Kipróbáltam a linket, nálam műxik (Firefox alatt is)... ...de az is jó, ha bemásolod ezt a Gugliba: CD To MP3 download aztán jól regisztrálod, mert a free verzió csak 5 nótát enged. Üdv: em_laci
A minap fater kint járt a Tesco-ban, mondtam neki hogy vegyen valami irhato cd-t, valami olcsot. Erre beállított 10 db papirtokos Tesco-CD-vel, nem is tudtam hogy van ilyen....:)
Elkezdtem irni őket, persze már azt is nehezen lehet észrevenni hogy melyik az írható fele, és nem viccelek, az egyik papírtokon egy CIPŐNYOMOT véltem felfedezni....:)) Biztos leejtették a gyárban...:D:D:D
Kedves TopicLakók! Tud valaki segíteni egy olvashatatlan CD megmentésében? Valószínűleg sérült a directory, mert a lejátszó üres lemeznek nézi. Van valami megoldás, hogy a nem sérült file-okat lementsem róla? Előre is köszi!
Okéé azota irtam a merevlemezre a Neroval csak azt nem értem miért mp4.be ir,az mp3 kodok módoktra ezt meg azt hiányol, Na szóval az az itt link meg döglött..
MZ5[/]b, jól mondja em lacién pedig hülyeséget írtam. (Szépen leírtam, hogyan tudsz mp3-ból zeneCD-t csinálni. De te pont fordítva kérdezted. Ööö... kicsit fáradt voltam. De a szándék megvolt. :-)
van. pl. a K-Probe és a Nero segédprogramja a "CD-DVD Speed". ebben van Disc Quality teszt is (CD-lemezekhez). de már a sima sebességteszt üzemmód is sokat elárul: ha szépen egyenletesen növekszik az olvasási sebesség -> jól olvasható a lemez.
indítsd el a Nero Express-t. a menüből válaszd ki a ZeneCD-t, majd a megjelenő menüből szintén. (ne! az MP3-CD-t. ez fontos.) ezután a jobb oldalon az Add (Hozzáad) gomb, majd az MP3-akat kijelölni, Next (Tovább)-ra kattintani, sebességet beállítani (a leglassabbra!!) és mehet az írás.
Azért random szeméttel nem, egyszerűen üres maradt.
A számok közötti „szabványos” szünet (2 mp) másként van megoldva, az egy úgynevezett index0, amit csak akkor vesz figyelembe a lejátszó, ha folyamatos lejátszás van. De ha egyből az 5. számmal kezdesz, akkor nem szünettel indul. Egyébként minden CD kötelezően legalább 2 mp-es index0-val indul, és sok cédén nincs is több index0. Koncertlemezen pl. nincs, komolyzenénél szokás a tételek köze betenni ilyet, teljesen külön számokból álló lemezeknél meg minden szám közé raknak.
Az index0-val egyes lemezeknél szoktak szórakozni: hivatalosan üresnek kéne lennie, de előfordul hogy írnak bele, pl. tesznek bele egy bonus tracket. Ezt aztán a lejátszók jó része nem tudja lejátszani, mert úgy tudja, hogy az a rész üres és meg sem próbálja. Másrészt csak úgy lehet lejátszani, ha az előző számot is meghallgatod. Ilyenkor a kijelző azt mutatja, hogy pl. 5 szám van a cédén, pedig ott rejtőzik a hatodik is.
A gyári lemezek úgy vannak megcsinálva, hogy tele szektorok legyenek. Sima másolásnál megy minden rendben. A jelenség akkor szokott előjönni, ha darabolt vaw-okkal dolgozik az ember, vagy számonként grabbel az ember vaw-ba, és a számok elejéről-végéről eltűnnek a nullák.
Akkor valszeg felokositottak a nerot. Azt mar eszrevettem, hoyg a 48k-s wavokat egy szo nelkul elfogadta es jol irta fel, nyilvan magatol elkoetett konverzioval.
