Én kb. egy hete ültettem ki egy konténeres Itália dugványt,amit szobában tartottam eddig... teljes napon van....igaz kicsit megperzselődött ,de semmi komoly baja nem lett,már hajt tovább.
Kb.2db 60 cm hosszú hajtása van... nem metszettem vissza.
Az oltványok általában viaszolva vannak,és ha még nem törték át a burkot, nyugodtan kiültethetők a szabad helyükre, és locsolgatva nevelgetjük tavasszal.
virágföldbe ültettem ami hamar kiszárad, Jó lenne valami ami több vizet tárolna és hosszabb ideig megtartaná. Talán pampers pelenka felszívó morzsalékkal megpróbálom az van most is háznál 😊 valakinek más javaslata?
2hete a beépített erkélyre egy Esthert és egy Red Globet ültettem konténerbe. Egy hétre már kippatantak az első rűgyek. Remélem jobban bírják a hősokot mint a disznővények.
A szőlő igazi dísznövény is. Főleg a 10- 20 cm-es korban bármilyen növénnyel versenyre kelhet. Édesapám hívta fel rá a figyelmemet, és minden idős szőlésznek kötelessége a fiataloknak megmutatni. Egyes fajták kiemelkedően szépek. /Matiasz Jánosné pl./
Munkahelyem miatt sajnos nem tartózkodóm május júniusban a szőlőim közelében. Ki akartam próbálni a zöldre-fás oltás, így sikerült 😀. A koraisága miatt esetleg amatőr nemesítésnél is jó lehet a módszer. Szobanővényként is szép a szőlő 😀
Nekem nálam sokkal okosabbak azt tanították, hogy nem szabad meghagyni a többit, azaz, már rég ki kellett volna törnöd. Akiktől tanultam, tudják, miről beszélnek, mert részben ezzel keresték a kenyerüket, de kocaszőlészek lehülyéztek miatta.
Egyébként elárulnád, hogy mi a célod ezzel a természetellenesen korai hajtatással?
Engem az érdekelne ,hogy már csinálta e valaki, előgyökereztetett bb5-be ,kézben oltani,utána mint a sima vesszős oltásnál alkalmazzák, nedves fűrészporban 28 fokon 25 napig kalluszosítani a forradást,milyen eredményt hozna?
Így kihagyhatnám a gyökereztetést.
Mert nálam tavaly,máig sem tudom miért, siralmas lett az eredmény.
Ezeket utána lehetne első évben pett palackban,jófajta virágföldben nevelni,és majd ősszel kiültetni.
Van e valakinek véleménye?
Egy neves illető azt javasolta!, előbb el kell a bb5-öt ültetni ,meg kell várni amíg az alany kihajt ,és majd csak jövőre olthatok bele.
De ez így 2 év! És még utána is kétséges az oltás sikere.