a központban, ahol a nagy lámpás kereszteződés van (ott van a gyrosos is mellette), és le lehet fordulni a vasúti átjáróhoz a 70-esől, ott az üzletsoron az utolsó bódé a sorompó előtt
A Vadászba sokat jártam, egyszerű retro ételek voltak vidékiesen, szerettem. A Nádasba érdekes módon nem járogattam, pedig mindenki azt ismeri.
És a Köfém melletti szalontüdő? Az a nő csinálja most a Szomjas Horgászt, de a horgász idejében jobb volt. A csávó alatt beszakadt a jég egyszer, és negyven percet állt a fagyos vízben, az sokat rongált rajta, de a kaja jó volt.
Szomjas Horgászba szerettek a szüleim 5-8 éve járni. Nekem gyerekként a Vadász volt a kedvencem, mindig vadast kértem. Jósok évvel ezelőtt beültünk nosztalgiázni, hát mit mondjak? Szörnyű volt.
Amit még szerettem a régi Nádas volt. Te arra emlékszel? Az újban talán 1-2 x voltunk.
Mostanában csak lángost szoktunk enni a "lángosos soron". Legalábbis mi így hívjuk a Posta mögötti kajás részt.
Ez a marcipán régen se volt jó, mégis jó volt. A májsütő rég nincs meg. De itt valaki írta, hogy a sorompónál jó a pacal. (Sarki Róka)
Szomjas Horgászra emlékszel? Most is megy, más néven.
Ami viszont jó, a gárdonyi gyroszos, szintén a sorompónál, az dübörög régóta, és tényleg jó. Három négy éve nagyon jó rétes volt mellette, nem tudom, azzal mi van.
Ha Velencéről jössz, és jobb kéz felől elhagyod a Nádas éttermet, szarvas szobrot, Szomjas Horgász vendéglőt, akkor a következő kereszteződésnél fordulj balra. Rögtön meg lehet állni a park oldalában. A cukrászda a főúton van a sarkon, sárga kis öreg házikó, barna vasajtóval, művirággal az ablakban :)
Szeretjük a krémesét, az Islert, a csokis narancshéjat, és a marcipános szilvát. Fagyizni is ide járunk. Néha van Rotschild piskóta, na az az én kedvencem vaníliafagyival.
Csutora szép sétányos utcájának végéről nyíló kis poros utcában van a szüleim nyaralója:)
A marcipánok tényleg nem olyanok mint régen. Ezen sokat gondolkoztam. Kedvencem volt 15-20 éve a Mozart "kugli". Ma már émelygősnek érzem. Nem tudom, hogy édesebb-e, vagy az én ízlésem változott?
Csutorában évek óta nem jártam. Az az igazság, hogyha lemegyünk, akkor anyukám mindig kajával vár, annál meg nincs jobb :)
Néha a Gulyásban eszünk egy májgombóclevest, hogy közben a gyerekek csússzanak, homokozzanak közben :) Most nagyon átalakították, azóta nem voltunk.
Májsütő több is volt Agárdon, a Stop cukrászdával szembeni /ez a neve a vasajtósnak/ nekünk messze volt, máshol ettünk. Sajnos már nincs meg. Ha lemegyünk, megpróbálom ezt, amit te mondtál, hátha van máj.
Van egy barátom, aki az olasz vendégeit mindig elviszi a halsütőhöz. /Ami a Gulyás alatt van./ Ahol még mindig a zománcos olajsütőkben sütik a hekket. Az olasz srácok mindig fotózzák a helyet, hogy milyen jó a dizájn, meg ilyesmi. Általában nem hiszik el, hogy az így áll ott évtizedek óta:)
Igazából nem jó a marcipán alapanyag, de ugyanezt tudom mondani, gyerekkorom óta járok oda, nagy nyugalom oda betérni. A néni azt hiszem meghalt, te hogy tudod? Szilvával és datolyával töltött marcipán.
Egyébként vicces, hogy régen milyen iszonyú jó marcipánok voltak a blahán az éjjel-nappali közért csemegepultján. Napi 40 darabot ettem, fogalmam sincs, honnan volt rá pénzem, és minden nap rosszul voltam a mennyiségtől.
A Csutora is megvan neked, az adide a didit alpakkaöltönyös zenekarral? És a sütöde a parkolóval szemben ahol nagyon jó sült májat lehetett enni?
