Keresés

Részletes keresés

XANTIi Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64475

Bocs, neked ment a hsz. de természetesen a címzettje a c128.

Előzmény: In Lak'ech (64473)
XANTIi Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64474

Van sok megbízható szállítmányozó. Ja, azok piaci árakon dolgoznak. De világpiaci minőségű szolgáltatásokkal.

Magam a DHL-t preferálom. De az USA-ba a Fedex is megbízható. Ja, azok nem kabátgombokért dolgoznak...........

Ha a vevőnek nem ér meg annyit, akkor ég áldja.

Előzmény: In Lak'ech (64473)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64473

"Intézze el a vevő a postával"

Nos ez már ott hibádzik, hogy amikor feladsz egy küldeményt, te kerülsz szerződésbe a szállítmányozó céggel. Ez abban is manifesztálódik, hogy a te (feladó/eladó) birtokodban van a feladást igazoló dokumentum. Reklamálni CSAK te tudsz, nem az, akinek küldted.

"Csak úgy tudhatnám meg, hogy mindenki megkapta-e, hogy kb. 2 héttel a postázás után MINDEN vevőmnek írok ebay üzenetet, hogy megkapta-e."

Ettől óva intenélek. Hiszen ezzel írásba adod, hogy fogalmad sincs arról, hogy merre jár a csomag. Felhívás keringőre, hogy a vevő azt állítsa, nem kapta meg.

"Miért nincsenek olyan szállítócégek, amik alternatívák lehetnének a sima posta helyett? Miért nem látta még meg senki, hogy ez egy piaci rés, és miért nem használták ki?"

Azért, amiért te, tudva tudván, hogy itt tátong egy piaci szakadék, mégsem alapítasz olyan szállítmányozó céget, ami olcsó, biztonságos, gyors, tehát amiről itt beszélsz. :-DDDDDD

Előzmény: C128 (64471)
gezemiceJack Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64472

Ha neked nem megfelelő ez, szállj ki. Csinálj jobbat. Ne itt siránkozz, az érintetteknek add elő. Postának, államnak, ebay-nek, szállítóknak, PayPal-nak. Itt nem tudnak rajtad segíteni, vedd tudomásul. Elmondtad tucatszor, akkor sem.

Fogadj ügyvédet vagy tanuld ki magad a kereskedelmi jogot.

Előzmény: C128 (64471)
C128 Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64471

1--Nem büntethet engem teljes pénzelvétellel az ebay, ha a szállító cég hibázott, vagy ellopták a cuccot. Semmi közöm hozzá, hogy ott mi történt. Az ebaynek sincs köze ehhez. Intézze el a vevő a postával.

2--Pont ez az, hogy már így is túl drága a sima postával is a szállítás, már Európába is, nemhogy az USA-ba. Évek óta évente 2-szer emeli a posta az árait, hol a belföldiket, hol a külföldiket. 2006-7-ben 590 és 690 Ft volt Mo-ra a max. 20 kg-os csomag sima csomagként. Akkor évente 1 emelés volt, ami 100 Ft volt a csomagokra, aztán 790 Ft jött. Akkor még az ajánlott levelek 400 Ft körüli pénzért elküldhetők voltak 2 kg-ig, és nem volt a max. 24 mm-es vastagság határ (érdekes hogy a külföldre menő levélnél nincs ilyesmi). Akár csomag méretű (pl. 30×20×10 cm) levelet is küldhettem (küldtem is), ha belefért a 2 kg-ba. Sokkal több súlyhatár volt a leveleknél, min. 6 (50, 150, 250, 500, 1500, 2000 g), aztán szépen csökkentgették, most csak 50, 500, 2000 g van. Ez az összes mind áremelés! Mostanra úgy megemeltek minden díjat, hogy a 2 kg-os nem elsőbbségi levél (1310+485=1795) az ajánlással már a sima 2 kg-os csomagárban (1855, ebben alapból benne van az ajánlás) van. Lásd a linket. 10+ éve még időgarantáltnak hívták a most MPL üzleti csomagokat, ennek az ára is min. a 3-szorosára nőtt 15 év alatt, most a 20 kg-os házhoz víve 3080. Mire föl lett mindenre tripla ár 15 év alatt, amikor 100% se volt az infláció?? Hiába vannak már csomagautomaták, hiába olcsóbb így, ha nekem házhoz kézbesítve kell minden, ami pont a legdrágább.

