Keresés

Részletes keresés

Gyedmaroz Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2169
A Profiseten van egy négyliku csati, abba bele is dugtam egy analóg készüléket, de meg se hess.
Előzmény: rainman (2164)
Phnx Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2168
_paha_:

Igen van, gondolom regen ELCON NT-tek volt, amit irtal 4 [ill 5, mert van power led is] ledes NT az INTRACOM, ami sokkal jobb mint az ELCON. szoval, ennyi haszna biztos van, megbizhatobban mukodik.

_paha_ Creative Commons License 2001.09.29 0 0 2167
úgy gondolom, érdemes leírni a történetünket a matávval.

valamikor 2000 karácsonya táján kötötték be az isdn-t hozzánk, illetve a szereld magad csomag keretében tulajdonképp én szereltem be. ment is minden nagyon jól, egészen idén tavaszig, amikortól elkezdődött "valami" ami még most is tart. havonta 2x - 3x 12-24 órás időtartamokra lebont az isdn, nincsen vonal. kívülről meg "műszaki hiba" van... hibabejelentő tehetlen, hiába ordít velük az ember... ami még érdekes, hogy a vonalkimaradások minden alkalommal akkor történnek, amikor az utca végén lévő kapcsolószekrénynél a matáv alvállalkozójának, a Hál-Épnek az emberei dolgoznak. mondhatni, ők sem viszik túlzásba a jómodort, mogorván annyit felelnek mindig, hogy nekik semmi közük a mi vonalkimaradásunkhoz...

amikor a sokadik alkalommal ment el 24 órára a vonalunk, egy nagyon felháborodott levelet írtam egy bizonyos Manfred Ohl-nak, aki a céginformációk szerint a matáv műszaki igazgatója, vagy mi a szösz. szerződés felbontással illetve kártérítéssel fenyegetőztem, de semmi válasz nem érkezett.

közben megérkezett az adsl (a tvnettől, eszem ágában sem volt az axelerot választani), ment / megy is rendesen ám hopp, az isdn megint elszállt. sok-sok ordítás után másnap reggel kijött egy szerelő, és kicserélte az isdn NT-t. elmondása szerint ami eddig itt volt, az a "leggagyibb" NT, amit most feltett, az jobb. de ez már nem az első NT csere, sokszor próbálták ezzel orvosolni a problémát...

szóval itt tartunk most...

amit kérdeznék, azon kívül, hogy mit lehet ilyenkor tenni (valószínű semmit...), hogy ez az NT, amit felszereltek, miben jobb a réginél. a régi a szabvány "szereld magad" NT volt, ezen viszont van 4 db led is: R.P., LINK, B1, B2 feliratokkal... legalább van valami hasznunk, hogy ezt az újat szerelték fel?

köszi,

sorah Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2166
rainman!
irtam volna ha lenne nekem ilyen firm, mert akkor megoldotta volna a gondom s valszeg aztis irtam volna. Am ha emlesz a netmod hasznalati hatan levo cimre, ott (es csak ott, hiszem miert is raknak ki a netre eme szigoruan bizalmas es ipari titkokat illetve a ceg egeszeves konyveleset tartamazo hiperstabil firmware-t... hiszen meg csupan 2001-et irunk, nincs is erre mod... majd eccer...) szoval ott elvileg upgradeoljak neked ha ugyesvagy... nekem egyelore nincs idom utanajarni, nem is biztos hogy az en dolgom lenne....

sorah

Előzmény: rainman (2163)
rainman Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2165
DGKUm!

Erre az elcon Nt-k képesek, igaz, kissé bonyolult módon, a hívás parkoltatása funkció felhasználásával. Itt meg kell adni a "parkolópálya" sorszámát, amelyre hivatkozva ISDN készülékre is át lehet venni a hívást!
A funkció használata egyszerűsíthető programozható funkcióbillentyűket tartalmazó analóg készülék használatával.

Az Intracom a flash-6-tal függeszti fel a hívást, flash-7-el veszi vissza, akár más készülékre is.
De érzésem szerint csak analóg portok között!

