Az egy dolog, hogy kedden nem hoztal belole - es kulonbenis csak villanasnyi idore talalkoztunk - de hogy egy fotot sem mellekesz az ominozus sutirol, az engem speciel felhaborit :)
balrol kerem az egysegfrontot felsorakozni mellem :))
Jaja, végül is elég, ha egy darab gyereknek sikerült, utána már kényszer-összezárás lesz a többivel:))
Védőoltásról én, mint lányos anyuka azt gondolom, hogy ivarérett:))) koráig nem sikerül neki naturális úton szert tennie a védettségre, akkor jön a szuri:)
Hat remelhetoen legalabb egyvalakinek sikerult benyalnia a barihimlot, es akkor jol megshare-eljuk, es megzunk mind latogatoba.
Ugyan tenyleg letezik ellene oltas, de en nem vagyok mellette. na az mas kerdes, ha valami veletlen folytan kihagynank 10 eves koraig, akkor elgondolkodnek rajta, de addig nem.
Ja es ahogy mar mondtam telefonon is: EN mar voltam :)
Én is ezért írtam, hogy a magam részéről drukkolok, és remélem, hogy Encsinek sikerült megkapnia:)
Nekem a bárányhimlő nagyon nagy parám, nyilván jóval nagyobb, mint kéne, de én máig emléxem, hogy mennyire szenvedtem, olyan 4 éves lehettem talán, de kínszenvedés volt az egész viszketés.
Ezért is motoszkált a fejemben, hogy tán be kéne oltatni Encsit ellene, de aztán jobb belátásra tértem, hogy a _saját_ béna emlékeim miatt nem fogok neki kvázi felesleges védőoltást adatni.
Viszont ha létezik tökéletes időpont a bárányhimlő lezavarására, az nálunk most van.
1. Tél van, ami ugye jó, mert felöltözve nem tudja magát annyira vakarászni;)
2. Mert a meleg és a napsütés minden kiütést/viszketést katalizál;)
3. Mert sz.r időben könnyebb túlélni a szobafogságot.
Másfelől meg azért is "jó" lenne most, mert ugye papíron még gysesen vagyok, így nem kell betegszabadságozni, Eni nem jár állandó közösségbe, hogy vissza kéne szoktatni, no meg nincs itthon picibaba, akit féltenék a betegségtől.
Mindegy, ez már úgyis eldőlt, csak még mi nem tudhatjuk, hogy yes or no, még vagy 2 hétig;)
Ehh, azért jöttem volna, hogy üzenjem a keddi talisoknak, hogy az egyik résztvevő kisfiúról ma kiderült, hogy bárányhimlős, szal ne lepődjön meg senki, ha a gyereke(i) megpöttyösödik(-nek) (én a magam részéről drukkolok erősen, hogy Encsi biza így tesz).
Erre közben olvasom a Bölcsőhalál topikot, és a tökömet se érdekel egy bárányhimlő, szegények:(((
Ajvé. Mert én meg nem ott vagyok most, hanem itt, és csak webes felületről érem el a mailjeimet. Ami magában nem lenne baj, mert le tudom tölteni, csak éppen a saját gépemen tárolt addressbook 1100 km-re dekkol tőlem. Így aztán nem tudom az emilcímedet... Az adataidnál meg egyből küldeni akar, és ezen a gépen nincs levelezőprogram...
Az egésznek az a lényege, hogy plz vagy írd ide a mailcímedet, és akkor írok, vagy csörögj ide a 340-5501 telefonon, és akkor megbeszéljük. De még ma kéne, holnap estétől a 06/68 480 301 számon leszek nemtommeddig...
Ildii, én irigyellek őszintén szólva. Úgydeúgy megnéztem volna a Zidike búráját. Ne lett volna az a buzeráns céges vacsora. Több, mint egy órát vártunk a kajára, ami öreg és rágós liba volt. mert mi legyen karácsonykor, ha nem liba, az se baj, ha ehetetlen, ugye.