3--Max. 50 g-ig az elsőbbségi ajánlott levél 2270 Ft Európába, és 2335 Ft USA-ba. https://www.posta.hu/static/internet/download/Lapdijszabas-Hun_20210701.pdf A 2270-ből csak 715 Ft a szállítás díja, a többi, az 1555 Ft csak az ajánlás díja! A másiknál 780 + 1555 ugyanez! Ráadásul néhány éve külföldre csak elsőbbségivel lehet küldeni, ha ajánlottan akarom, a posta kényszerít engem erre. 570 és 660 volna a 2 nem elsőbbségi alapdíj. De most jön a lényeg: Mind2 esetben az 1555 Ft-ot csakis azért fizetem, hogy végig nyomonkövethető legyen a levél! A sima kézbesítési díj dupláját kifizetem csak ezért, és Európán kívülre nem lehet semmit követni! Akkor mi az értelme? Ennyivel elküldhetném USA-ba sima nem elsőbbségi, nem ajánlottan is 660-ért, és szarok rá. Ugyanaz az eredmény.
4-- A vastag betűs résznél sincs igazad. A posta önként vállalta, hogy ezekért a díjakért a bolygó szinte bármely országába eljuttatja a leveleimet! Európán kívül minden más országra ugyanaz a díj van, akár USA-ba, Ausztráliába, Argentínába, Japánba, Dél-Afrikába, stb. küldöm is. Akkor milyen baromság az, hogy Európán kívülre nincs nyomkövetés csak azért, mert a posta nem egyezett meg az USA, Kanada, stb. postákkal, hogy visszaküldjék a magyar postának az ottani nyomkövetési adatokat?! Mert ezért nem működik. A nyomkövetési adatok megvannak az USA posta rendszerében, csak ÉN nem férhetek hozzá! Ehhez kerestetnem kell a levelet, és csak akkor küldi el az USA posta hivatalos megkeresésre az adatokat a magyar postának, és tudom meg mi lett. Ez az egész így nevetséges.
Csak azt várom a postától, amit kínál, de szándékosan nem akarják úgy csinálni, hogy alapból láthassam az USA nyomkövetést. Akkor miért fizetem az 1555-at??

5-- Ebből következik még 1 probléma: Ha nem látom hogy mi van USA-ban a cuccal, megkapta-e már a vevő, akkor hogyan adjak el oda bármit? Bármikor letagadhatja a vevő hogy megkapta, nem tudom ellenőrizni. Az ebayen SENKI nem írja meg hogy megkapta a cuccot, és 10-ből 1 ember értékel, hogy ebből lássam, hogy megkapta. Csak úgy tudhatnám meg, hogy mindenki megkapta-e, hogy kb. 2 héttel a postázás után MINDEN vevőmnek írok ebay üzenetet, hogy megkapta-e. Ez röhej, ilyet nem tehetek, mert meg fognak sértődni (nem szoktak beszélgetni az eladókkal), és ezért fognak negatívot, vagy semlegest adni. Inkább akkor ne értékeljenek sehogy. Akkor mi a megoldás?

6-- Nincs semmilyen olcsóbb nem sima postás szállítás az USA-ba, ahol a 30-40 g-os leveleket elvinné 3e Ft alatti áron. Bármilyen más szállítót találtam, csak min. 2 kg-os csomagként viszik el 10+e-ért. Ez hogyan lehetséges? Miért nincsenek olyan szállítócégek, amik alternatívák lehetnének a sima posta helyett? Miért nem látta még meg senki, hogy ez egy piaci rés, és miért nem használták ki? Főleg úgy, hogy egyre többen elégedetlenek a sima postával, mert nem csak belföldön, hanem külföldön is sok a gond. Nem a belföldi szállítócégeknek kéne szaporodniuk.