Lehet kísérletezni!
Üdv: Rainman

Előzmény: DGKUm (2162)
rainman Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2164
Profiset ma nem akadt a kezembe. :-(
Egy Alcatel-t és egy másikat néztem, azon végülis nem volt további csati.
Pedig akár lehetett is volna.
Üdv!
Előzmény: rainman (2156)
rainman Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2163
Sorah!
Érdekelne ezen firmware elérhetősége!
Válasz jöhet privátban is.
Üdv: Rainman
Előzmény: sorah (2149)
DGKUm Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2162
Emberek!
4 LED-es INTRACOM Netmoddal meg lehet-e csinálni, hogy valamelyik analóg kimenetére érkezett hívást, miután a telefont felvették, átpasszoljuk az ISDN csatlakozásra kötött telefonra, vagy átvegyük ezzel?
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2161
Köszönöm, megpróbálom érteni:
-tehát egy olyan adaptert kell keressek, ami az NT isdn lukába dugva a másik oldalon többek között analóg lukat ad.
Szakszerű voltam? :-))
Milyen kár, hogy a Király utca olyan messze van tőlem...
Előzmény: Törölt nick (2157)
Phnx Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2160
bodgab:

radugod eloszor mondjuk az ab1-es analog csatlakozora a telefont, aztan beutod ezt:
**9X*telszam#

X=sorszam

aztan eljaccod ugyanezt a masik csatlakozon/telefonon.

peldaul van 2 szamod, 1. 555-555 2. 555-556

az 555-555-ot akarod az ab1-re, akkor: **91*555555#, masikra az 555-556-ot, **91*555556#

ha akarsz megegy szamot mondjuk az ab1-es csatlakozora, akkor **92*telszam#

torolni **9X*# -al tudsz.

nagyjabol ennyi (ez intracomnal legalabbis igy muxik..)

bodgab Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2159
Bocs!!!

2500 = 2154

:-))

Előzmény: bodgab (2158)
bodgab Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2158
Üdv mindenkinek.

Nyitottam egy topicot avval a címmel, hogy MATÁV ISDN - leírás, érthető nyelven, abban a reményben, hogy lesz valaki, aki elmagyarázza nekem, hogy mit kell csinálnom, mert a Matávtól kapott kézikönyv nekem kínaiul van.

A hozzászólásokban jelezték, hogy keressem fel ezt a topicot, itt választ kapok.

Igazán arra lennék kiváncsi, hogy ha ott állok a telefonnal a kezemben, mit kell tennem, milyen számkombinációkat kell beütögetnem, ha azt akarom, hogy a két telefonom más számon csörögjön, meg egyáltalán, mit, hogyan kell ebben programozni....

Bocs, de sajna nincs időm végigolvasni a 2500 hozzászólást, ha esetleg ez már leírásra került, és valaki tudja, hogy hanyadik környékén kell keresnem, szívesen böngészek!

Köszönöm!

bodgab

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.28 0 0 2157
Van a Király utca Körúttól kifelé eső részén (Lövölde tér fele) nem sokkal a Körút után bal oldalon egy kis számítástech bolt (nagyon sötét hely, két eladóval és kong), de árulnak ISDN adaptert: S0 buszból csinál 2 ab-t, V24-et és talán további S0-t (tán még valami alközponti funkciói is bvannak, nem emlékszem), nyáron pvolt 4-5 darab belőlük. Általában is érdemes arra nézelődni. DT-s készülék (azaz TÜV-ös is) , tehát az EU ISDN-nel kompatibilis lesz!
És pl. az újrahívó még a mostani NT firmware-kkel sem megy (tudtommal!).

Üdv

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: Gyedmaroz (2155)
rainman Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2156
Szervusztok!
Most nincs előttem ilyen készülék.
De ha van is rajta további csatlakozóaljzat, az egy nyolcpólusú lehet, ami esetleg az S0 busz továbbadására szolgálhat. (holnap megnézem, kipróbálom, eredményt beírom)
Analóg készüléket közvetlenül az ab-s NT-be kell dugni. Max kettőt-kettőt párhuzamosan. Ellenkező esetben nem garantálható a stabil működés.
A készüléken van még egy kapcsoló, az a vésztáplálási üzmmód kijelölésére szolgál. Ha az NT-n az S busz van kijelölve erre a funkcióra, akkor az ISDN készülékek közül egyen ezt a kapcsolót át kell állítani, hogy az működjön áramszünet esetén, amikor az NT nem kap tápfeszt.
Üdv!
Előzmény: Gyedmaroz (2153)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2155
Az van, de kevés. Intarcom, 2 analóg, 2 isdn. Egyik analógon lóg a fax, másikon a lányom garázdálkodik. A harmadik szám az isdn telefonon csörög, de csak egy helyen, s ez kevésnek bizonyult. Van még egy szabad isdn dugasz, de ahoz olyan telefon is kellene, ami viszont drága.
Előzmény: Törölt nick (2154)
Törölt nick Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2154
Szvsz nem... Az NT-nek kell tartalmaznia az analóg csatlakozót.
Előzmény: Gyedmaroz (2153)
Gyedmaroz Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2153
Egy nagyon laikus kérdés:
Egy Siemens Profiset 71 ISDN telefonra rá tudok- e madzagolni egy analóg készüléket?
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2152
Bocs elébb kissé rosszul fogalmaztam, de a lényeg gondolom kiderült. Az ISDN készülékeknél elég nagy káosz várható, ha valaki bármilyen szolgáltatást akar a készülékéről elérni. Bár most is elég kaotikus állapot van ha egy alközpont ISDN mellékére vesz az ember agy ISDN készüléket: valami megy, valami nem.
Előzmény: Latya (K.L.) (2150)
jnc Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2151
Igen, igaz. Nem lesz kötelező bevizsgált telefont használni! (Sajna a pontos dátumot nem tudom, de így lesz.) Ennek ellenére biztos forrásból tudom, hogy a MATÁV által árusított telefonok továbbra is bevizsgáltak lesznek, és nem lesz velük semmi baj.
Latya (K.L.) Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2150
Jártasak! Az igaz, hogy februártól nem kell HIF engedély, bevizsgálás a (telefon) végberendezésekbe? Hát ha így van , akkor rövidesen a telefontechnika utoléri ( azaz visszalép)a PC világban megszokott "időnként lefagy a gép" jelenséghez való hozzászokást.
sorah Creative Commons License 2001.09.27 0 0 2149
rainman:
erre szinte bizonyosan tudom, hogy egy ujabb verzioju firmware kell a netmodba es az orvosolja (3.7-es kell neked, valszeg 3.5 van)

