Keresés

Részletes keresés

godofthetemple Creative Commons License 2006.05.04 0 0 996
Olyan mintha nem akarnák sok esetben elkezdeni a számokat, aztán meg olyan, mintha nem akarnák abbahagyni. (pl. a címadót.)

Lehet, hogy tényleg valamiféle varázslással próbálkoztak. Nálam bejött.

Egyébként vannak rajta "normális" trackek is: Pot, Vicarious stb
godofthetemple Creative Commons License 2006.05.04 0 0 995
Nekem direkt tetszik, ahogy tudatosan lelassítják az albumot és az, ahogy megágyaznak egy-egy dalnak, rákészítenek, hipnotizálnak, belém szuggerálják pontosan azokat a hangulatokat, amiket a hangokkal, zajokkal, gerjedésekkel, párbeszédekkel szeretnének közvetíteni. Ahogy feszegetik a kimondható, felfogható világ, és elmondhatóság, átadhatóság határait. Egyre inkább azt érzem a Tool lemezeket hallgatva, hogy megtisztelnek engem, mint hallgatót, azzal, hogy adni akarnak, próbálnak valamit és, hogy csak akkor szólalnak meg, amikor van is mit mondaniuk és a megszólalás már elkerülhetetlen, mert a mondandó elérte végső, kikristályosodott formáját.
Előzmény: aud (971)
zakatool Creative Commons License 2006.05.04 0 0 994
én úgy tudtam, hogy pár állomáson az Isis az előzenekar, de ezek szerint nem. Sztem nem lesz előzenekar.

Amúgy azt vettem észre, hogy nagyon sok úgymond "idézet" van a számokban és ezek az idézetek mindig gecidurva dallamokat rejtenek, minden szám egy külön történet. De hogy a borító milyen jelentést hordoz, azt nem tudom, talán csak látványos akar lenni, meg vicces is, meg bizarr, meg képes könyv feeling. Ellenben nagyon durván halus:).
IamTheDog Creative Commons License 2006.05.04 0 0 993
Hát ha ez így lesz, akkor azt mondom, hogy húdefaszalenne!

Amúgy lesz előzenekar a turnén?
Előzmény: zakatool (992)
zakatool Creative Commons License 2006.05.04 0 0 992
ti mit tudtok arról, hogy Katowiceben az Isis is fellép a Toolal?mert a ticketexpresen anno vmi ilyesmi volt fenn. Bár ott még az új album Elephteria néven fut:).http://www.tex.hu/index.asp?page=event&IDevent=3533
IamTheDog Creative Commons License 2006.05.04 0 0 991
800valahány korona. kocsival. netom. ezt sem tom. szerintem igen, mert rush-ra is lehetett kapni jegyet, amikor ott voltunk asszem.
Előzmény: zakatool (990)
zakatool Creative Commons License 2006.05.04 0 0 990
mennyi a jegy prágába?hogy mentek oda?mennyi az út?mennyi az egész iruccanás oda vissza összvissz?biztos lesz jegy prágába, ha a koncert napján a helyszínen veszitek?
Kisgonosz Creative Commons License 2006.05.04 0 0 989

ki tudja, lehet meg mi is landolunk katowicebe..:) praha mar tutter

Előzmény: IamTheDog (988)
IamTheDog Creative Commons License 2006.05.04 0 0 988
Nekünk katowice tuti, a prágai meg úgy lesz, hogy megyünk és ott veszünk jegyet.
Előzmény: Kisgonosz (987)
Kisgonosz Creative Commons License 2006.05.04 0 0 987
en nem tom mikor..majd mikor amazon kuldi..elmeletileg uton van..mintahogy a pragai jegy is...sajna katowicebe megse nem megyunk:(
Előzmény: IamTheDog (985)
zakatool Creative Commons License 2006.05.04 0 0 986
nekem a 10000 days szólójából beugrott egy név: Fripp, de persze lehet, h faszság.
IamTheDog Creative Commons License 2006.05.03 0 0 985
Én csak holnap látom. Reményeim szerint...
Előzmény: zakatool (984)
zakatool Creative Commons License 2006.05.03 0 0 984
azért nem semmi egy borítót kapott az album, kicsit behaluzok tőle:), gondolom ők is valahogy így találták ezt ki:).
IamTheDog Creative Commons License 2006.05.03 0 0 983
Jó a Pearl Jam is.
Előzmény: Alternative Thor (982)
Alternative Thor Creative Commons License 2006.05.03 0 0 982