7-- Nem kell nekem értékbiztosítás az ilyen 30g-os cuccokra, elég lenne a rendes nyomkövetés, mert akkor látnám mi van, és ez a vevőknek is jó lenne. Adtam már el USA-ba, Ausztráliába, Kanadába 10+ kg-os, meg 2000+ €-s cuccot is, itt a vevő kért értékbiztosítást, ami 100-200 € volt, kifizette, ennyi. De én alapból nem küldhetek minden 30g-os levelet így, mert senki nem fogja megvenni a magas postadíj maitt. A linken ez is megvan: Értéknyilvánítás A nyilvántartott érték minden megkezdett 5000 Ft-ja után 655. Min. 10e Ft-ra kéne biztosítanom a 2x USD-os termékemet, ami 1310 Ft pluszköltség lenne. Így 2335+1310=3645 Ft lenne, ami 12 USD, de az egész ebay jutalékot is a postadíjba építem be, így min. 20 USD postát kéne kérnem, a 64459-ben vezettem le, hogy 7,x USD a jutalék. Meg mit érek el, ha levélre értékbiztosítást csinálok? Biztosan olyan a posta szabályzata, hogy így se kapnék vissza az elveszett cuccra min. 7e Ft-ot ÉS még min. 3e Ft postaköltséget. Akkor minek?
Tehát még mindig ott tartunk, hogy semmire sincs rendes megoldás, lásd a 64449-et. Bónusz, hogy már készíti az ebay a szállítás átalakítását is, hogy ez is az ebayen belül történjen. Ettől mentsen meg mindenkit valaki, mert akkor aztán tényleg egekbe szökő szállítási díjak lesznek, bármilyen problémánál ugyanúgy az eladótól minden pénzt elveszünk módszerrel. Tehát semmi nem lesz jobb az eladóknak, csak még több postadíjat fogok saját zsebből bukni.

Előzmény: gezemiceJack (64469)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64470

Kimesz, balra fordulsz...

Ertem, amit brekegsz, de igy jartal.

Előzmény: C128 (64460)
gezemiceJack Creative Commons License 2021.07.19 0 0 64469

Az ebay nem felelős a szállítási hibákért. Nem ő vállalta. Az teljesen a felek megegyezésétől függ. Az ebay teljesítette az ő kötelességét, az üzleti kapcsolat megteremtésével. Tessék biztosítást kötni/fizetni a szállításra, ill. olyan futárt/szállítót választani, aki teljes anyagi felelősséget vállal a rábízott termékekre. Posta? Ugyan kérem!!!

Persze aki azt gondolja, hogy 2-3000 Ft-ért elviszik a termékét egy másik földrészre, teljes nyomkövetéssel és teljes anyagi felelősséggel az nem normális. Még a szomszéd faluba sem!

Igen, igen a szállítás drága. Millió olyan dolog van, ami pont ezért nem üzlet.

Sajnos igen sok a gazember eladó de legalább annyi a gazember vevő is. Az üzleti kockázatot be kell kalkulálni, ez is a biznisz része. Ismerjük jól, mikor a vevő szimplán letagadja az átvételt. De azt is, mikor nem az elvárt minőséget küldi az eladó.

Ha egy piacon vásárol valaki, nem feltétlen a csarnok vagy a piac gazdája a hunyó ha átbacnak valakit. Akár a vevőt, akár az eladót.

Ha maga az ebay volna a kereskedő, az eladó és a vevő csak akkor. Mint pl. az Amazon. Az ebay annyit tehet, hogy ha több panasz érkezik egy seftelőre, azt kitiltja.

Ráadásul úgy az eladó, mint a vevő elolvasta és elfogadta a piaci feltételeket. Szabadon dönthet, neki az megfelelő-e. De ha később gondolja meg magát, hogy nem ilyen babaruhát akart, akkor is kiléphet bármikor. Ha jobbat tud.

In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64468

Én azt gondolom, hogy bizonyos dolgok miatt itthon is perelhető volna az eBay. De ember legyen a talpán, aki finanszírozni tud anyagilag, meg idegileg egy ilyen pert egy giga világcég ellen. Persze valószínűleg meg is nyerné a felperes, mert hát pl. jutalékot felszámolni a postaköltség után....hát mit is mondjak. Vagy egy eltűnt, sikertelen kézbesítésű áru után nem visszatéríteni az eladási jutalékot, szintén erősen megkérdőjelezhető. Persze nekem az az érzésem, hogy ha a kolléga időben lépett volna, akkor visszakapta volna.

A korrekt az volna, hogy ha a csomag bizonyítottan feladásra kerül, de eltűnt, akkor az eladó és a vevő közösen állja a feladás költségét. De ezt lefektetni nem az én dolgom.

