Mi is kirándultunk, lényegében tegnap reggel óta egyfolytában...Most csak ülök, fiúk autóban alszanak. Zorka élénk, de csak azért, mert áramszünet volt a Víz- Zene- Virág Fesztiválon, emiatt nem volt fagyi. Ő duzzogott, hirtelen fáradt lett, nem bírt gyalogolni. Apja nyakában azért körbevihettük a tóparton.
"Megjöttünk!" Jók lettek a képek, látszik, hogy a gyerekek jól érezték magukat. Hogy Te fáradtabb vagy, azt nem csodálom, de a megújult lakás kárpótol majd:-)
"Örülök, hogy szépen haladgat mindenki a szobatisztaság felé." Jaja, én pl. már az vagyok :-DDD A viccet félre téve Soma ma nem volt a helyzet magaslatán, a 4-ből csak 1-szer ment a pisi a WC-be, kétszer evés közben kapott ihletet, egyszer az erkélyen. Azt a bizonyos erkélysarkot már tegnap "felszentelte", remélem, nem a területét jelölte ki, mert akkor bizony mi oda ki nem tehetjük a lábunkat... De azért remélem, lesz még jobb is a helyzet (és rosszabb is, az biztos)
A lényeg: míg oda voltunk, apa kimeszelte a fürdőt és a wc-t. Lett új szőnyegem és szennyestartóm kettő is. Meg kosaram. Kicserélte a wc tartályt és a csöveket, na és a wc kefét. Ráadásul leszedte a fürdőben a műlambériás vacakot, ami folyton vizes volt és penészedni kezdett. Alatta még megvan a régi csempe. Az se tökéletes már, de legalább nem penészesedik és könnyebb tisztán tartani. Majd feldobom néhány csempematricával.
Megjöttünk! Örülök, hogy szépen haladgat mindenki a szobatisztaság felé.
Végeredményben jó volt a kirándulás. (egy hét anyukámnál..... Ajkán) A gyerekek nagyon élvezték. Én fáradtabb vagyok , mintha itthon maradtam volna velük. Volt pónilovaglás, amit nagyon élvezett a lányom. Erdőtúra, bányalátogatás, városnézés. A legnagyobb sikert azonban a Tesco seprűsautója (takarítókocsi, csak a lányom így nevezte el) aratta. Voltunk olyan helyen, ahol több száz pillangó repkedett körülöttünk. Nagyon tetszett a gyerekeknek. Fényképezőt persze nem vittünk, de van néhány kép a telefonomon, majd letöltés után közzéteszem.
Összességében, mivel a gyerekek jól érezték magukat, akár legközelebb is mehetünk.
ANA
Örülök, hogy mostanra már kihevertétek a nagy részét.
Sziasztok, Soma ma is pisilt a WC-be:-) Reggel már nem kap pelust, nem kéri. Nyuszog, nem vagyok ám olyan bátor (olyan igazi rendmániás vagyok), de olyan kis ügyes, hogy hagyom. Nekem tényleg az volt a tervem, hogy csak jövő nyáron kezdjük elhagyni a pelust, de ha már így alakult, akkor kihasználom. Ha elmegyünk itthonról, vagy délután alszik, mindig adok rá. Ancsúr, és picit lenyomom a kukiját, így nem megy mellé. A helyzet nálunk is az, mint nálatok: Lora kb. 3 centiről nézi. Ma már kiküldtem, mert addig nem pisilt.
Fityma-téma: ma itt volt az egyik barátnőm, akinek a kisfia 7 héttel idősebb, mint Soma. Náluk kb. 3 hete volt doktorbácsis kuki macerálás, és teljesen hátra lehet húzni. Csak lestem. Hát nálunk bizony elég siralmas a helyzet. Bár ő is vígasztalt, hogy sok helyen 3-4 éves kor előtt nem is ajánlják a beavatkozást, mert visszatapadhat, náluk is csak azért csinálták meg, mert minimálisan kellett hozzá nyúlni. De nem tudom. Én abban reménykedem csak, hogy a májusi műtét után, amit ugye katéteresen végeztek el, csak szólt volna a sebész, ha nagyon gázos a helyzet. Novemberben fixen rá fogok kérdezi, ha visszamegyünk, addig meg húzogatom én. Bár nem látom, hogy lenne bármi javulás...
Mondtam én, hogy meglesz a fülbevaló:-)
Nálunk is elkezdett folyni a gyerekek orra, és a játszótérről is hiányzott jópár gyerkőc magas láz és nátha miatt:-(
Fityma mumus:-) Szerintem nálunk műtét lesz. Egy fikarcnyit sem lett nagyobb a rés, talán csak annyival, amennyivel nőtt a kuki.
Most én is a lányos ruhákkal leszek gondban. Akiknek eddig adtam, elköltöztek.
