Keresés

Részletes keresés

cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4883

De nem nekem :D :D

Csak így tovább :o)))))))))))))))))))))

Előzmény: Drappsapka (4882)
Drappsapka Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4882

Nyilván kínos ez az egész, de örülök, hogy feldobtam a napod :-)

Előzmény: cirrocumulus (4881)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4881

Igen nagy derültséget okoztál ezzel :o)))))))))))))

Előzmény: Drappsapka (4880)
Drappsapka Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4880

Kedves cirrocumulus!

Akkor folytassuk .... Gondolom, pusztán jóindulatból tetted ezt ide. :-) Hozzá teszem nem mellesleg, hogy a legtöbb kárt Te okoztad a zenekarnak a megalakulásakor. Aknamunkád sikeres volt, gratulálok hozzá ! Pedig a név akkor Tompox volt.

És itt jön a de ..... Magyarországon tudomásom szerint nincs egyetlen zenekar sem, aki szinpadon Solarist játszik. Újra megkérdezem: miért fáj neked, ha Tamás igen?! Nem térek ki rá újból és újból, hogy miért nem. Már mindenki tudja.

Vedd végre tudomásul, hogy Tamás Solaris TB néven tovább játssza az általad is nagyon szerett zenekar számait.  Ha te nem vagy rá kiváncsi, hallgasd otthon a lemezeiket és várd a Nagy Koncertet. De ..... ne gátold azokat, ne beszéld le azokat, akik mégis kiváncsiak rá. Fejezd ezt be. Amúgy sem értem, ki kért meg arra, hogy az ő nevükben és az ő érdekükben itt írogassál. Azon túl, hogy erőszakosan követeled minden fórumon a koncertet és hanganyagok megjelenését, mi közöd a zenekarhoz ? Tudom .... segítesz a lemezek eladásában. De hány koncertet szerveztél nekik? Hány szponzort találtál nekik? Mit segítesz abban, hogy a koncert valaha létre jöhessen? Még egyszer megkérdezem: a nagy rajongásodon kívül mi jogosít fel arra, hogy folytasd a vitát?!

És igen .... lehet megint mindenféle jelzővel illetni, különösebben nem érdekel.

Előzmény: cirrocumulus (4879)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4879
Előzmény: Drappsapka (4873)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4878

Ha a CD füzetben az áll, hogy megvették a japánok a jogot a Hungarotontól, akkor elvileg a mesterszalagot is megkaphatták, de nem tudom pontosan.

Előzmény: fepeti001 (4877)
fepeti001 Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4877

Az újrakeveréshez azért szükség van az eredeti soksávosra is, kötve hiszem, hogy a japcsiknak meglenne, gyanítom, hogy Robiéknaknak sincs meg a soksávos szalag.... de ha mégis, mivel fogja lejátszani... ?

:-)

Előzmény: Nyugalmas (4876)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4876

Írsz majd egy beszámolót, ha megérkezett? Kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Egy biztos: én még japán CD-ben nem csalódtam, ég és föld a különbség az EU-s-USA és a japán CD-k között. A japánok rendkívül jó érzékkel és hozzáértéssel és nem utolsó sorban nagy technikai háttérrel keverik újra a zenéket. Valószínűleg a Solaris-szal is ez lesz a helyzet, jobban fog szólni a japán változat, mint a hazai Hungarotonos CD.

Előzmény: Törölt nick (4875)
Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4874

Hát igen Cirrocumulus, valóban nagyon drágák a japán SHM-es CD-k. Nekem van néhány SHM-es CD-m a Yes-től és lényegesen jobban szólnak, mint az EU-s vagy USA Yes CD-változatok. A közeljövőben tervezem megvenni a Marsbéli krónikákat is ilyen SHM-változatban. Írni fogok majd ide egy tesztet, beszámolót, ha már a kezemben lesz és meghallgattam a japán CD-t.

Előzmény: cirrocumulus (4871)
Drappsapka Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4873

Kedves Fórumozók!