Angi, hatalmas újdonságot mondtál DDDD Rajtad kívül senki se gondolta, hogy Bogi éhezik, örülök, hogy most már te se :-))) Legyen egyetértés a topikban :-)))
Nnna, te is kapsz egy exkluzív hsz-t, hiperfőtejpara:)
Döbbentem olvastam, hogy Bogi nem éhezik, eddig meg voltam győződve, hogy azért ilyen nyugodt, mert már apátiába fulladni készül és mély depresszióba zuhant a kiéhezés okán, de hála az égnek, hogy mégse..;)
Na jóvan, írd le 50x, hogy "aki szoptat, annak van teje", és feloldozlak:))
Csak most jutottam ide, hogy boldog karácsonyt kívánjak, mert rengeteg volt a teendő az utsó napon plusz kaptam vmi krampusztól egy influenzát, de ez legyen a legnagyobb baj:)
Virág egyelőre le se tojja a fát, nem igazán érti, miért tuszmákoljuk folyton a fa elé, h nézze, amikor sürgős kocsikázhatnékja van épp:)
Ja, és hír: akinek rajtam kívül voltak álmatlan éjszakái ;) Bogi súlyfejlődése miatt, azt szeretném megnyugtatni. Mióta messziről elkerülöm a mérleget, és éjjel is szoptatok, azóta beinudlt a súlya. Már 5900gramm, ami azt jelenti, h 1hét alatt hízott vagy 200at, de nem is emlékszem pontosan. Mindenestre bebizonyosodott, h műpara volt az egész. Pár nap múlva lesz 3hós (28-án), kíváncsi vagyok, akkora mennyit hízik még. 1hónapja (28-án) volt 5470gramm.
TOvábbi szép ünnepet, Nálunk minden remekül alakul:)
azt még el kell mesélnem, hogy idén nem vettünk gyertyát, hanem rábeszélt a család, hogy vegyünk izzósort, mert az biztonságosabb a gyerekekkel...
egy percre kértem meg a férjem, hogy figyeljen már a manókra, amig átmegyek a másik szobába.... hát nem akarom hosszúra fogni, egy perc múlva Dávidot az izzósort rágcsálva találtam a fenyőn, Martin a fa mellett állva majszolt... na mit? persze, hogy elfogyasztott egy üvegizzót, le is nyelte, saját bevallása szerint, mindezt áram alatt levő izzósornál, ááááá, nem kaptam szivinfarktust, nem ám , rajtam kivül mindenki lazán állt a dologhoz, miszerint, áááá, csak 6 volt, meg áááá, majd kikakilja
Tegnap nagyon klassz élményünk volt. Párommal a Vörösmarty téren szambáztunk, remek illatok, sok árus, és egyszercsak elkezdett esni a hó. Olyan igaz nagy pelyhekben, ahogy kell. Nagyon szépséges volt, mindenki mosolygott, örült: Jé, esik a hó! Elkapott a karácsonyi hangulat és most is nagyon jó kedvem van. Remélem, nektek is, és kitart néhány napig.
Boldog ünnepet mindannyiunknak!
Köszildii, csodálatos utunk volt, 11 óra csontszáraz úton, és a default folyamatosan marakodó gyerekeimre egyetlenegyszer se kellet még csak rászólni sem, nemhogy kiabálni. Nem hittünk a szemünknek, fülünknek és satöbbinknek!
Kuty, ignore on, vagy mi?
Angi, mailt megkaptam, pusszanat érte!
Ana, ez van, én is szégyellem magam, amikor mintaszülőket látok. Én sajnos gyakran kiabálok a gyerekekkel, mivel leszarják, amit mondok nekik, és ez idegesít. Tudom, hogy az én nevelésem, nem őket hibáztatom. Azért majd felnőnek valahogy.
Mindenkinek nagyon boldog ünnepeket kívánok! Örülök, hogy vagytok!
Puszipolyka