Előzmény: Desert Rat (64467)
Desert Rat Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64467

Gondolom ezeket az igényeket egy kaliforniai bíróságon lehet érvényesíteni ... esetleg.

Előzmény: C128 (64466)
C128 Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64466

Muszáj lesz változtatni, mert ez így nem mehet tovább. Nevetséges hogy az ebay szabályzata bármely országban legálisan létezhet. Pl. milyen jogon tartotta meg az ebay az elveszett cucc után tőlem még a paypalról levont jutalékokat (10e Ft)??? Hogyan merik megtartani, és nem visszaadni? A semmiért rakták el, mert a termék nem került a vevőhöz, és tőlem elvették az egész pénzt.

Az ebay csak egy közvetítő az eladó és a vevő között, csak egy felületet biztosít az üzletelésre. Milyen alapon avatkozik bele a vevő és az eladó közötti dolgokba? Milyen alapon szól bele az ebay az utólagos eseményekbe, és miért bünteti az eladót olyan dolgok miatt, amikhez az eladónak semmi köze? Mi köze az ebaynek ahhoz, hogy elvész a csomag? Hlogyan merik elvenni az eladótól a pénzt csak ezért? A vaterán nincs ilyen, ott olyan a szabályzat, hogy ha gond van, akkor a vevő és az eladó egymás között intézi el a rendőrség, bíróság bevonásával. A vatera nem veszi el a pénz az eladótól, és nem adja vissza a vevőnek, bármi is történik. Bár már errefelé haladnak, mert évek óta megvan a paypal fizetés lehetősége, és itt is erősítik a vevővédelmet, de az eladók le vannak szarva. Nincs már egy értelmes oldal, ahol rendesen lehetne üzletelni az eladókat szívató, leraboló, és kiszolgáltatott helyzetben tartó szabályok nélkül. Az eladókat többszörösen ellenőrzik. Közben a vevők bármit megtehetnek, nyithatnak akár hetente új nickeket, senki nem ellenőrzi őket, kamu vásárlásokat csinálhatnak, hogy az eladónak ugyanazt a cuccot 3-4-szer is újra kell hirdetnie, mire eladja egy valódi vevőnek. Láttam elég ilyet akkor, amikor valamit meg akartam venni, 0-s licitáló győzött, stb., meg a következő hirdetésben már benne volt az eladó szövege, hogy kamu vásárló miatt hirdette újra.

Előzmény: In Lak'ech (64465)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64465

Sajnos ha még ezerszer leírod, akkor sem tudsz rajta változtatni.

