B...-i, magyar, 3 tagú, első két szótag mély. Valóban, hangzásra a Zoltán is illene hozzá, de az az apám után nem lesz. :-)
Vacsora közben a gyerekek is beszálltak a tanácskozásba, ott hangzott el az alábbi: Valaki: - Antal. Andris (3.5): - Az mi? Én: - Az is egy fiúnév. Andris, még mindig értetlenül: - Van szarva? Nekem ez olyan Brian élete szerű volt, mint a mirha - az nem harap? :-D
A nagyi kérdezte van-e ötlete vkinek, a döntés joga meg a szülőké. A Zelma nekem tetszik, a Ruff meg adott, sajnos anyuka nevét hozzácsapva kaotikus lenne....
Tuti gyönyörű szeme lesz a kicsilánynak, díjbirkózás elég esélytelen...nekem csak a vezetéknév nem tetszik. Utolsó remény a kisfiú születése, mert a Tamás itt is hódított.... :)
Bár meg kell jegyezzem, hogy férjednek kifogása nem lehet az utolsó névvel, mert az szerintem nyelvújítási, mint az Etelka, meg a Timéa...
Megmondom neki, hátha akkor mégis ez lesz a befutó. :-D
Egyéb idióta ötletek is felmerülnek természetesen. :-) A férjem első főnöke András volt, és (ettől függetlenül) első fiunk neve is ez lett. Mostani főnöke, aki Zoltán, ezért javasolja, hogy nevezzük el az aktuális kistesót utána. :-) Node akkor már az lenne a fair, ha szépen sorra vennénk a főnökök neveit. Márpedig a második főnöke Jürgen volt, úgyhogy most az jön... :-D
Továbbá, férjem azt is felvetette, hogy nevezzük Ábelnek - szanzaveronika, most figyelj :-) - természetesen nem a bibliai Ábel, az eszébe sem jutott, hanem az Abel-csoportok alapján. :-D
Északi germánoknál elterjedtebb. Lásd Lagerlöf. De nekem ettől még nem lesz nőies. Mikor először találkoztam a névvel (kb. 15 éve), egy sci-fi sorozatban egy kivetített nőt hívtak így, és még meg is magyarázta, hogy mikből áll össze ez a betűszó-név. Az a nő is poroszos-házvezetőnő kinézetű volt! ;-D Na szóval én akkor nem is hittem, hogy ez egy valóságos név, és adni lehet :-D
A hozzászólásod második felére pedig: :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Bár meg kell jegyezzem, hogy férjednek kifogása nem lehet az utolsó névvel, mert az szerintem nyelvújítási, mint az Etelka, meg a Timéa...
Szerintem annyira nem vészes, legalábbis a hangzását megszoktam, ismerek ilyen nevű fiatal nőt itt Németo.-ban, igaz, Selma-nak írja.
Tegnap este kicsi fiunknak kerestünk nevet a párommal, már ugyancsak fáradtak voltunk, amikor a következő párbeszéd elhangzott: Ő: - De ugye ilyen ősmagyar nevet nem akarsz? Én: - Milyet?? Ő: - Hát ilyeneket, hogy Vajk, Koppány, Bükköny, Öltöny...
Na ezért aztán érdemes volt kikérni a topik segítségét... Ez a család a topik nélkül is képes megtalálni a legalkalmatlanabb nevet, ez már az előző lányoknál is flottul ment :-D Nekem a Zelmáról egy harmincas díjbirkózóhölgy jut eszembe, egyáltalán nem nőies... Viszont jól illik a Réka, Dorka, Zelma sorba. (különös tekintettel a Ruffhoz való viszonyukat...:-(
Esetleg még megpróbálkoznék, utolsó sikolyként a Vilmával, ami eszemben is volt, de aztán el eonóráztuk....
ne is mondd, anyám is közölte az unokatesómmal, aki érdeklődött, hogy mi is lesz a név (még ő sem tudja megjegyezni), hogy valami szilvához kötődő... Bercel...
A kicsilány Rufféknál talán Zelma lesz, bár a nagyi nem állt teljesen a helyzet magaslatán, valószínű puskázni fog egy ideig, hogy biztos legyen benne mi az unoka neve:) De hamarosan megszületik, és akkor tuti kap nevet.
én a Villőn csodálkoztam, hogy lánynév. Gyerekkoromban volt egy mese, egy Villő nevű, határozottan férfi jelleggel ábrázolt istenről szólt, erre az egyetemen szembe jött egy lány ezzel a névvel...
A mai Metropolban az egyik megkérdezett embert Tomasznak hívták, így írva (magyar vezetéknévvel). Ha Magyarországon kapta ezt a nevet, az végképp érthetetlen... amikor tényleg majdnem ugyanaz mint a Tamás.