sorra, hogy honnan hová megy a rosszfiú és ki a segítője.....

Mondjuk az alapötlet jó, de nekem a regény se tetszett, nincs olyan jól kidolgozott milliője, mint egyik -másik Miss M-storynak.

A regény szerint Ruth csinis nő, itt meg bányarémet csináltak belőle, hogy motiváltabb legyen miért dől be a fickónak...

Előzmény: cserhad (1906)
cserhad Creative Commons License 2005.08.21 0 0 1906
Ma volt a Gyöngyöző cián. Csak a második felét láttam, mert a bemutatóban láttam, hogy megint egy modern feldolgozásról lesz szó. És hát amit láttam, az bőven elég volt. Nem tudom hogy vagytok vele, de AC műveit nem tudom elképzelni modern környezetben. Ez olyan, mintha Frodóék AK-47-el gyilkolnák egymást a Gyűrűk urában.
Falevel83 Creative Commons License 2005.08.19 0 0 1905
Hát igen a körtérnél lévő antikvárium tényleg jó.Amikor még oda jártam suliba én is sokszor megfordultam ott.A nyugatinál lévőt nem ismerem,de megkeresem.Köszönöm az infot!:)
Egyébként a muzeum köruton lévők többsége tényleg elég szegényes A.C.-ben...a központi antikvárium egyesen siralmas sokszor... viszon a kálvin tér felé a posta mellett amik vannak azok egész jók szerintem..:)
Előzmény: cserhad (1904)
cserhad Creative Commons License 2005.08.18 0 0 1904
Hát igen, a Múzeum krt-on vannak a "sláger" antikváriumok, amiket én csak kommersznek hívok. Van egy jó a Nyugatinál, egész pontosan a Váci úton. Ha mentek a Nyugatitól a Kossuth mozi felé, akkor ki van írva, hogy GSM adás/vétel, meg könyvek, antikvárium, vagy ilyesmi. Na az elég jó. Igazából ritkaságokat inkább a kisebb, eldugott helyeken lehet találni. Meg van egy másik antikvárium a Móricz előtt. A 47/49es villamossal a körtér előtt kell leszállni egy megállóval, és jobbra van a megállóval szembe. Itt minden nap más kategóriájú könyveket lehet kedvezményesen vásárolni (pl útikönyv, szakácsköny, magyar szépirodalom, verseskötet, stb.)
Előzmény: Falevel83 (1903)
Falevel83 Creative Commons License 2005.08.18 0 0 1903
én a muzeum körutat szoktam bejárni...az astoria és kálvin tér között egymás hegyén-hátán vannak az antikváriumok,könyves boltok...:) Néha fellelhetőek ott is ritkaságok...:)
Előzmény: -Tamas- (1901)
-Tamas- Creative Commons License 2005.08.18 0 0 1902

Nekem van egy plusz példányom az És eljő a halál... című könyvből. Azt szívesen felajánlom valakinek.

Másrészt cserélem le rossz állapotban lévő könyveimet, valószínűleg lesz néhány könyv, amit fel tudok ugyanígy ajánlani.

-Tamas- Creative Commons License 2005.08.18 0 0 1901

Pénteken megnézem a kedvenc helyeimet, hogy még mindig annyi könyv van-e, mint korábban :-)

A legtöbbet a Nyugati és környékén lehet fellelni.

Előzmény: Falevel83 (1899)
James Bond 007 Club Creative Commons License 2005.08.15 0 0 1900

Sziasztok!

Mi lett az aláírásgyűjtés sorsa?

Elküldtétek a levelet a Napi Ásznak???

Üdv.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!