Előzmény: C128 (64464)
C128 Creative Commons License 2021.07.18 -1 0 64464

Nem csak 1 probléma van, olvass vissza, mindent részleteztem. Nem tehetem meg, hogy leállok az üzleteléssel, mert kell a pénz, és csak az ebayen látják sokan, nincs választásom. Próbáltam csak EU-ban hirdetni (német és UK ebay), de alig adtam el valamit. Az eladások 90%-a USA-ba megy, olyan nincs hogy nem hirdetek az USA ebayen. Fórumokban, FB-on, stb. nem jó csinálni. Nem csak a megnőtt jutalékok a gond, ezt könnyen be lehet építeni az árakba. A kiszolgáltatottság az, ami nagyon dühítő, hogy sok munkával megveszem Kínából az alkatrészt, vagy egész cuccot, vagy alkatrészt EU-ból, vagy Mo-ról. Meghirdetem az alkatrészt felturbózva, vagy az egész cuccot ebayen, majd eladom, becsomagolom, elküldöm pl. az USA-ba. 2-3 hét múlva bármikor bármelyik vevő csinálhat olyat (akár megkapta a cuccot, akár nem!), hogy pár kattintással ügyet indít, és 1-2 hét múlva az ebay elveszi az összes pénzemet. Ez ellen most nem tehetek semmit. Ez így nagyon nem jó. A sok nagyban üzletelő EU-s, USA kereskedőnek ez nem probléma, ha 100-ból 1 csomagjuknál megtörténik egy ilyen (veszítenek 30-50 €-t, USD-t, na és? Ők nem fognak csomagkerestetéssel szarakodni.), mert ők 300e-1 millió Ft-os HAVI forgalommal dolgoznak. Ilyen magyarról is tudok, csak a retró témában 3000 USD körüli a HAVI bevétele, amiből min. 2000 a tiszta haszna. Én meg a HAVI néhány eladásommal, amivel jó esetben HAVI 10-40e-et keresek (néha többet), nem engedhetem meg, hogy bárki elvegye a pénzemet. Pont a legdrágábban eladott (máj-ban) cuccom veszett el! Tavasszal vettem 4 hasonló alkatrészt, felbővítettem, teszteltem, 3-at eladtam USA-ba, nem volt gond. A 4.-et kanadai vette meg, egyből elveszett. Pedig néhány éve 10+ kg-os csomagot is küldtem Kanadába, azzal nem volt gond. A lényeg, hogy 100e Ft-os károm lett ebből az 1 elveszésből, a másik 3 cucc összes tiszta haszna nem volt ennyi! Hiába dolgoztam mindennel, fizettem ki a vételárakat, a hozzám postákat, az ÁFA-kat mindenre, stb., teljes kudarc, mindenki jól járt, csak én nem. Mindez EGYETLEN vevő pár kattintása, és az USA, Kanada posta hanyagsága miatt! Hiába találják meg a cuccomat, mit érek vele? Az eredeti címzetthez nem lehet eljuttatni, mert visszakapta a pénzét. Még csak az kéne, hogy ezek után még ingyen megkapja a cuccomat is. Nekem ne küldjék vissza plusz pénzért, nem kell, majd szívjak újra, ha eladom valakinek, hátha ő is ügyet indít? Nekem a pénz nagy része kell, amit az ebay elvett. Nem elég hogy a termék + postadíj össz. 80e-et elvették, hanem még saját zsebből fizettem a 10e postát, és még a 10e ebay jutalékot sem adják vissza. Csináltam ebay live chatet, azzal indokolták hogy nem adhatják vissza, mert a vevő indított refundot, és lezárták az ügyet. Ha én adom vissza a pénzét még a nyitott ügynél (ott volt a refund lehetőség), akkor visszakaphatnám a jutalékot. Nem őrültem meg, hogy nyitott ügynél visszaküldjem az összes pénzt a vevőnek, amikor hetekig pont a pénzem elvételét akartam megakadályozni, már akkor is csináltam chatet, sőt mailban is felvettem a kapcsolatot az ebayjel, valami support, elküldtem ott is a postai papír képét, meg a tracking linket is, leszarták, semmit nem értem el.

Előzmény: In Lak'ech (64462)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64463

mindenbe(N)

Előzmény: In Lak'ech (64462)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64462

Értemén, és igazad is van mindenbe. De neked meg azt kell értened, hogy nem tudsz mit csinálni ellene, ha megfeszülsz sem. két dolgot tehetsz:

-Nem adsz el az eBay-n,

-Beépíted a plusz költségeket az áraidba,

Tudom, az utóbbi esetén megcsappanhat a forgalmad. Ám ha minden eladó beépíti (márpedig be fogja), akkor nem kerülsz hátrányba. főleg ha kurrens árut kínálsz. Ahogyan én. No persze ez nem rajtad múlik, tudom.

Előzmény: C128 (64459)
tumikas Creative Commons License 2021.07.18 -1 0 64461

A ph!-n is leírtad ugyanezt a böszmességedet aztán csodálkoztál hogy onnan rövid időn belül kibasztak. Itt is az a cél?

Előzmény: C128 (64460)
C128 Creative Commons License 2021.07.18 -2 0 64460

Kár hogy még mindig nem érted mi a problémám. A 64449-ben írtam le röviden. Nem büntethet engem az ebay teljes pénzelvétellel olyan dolgok miatt, amikre NINCS befolyásom! Amint kiadom a kezemből a csomagot a postán, semmi nem rajtam múlik. Hogyan lehet törvényes olyan ebay szabály 10+ éve, ami ennyire egyoldalúan a vevőket védi, az eladókat meg semmi? Miért hárítja a teljes felelősséget az ebay kizárólag az eladókra, bármilyen probléma esetén a teljes pénzt visszaadva a vevőnek? Milyen alapon adja vissza neki a postaköltséget, amikor én már ebből kifizettem az elküldést? Miért nekem kéne drága biztosított csomagként (értelmetlen min. 2 kg-os csomagként többszörös áron küldeni a 30g-os chipet) küldenem mindent csak azért, hogy ha elvész a csomag, és elveszi az ebay a pénzemet, akkor visszakapjam a termék tényleges értékének és a postaköltségnek nagy részét?