Amugy a szamkozti szunethez nincs koze a dolognak, a lenyeg az volt, hogy az utolso frame nem volt kitoltve, es gondolom random szemettel toltodott ki az uresseg, amit a lejatszo persze lejatszott.
Ezt meg lehet oldani, többféleképpen is. Ha a zene hossza nem jön ki pont kerek szektorméretre, akkor több dolgot is lehet tenni.
Mivel szám csak szektor elején kezdődhet (index csak szektor elejére tehető) valamit csinálni kell az üresen maradt töredék utolsó szektorral. A legegyszerűbb nullákkal feltölteni (a legtöbb író progi ezt teszi)
Igenám, de ez a kis trükk egy koncertfelvételen vagy folyamatos átmenetnél jól hallható pukkanás formájában. A másik dolog, ami tehető, hogy a következő szám elejéből egy kicsit bepakolunk. Ez nem okoz gondot, lévén egy szektor mindösszesen 1/75-öd sec. hosszú.
Ilyen probléma egyébként csak akkor szokott keletkezni, ha nem audióra való progit használ az ember. Vegyük pl. az egyébként kiváló Nerot. Abban pl. nincs olyan opció, hogy a következő számból töltse fel az előző félbehgyott szektorait, válogatáskészítéskor szinte garantált a pukkanás. (Hacsak be nem állít az ember szabványos 2 mp-es szüneteket.)
Audio írására (főleg ha nem csak másolásról van szó) erre való progit kell használni, pl. Feuriot, vagy grabbelésre EAC, írásra Nero. Ezekben minden probléma könnyen megoldható.
Nekem nem volt eddig ilyen tapasztalatom. Mivel koncertrol van szo, ugy allitottam be a Nerot iraskor, hogy ne tartson a szmok kozt szunetet, es az audio cd szepen egyben szolt pukkanasok nelkul.
Én más programokkal, számítógépben és lemezzel is kipróbálnám. Hogyha nem lenne pozitív eredmény, erősen elgondolkoznék rajta, hogy veszek 5eFt-ért egy új CD-írót. (Pl. TEAC-ot.) A 8100-es elég öregecske már.
(Nekem még meg van az első, vagyis előző íróm, az egy HP 4010-es. Persze már régen nem használom.)
Nincs gond abbol, hogy a so konverzio utan az egeys szamok wav-jai nem jonnek ki szektothatarra? Amikor regen ilyen random-darabolt wavokat irtam audiocd-re a szamok kozott joll hallhato pukkanast csinalt.
Régi HP CD íróm van (8200), az elérhető frissítésekkel, audio CD-t írnék mp3-ból az íróhoz ajánlott Record Now szofverrel, mert egy tucat frizbit már gyártottam egyéb progikkal. Most már majdnem tökéletes, de az első számot nem olvassa a CD lejátszó, a gép meg fel se ismeri, hogy audio CD volna benne.
Mi a bánatot lehetne csinálni?
köszönöm
ribizli
Ez is egy megoldas, de szvsz egy koncert eseten jobb fejezetenkent kiszedni a cuccot, mert az egyben szamonkenti bontas is. Nem nagy macera, en mar soxor csinaltam.
igy lesz tobbnyre 4 hatalmas wav-od, ezeket egy wav szerkesztovel ossze kell rakni es darabokra tordelni -- vagy mas uton visszacsinalni az indexeket a szamok elejere, es mar csak fel kell irni.
Smartripperrel chapterenkent kiszeded a szamokat hanggal, keppel egyutt, DVD2AVI-val kiszeded a hangot belole. Ha ez PCM Stereo, akkor ok a dolog, mert megvannak a wav file-ok. Ha ac3-mas a hang, akkor at kell konvertalnod wav-ba, erre is van specko progi. Van egy link, ahol minden reszletesen le van irva, de nem tudom fejbol a cimet, talan vki becopyzza.
Ahhoz kérném a segitségeteket hogy hogyan lehet egy DVD-n lévő koncert zenéjét átirni CD-re ugy hogy azt egy asztali CD lejásztó is lejátsza. Előre is köszi a segitséget.