Harom zsinor gyozelem hogy meg tudja valtoztatni a szurkolot... :)
En azert elviselnek egy rebuildet nyaron Laziccsal levezenyelve, az idei csapatbol max Rolit, Reveszt, Riverst és Milisavljevicet megtartva. Esetleg meg Bogdant, ha valami extra tavaszt hozna legalabb onmagahoz kepest.
Nézem a srácokat, hogy az elmúlt 3 meccs végén hogyan örülnek a győzelemnek, hogyan ünnepelnek. És komolyan eszembe jut többször is, hogy szívesen látnám ezt a csapatot jövőre is együtt, kiegészülve egy jó centerrel. Szerethetőek lettek és szerintem ez kell a városnak!
Nem lesz kiesés. Ha lesz még egy pár bravúros győzelem, többi csapat eredményei kedvezően alakulnak akkor akár még 8ba is lehetünk. 2 győzelemmel vannak előttünk akik 8ba vannak eddig.
Azért ha OSE-t és a ZTE-t el tudnánk kapni, akkor már nem tudnék elképzelni olyan forgatókönyvet, amiben mi lennénk a kiesők. Remélem azért a DEAC-on is sikerül revansot venni hazai pályán.
Na most azért fel lehet lélegezni egy kicsit. Persze kiengedni nem szabad, próbálni kell tartani a formát, Ose-t még nagyon fontos lesz megverni. Meg aztán ezek után bárkit, akit csak lehet.
A tegnapi meccsen már biztos nagy hangulat lett volna, ha ott lehettünk volna.
Végül csak csak csapatot faragott ez a bácsi ezekből a fiúkból. Remélem minél előbb nézhetjük élőben.
Eltelt egy hónap, és főleg ezzel az utolsó hét napban elért 3 bravúrgyőzelemmel sokkal-sokkal pozitívabb lett az összkép, mint amire számítani lehetett. Ma iszonyat brutált védekeztünk, főleg a másodikban, de nekem az első félidő is rendben volt. Árulkodó volt az is, hogy az első félidő végén az utolsó támadásunk során sikerült olyan figurát megjátszanunk, hogy 3-an is dobhattak volna triplát, az első kettőnél a kicsit pontatlan passz illetve a az ellenfél védekezése miatt nem volt optimális a dobóhelyzet, de a harmadik játékosunknak már igen, és be is dobta. Utóbbi sok évben szinte mindig az volt ilyenkor, hogy az aktuális irányítónk várt-várt-várt, aztán több kevesebb sikerrel 1-1-ezni próbált.
Úgy tűnik Lazics tudott valamit építeni, összerakta a szerepeket, Curry javult, Rivers elit magasságokba emelkedett, és Révész is kifejezetten bizonyította, hogy igenis használható, valamint Bogdánnak és Bakinak is lettek értékes momentumai, nyilván elsősorban védekezésben, de ültek a tripláik is.
Amikor Roli pihent a 3. negyedben, nagyon jól kezdtük el játszani az agresszív védekezésből lerohanást, remélem a minden bizonnyal érkező légiósunk illeszkedni fog ebbe a játékba!
Milisavljevics ma nagyon jó volt, jól dobott triplák, és keményen bevitt fontos ziccerek, bravó!
Most két Alba meccs jön, a szerdai lesz itthon, aztán utána szerdán szintén itthon az OSE ellen. Ezek után nyilván vérszemet kaptunk, és neki megyünk itthon is keményen az Albának, de hát azért a realitás még mindig az, hogy nekünk az OSE-t kell vernünk itthon mindenképpen, viszont az is kutyakőkemény meccs lesz majd, főleg, ha neadjisten két vereségből érkezünk majd oda.
Újabb bravúr, újabb hatalmas gratuláció a csapatnak. Nagyon kemény egy hetet toltak, három hatalmas bravúrral, ami komplett csapattal is hatalmas siker lenne, hát még ilyen tartalékosan.
Rolinak külön elismerés, hogy csapatkapitányhoz méltóan vállalta ma a játékot, úgy hogy messze van a 100%-os állapottól. Három mérkőzés jön még a szünet előtt ebből ha az Oroszlányt itthon elkapjuk akkor abszolút jó hangulatban lehet menni fújni egyet. De látva a küzdést és a hozzáállást meg lehet egy jó kis hazai Alba verés is benne lehet, bár az aztán már földöntúli dolog lenne.
Az, hogy két kezdő nélkül, 3 légióssal, 7 nap alatt, Ronca ma sem volt láthatóan 100%-os, mégis vállalta, nyertünk zsinórban 3 meccset, 2 bravúrral megspékelve, közte mindig az év egyik legjobban várt pécsit, az több, mint megsüvegelendő teljesítmény részünkről. Nagyon tetszett, hogy javultunk fel a kritikus 3. negyedben, védekezésben, és a végjátékban támadásban is észnél voltunk, jó döntéseket hoztunk, mindenki hozzátett, szép volt, jár a gratuláció a Srácoknak és a szakmai stábnak is. Januári hazaiak behúzva, tv-s meccs is 21-ben.
Na, akkor a Pécs is pipa! :D Végre! Hát nagyon kíváncsi leszek, hogy Alba ellen mit fogunk nyújtani. Nagyon látszott a fiúkon a meccs elején a fáradság, kicsit aggódtam is Miattuk, hogy el fog menni a lelkesedés, ha a Pécs nagyon belekezd. Szerencsére nem így volt!