Ez lenne a normális: A vevő megvette, kifizette (mindegy hogyan), tesztelem a cuccot, kibélelve becsomagolom, elpostázom az aukcióban megírt módon, ajánlva, elsőbbségi levélként, a trackingszámot megkapja, és innentől minden a posta és a vevő felelőssége. Ha elvész a csomag, akkor így járt a vevő, a pénze nálam marad, amiért semmit sem kapott. Ha vissza akarja kapni a pénze (termékár és postadíj) egy részét, vagy meg akarja kerestetni a cuccot, ez az ő dolga, oldja meg az adott ország helyi postájával ahogy akarja. Semmi közöm hozzá. Ebben a rendszerben nem létezne olyan, hogy a vevő kamu ebay ügyet indít, hogy ingyen hibátlan termékhez jusson. Ezt egyszerűen nem tehetné meg, mert neki kéne bebizonyítania, hogy a terméket hibásan küldtem el, és nála tényleg nem működik. Ez senki nem tudja bebizonyítani, mert mindig hibátlan terméket küldök, ami a postázás alatt nem mehet tönkre. Nekem, mint eladónak éppen elég a már 20-25%-os összlevonás, ami rablás (lásd az előző üzimet), miért én szívjak még a csomagellopásokkal, elveszésekkel is? Csak akkor vehetné el az ebay a pénzemet, a postaköltséget is, ha a VEVŐ bebizonyítja, hogy NEM küldtem el a csomagot, azaz csaló vagyok. De ezt sosem bizonyíthatná be senki, mert mindig mindenkinek elküldtem mindent. Még az elveszett Kanadába küldött csomagnál is látszott a fos nyomkövetésben is, hogy megérkezet Amerikába. Mégis elvette az ebay a teljes pénzemet! Azt se tudom mi lett a cuccal, az USA vagy Kanada melyik városába, melyik elosztóba érkezett, meddig jutott el? A vevő azt hazudik, amit akar, ha a vevő megkapta volna, ezt sem látnám a trackingban, mert az USA posta nem küld tracking adatokat a magyar posta felé.

Előzmény: t.lantos (64458)
C128 Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64459

Kb. 20-25%-os összlevonásra számíts. 1-2 nap (nálam 1 nap volt) mire elérhető lesz a pénz az ebayedben, majd 1-2 munkanap (akár napi, akár heti (ez fix kedd) utalást állítottál be, nálam 2 volt, csütörtök reggel kaptam meg, heti utalás van), mire a magyar számládra megérkezik a maradék. Nálam ez volt német vevőnél 2 hete az USA ebayen eladva:

A termék+posta= 38$-ra 12,55% final value fee 4,77$, plusz 0,3$ alap final value fee, össz. 5,07$, erre 27% ÁFA 1,37$, össz. 6,44$. Ez a 38$-nak a 17%-a. Ezt az ebay 25,8 €-ra váltotta, ami a sima magyar számlámra 9049 Ft-ként érkezett, plusz díj nélkül. Természetesen mind2 pénzváltás olyan árfolyamon történt, hogy én járjak rosszul. Így az összjutalékhoz még hozzájön még plusz pár %.
Pár napja ugyanez USA vevőnél: 40,76$-ra (a 38-at megnövelték a vevő által az ebaynek fizetett USA ÁFA-val, aminek az összegét nem tudom: We calculate your fees based on the total amount of the sale, which includes the item price, shipping and handling costs, sales tax, and any other applicable fees.) 12,55% final value fee 5,12$, international fee 1,6% 0,65 $ (mert USA-beli a vevő), plusz 0,3$ alap final value fee, össz. 5,77$, erre 27% ÁFA 1,64$, össz. 7,71$. Maradt 30,29 $ = 24,88 € (Exchange rate: US $1.00 = EUR 0.82149). A 7,71$ a 38$-nak a 20%-a, plusz a 2 pénzváltás veszteség még pár %. Ez kész rablás. Nem értem mi közöm van ahhoz, hogy az USA vevőnek USA adót is kellett fizetnie. Ezt milyen alapon számolják hozzá a termékár+postadíj összeghez, amikor az USA adót nem én kaptam? Ez a vevő költsége, nem az eladóé! A vevő által az USA kormányának fizetett adóra fizetem az összes ebay jutalékot, és a magyar ÁFA-t is, amikor ezt a pénzt nem én kaptam???

