Kitöröltem a hibajeleket, és utána elindult a regen.
kb 3× lefutott egymás után, de utána helyre állt a kipuffban a nyomás is, és a hibajel sem tért vissza többet --> jó eséllyel kiégette annyira, hogy megint működőképes. De összességében kellett menni vele majd 300 km-t szünet nélkül. Utána már nem indult többet újra a regen.
Után vettünk egy negyedmillió-kilóméteres ( hengeratmoszférák : 14 , 13 , 13.5 , 14 atm ) Alfa Romeo 166 Twin sparkot . Már 2x beragadt az 5. sebességfokozat . A Szamosiéknál a 60-éves Kiss László szerelő aszondi , típushiba , nem a kupplungolaj levegős , várni kell , mig a sebességváltó kihül , azután ki lehet az 5.-ből a sebváltót szedni . Igaza is lett . Ti tapasztaltatok már ilyet ?
A "havertól hallottam, hogy jó bele"-be szoktak belehalni az emberek és szerencsés esetben nem visznek mást magukkal. Félreértés ne legyen - lehet, hogy fizikailag jó bele. De melyik? A 155-be 4 féle első lengéscsillapító létezik a motor méretétől meg egyebektől függgően plusz az elektronikusan vezérelt.
A GTV-be 5féle. ---- És ebből az ötből egyiknek cikkszáma sem egyezik a 155 egyik cikkszámával sem.
Szóval lehet, hogy méretileg belefér, de hogy más lesz a karakterisztikája az biztos. Persze ha mindig papásan vezeted akkor ez abszolút nem számít semmit, legfeljebb gyakrabban kell lengéscsillapítót vagy lengőkart cserélned, vagy még ezeket sem. De én nem szívesen jönnék veled szembe az úton, amikor egy erősen vett jobbos kanyarban mondjuk átpattogsz a szembejővő oldalra.
Hello, hát igazság az hogy voltam már úgy, hogy nem a motort tettem át :D
A minap keresgéltem a neten a GTV-hez lengéscsillapítót mert billeg mint a szaka a dögön és 6. hóban vinnem kell műszakira. Vagy nem találok csak "szart" olcsó silány vackot vagy 200e-ért konit. A koni jó lenne de még keresgélek és kérdezősködök hátha tud valaki valami jó lelőhelyet :D Azt az információt kaptam egy szintén Alfás havertól "Neki 155 van" hogy jó a GTV-be a 155 gátló. 155höz földi áron találtam Bilstein sport gátlót ami nagyon is tetszene de hol tudok ennek utána nézni, hogy valóban jó e bele? Vagy esetleg Ti hallottatok ilyet? Ha más nem, akkor marad a kiszerel, mér, összehasonlít :)))
Egyelőre még nincs nálam az autó, ha minden igaz a 7VGn hozzák ide hozzám, és lesz még időm péntekig "dolgozni" rajta.
Sajna nem olyan egyszerű a kényszeregen. Ha a dpf-ben túl nagy a gázellenállás, akkor azonnal berakja a hibajelet, és ha hibajel van, akkor azonnal leállítja a regent.
Egy sráctól hallottam itt, hogy ő úgy tudta ezt végigvinni, hogy folyamatosan rajta tartotta az obd-n a diagot, és amint beírta a hibajelet, azonnal törölte. Kb 15-20× kellett törölni menet közben, mire végre teljesen lefutott.
Nekifutottam a diagnak egy céges cuccal, de azzal csak kiolvasni tudtam, programozni nem. Most kipróbálok a hétévégén egy másik cuccot, hátha azzal megy. Aztán jöhet a kikormolás...
Jó reggelt, köszönöm a választ. Amiket leírtál nagyjából sejtettem miket kell cserélni... Ami nagy fejtörést okoz az az elektromos része. 3000 v6 motort pont tudok egy autómata 166-ból, még indítható... Itt igazából a nagydolgok azok amiket nem tudok átrakni a motorral együtt a 166ból :D De írtál egy olyat, hogy V6ot az átépítés feléből? :O 2500Euro alatt nem találtam sehol 3.0 V6 GTV-t... ha ez az átépítés fele akkor erre még gyúrnom kell :D
Ha tudja a gyári jóváhagyást ami a motorhoz elő van írva akkor mindegy az olaj neve. (Seleniából is van vagy húszféle akár azonos viszkozitással is)
Nézd meg hogy mi van előírva a motorodhoz valahogy így néz ki: "FIAT 9.55535-S2" Ez pl az euro5 1750TBi-é de az euro6 1750TBi-nek már "FIAT 9.55535-GH2"
Ha a neked megfelelő jóváhagyás szerepel az olajod leírásában akkor jó lesz, tökmindegy hogy a gyártót Castrolnak hívják, Motulnak, Eneosnak vagy Seleniának (valójában Petronasnak, a Selenia csak márkanév).
Hamarosan jön az egyéves évfordulónk a Giuliettámmal :) A vásárlás után eneost öntöttek bele, nem volt vele gond, de gondolkozom azon, hogy Seleniára váltok, ha már minden Alfa fórumon azt dicsérik leginkább, a japánnak meg finoman szólva sincs jó híre. Ez az egyetlen töprengenivalóm - békében élünk :D