Üdvözletem!
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehet a Firefox-ot és a Thuderbird-öt magyarosítani Xp alatt?
Itt: mozilla.fsf.hu, azt írják, hogy le kell tölteni egy .xpi file-t és valami opcióval futtatni parancssorban, de úgy nekem nem működik. Valaki írja le részletesen légyszi'!
Köszi!
Forsberg
mozilla oldalan mindig elolvashatod: 0.9.1-be most ilyen fixek kerultek:
"This maintenance release provides a few updates based on user feedback - including changes to the Extension System and icon improvements"
pontosan milyen javításokat raktak be ebbe a 0.9.1-es verzókba?
nem találtam semmi listát róla, és eddig nekem fel se tünt, hogy baj lenne a simával. Kb egy dolog tünt fel, az új skin és ennyi, nem hiszem, hogy egy skin miatt adták ki ezt a javítást, vagy mégis? :)
lehet, hogy valami biztonsági hiba volt a régiben?
meg, legegyszerubb ha felrakod ezt: http://webdeveloper.mozdev.org/ es itt tiltod. De lehet preferences-bol is, prefs.js-be vagy users.js-be beleirni a megfelelo beallitast. De talan nem jo az ha mindenhol tiltani akarod alapbol :)
1.7-es Mozillával nálatok is beteges az új Fórum?
Ha megváltoztatom a szövegméretet, a dobozok egymásra csúsznak. De a legszebb az, amikor válaszolni akarok egy hozzászólásra, és az "Ön erre válaszol:" után töküres a lap. Van még mit csiszolgatni rajta.
na kipróbálom ezt a theme dolgot, mert tegnap jó sokat szüttyögtem vele eredménytelenül. bár nekem egy theme kell igazán, ez pedig a little[thunderbird|firefox] ez pedig még csak az egyel korábbi verziókra van... /-:
tobbnyre 1 gif-et keress:) es az adott theme jar filejaba. peldaul az apollo_15.jar ami az apollo theme 15 verzioju themeje (chrome dir alatt vannak ezek a jar fileok, mely jar fileok alapvetoen zip-ek), a communicator\brand\throbber-anim.gif peldaul az az animacio amit keresel. Es ezt kicserelheted ugyan ugy mint ahogy az egesz atirhatod, ha atrajzolod a png-ket, vagy css-eket atirod :)
a firefox is, a thunderbird is es minden mozilla alapu alkalmazas a mozillara epul :) Tehat, minden motorikus fejlesztest a mozilla kepvisel, a kulon feluleti csicskat, ezt azt pedig meghagyjak az alkalmazasoknak, tehat ami nem a Mozilla Alap Suite, nevezzuk igy, ami a mozilla maga (bongeszo, levelezo stb). Tehat ertelmetlen a kerdesed:) A jovoje mind1iknek a mozilla jovoje. En munkahelyen tb-t hasznalom, nem a mozilla mailjet, mert szeretnem azt is tesztelni, nezni, hasznalni. Itthon mivel amugy is gyakran valtogatom a mozillakat, a mozilla mail fut levelezokent. De alapvetoen tok mind1, mert ha holnap azt akarom akkor kicsit tb-zek:) ugyan az minden, ugyan azt a mail beallitasokat hasznalja, ugyan azokat a mail foldereket stb, kenyelmes, barmit hasznalhatsz barmikor kozulok ahogy tetszik :)
Amugy mozthemesen hogyne lenne tb-hez theme! Figyelmesen nezz ha mar ott jarsz, mert akkor minek nezed meg az oldalt ha meg se nezed:)
themes menu -> adott theme -> fent Installation - es mindjart ott lesz, katt mozilla tb-re, megjelenik alatta save es a verziok amihez jo. Elmented es tb-be: themes-> install -> kivallaszt es hasznal :) nalam teljesen jol mennek :)
most azon gondolkodom, megéri-e a mozillát lecserélni külön tb-re ill ff-ra? úgy értem, melyiket fejlesztik intenzívebben, melyiknek nagyobb a "jövője"?
mozthemes-en thunderbird-höz egy db téma sincs még... /-:
Valaki megtudja mondani nekem, hogy mi a neve a böngészőben annak a kis vacaknak ami egy lap betöltődése alatt jelez, vagy mi fenét is csinál. Ne ez így elég szőke nősen hangzik. Szóval arra gondolok, hogy az IE-nél egy vindóz zászló lobog ilyenkor, a mozillánál egy M betü és egy sárkányfej váltogatja egymást.
Na jól körbemagyaráztam remélem valaki érti mire gondolok. És ha érti akkor azt is elregélhetné, hogy hogyan lehet lecserélni, mondjuk a mozilla esetében. Ha egy másik témát rakok fel, akkor persze jobb esetben ez is megváltozik, de én az egész felületet nem akarom lecserélni.
ma én is megpróbálkoztam a thunderbird-del... minden OK, ám nem hajlandó új theme-et felrakni... /-:
egy pillanatra megjelenik az új theme, de utána egyből el is tűnik és csak a default marad meg... pedig direkt 0.6 kompatibilis témákat próbáltam installálni... )-:
Jobban körülnéztem a lapon, és találtam egy egész friss Sunbird-öt, ami -láss csodát- műxik!!! Importálta a régi MozillaCalEvents.ics-t, és HURRÁ megy!!!
B®