Már van a lemez a CD-Pincében, 4200ért. (Pearl Jam is, az 3800). Ha valakit érdekel.

zakatool Creative Commons License 2006.05.03 0 0 981
distorton vannak fenn mp3ok az első koncertről, amin elnyomják a Jambit, a Vicarioust és a The Potot. le lehet szedni. de télleg. eskü.
zakatool Creative Commons License 2006.05.01 0 0 980
már csak 1 nap:), holnap ezért nem megyek suliba:)
Hasselhoff Creative Commons License 2006.05.01 0 0 979
A Toolnak pont az az egyik lényege, hogy újat alkosson. Ez látszott kb. az Aenimatól kezdve. EZ most sincs másképp, teljesen más az új album.

Sztem sokkal inkább kitaláltak vmit egy ötletből, aminek az értelmét őt tudják, amibe majd mindenki belemagyaráz vmit. És sztem ez nem rossz.

A Fantomas hasonlatot pl. a Wing for végére értem. Azokra a dobpuffanásokra, háttéreffektekre, amik csak sok hallgatás után tünnek fel. Mint pl. asszem a Rfelction végén a lélegeztető gép hangja. A színpadiásságot meg a számok felépítése miatt értem, vagy lehet ez inkább vmiféle szellemidézés vagy nemtom. De vmi történik az albumon.

Woody Allen forma, és nem is mond ellent nekem.

IamTheDog Creative Commons License 2006.04.30 0 0 978
Mármint, hogy mit cáfolna valaki? Hogy nincs rajta SCHISM szintű szám? Akkor én céfolom. Van.
Előzmény: tourmalet (977)
tourmalet Creative Commons License 2006.04.30 0 0 977
Többszöri meghallgatás és öt év várakozás után nekem csalódás. Nem rossz lemez, de a Toolhoz mérve kevés.  Sajnos az album nem tartalmaz mondjuk SCHISM kaliberű számokat. Tudom, izlések és pofonok, de csodálkoznék, ha ezt cáfolná valaki. Végülis nem lehet örökké jobb albumokat írni, a Tool is elérkezett ehhez a ponthoz,de ettől még komoly marad az eddigi életmű.
crack Creative Commons License 2006.04.30 0 0 976
egyet kell értenem. ebbe a zajba csak belemagyarázni lehet jelentést, talán épp ezért született. ha ez egy jó album méltó lezárása, akkor legyen.
reclipse Creative Commons License 2006.04.30 0 0 975
nem szar, csak nem tudsz rá végig "odaadóan" figyelni... főleg egy ilyen súlykoló zenében...
a szinpadiasság nekem is eléggé túlzónak tűnik... főleg mióta végignéztem egy koncertjüket... kicsit olyan, mintha a videoklippek látványát megpróbálnák átmenteni a zenébe, pedig pont fordítva kellene, hogy legyen...
a fantomas delirium cordia hasonlat... hát... szerintem ez így meredek... a két dolog összehasonlíthatatlan, mivel a dc egyetlen hatalmas track, s inkább egy "kép nélküli filmnek" tűnik, mint egy "hagyományos" zenei albumnak...
Előzmény: Hasselhoff (969)
Dinnye99 Creative Commons License 2006.04.30 0 0 974
http://tool.uw.hu/tool_bck_copy.jpg

Lehet, h csak fake..