Nekem is 3.5 van es noha az en gepem elindul, most hogy 230k-n akarom hasznalni, minden PC ujrainditasnal resetelni kell a netmodot is... grrrrr... remelem hoznak nekem 1-et ami mukodik ...... grrrr....

Előzmény: rainman (2147)
feri60 Creative Commons License 2001.09.26 0 0 2148
Üdv!
A 2138-ban vázolt gondom végülis a gép lepucolása és a vinydóz, najd a NETMOD újra telepítése után megoldódott. BIOS-hoz nem is kellett nyúlnom. Most mondjam azt, hogy igazán nem is lepődtem meg? :)))
tanulságul:
Feri
rainman Creative Commons License 2001.09.25 0 0 2147
Szervusztok!

Ha lehet, egy gondolattal cifrább szituval találkoztam:
Szintén korszerű ATX-es gép, van benne minden, mi szem-szájnak ingere, ha nekem olyanom lenne!... De:!
Ha csatlakoztatva van a netmod, még boot-olni sem tud, lefagy. Egérkurzor még mocorog, de semmi más. Ha lehúzom, elindul. Értelemszerűen a netmod felismerése, ill. a telepítés sem hajtható végre.
Az alaplap típusára majd rákérdezek.

A megoldás egyenlőre ElconV.24-re való csere volt, azzal egyenlőre műxik.
Talán ez volt a második ilyen szitu amivel találkoztam. De jó lenne tudni a valós okot, ill. a megoldást.
Üdv!

Előzmény: feri60 (2141)
sorah Creative Commons License 2001.09.21 0 0 2146
Ugy latom masnak nem akadt ilyen problemaja, en azert megoldottam, hatha erdekel valakit, mert sajna a helpdesken sem volt nagyon fogalmuk rola.

Szoval odaig vili hogy 115k sorosport beallitassal hyperterm-ben be kell irni az ATS18=1 -et, am draga 4 LED-es Netmod ezutan nem enged mas parancsot, es ugye ha az ember logikusan 230k-val probalkozna hypertrm-ben kerdezgetni, az elso parancs utan mast nem fogad el, igyhat a lenyeg :

115k-ban kiadni az ATS20=0 ; ATS18=1
230k-ban kiadni (es csak ezt eloszor) AT&W0, igy amint eltarolta mar mukodni fog 230k soros beallitassal az MLPPP.

Kellemes hasznalatot, sorah

Előzmény: sorah (2143)
Mayan Creative Commons License 2001.09.20 0 0 2145
Hogy lehet egy ISDN kartyaval (Eicon Diva) bejelentkezni egy analog modemre? Ugy tudom van ra egy program, de keptelen vagyok megtalalni.
feri60 Creative Commons License 2001.09.20 0 0 2144
Köszi mikimaus, a hét végén személyesen megszemlélem az esetet, ha nem boldogulok, kérem a segítségedet.
üdv: feri
Előzmény: Törölt nick (2142)
sorah Creative Commons License 2001.09.20 0 0 2143
Hali mindenki!