Magyarországon több olyan zenekar van, ahol a tagok külön váltak és zenejart alapítottak. Példaként említhetném a Kormorán együttest, akik mellett párhuzamosan működik hosszú évek óta a Kormorán Memory Band, újabban pedig az Örökség zenekar. A KMB - t egykori Kormorán alapítótagok hozták létre !

Létezik egy LGT Emlékzenekar is 1993 ! óta. Söt, fellépett az LGT - vel. Ezt csak az "emlékzenekar" elnevezés miatt írtam, bár az ezzel kapcsolatos kérésnek eleget tettünk és tribute bandre változtattuk a nevünket.

wikipédia:

A tribute band a könnyűzenei együttesek egyik speciális típusa. Jellemzőjük, hogy működésükkel egy ismert együttes vagy zenész előtt tisztelegnek úgy, hogy az illető előadó dalait játsszák. Tevékenységük azonban nem feltétlenül korlátozódik a kiválasztott előadó dalainak játszására, előfordul, hogy egy idő után saját zenéket is írnak.

Tessék mondani, mi ezzel a probléma.? Ne legyetek már ennyire fanatikusok! A Solaris 5-10 évente játszik élőben, de miután Robi többször nyilatkozott, hogy többet nem lép szinpadra, erre egyre kevesebb az esély. Akkor miért zavar bárkit, hogy Tamás létre hozott egy Solaris T.B - et ?

Drukkolok, hogy legyen Solaris Nagykoncert, az elsők között leszek, aki reklámozni fogja mindenhol. Annak idején a segítségemet is felajánlottam a megfelelő helyszín megtalálásához és a szervezéshez.

Hogy miért nem jött létre? Erre inkább válaszoljanak az illetékesek. Annyit elárulhatok, hogy nem Tamás volt az akadály.

Tamás 29 évig volt a zenekar tagja, hogy már nem az, annak több oka is van. Ezt nem kívánom részletezni. Érdekes módon néhány fórumozó szerintem túl sokat tud a dologról, hogy azt feltételezhessem, nem "kívülálló". Minden esetre Tamásnál illetékesebb  nincs, aki egy TB zenekart alapíthatna. Ne kezdjetek vitát a Tompox és az új név kapcsán. Mindenki tudja, hogy valamilyen szinten jelezni kell, mit játszik a zenekar. Így a kötözködések elkerülése végett nevet változtattunk. Természetesen a lemezünk Tompox néven fog megjelenni.

Kérek mindenkit, hogy higgadjon le és valóban fejezzük be ezt a méltatlan vitát. Nem vezet sehova. Szóljon ez a fórum a Solarisról és a zenéjéről, a Solaris zenekar tagjairól, további terveikről, működésükről.

Ezt az írást a béke helyreállításának szánom. Ha bárki ebbe is beleköt, azt egyértelműen a rosszindulat és a békétlenség vezérli.

Köszönöm

ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.03 0 0 4872

Egy kissé indiszkrét kérdéssel állnék elő: Ki tudna hiteles infót adni arról, hogy anyagilag mibe kerülne:

1. Egy méltó Solaris koncert

2. Egy teljesen új Solaris anyag?

Csak azért érdekel, mert így talán egy egyszerű laikus rajongó is el tudná képzelni, hogy milyen áldozatokra van szükség nem főállású zsenijeink részéről.

Mostanában azon gondolkoztam, vajon inkább anyagi vagy más okai vannak-e annak, hogy a SOLARIS mély Csipkerózsika-álomban szunnyad...