30x éve járunk oda. Majdnem minden olyan, mint akkor volt. Családi kedvenc a habos krémes: csupa cukor tojásfehérjehab, kakaó a tetején. Szegény nagynéném simán megevett belőle 6-8 darabot. Én egy felet bírok belőle:)
nekem a Mátyás pincéről egy élményem van (ami nem az ő hibájuk), valami céges vacsorán voltunk pár éve, és a szomszéd asztalnál az Ámerikából hazalátogató naccsasszony meg akarta mutatni a WASP urának, hogy hogyan szokás az Óhazában mulatni, és az odarendelt cigányzenekar nagy örömére nekiállt az asztalnál ülve csujjogatni meg csettintgetni
Hétvégén Gyomán voltunk, és komoly pozitív meglepetés volt a helyi szálloda. Csak a szállásról tudok írni, mert esküvőn voltunk, egy reggeli (bundás kenyér a gyerekeknek, rántotta a felnőtteknek) nem elég az ON véleményhez. Szóval a szálloda bárhol megállta volna a helyét, a pincér szerint 5 éve lett felújítva, de az állapota alapján akár idén is nyithattak volna, Minőségi alapanyagokkal megcsinálva, tisztán, kénylemesen, csendes légkondival, és mindezt nagyon jó ár-érték arányban. (4 ágyas szoba 16200,- / éj reggelivel, plusz a kurtaxa.) Ha valaki arra jár gyógyfürdőzni, kenuzni, vagy csak úgy, hát erősen javallott.
ettem én már "falusi, fabódés" cukrászdában olyan fagyit, hogy megkóstolása után a Pataki teljes managmentjének kellene kollektív harakirit elkövetni mélyről jövő hajtépős, hamuszórós önkritika után
igaz, nem volt 200 féle íz (közte hupikék törpike, tiffany meg maradona), csak 3, de azokat a tulajdonos békebeli cukrászmester gyártotta minden nap helyben, igazi alapanyagokból
igazából egy jó sütihez nem űrtechnika kell, hanem jó alapanyagok meg szaktudás
a "falusi" vonal is azóta kurvult el, amióta kényelmesebb hozatni a sütit meg a fagyikat
Hát, nem csoda, a jelen körülmények között elég drága már a Pataki. Én se hozok onnan sütit, mióta a párom az utolsó kettőt nem volt hajlandó megenni, pedig ősszel hetente gurulok el előtte.
Ha valaki bemegy oda szűzen (csak azt hallotta, hogy ez egy híres hely), nem kell hozzá egyenként felismerni a Callebaut különféle pasztilláit, hogy olyan benyomása támadjon, ez a sütemény bizony nem sokkal jobb, mint bármelyik "falusi" cukrászdában. Ahol az egyik süti sárga, a másik rózsaszín, de semmi ízük nincs.
jó, persze, ott az elvárt haszon fogalma, és tudom, hogy ebben a félproli társadalomban mindenki fel van háborodva, ha valaki keresni is szeretne a vállalkozásán és nem anyagárban adja az áruját, de hosszú távon a Patakinak is megérné élvezetesebb árut adnia, ha elmegyek előttük autóval, akkor ha nem is Krapaj szinten, de érezhetően kevesebb autót látok előttük
Ennyi pénzből bonyolult (különféle krémek-piskóták-állagok) és jó anyagokból készült süteményeket valószínűleg nem lehetne az elvárt haszonnal kínálni, de a jelenlegieknél élvezetesebbeket simán...
ha már Agárd, a vasúti átjárónál a Sarki Róka (igen, én is tudom sokféleképpen értelmezni...) egészen világbajnok pacalpörköltet mért, amikor utoljára arra jártam
Belefektetnek egy iszonyú pénzt a látható környezetbe, és közben nincs egy Mari néni, aki tudna egy piskótát sütni. Az agárdi főúton lévő picike retro cukrászdát ki ismeri? A vasajtóst, a szilvás marcipánnal.
valami rokoni kapcsolatban álltak egymással, talán az Osváth volt az após, és a Pataki a vő, valamikor réges régen, érdiek kijavítanak, ha tévednék
jelenleg az Osváth viszi a kádárbarokk vonalat, a Pataki meg a parasztvakítós image-et
nagyon jó helyen vannak, főleg a Pataki, a 70-es út mellett van mindkettő, csak a Pataki nem a falu szélén
pár éve meleg nyári napokon kilométeres sor állt a fagyijukért, ott megy el minden autó hazafelé a Balatonról-Velencéről, aki nem vett autópályamatricát, mostanában nem látom tömve, sőt...
akárhányszor próbáltam mostanában, mindig csalódás volt, a fagyi porból, a krémes alig ehető, a máktorta is felejthető, mostanában hanyagolom
A tutajosszemű pincérnő nagyon elvonhatta a figyelmedet, mert a fizetésnél csúnyán átvágott: 7k-t kellett kicsengetned, de az étlap szerint legfeljebb egy százas lett volna a vége.