Keresés

Részletes keresés

oldadore Creative Commons License 2007.09.07 0 0 4821
Újra Verebes rendezi, ez jó! A Cyrano is mennyire sikeres volt...  és az is tény, hogy SzT mellett mindenki jobban játszik, mert nem lehet másképpen, egyszerűen felhozza a többieket...  

A Pinceszínház ...hát, el tudom képzelni őt bármelyik színpadon, a tőle megszokott hatalmasan jó alakításokban!

A Pinceszínház honlapján ugyan még nem szerepel az előadás terve, de azért megpróbáltam körüljárni a Libikókát.

A történet:

„A tönkrement házassága után New Yorkba érkező jogász, Jerry Ryan utolsó szalmaszálként kapva az alkalmon, felhívja a sikertelen táncosnőt, Gittel Moscát. Két magányos, csalódott, szeretetre éhes ember próbál egymással egy közös, boldog jövőt felépíteni. Próbálkozásaik során mindketten átformálják, gazdagítják a másikat.”

William Gibson Libikóka című darabját New York-ban negyvenkilenc évvel ezelőtt, Magyarországon negyvenhét éve mutatták be először. Az utóbbi években a Prospero Színkör (2006), a Móricz Zsigmond Színház (2003), a Vörösmarty Színház (Honti György rendezésében:) 2001), és a Várszínház (1998) játszotta.
Előzmény: oldadore (4818)
oldadore Creative Commons License 2007.09.07 0 0 4820
4-én még mi voltunk az út törő elsők, azóta meg csak sokasodunk... lehet igyekezni!

Előzmény: vincere (4819)
vincere Creative Commons License 2007.09.07 0 0 4819

a pénzügyi lépéseket már megtettem :-))

innentől a te 'feladatotd', h. megszerezd a jegyeket...

remélem, jó jegyeket kaphatunk, ha ennyire időben cselekedtünk!

Előzmény: oldadore (4808)
oldadore Creative Commons License 2007.09.07 0 0 4818
 „Az évad második felében Gibson Libikóka című darabját Dobó Kata és Szervét Tibor főszereplésével Verebes István rendezi.”

Évadnyitó a Pinceszínházban  = MTI, 2007.09.05. -  http://www.metro.hu/cikk/135117

vincere Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4817

fú, egyszer én is ültem erkélyen... asszem pont mikor először láttam a Vidámon. akkor ott kezdtem :-) annyi előnye volt, h. Lucrezio nekem énekelte a Principessát :-)) varázslatos volt!! de aztán a 2. felvonásra már sikerült az 5. sor :-)

láttam földszint utolsó sorból, harmadikból meg másodikból is  :-))

Előzmény: oe (4815)
oldadore Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4816
a tanács jó, színigazad van: az első öt sornál alább(tovább) nem adjuk, résen vagyunk :D

Előzmény: oe (4813)
oe Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4815
Én is voltam 4x, csak azért mondtam, ha valaki az erkélyt akkor nem próbálta, jobban teszi, ha most sem teszi...
Előzmény: vincere (4814)
vincere Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4814
köszi, de Oldadore meg én is többször is láttuk júniusban :-)) volt alkalmunk kitapasztalni, mi a jó hely :-)
Előzmény: oe (4813)
oe Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4813

"...hely-válogatásra az esélyünk az idő előrehaladtával csökkenni fog"

Csak egy jó tanács: ha valóban mód nyílik arra, hogy kiválasztható, ki hova szeretne jegyet kapni, erkélyre szólót, mégha első sorba is, de ne fogadjatok el. A nyári szériából egyet (fan-club-os kapott jeggyel) onnan néztem, nagy csalódás volt. Pedig a fszt. első sorával azonos árkategóriának számított. Csak földszintről élvezhető igazán, legyen az ott akár az utolsó sor is inkább.

ColinCrazy Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4812

Emberbarát az Ericsson Stúdióban

október 26. péntek, 31. szerda 19:00

vincere Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4811

remélem is :-)

amint tudok, én is intézkedek

már elindítottam a kampányt a munkahelyemen...

oldadore Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4810

addig is, míg Pilu képei elkészülnek

álljon itt két bonus-kép (mert megérdemeljük ;))

oldadore Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4809

Lovasterápia Csemőn = tv2-Actív, 2007.09.02.

Műsorvezető: - Utolsó reménysugár. Imre idejét és energiáját nem kímélve próbál segíteni a rászoruló gyerekeken. Azon munkálkodik, hogy a mozgásképtelen apróságok egyedül is képesek legyenek járni. A gyerekeknek hatalmas élményt jelent a patás négylábúak között gyógyulni, a pacik pedig szelíden tűrik, hogy a kis betegek a hátukon ringatózzanak.