Így ez a helyzet: A termékár + posta + USA vevőnél az USA adó összegre fizetem az eladási + alap eladási + USA vevőnél az intern. díjat is, majd erre az egészre a magyar 27% ÁFA-t, majd a maradék pénznél 2-szeres pénzváltással is lehúz először az ebay bankja, majd a saját bankom is. Nevetséges az egész, tényleg fejőstehénnek nézik az eladókat, közben minden felelősséget az eladókra raktak. A vevőnek nincs, vagy minimális díjat kell csak fizetnie, és kinyalja az ebay a seggét, mert szerintük a vevőt sosem érheti kár, mindig vissza kell kapnia a teljes pénzét. Vicc. Mennyi lenne a jutalék az emeltdíjas kategóriákban, meg ha kiemeléseket is vennék a hirdetéseimhez? Amíg Paypalon fogadtam a pénzt kb. 17% volt az össz. ebay + paypal jutalék, és a vevő a paypalos fizetésnél fizetett az USA-nak 2 kis díjat, ami neki volt akkor plusz költség, semmi közöm nem volt hozzá, nem számított bele a jutalékalapomba se az ebaynél, se a paypalnál. Ilyen volt, csak a 20+11=31 $-ra fizettem paypal jutalékot, így maradt 28,97$.
Termékár 20.00 USD Shipping 11,00 USD Tax 1,06 USD Purchase total 32,06 USD Fee -2,03 USD Tax collected by eBay -1,06 USD Total 28,97 USD.

Előzmény: In Lak'ech (64457)
t.lantos Creative Commons License 2021.07.18 0 1 64458

kimész, balra fordulsz…

Olcson akartad, drága lett. Tanulópénz.

Előzmény: C128 (64456)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.18 0 0 64457

Megtörtént az első eladásom az új rendszerben. Kíváncsi vagyok, hogy bonyolódik le a tranzakció. Idáig minden gördülékeny. Még a kifizetésre várok.

C128 Creative Commons License 2021.07.17 -3 1 64456

Márpedig minden problémámat ingyen kell megoldanom, mert pont a pénzvesztéseket, felesleges pénzkiadásokat kell megszüntetnem.

A sok magyar ebayes eladó nagy része ennyire elégedett az ebayjel, paypallal, az ebay új fizetési rendszerével, a magyar postával, stb.??

Ennyire szeret mindenki ÁFA-t fizetni mindenre, ami bármely országból érkezik hozzá? Már EU-n belülről vásárolva is rárakják mindenre a 27% ÁFA-t! Sőt sokszor akkor is, amikor már az EU országban is ki lett fizetve az ÁFA! Duplán fizettetik ki. A prohardver topikokban ezekről is beszélnek. Plusz még 399 vagy 799 vámeljárás díját is ki kell fizetni. Így akarják megakadályozni, hogy ne érje meg Kínából vásárolni, márpedig ez az egyetlen olcsó cuccforrás sokmindenre. Sokan (én sem) nem fognak semmit drágán Mo-ról megvenni 3-10-szeres áron.

Senki nem járt még úgy, hogy ellopták egy érkező csomagját, amit haszonnal akart eladni? Senkit nem zavart ez?

Sosem indított senkinek kamu ebay ügyet egyik vevője sem, hogy visszakapja a pénzét, és ingyen termékhez jusson?

Senkinek nem veszett még el csomagja EU-ba, vagy ezen kívülre küldéskor, aminél szintén pénzelvétel lett a vége?

Senki nem akarta még visszakapni a pénzét, vagy a csomagját? Senkit nem zavart még soha, hogy néhány kattintással bármikor elveheti tőle bármelyik ebay vevője a pénzét, így se termék, se pénz, és még saját zsebből postázta el a vevőnek, aki röhög rajta?

Ennyire örül mindenki annak, hogy pont a leveleket nem lehet EU-n kívül követni? Csakis levelet éri meg EU-n kívülre küldeni, a csomag nagyon drága.

Senki nem keresett még a posta helyett másik szállítót?

Biztosan sokakat foglalkoztattak már ezek. Min. több 1000 magyar ebayes eladó gondolkodott már ezeken. Akkor miért nincs eredmény? Ezek ellen tenni kell valamit.