Én azt gondolom, hogy a SOLARIS olyan egyéniségek együttesét jelenti, akik mindnyájan saját elképzelésekkel, koncepciókkal rendelkeznek zenei téren, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a Solaris után a zseniket külön projektekben hallva őrületes anyagok születtek... Kollár Attila roppant kifinomult, letisztult, klasszikus, középkorias, barokkos, újabban egyházias zenei világával, Erdész Róbert örökös, kreatív kísérletező zenei világával a világzenétől (MP) a progresszív beboruláson át (WTMB) egészen a inteligens humorig (CABARET, RITUAL OPERA), Czigi keleties, álomszerű, bensőséges gyöngyszemével, vagy a Gömör-Pócs fémjelezte Nostradamus szigorú, prog. metálba hajló, igazán odaszegezett anyagával... (A többieket azért nem említem, mert ők saját projektekkel nem csináltak olyan jellegű zenét, ami a Solaris világához hasonlítható). Nekem a SOLARIS azt is megtestesíti, hogy még ilyen kreatív individumok is képesek arra, hogy egyetértésben, tiszteletben együtt zenéljenek, noha a túl sok egyéniség általában nem fér meg egymás mellett... Mégis a SOLARIS a bizonyíték arra, hogy ez lehetséges!!! És csak a SOLARIS az az egész, amelyik felülmúlja a részek zsenijét!!!

Hát rajta, jőjjön el újra az a kiemelt pillanat, metszéspont a tér-idő + egyéniségek komplexumában, amikor a SOLARIS újra felébredhet!!! A SOLARIS-hoz mindenki kell!!!   

cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4871

Szia Nyugalmas!

Még egyikünk sem szerezte be, mert elég húzós az ára...........

A Solaris Hanglemezboltba elmentünk megérdeklődni még tavasszal, hogy mennyiért tudnák behozatni........ Ennek persze, csak úgy lenne értelme, ha többen is szeretnénk megvenni....

Az elszánás megvan :o) - csak pénz is kéne hozzá, mert az ilyen típusú kiadványok ára 8 és 10 ezer Ft közötti !!!

De egyébként a Srácoknak sincs belőle egyetlen példány sem, nem is tudtak erről az egészről idén év elejéig:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=106707105&t=9004095

A Hungaroton ugyanis nem kereste meg Őket - sem előzetesen, sem utólag............

Előzmény: Nyugalmas (4868)
Tompoxx Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4870

Kedves Burgerbalázs!

Te tényleg komolyan el is hiszed azt a sok marhaságot, amit írtál?

Az nagy baj... Zokniból is csak egyet hordasz?

Üdv, Tamás

Előzmény: burgerbalázs (4866)
localhost(2) Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4869

Nyugalmas Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4868

A sok veszekedés és vita helyett inkább beszéljünk a japán kiadású SHM-es Solaris CD-kről... Megvan már valakinek az említett SHM-es változat? Összehasonlította valaki a a japán kiadást a magyar CD-kiadással? Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra, hogy mennyivel szól jobban a japán kiadás a magyar kiadásnál? Úgy hallottam, a japánok megvették a jogot és nem a már meglévő magyar CD-kiadást keverték újra, tehát nem ezt használták fel forrásként, hanem a mesterszalagról csináltak egy teljesen új remastert. Igaz ez?

localhost(2) Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4867

Hogy én ezt az egészet mennyire unom, azt el sem lehet mondani! Nem is akarom!

burgerbalázs Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4866

Kedves Drappsapka!

Szépen mondtad. A stílus maga az ember. Én egyszer sem használtam olyan hangot, amit Te megengedsz magadnak.

Egyetlen gondolatodra szeretnék csupán így búcsúzóul reagálni:

"Nehogy eldöntsd már, hogy Tamás mit akarjon, vagy mit ne ! Milyen jogon is tennéd?! Ki vagy te !? Tamás döntött és mindenki vegye végre tudomásul. Le is írta." 

Zárszónak ez hibátlan.

Tamás döntött, és mindenki vegye végre tudomásul.

Éppen ezt próbáltam megértetni veled egész idáig: nem a zenekar, a Tamás döntött úgy, hogy nem játszik a Solarisban.

Ebben a témában nincs több vita közöttünk.

Előzmény: Drappsapka (4865)
Drappsapka Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4865

burgerbalázs !

Megfogadtam, hogy neked nem írok, de nagyon arcátlan kezdesz lenni. Vegyél vissza a stílusodból, ha egyáltalán tudod, mi az. .... mert mint tudjuk, a stílus maga az ember. Ember ....... hmmmm.