Nagymama: - Hello, Máté! Na, milyen volt, tündérkém?

Máté: - Jó!

Riporter: - Máté éppen befejezte a lovaglást. Nagyijával együtt immár másodjára veselkedett neki a feladatnak, hogy közelebbről megismerje Vihart. Nem csak ő, hanem rajta kívül még az itt ücsörgő gyerekek is arra várnak, hogy Vihar hátán róják a köröket.

De a gyerekek között felfedezünk még valaki mást is. Hogy Szervét Tibor mit keres itt, azt hamarosan meglátják.

Domina Imre: - Gyere Dávid!

Riporter: - Dávid már rutinos, ő már negyedik éve koptatja Vihar hátát. Mozgásszervi panaszai miatt jöttek lovasterápiára, bár az elején nem hittek a sikerben.

Bende Tiborné: - Itt ültem mögötte, de el tudtam tőle távolodni, és fogta a kantárt és nem esett le. Én csak lestem, hogy úristen, ilyen állapotban a gyerek, és megül a lovon?

Riporter: - Nem Dávid az egyetlen, akin segített a terápia. Domina Imre immár negyedik éve küzd, hogy a hozzá járó sérült gyerekeken segítsen. Minden szabad idejét arra szánja, hogy egy terapeutával kifejlesztett módszerrel fejlődést érjen el náluk.

Domina Imre: - Figyeled a ló két hátsó lábát, ahogy megy előre, a hátgerincen egy olyan impulzust küld a letett ülőcsonton a gyereknek az agyába, ami gyakorlatilag az emberi járás, egy normál emberi járásnak a képével felel meg.

Riporter: - Ezáltal a gyerekek képesek lesznek napról-napra többet megtenni azért, hogy járjanak. Ezzel még nincs vége. Imre kifejlesztett egy járógépet is, ami úgymond második fázisként segíti a fejlődést.

Domina Imre: - Ebben viszonylag szabadságot adunk a gyereknek, ugyanakkor következmények nélkül gyakorolhatja az egyenes előremenő járást.

Riporter: - Gyakorolhatják most, és még talán pár hétig, mert hogy mindez addig működik, amíg nem lesz rossz idő.  Imréék egy fedett csarnokot próbálnak létrehozni, ahol az időjárástól függetlenül tudnának a gyerekekkel foglalkozni.

Domina Imre: - Erre a területre próbálunk összehozni egy fedett foglalkoztatót, hogy tulajdonképpen a tevékenységünk télen-nyáron egyformán folytatódhasson.

Riporter: - Csakhogy ez, mint látják, még sehogy sem áll. És amíg ezt nem sikerül összehozni, addig a gyógyulás az időjárástól függ. Pedig igényük télen-nyáron lenne rá.

Bejátszás a Valami Amerika c. filmből.

Riporter: - Szervét Tibor, a Valami Amerika sztárja, szintén Imréhez járt lovagolni. Így ismerkedett meg a gyerekekkel. Azóta szívügyének érzi, hogy segítsen rajtuk. Novemberben egy előadást szervez, amelynek a bevételét a hiányzó csarnok megépítésére ajánlja.

Szervét Tibor: - Segítségre van szükség, mert különben egy helyben jár, tehát különben Imre szélmalomharcot vív.

Riporter: - Itt nincsenek egészséges és beteg gyerekek. Mindenki egyenlő, együtt játszik, sőt segítenek egymásnak. Kézen fogva, vagy simogatva, de együtt. Mint például Imre fia Imi, aki nap mint nap foglalkozik sérült barátaival.

Imi: - Hideg neki?

Domina Imre: - Lehet, hogy hideg neki, lehet.

Imi: - Igyál szépen, Dávid.

Riporter: - És ezen a ponton van mit tanulnunk a gyerekektől. Ha könnyebben elfogadnánk, hogy ők is ugyanolyan érző emberek, mint egészséges társaik, akkor talán a sajnálkozáson túl könnyebb lenne észrevenni azt is, ha segítségre szorulnak.

Műsorvezető: - Nemhogy télen, de a rossz idő miatt már ma sem ülhettek fel Vihar hátára a beteg gyerekek.
oldadore Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4808
:)) Vincere, sínen van a jegyünk! Kipróbáltam, hogy a gyakorlatban hogyan lehet jegyet szerezni, megosztom veletek: Első lépés: a levélben jelzett számlaszámra lehet átutalni az összeget. ( PaciDoki Alapítvány, 10103812-54432800-01000001 )

Utána érdemes telefonálni Gieler Évának (322-1071), aki az Alapítvány könyvelőjével történő egyeztetés alapján adja át a jegyeket.