Ez így jó azért: nem mentek sehová, de jópárszor elhagyjátok a lakást:-)
Tényleg, Neked most hogy alakul a lányoddal a kapcsolatod? Vagy ő már nem igényel belőled annyit? Tanulásban, egyebekben kell neki segíteni? Mikor van rá alkalmad?
Megtaláltam a fülbevalót! A lényeget Zádornak köszönhetem. Nem volt hajlandó kijönni a disznóólból (használaton kívüli), és a pót egy percben lehajoltam... A pöcköt meg a kutyus jó éjt simogatásakor vettem észre...
Na, én itt akadok el:-) Nem alátámasztani kell, hanem lefelé irányítani. Ezek szerint csak az én gyerekemnek ilyen merevedős a kukija? Ma mi is bugyiztunk sokat. Bilibe, wc- be nem pisilt, de a bugyi is száraz maradt.
Azután, ha megtanultak állva pisilni, akkor rá kell szoktatni őket az ülve pisilésre, mert akkor nem fröcsög az anyag szerteszét. Hű, régebben de örültem, hogy ilyennel nem kell foglalkoznom (a másik mumus a fityma), de most aztán nem menekülök. Majd apa segít, azért van! :)))
Mi is panelban ülünk itthon, illetve csak napközben. Reggel ugyanis a nagylányt visszük a táborba (napközi). És délután négykor megyünk érte. Bár ma a boltban is voltam vagy háromszor, mindig kiderült, hogy valami még kell. Kicsit szétszórt vagyok. Meg mi is ruhát válogattunk. Egy csomót összegyűjtöttem, majd találnunk kell neki helyet. Valami szervezetnek odaadjuk, mert a családban a lányomon kívül nincs lány unoka (fiú az 4 van).
Quizas, gratula az egy-két lépéshez, csak figyelj, napokon belül több lesz az!
Pisko, merész vagy, hogy hagyod pelus nélkül jönni-menni. Én ezt sosem mertem, pedig neked van igazad.
Ne félj, nem vittem túlzásba. Most van két zsák átválogatnivalóm, holnap mosok, csak szépen, nyugodtan, a munka megvár, nem végzi el senki sem helyettem. :-/
Valóban megmosolyogtató lehet a pisilős jelenet. Az IKEA-ban vettünk műanyag, csúszásgátlós gyerek fellépőt, azzal elvben kényelmesen bele tudnak pisilni a wc-be. Én egy ujjal alátámasztottam a fütyit Csongornál, most már nem kell. Nem fogtam, az tényleg csikis lehet.
PISKO,
Csak így tovább Somával!
Napi program: én bizony leviszem őket. Délelőtt 10 tájban, és kb. dél-fél egyig lent vagyunk (van árnyékos játszótér a közelben), délután általában fél öt után sikerül (ugye meg kell tornáztatnom kisBUlcsút, az egy óra munka), és hat körül jövünk meg, hogy vacsora, wc, fürdés, mese beleférjen fél kilencig. Ha Karsa csak egyszer alszik, nagyobb gáz van este, ha kétszer, jobban bírja. Most jön fönt két foga, meg valószínűleg alul is valami, elég nyűgös, többször kér cicit is. Én meg adok, mert még kicsit taknyos is, nem foszthatom meg az immunanyagoktól... Nálunk a panelben nincs légkondi, tehát úgyis meleg van, kint meg legalább jár a szél (az mínusz tízben is jár ám mifelénk, az az igazi!). Itthon Karsa is nyűgösebb, kint jobban elnézelődik, kavicsozik. És én sem szeretek bezárva lenni.
És közben fogod a kukit? Zádor is rátette magát ma a wc- re, de nem pisilt. Ha fogom a kukiját, akkor veszettül röhög, ha nem fogom, akkor meg mered előre. És közben Zorka ott drukkol egy centire tőle. Így nem a szobatisztaság felé haladunk, hanem vmi kabaré- jelenet van alakulóban:-)
Ma próbáltam nadrágpelenkát ráadni, hogy többször tudjon gyakorolni, de azt simán levette magáról.
Ancsúr, próbáld a fülbevalót Zádorral kerestetni, a gyerekek mindent megtalálnak:-) Meg kellett fogni a kiflit... Ez óriási:-DDD Mi általában itthon vagyunk, csak este fél 6 körül megyünk le a játszótérre. Este 7-ig van nyitva, ennyi bőven elég. Legalább is nekem:-) Itthon tűrhető a hőmérséklet a klíma miatt. Nincs hideg, 25 fok alá nem megy le, de ez is jobb, mint a 30-31 fok (klíma nélkül ennyi lenne).