Solaris lemezt akartok !? Lehet, van még két basszusgitáros. Klasszikus felállás amúgy sem lehetséges, ha érted, miről beszélek.:-(

Nehogy eldöntsd már, hogy Tamás mit akarjon, vagy mit ne ! Milyen jogon is tennéd?! Ki vagy te !? Tamás döntött és mindenki vegye végre tudomásul. Le is írta. Kiszoritósdi ?????? Tudod, mit jelent a tribute band kifejezés? Nézz utána.

Lilla fórumon Lillával akartál összeugrasztani, itt Tamással?  Csak nem te akarsz a koncertszervezőjük lenni? Netán Tamás felesége? Azt azért nem adnám ám olyan könnyen :-)))))

Még egyszer mondom, vegyél vissza a hangerőből  és ne itt kiabálj ! Felőlem akarhatsz bármit ... amíg veletek "szórakozom", ők legalább nyugodtan tudnak zenélni. Nekem ez a dologm, nekik meg amaz.

További szép napot!

Előzmény: burgerbalázs (4863)
cirrocumulus Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4864

SOLARIS FOREVER :o)

Előzmény: burgerbalázs (4863)
burgerbalázs Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4863

Kedves Drappsapka!

Látom, változott az álláspont. Most már azt írod:

"Tamást nem rúgták ki szó szerint...."

Jól van, jó irányban haladunk. Még pár nap, és elismered, amit már mindannyian tudunk: Tamást senki sem rúgta ki a zenekarból!

Sajnos, pillanatnyilag ő az, aki nem hajlandó együtt dolgozni se Robival, se Lacival, de hátha ez is változik még...

Mi Solaris lemezt szeretnénk, és ehhez egy eredeti, klasszikus felállású Solarist!

Tamás azonban, úgy tűnik, inkább saját Solarist akar. Te meg, ahogy itt lassan egyértelművé válik, adod alá a lovat.

Szemmel láthatóan megpróbálod ugyanazt a forgatókönyvet eljátszani, mint a Napoleon Boulevard-dal: kiszorítani a zenekar alapító tagjait a zenekarból.

Nem lehetne, hogy inkább vennéd a sátorfádat erről a fórumról, és szarkeverés helyett hagynád a Tamást szabadon dönteni a jövőről?

S O L A R I S  L E M E Z T  A K A R U N K ! ! ! !

Előzmény: Drappsapka (4862)
Drappsapka Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4862

Kedves Fórumozók!

Tamás válaszolt Robinak, a továbbiakban felesleges minden további hozzászólás ezzel kapcsolatban. Ha nem CSAK Robi írását látjátok, hanem Tamásét is, akkor a képlet világos. Ellenkező esetben fölösleges is a további szócséplés.

Tamást nem rúgták ki szó szerint , csak éppen a facebook oldalról törölte az ismerősei sorából  Solaris zenekar, csak éppen Erdész Robi nem ismeri ... jah és Gömör Laci sem. Ezek után senki ne gondolja, hogy ebből a projektből lehet valami. Koncert egyébként sem, hisz Robi többször hangoztatta, hogy nem áll többet szinpadra. Mint ahogy Tamás már említette korábban, ő csak a harmadik basszeros a csapatban, lemezt és koncertet lehet szervezni nélküle is.

Amúgy teljesen egyértelmű, hogy miről szól ez az egész. .... Tamás ne nevezze a zenekarát Solaris T.B.-nek. 

Tamás:

"Lilla válaszát a tegnapi leveledre bemásolom: Nem kívánunk a továbbiakban Veled együttműködni következő zenei elképzeléseinkben.…"

Robi:

"Ezt igen szomorúan veszem tudomásul. Kicsit meglep a többesszám, mert a Tamás tegnap még nem zárkozott el a Solarisban való együttműködéstől, de kénytelen vagyok ezt a döntést is tudomásul venni."

Senki nem beszél a Solarisról, csak Robi, összemosva a két zenekart. A továbbiakban Tamás nem szeretne ebben a párbeszédben részt venni.

Kedves Robi!