Hasselhoff: Ez a törzsi dolog nekem is beugrott, leginkább a borító miatt.
Dinnye99 Creative Commons License 2006.04.30 0 0 973
"Ha találsz egy faszit, aki kiáll a színpadra és elokádja magát, mindig akad néhány ember, aki ezt művészetnek tartja." (Woody Allen)

Asszem ez az amire te is gondolsz. ;)
Hasselhoff Creative Commons License 2006.04.30 0 0 972
nekem pont ez tetszik benne. lehet gondolkodni, hogy vajon mi az összekötő kapocs az egészben és sztem mindenkiben más gondolatok születnek, ettől olyan személyes. Sajnálom, hogyha neked a Viginit Tres csak zaj. Valóban, zaj. De nem csak. Hallgasd sokat a full albumot, szöveggel együtt. Tegnap olyan dolgokat vettem észre a Rosetta Stonedban, hogy majd kimulok.Semmi komolyra ne gondoljatok, "csak" pár eléggé kegyetlen riff férkőzte be magát az agyam maradandó károsodásaiba.
aud Creative Commons License 2006.04.30 0 0 971
Túl azon, hogy tiszteletben tartom a véleményed, a Viginity Tres miféle végső magyarázatot rejthet? Mert én 5 perc zajt hallok, semmi mást. Sajnos asszem a Tool az a zenekar amibe az emberek már túl sok mindent képesek belegondolni ami ott sincs.
Előzmény: Hasselhoff (969)
Hasselhoff Creative Commons License 2006.04.30 0 0 970
Amúgy meg a Refelction szerű rész, sztem eléggé direkt van úgy, ahogy, ez nem visszalépés.
Hasselhoff Creative Commons License 2006.04.30 0 0 969
jó hozzáállás: ami már 60 perc fölött van, az szar:).

Amúgy kiemelkedő részek:(vigyázat!nem spoiler mentes!:D)
-Jambi második felében az a kegyetlenül szívbe markoló dallam, amit Maynard énekel:

"shine on forever
shine on benevolent son
shine on upon the broken
shine on until the two become one"

-The Potban Maynard eddigi legszebb énekét lehet hallani, sztem még nem énekelt soha ennyire...

-A Lipar Conjuring egyszerre képes sztem vicces és nagyon is komoly maradni. Engem kiráz a hideg tőle speciel.

-Az Intensionben pedig ott van az a elektronikus dob rész, ami elsőre nagyon nem jött be, de mostmár egy újabb olyan pillanat, amiért érdemes élni.

-A Viginity Tres meg egész egyszerűen egy lezárás, amit még nem értek, de nagyon úgy tűnik, hogy vmilyen végső magyarázatot rejt.

Sztem egy sokkal minimalistább, ámbár hangulatosabb album lett. Sok részről beugrik nekem a Fantomas - Delirium Cordia ill a Meshuggah - Catch 33. De persze csak mint hatások, hiszen az album sztem úgy eredeti ahogy van. AZ én véleményem szerint ez egy törzsi zene, a ritmusok, a riffek, a szövegek mind erre juttattak. Egyébként még az is eszembe jutott, hogy egy kicsit színházias az egész. Azért elég valószinü, hogy eléggé "ihletett" állapotban voltak:).

Egyszerre egy vicc és egyszerre nagyon komoly.Ez komoly.:)
aud Creative Commons License 2006.04.30 0 0 968
Nekem egyébként az a gondom az új lemezzel, hogy egyszerűen nem érzem, hogy hallgattatná magát. A Lateralus se volt könnyű cucc, de ott élveztem az ismerkedést, itt meg vannak részek amik kimondottan fárasztanak. Meg öreg is vagyok már ahhoz, hogy lehatoljak a legrejtettebb jelentésrétegekig száz meghallgatással. Ami jó az már hamarabb le kéne, hogy essen, hogy jó, pedig birkózok a lemezzel mióta leszedtem, de nem és nem. A lemez második fele/vége meg tényleg önismétlő. Tudom, ne hallgassam, akkor.
Előzmény: IamTheDog (967)
IamTheDog Creative Commons License 2006.04.30 0 0 967

Nem vagyok elfogult. Igaz az egyik kedvenc együttesem a Tool, de ettől függgetlenül lefikázom ha szar. Járt már így együttes nálam. Pl. Nevermore. Mai napig szeretem a zenekart, de a Dead Heart utáni albumaikat nem bírom, mert csak megismételték magukat.

Amúgy valójában majd egy év múlva eldöntöm, hogy melyik a legjobb Tool. Eddig a Lateralus volt...

Előzmény: aud (966)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!