Nem fogom engedni, hogy a tönkretett életem után még a tengődésemet, az egyetlen jövedelemkiegészítésemet is lehetetlenné tegyék a tolvajok, a munkájukat fosul végző magyar és külföldi postai dolgozók világszerte, az ebay egyoldalú szabályzata, a magyar állam, stb.. Nem azért dolgoztam és dolgozok annyit, hogy mások miatt értelmetlenné váljon az egész üzletelésem. Nem a tolvajoknak, nem a csaló vevőknek dolgozom! Nem a semmiért, sőt a deficitért melózom, nem azért hogy mások jól járjanak, hanem azért, hogy én járjak a legjobban.

hobby 66 Creative Commons License 2021.07.17 0 0 64455

Az összeg pedig így alakul:

tems (3) US $8.64

Shipping US $0.90

VAT US        $2.59

Order total US $12.13

hobby 66 Creative Commons License 2021.07.17 0 0 64454

Ilyet csinált már másnak is?

"PayPal is unable to process your payment at this time.

You can try changing the payment method inside of your PayPal account or select a different payment method."

Desert Rat Creative Commons License 2021.07.17 0 0 64453

Mindezt ugy erheted el, ha csinalsz egy sajat ebayt es egy sajat futarszolgalatot ami ugy mukodik ahogy te magad intezed. A mostani valosag meg ilyen tokeletlen, vagy ebben elunk vagy nem elunk.

Előzmény: C128 (64449)
In Lak'ech Creative Commons License 2021.07.17 0 1 64452

Szerintem neked elmentek otthonról. Tényleg azt várod, hogy az itteni hétköznapi felhasználók fogják megreformálni a Magyar Posta, a vámszabályok és nem utolsó sorban az eBay rendszerét? Kelj fel a fotelból és menj tüntetni. Mindenkinek jobb lesz. Nekünk mindenképpen.

Syracusa Creative Commons License 2021.07.17 0 0 64451

Szerintem fizess meg valakit - klasszikusan egy logisztikai területen dolgozó ügyvédet - , akinek ez a szakmája, és ő segít.

De tényleg.

Ingyen semmi sincs, legalábbis egy bizonyos határ felett. Evvan.

Amúgy folytathatod, de:

XANTIi Creative Commons License 2021.07.17 0 1 64450

Sehogy.

C128 Creative Commons License 2021.07.17 -7 0 64449

A trágyarakásos kép titeket minősít, szomorú, hogy ilyen szintre süllyedtetek. Még mindig itt tartunk:

-Hogyan lehetséges elérni a sima postával, hogy USA-ba érés után, egészen a címzettig is láthassam mi van a levéllel?

-Milyen olcsó szállítási módok vannak USA-ba, Kanadába, a címzettig végig nyomkövetéssel, ahol max. 50 g-os levelet nem sokkal többért el lehet küldeni, mint a postával 2335 Ft-ért? Ugyanez a kérdés EU-ba is, ahol nem sokkal kerül ez többe, mint 2270 Ft.

-Hogyan akadályozhatom meg, hogy az EU-ba, USA-ba, Kanadába küldött cuccok elvesszenek, ellopják, és a végén a vevő az ebayes ügy indítással elvegye a pénzemet, beleértve a postaköltséget is? Így nem csak a terméket és a termékért kapott pénzt veszítem el, hanem saját zsebből postáztam a semmiért.

-Hogyan kaphatom vissza a jún-ban az USA-ban elveszett ajánlott leveles cuccom értékének min. 80%-át 1 hónapon belül, vagy az egész cuccot minimális visszapostázási díj fizetéssel úgy, hogy a terméket újra eladhassam, és csökkenthessem a 100e-es veszteséget?

-Hogyan érhetem el, hogy az ebayen eladóvédelem is legyen, ne csak mindig a vevőt védjék?

-Minarik- Creative Commons License 2021.07.17 0 0 64448

Ajánlottan feladva… 

Előzmény: gojkomitics16 (64446)
Desert Rat Creative Commons License 2021.07.17 0 0 64447

Tartalmazza az áfát?

Előzmény: gojkomitics16 (64446)
gojkomitics16 Creative Commons License 2021.07.17 -1 2 64446

Előzmény: C128 (64445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!