Hogy telefonban mik hangzottak el akár Tőled, akár Attilától, arról inkább ne beszélgessünk. Nem akarom tovább mérgesíteni a helyzetet.

Még egy apróság ..... Tamás nem üzenget, hisz jómagam nem vagyok postás. Én éreztem úgy, hogy illik válaszolni.  Szerintem ez az egész téma nem ide való. Ez a zenekar belső ügye.

THX1138 Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4860

Igeeeen!!!!!

Ez az amit eddig vártunk! Legyen béke, legyen SOLARIS! És halkan jegyzem meg, legyen Napoleon Boulevard is. Mert amit most annak hyívnak, az nem az! Sok száz - ezer ember álma egy új album és egy működő, koncertező Solaris!

Tudom, képesek vagytok túllépni a sérelmeken, hisz rólatok, az életművötökról szól ez az egész. Nem érhet ilyen csúfosan, sárdobálósan véget. 

Előzmény: erdészróbert (4859)
erdészróbert Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4859

Kedves Tamás!

Persze, hogy van kérdésem: ki a fene rúgott volna ki a Solarisból?

Idézel egy mondatot, amiből szerinted ez kiderül: 

"....kísérõzenekarában a Napoleon Boulevard egykori basszusgitárosa, Pócs Tamás is szerepet vállalt....."

Te tényleg érted ezt?

Hol van ebben szó a Solaris-ról?

Egyikünk sem érti, mire gondolsz, amikor folyton a Solarisból való kirúgásodra utalgatsz.

Te is tudod, hogy ilyet nem tett senki. De akkor mire megy ki ez az egész?

Miért üzengetsz nekünk ilyeneket a feleségeddel, egy fórumon keresztül?

Miért írsz ilyeneket a Facebook-on?

Komolyan mondom, hogy mindannyian értetlenül állunk az utóbbi időben indított akcióitokkal szemben.

Legyen már vége ennek az egész cirkusznak, és próbáljunk lehetőséget találni arra, hogy szülessen egy új Solaris-album!

Előzmény: Tompoxx (4855)
burgerbalázs Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4858

Kedves Tamás!

Ülünkahordótetejénnek igaza van: miért a Solaris kiforgatásán jár az eszed?

Most már mindenki előtt világos, hogy senki sem rúgott ki a zenekarból!

Akkor meg hagyd abba a sárdobálást, és rajta, zenélni! Legyen már egy új Solaris-lemez!

Előzmény: Tompoxx (4855)
ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4857

Kérlek titeket, kedves zsenijei a Solarisnak, ne öljetek pénzt és energiát semmilyen további projektre és vitára, hanem mindennel arra összpontosítsatok, hogy életre keltsétek a SOLARIS-t lemezen és élőben!!! Csak akkor lenne mindenki maradéktalanul boldog, de ha más nem, akkor én biztos.

Álmaimban még mindig hiszem, hogy valamikor a nem túl távoli jövőben kezembe vehetek egy teljesen új SOLARIS anyagot, vagy csápolhatok egy 2+1/2 órás SOLARIS megakoncerten...

ülünkahordótetején Creative Commons License 2011.09.02 0 0 4856

Én azt mondom, zenébe kéne ölni a fölösleges energiákat, nem elcsépelt vitákba. Egy hangszerpárbaj sokkal élvezetesebb lenne, mint ez a szócsata... nem gondoljátok???

Én személy szerint minden Solaris utóegyüttes lemezeit hallgatom (kivéve NB, de az szerintem teljesen más sztori), és szeretem, de ki merné azt állítani, hogy bármelyikőjük a saját projektjével nagyobbat tett le az asztalra, mint bármelyik SOLARIS lemez???

Ha választhatnék, akkor Cabaret DVD-t, ROBI's WTMB-jét, bármilyen Invocatio-t, NB-t + Tompox koncerteket, stb. mind-mind becserélném EGYETLEN SOLARIS LEMEZRE VAGY KONCERTRE!!! Uff

Tompoxx Creative Commons License 2011.09.01 0 0 4855

Kedves Robi!