No vegre egy Netmod 4LED-es valtozat birtokaba jutottam, gondoltam akkor nem is lesz gondom e teren tobbet ;-) Ha mar megy akkor valszeg igy is lesz. A problema, hogy sehogysem akar 230k soros port beallitassal mukodni. Ezelott Elcon NT1-em volt, evvel gond nelkul ment a 230k, am evvel valahogy nem akarodzik. Ha 28.8k modemnek allitom nem is hagyja kivalasztani, ha a (mindegy hogy a regebbi v. az ujabb) .inf-et hasznalom, akkor engedi valasztani de hiaba..... Terminalban elotte beirom az ATS18=1 -et, ami utan tobb parancsot nem is akar fogadni a kicsike, csak ha disconnect/reconnect. Mi mast kellene meg tennem ? Ha 115k-n van a soros port, akkor felmegy a MLPPP-vel, dehat az ugye csak 10kbyte/s... Ha 230k-val probalkozom elsem jut a passw. ellenorzesig....nyilvan, mivel nem is kapcsol at az NT 230k-ra szerintem.

Mire jo az ATS20=0 ? Mivel az S18=1 utan nem enged mast beirni egyelore nem probalkoztam mas kombinacioval....

pl. probaltam 230k-val a terminalt, miutan beirtam az ATS18=1-et 115k-s terminalon, de ekkor ugyan enged barmit irni, viszont akarmilyen parancsot irhatok, ha enterrel elkuldom szepen visszaugrik a sor elejere, semmi OK v. ERROR amivel nyugtazna a dolgot..... noh hat itt most per pill. megall a tudomanyom (W98SE van apropo.., netmod model=1.0, hw ver=19.0, sw ver 3.5 hun)

barmi helpet elore is thx, sorah

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.19 0 0 2142
Szia!

Ugyan szerelni még nem szereltem ATX-es gépet, de én úgy tudom, hogy a Ring Indicate (RI) lábat nézi az alaplap a soros porton és esetleg a DCD-t.
Ezek a lábak a bejövő híváskor (csengetés, ami az ISDN modemnél is értelmezett) ill. az adatkapcsolat alatt aktívak (csak).

Ha rosszul tudom és a DSR lábat is figyelné a dög, akkor a helyzet sajna érthető: ui. ez az jelenti, hogy a modem kész az adatterminállal (itt a PC) való kapcsolatra (általában).

De egy tisztességes modem csak akkor teszi aktívba ezt a lábát, ha a DTR lábon a terminál (PC) megszólítja őt.

tehát az a meglátásom, hogy a BIOSBAN be kell lehesen állítani, hogy mit tegyen a modem (soros port) DTR lábával kikapcsolás/felfüggesztés esetén. Vagy a DSR láb figyelése állítható be / tiltható le.

Ha az alaplap típusát megírod (ide vagy mail-be) akkor megkeresem a leírását és megpróbálom kibogarászni.
Hacsak addig valaki az itt megforduló igazán jó szakemberek közül nem vágja rá fejből a jó választ! :-)))

Üdv.

Maus Róbert Péter
mikimaus

Előzmény: feri60 (2141)
feri60 Creative Commons License 2001.09.18 0 0 2141
Üdv ISDN tudorok!

Ismerősöm találkozott a következők jelenséggel:
NETMOD + ATX gép össze van kötve. Kikapcsoláskor a gép addig nem áll le,ameddig a NETMOD-ot ki nem húzzák a hálózatból.
Mi a megoldás?
(Talán a BIOS-ban keresgéljen?)

köszi: Feri

Törölt nick Creative Commons License 2001.09.15 0 0 2140
Szia!

Épp amiatt, hogy "védett környezetben" van, nem áll rá a nagyösszegű és gyakori karbantartás szükségessége. Nem kell logisztikára +ban vele kapcsolatban költeni (NYITE üzemfelügyelete), nincs +eszközköltség (NYTEL). Igaz, kisebb forgalma van kifelé fajlagosan, de befelé ez bőségesen kompenzálja a céget.

Ez a 20Ft-os percdíj már csak azért is érdekes (és szomorú) mert a mobil-konkurenciát nemhogy lekörözi, de ennyiért majdhogynem (helyesen megválasztott pre-paid csomaggal) olcsóbban lehet vezetékest hívni mobilról, mint egy ilyen készülékről.

A 90/180 nap és a díj kötöttsége is felettébb gyanús (ezt most direkt írom, hisz tudjuk, miért van így!), főleg, hogy nem újratröltéről van szó és nem támogatja az egyirányúsított vonal koncepcióját (ami miatt a majdani versenyben igenis fontos vonal-használók - direkten nem előfizetők! - további elvesztését kockéztatják, illetve elvesztik a számuk csökkenésének megállítását!).

Ez pont olyan, mint a BKV új 3 zónás bérlet-tervezete:-) (Illetve ezt inkább :-( kellene jelölni, mert a hülyének nézést lassan el kellene felejteniük a szolgáltatóknak).

Szóval (ergo) ez a csomag messze nem alternatíva. Inkább nevezném hangzatos blöffnek. Sajnos!

Üdv.

Maus Robi

Előzmény: rainman (2139)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!