(Az az érzésem, hogy a hely-válogatásra az esélyünk az idő előrehaladtával csökkenni fog.)
Előzmény: vincere (4796)
oldadore Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4807

szerintem azért nem mondhatták meg konkrétan az előadás címét, idejét, mert az már reklámnak minősült volna – de a hír, az info így is nagyon ült.

el is képzelem most, hogy mennyi kis bogár ült a fülekbe, és hányan indulnak felderíteni a rejtélyt :D

Előzmény: vincere (4800)
oldadore Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4806
Néhány képet is bűvöltem a tv2 adásából, de igazából arra számíthatunk(számítok!), hogy Pilu hoz majd ide is a Csemőn saját kezűleg készített képeiből. :)

Előzmény: ColinCrazy (4793)
oldadore Creative Commons License 2007.09.06 0 0 4805
Oe, igazán szerencsém volt, hogy szóltál a tv2-adásról, így sikerült felvennem.

A remek csemői riport szövegét mindjárt felteszem ide.

Előzmény: oe (4799)
alminar Creative Commons License 2007.09.04 0 0 4804

uh, hát ez nekem nagyon sok...én csóró diák vagyok...:((

most már sajnálom hogy nyáron nem néztem meg, de akkor meg uvk voltak..

Előzmény: pilu01 (4792)
alminar Creative Commons License 2007.09.04 0 0 4803

ez biztos jó lesz !!!

Majd vizsgaidőszak után megnézem..

Előzmény: vincere (4801)
vincere Creative Commons License 2007.09.04 0 0 4802

éljen a kerek!!!

fú, ennek az új bemutatónak most nagyon örülök :-)

Előzmény: vincere (4800)
vincere Creative Commons License 2007.09.04 0 0 4801

és igen!!! Sz.T. újra főszerepet játszik a RAdnótiban!!

jól drukkoltunk, h. Stefano de Luca ismét őt válassza :-)))

Eduardo de Filippo:

EZEK A KÍSÉRTETEK!

Kísértetjárás két részben
Fordította: Mészöly Dezső

Pasquale Lojacono (vergődő lélek) SZERVÉT TIBOR Mária, a felesége (elveszett lélek) SZÁVAI VIKTÓRIA Alfredo Marigliano (nyugtalan lélek) SCHNEIDER ZOLTÁN Armida, a felesége (szomorú lélek) KOVÁTS ADÉL Silvia (14 éves) ***                          a gyermekeik  (ártatlan lelkek) Arturo (12 éves) *** Rafaelo, portás (gonosz lélek) SZOMBATHY GYULA  Carmela, a nővére (elkárhozott lélek) MARTIN MÁRTA Gastone Califano (szabad lélek) KARALYOS GÁBOR 1. hordár  (elítélt lélek) ADORJÁNI BÁLINT e.h.  2. hordár (elítélt lélek) FÖLDI ÁDÁM e.h.

A professzor (jó lélek, nem jelenik meg a színpadon)

Dramaturg: Kovács Krisztina
Díszlet-jelmez: Füzér Anni
Szcenikus: Kövesy Károly
A rendező munkatársa: Kovács Krisztina, Török Tamara
Ügyelő: Szalai Péter
Súgó: Őri Rózsa
Rendező: STEFANO DE LUCA

Olvasópróba: 2007. november 5. 10 óra
Bemutató: 2007. december 22.

vincere Creative Commons License 2007.09.04 0 0 4800

és milyen szép gesztus lett volna a TV2-től,  ha legalább az előadás címét és dátumát bemondták volna...

de valahol el kell kezdeni, ezt a műsort sokan nézik, és több támogatási mozgalom is elindult már egy ilyen riport hatására.

hajrá, nagyon drukkolok!!

Előzmény: oe (4799)
oe Creative Commons License 2007.09.04 0 0 4799
A ma esti (TV2) Aktív c. műsorban adják le az interjút.
Előzmény: ColinCrazy (4793)
vincere Creative Commons License 2007.09.03 0 0 4798

én már elkezdtem :-)

a munkahelyemen is terjeszteni fogom

Előzmény: pilu01 (4797)
pilu01 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 4797

A Tibor nevében kérlek benneteket, hogy a levél tartalmát legyetek szívesek ismerőseitek körében - akár email, akár nyomtatott formában - terjeszteni.

vincere Creative Commons License 2007.09.03 0 0 4796

én ettől függetlenül is erősen visszafogtam a színházi kiadásaimat...

mindig beteg gyerekeknek adtam az adóm 1%-át, most, h. erre nincs lehetőségem, akkor nekem ez lesz a tiszteletbeli 1%-om :-)

Előzmény: ColinCrazy (4794)
vincere Creative Commons License 2007.09.03 0 0 4795

nagyon szép gesztus!!

marhára nem jó nekem az időpont, de legyen...