Nem hiszem, hogy cseréljük, esetében is csak néhány hétről volt szó, de mire ő is meg Roli is visszarázódik, addigra szegény Révész Ádi a seggén fogja venni a levegőt. Kéne egy magas ember, én nagyon szerettem amikor itt volt és én biztos megfűzném Ivosevet. Itt van az országban, ismerjük, hajt, kapar. Védekezni, lepattanót szedni kiváló lenne, talán a pontszerzésbe is hamar belejönne. Plusz most messze nem olyan drága mint volt. Valószínüleg butaság, de én laikusként jó megoldásnak gondolnám a helyzetünkben.
Elmúlt két győzelemért hatalmas gratula, földöntúli bravúrok voltak. Így egy fokkal nyugodtabbak lehetünk a kiesés elkerülése tekintetében, bár jó lenne ha az MKOSZ rövid időn belül kitalálná az alsóházi lebonyolítást, mert egyáltalán nem mindegy, hogy mi az ami számítani fog.
Légióskérdés nem egyszerű, ha valóban belátható időn belül felépül a Jukic-Roli duó akkor szerintem nem kell új légiós, így kell végig tolni. Ha nem javulnak akkor viszont cserélni kell, mert a két sérülttel ez a keret függetlenül a hatalmas bravúroktól nagyon kevés lesz a szezon végéig.
Lazic Mester maradását én is támogatom. Az elején én is kicsit tartottam tőle, de jó döntés volt Őt választani. Szerintetek kell még ide új játékos erre az idényre? Szerintem tök felesleges. Kiesni talán nem fogunk, Roli és Jukic is 2-3 héten belül újra játszani fog. Csak megbontaná a mostani csapategységet, ha hoznánk új játékost, ráadásul még pénzbe is kerülne. Pécs-OSE-ZTE ezekre a meccsekre még fel kellene szívni magukat a srácoknak, és nem lesz gond. Hajrá Kaposvár, csoda amit most műveltek!
Volt egy olyan érzésem, hogy nem szabad követnem a meccset, de már alig várom, hogy megnézzem.
Baki kezdi megtalálni azt a formát, amitől lehet kiegészítő ember, ugyanez igaz Benire. Gondolom ez lassan Lazics munkájának az eredménye. Most nagy kár, hogy Hock Geri nem tudja ezt most kihasználni. Végleg visszavontam Lazics elleni kritikáimat, azt hiszem nagyon jó választás volt ő, persze az is elgondolkodtató, hogy két meghatározó játékos kiesésével tudtunk így megtáltosodni. Végre hozzuk azokat a bravúrgyőzelmeket, amitől szerethető lesz egy "kiscsapat". Nagy kár, hogy nem láthatjuk ezeket élőben.
Viszont érdekes, hogy ez a gyengült keret most nem omlik össze a teher alatt.
Remélem bentmaradunk és Laziccsal ősztől csinálunk egy pár jó szezont.
Ebbol talan azt lehet kiolvasni, hogy azt akarjak, hogy a leheto legkevesebb meccsen doljenek el az alsohazi helyezesek, lehet ki-ki meccses playout lesz megiscsak.
Mondjuk azt el tudnam kepzelni, hogy a 11. a 14-kel, a 12. a 13-kal jatszana plyaoutot 2 gyoztes meccsig, es a vesztesek aztan szinten egy ilyent a kiesos eldonteseert.
Ez mondjuk izgalmasabb lenne, mint a kormerkozeses alsohazi rajatszas.
Az alapszakaszban meg lehetne hajtani azert, hogy elerd az alsohazi rajatszast meguszasat jelento 9-10. helyeket.
11. helynél előrébb biztosan nem végzünk, szóval arra a 6 meccsre kell felszívni magunkat. Persze ezzel nagyot nem mondtam, mert a Berény a ZTE és a negyedik résztvevő is nyilván így áll a kérdéshez.
Remélhetőleg addigra mindenki harcra fogható lesz és elkerüljük a kiesést ha már nagyobb célok idénre nem maradtak.
Idén nem lesz klasszikus play-out. Az alapszakasz 11-14 helyen végzett csapatai az alapszakasz befejése után 4-3-2-1 ponttal kezdik meg az egymás elleni oda-vissza meccseket. Aki az utolsó forduló után a 14.helyen áll, kiesett.
Nem találok szavakat a tegnapi teljesítményre! Bevallom őszintén, hogy az utolsó negyedet már nem is mertem élőben nézni, annyira vert a szívem! :)
3 meccs van számunkra, ami nagyon-nagyon fontos, hogy elkerüljük a play-out-ot. Pécs OSE ZTE
Ebből 2 meccset mindenképpen kell hoznunk és a legjobb lenne, ha ez egyik a ZTE ellen lenne.
Most jön a Paks, aki szerintem okulva a OSE ellen elszenvedett vereségből, és látva, hogy mit tettünk a Falcoval, kettőzött erővel fog nekünk rontani. Sajnos nekünk a Paks ellen alapból nem szokott menni, most ez sajnos még a Falco meccsnél is sokkal biztosabb vereség. :( De persze teljes szívvel a csapatért fogok szurkolni, hátha megint sikerül!