Ne pofozgassuk a cuccot, nem érdemes. Álszentek se legyünk, a mi korunkban már nem áll jól.

Az egész amúgy változatlanul nem ide tartozik szerintem...

Ráadásul magánlevelekből, beszélgetésekből ragadsz ki neked tetsző részeket.

Te mostad össze a két zenekart egy olyan válaszlevél alapján, amit nem is én írtam, csak továbbítottam, de ez ma már mindegy.

Mindenesetre ezt itt alul viszont Te írtad. Nem én. Baromi sokszor leírtad . Sőt, még annál is többször. (nem magánlevél)

"....kísérõzenekarában a Napoleon Boulevard egykori basszusgitárosa, Pócs Tamás is szerepet vállalt....."

Ezek után van még több kérdésed? Ha igen, azt ne itt a fórumon tedd fel. Esetleg írj emilt, vagy ilyesmi.

Nekem meg marad, ami van. Jó nekem az a kis rossz is.

Basszusgitárosból meg van választékotok, én csak a harmadik voltam.

Üdv, Tamás

Előzmény: erdészróbert (4854)
erdészróbert Creative Commons License 2011.09.01 0 0 4854

Kedves mindenki!

Bocsánat, hogy személyesen szólók hozzá ehhez a méltatlan vitához, ígérem, hogy a továbbiakban ugyanúgy kerülni fogom ezt a dolgot, ahogy eddig is.

Egyvalamit szeretnék azonban tisztázni: mi ( Attila, Laci és én) senkit nem rúgtunk ki sehonnan. Sem a Napoleon Boulevardból, se a Solarisból. 

Kaptam viszont július 26-án egy nekem címzett emailt Tamástól, az alábbi szöveggel:

"Lilla válaszát a tegnapi leveledre bemásolom: Nem kívánunk a továbbiakban Veled együttműködni következő zenei elképzeléseinkben.…"

Erre én a következőt válaszoltam:

"Ezt igen szomorúan veszem tudomásul. Kicsit meglep a többesszám, mert a Tamás tegnap még nem zárkozott el a Solarisban való együttműködéstől, de kénytelen vagyok ezt a döntést is tudomásul venni."

Ennyi történt. Amint látjátok, itt arról van szó, hogy Tamás és Lilla nem kíván velem együttműködni következő zenei elképzeléseiben. Miután tudtommal a Solarisban én tag vagyok, ez azt is jelenti, hogy Tamás Solaris-beli státuszát pillanatnyilag egyikünk sem érti. Különösen azzal a telefonban tett kiegészítéssel együtt, hogy Tamás Gömör Lacival, a Solaris dobosával sem hajlandó az együttműködésre.

Ezek után hogyan kell elképzelnünk a Solarisban való, közös munkát?

Ez az, ami nem világos számunkra. De 1 szó, mint 1oo: sem Lillát, sem Tamást mi nem tettük ki semmilyen zenekarból se szóban, se írásban, se semmilyen fórumon.

Várjuk Tamás tisztázó nyilatkozatát az elképzeléseiről. Az biztos, hogy a Solaris Tribute Band létrehozása nem segíti ezt a tisztázást. Ettől kezdve végképp nem értjük Tamás szándékait.

Kérünk benneteket, senki se tőlünk várja erre a választ. Nem mi hoztuk létre ezt a helyzetet.

Szisztok

Erdész Róbert

Előzmény: Drappsapka (4844)
Youwine Creative Commons License 2011.08.31 0 0 4853

"Az meg régen rossz lenne, ha a Solaris léte azon múlna, hogy az egykori basszusgitáros életben akarja-e tartani vagy sem."

Egykori egyik basszere.

Nna, ebből hogy lesz 30 éves jubileumi koncert ... ?

Szerintem sehogy ... :(

Előzmény: burgerbalázs (4828)
burgerbalázs Creative Commons License 2011.08.30 0 0 4852

Úgy egyébként megosztanád velünk, hogy a Tamás mióta nem tagja a zenekarnak?

Előzmény: Drappsapka (4844)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!