ColinCrazy Creative Commons License 2007.09.03 0 0 4794
hm, ha 15 a maximális ár, akkor gondolkozom még, hátha belefér a költségvetésbe. max. ez lesz az egyetlen novemberi előadásom (színházbajárásom kezdete óta nem fordult elő, hogy csupán egy előadás jutott egy hónapra, még vizsgaidőszakban sem) és koplalok. :))
ColinCrazy Creative Commons License 2007.09.03 0 0 4793

november 4-én megtartandó egyetlen-utolsó-igazi-radnótis Anconai szerelmesek előadás

szóval nem hiába szorult el a szívem a Vidám Színpad 2. sorában az ottani utolsó előadáson. arra gondoltam, nem látom többet, és az árakat hallva, hiába görbül a szám, ez így is lesz. gondolkodtam pár percet, de eCCerűen nem tehetem meg, hogy ennyit költsek egyetlen előadásra (több, mint a mostantól színházra jutó havi pénzem). nem panaszképpen mondom, én akartam takarékoskodni, az pedig áldozatokkal jár.

jó szórakozást annak, aki ott lesz!

A riportot valószínűleg a szeptember 2-i, vasárnapi Napló-adásban láthatjuk majd.

láttátok? én (ingyenes) pszichoszínházban voltam.

Előzmény: oldadore (4784)
pilu01 Creative Commons License 2007.09.03 0 0 4792
Kedves Hölgyeim és Uraim!

Szervét Tibor, a Radnóti Színház színművésze fordulok Önökhöz, és kérem tisztelettel mindazon barátaink, barátaink barátai és üzletfelei segítségét, akik képesek és hajlandók az alábbi ügyet támogatni.

Domina Imre alföldi tanyagazda évek óta foglalkozik beteg gyerekek terápiás lovagoltatásával. Eddig kb. 40 súlyosan sérült gyerek vett részt terápiás foglalkozáson, Imre tevékenységével egyébként foglalkozott a Klub Rádió, a Petőfi Rádió és filmet készített a Duna Televízió, a Magyar Televízió Este, illetve Sorstársak című műsora és a TV2 (Aktív). A gyerekek gyógyulása azonban mindaddig illúzió és sajnos Imre munkája mindaddig szélmalomharc, amíg a foglalkozások szabadban zajlanak, kiszolgáltatva az időjárás szeszélyeinek.  Csak akkor tudnak előrelépni, ha sikerül „tető alá hozni” egy fedeles foglalkoztatót, amely lehetővé teszi, hogy minél több sérült gyermek minél folyamatosabban járhasson terápiás kezelésre. Ennek érdekében jött létre a PaciDoki Alapítvány, és reméljük, hogy ennek az ügynek most Ön is támogatójává válik.

Az adományok fejében engedjék meg, hogy köszönettel „átnyújtsunk” egy különleges előadást, az Anconai szerelmesek-et, amely a Radnóti Színház egyik nagyszerű sikerszériája volt és amelyet a társulat, a Radnóti Színház és a Vidám Színpad csapata segít most még egyszer színpadra állítani.

Az esemény időpontja: 2007. november 3. szombat 19 óra, helyszíne: Vidám Színpad (Bp., VI. Révay u. 18.)

Adományaikat 10.000,- és 15.000,- Ft között várjuk az alábbi számlaszámra:

10103812-54432800-01000001

Az adományjegyek – I., II. és III. kategóriás jelzéssel – a Radnóti Színház szervezésén vehetők át Gieler Évánál, időpont-egyeztetés után: 322-1071.

I. kategória: 14-15.000,- Ft, II. kategória 12-13.000,- Ft, III. kategória 10-11.000,- F). Az adományozók  a jegyek átvételekor választhatnak – az adott kategórián belül – a rendelkezésre álló helyek között.

Köszönöm a figyelmüket, várjuk Önöket szeretettel!

Szervét Tibor

Érdeklődni lehet: Pap Zsuzsanna ( 30/685-8208 + papzsuzsanna@radnotiszinhaz.hu

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!