Soma elég szépen halad a szobatisztaság felé. Napközben gyakran veszem le róla a pelust, és eddig még egyszer sem pisilt be. Megbeszéltük, hogy "szól", ha pisilni kell. Persze, azért rákérdezek félóránként, hogy kell-e. Tegnap este bólintott, hogy igen, úgyhogy ráültettem a WC-re (beültem mögé, és magam elé vettem), és gyönyörűen pisilt:-) Persze nagyon megdícsértük. Egyelőre az ülve pisilést propagáljuk, ha már megy, akkor megpróbáljuk állva is. Valamikor felhozzuk a pincéből Lora ex WC-ülőkéjét, hátha bejön Neki. Nem tudom, szobatiszta lesz-e ezen a nyáron, ha nem, az sem gond. Egyelőre nagyon meg vagyok lepődve...
Du. kimentem beszedni a ruhákat. Pont beleakadt egy csipeszbe a fülbevalóm. Fél órán át kerestem, nem lett meg. Páromnak el kellett menni, ezen múlt, hogy feladtam. Úgy sajnálom! Akkor kaptam, mikor hazajöttünk Zádorral a kórházból.
Már előtte is rossz kedvem volt, itt volt a védőnő. Kivételesen a legjobbkor jött, csak Zorka volt túl lelkes, miatta még a szokásos semmitmondó beszélgetés is akadozott. Rászóltam, de határozottabban, mint kellett volna. Ez bántott. Utána megbeszéltük, de bennem maradt a rossz érzés.
Voltunk szombaton egy pékségben. Kérdezem az eladót, hogy a nagyobbik kifli tejes- e? Nem értette a kérdést. Majd odanyújtotta, hogy fogjam meg...
Még mindig pisilés. Nem tudom elképzelni az állva pisilést. Vmire fel kell állítani a wc- nél?
Ti mit csináltok ebben a melegben? Mi bent kuksolunk. Tegnap kora este mentünk ki egy kicsit, ma még akkor sem. Nálunk 6 után esedékes a vacsora, mire végzünk, lassan már kezdjük az előkészületeket a fürdéshez, fekvéshez.
Tényleg, tudtátok, hogy itt Dalmáson van Csokonai Lillájának a sírja?
7végén lesz Tatán a Fesztivál! Közeledik az évi egy kürtös kalácsom megevése:-)
Karsa taknyos volt még, jobban járt így mindenki. A ruháikat is át tudtam nézni. Most már "csak" a kinőtt ruhák kimosása, javítása és szép rendben való elrakása van vissza, arra már nem futotta.
Az az igazság, hogy Lora jár már szeptember óta, most sem effektíve úszásra vinném, hanem inkább vízhez szoktatásra. Azzal itt sem volt gond, hogy a tanár néni ne ment volna be velük a vízbe, csak nekem (és nem csak nekem) az nem tetszett, ahogy beszéltek a gyerekekkel. Az is igaz, hogy Lora elég érzékeny kislány, a többieknek meg sem kottyant - látszólag - a "katonás" bánásmód. Ezért gondoltam, hogy megnézünk egy másik helyet, hátha... Amúgy Lora soha nem mondta, hogy nem szereti xy nénit
Mona, ezeket találtam meg én is - többek között - de mivel nincs/nem volt sok időm, és időközben anyumék elhívtak Princess koncertre (céges zártkörű, apukám által szervezett volt), és mivel én is imádom őket, így náluk maradtunk, most töltötte le a párom az összes albumukat. :-))
ANA, Ez igen, tényleg nagyon okos nagyfiad van! (tesóprojekt??)
Most csak egy gyerekem van, a két nagyobik apával elment vasárnapig a Balcsira. Ennek örömére jó sokáig a játszón voltam, végre nem kellett hazaterelni a népet hatra, hogy kilenckor aludjanak. Na Karsa jóval kilenc után feküdt le - de remélem, sokáig alszik is. Szép lenne... Karsa ma megtette első önálló lépéseit. Lassan kisgyerek lesz belőle. Egyre feltűnőbb, milyen gyorsan nőnek. :-)
Kérdezted, nálunk mi volt. Mi az elejétől tudtuk, h O2 hiány, mert szülés közben leesett a szívhang, mekóniumos volt a magzatvíz és Balázs sötétkék volt, amikor megszületett. Sok-sok utógondozás kellett, most, 5 évesen talán kijelenthetjük, h utolérte a korát viselkedésben (a mozgásfejlődésével és az eszével sosem volt gond, a viselkedésével annál több), már csak a kommunikációban van némi, kb 1 évnyi elmaradás, de iskolás koráig ezt behozza a pszichológus szerint.
Amúgy senki meg nem mondaná róla, h difi volt vele, mindigis nagyon értelmes volt, mostanra már szerencsére teljesen átlagos gyerek lett, kivéve, h durván féléve olvas, 3-4 hete pedig a kettő hatványait ismételgeti, most 32-ig tudja :-))