Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Két nyomógomb van rajta összesen egyik elől amivel visszalépek a menüben,vagy belépek a másik a tetején az On-Off gomb,ezzel hosszan nyomva kapcsolom ki.Mondjuk ami nekem nem tetszik ilyenkor a hangszórója kikapcsoláskor ad egy halk pattanó hangot,de ez lehet nem hiba.Nem lehet egy öreg készülék,így az aksija elméletileg még jó kell hogy legyen.Talán esetleg még arra gondolnék,hogy egy régebbi autóban használták amiben állandóan áram alatt van a szivargyújtója és az állandó feszültség hazavágta,de ez sem életszerű,mert ez nem egy olcsó készülék,hogy egy öreg roncsba használták volna.
Elég ciki. Az én Beckerem nem egy csúcs, kb. 8 éves. Egy éve a szekrényben hever. Most bekapcsoltam, és még ment a maradék töltéssel egy negyedórát. De erre nincs vállalás, nejéz megfogni. Nyilván lehet egy rosszabul sikerült darab az akku. Viszont ...
A te kütyüdet nem ismerem, de az én öreg masinámon kétféle kikapcsolás van, egy kis kikapcsolás a homlokán levő gombbal. Ilyenkor a GPS a háttérben műdik valami takarék módban, hogy könnyen magára találjon visszakapcsoláskor. Ez 1-2 nap alatt lemeríti az akkut.
És van egy "nagykikapcsolás" az oldalán levő tolókapcsolóval. Ez mindent kikapcsol, beleértve a RAM standby örzőfeszültségét is. (Ez azt jelenti, hogy a beállítási adatok is elvesznek.) A tieden is így van?
Lenne egy kérdésem hozzátok.Vettem használtan egy Becker 6.lmu navit,amit hogyha nem használok állásában pár nap alatt lemerül az aksija.Normális ez vagy valami hibája lehet??Egyébként tökéletesen teszi a dolgát és talán az ingyenes frissítés is működik,mert telepítettem a hozzá megfelelő programot és azt írja,hogy (naprakész).Ez elég csúcskészüléknek számít és véleményem szerint ez elég ciki,hogy így lemerül pár nap alatt.Köszi előre is a válaszokat!
Nem láma... A 3D itt 3D navigációt jelent, azaz a gps effektív tengerszint feletti magasságot számít, amihez legalább 4 műhód használható látása kell. 3-ból az elméleti földfelszín feletti magasságot mutatja. Ilyenkor 2D van kiírva.
Pillanatnyilag a tel. a kiválasztás stádiumában van, mint opció jött ez is képbe. Ha tapasztalatod, hogy nem sokat jelent, akkor nem ez lesz a döntő szempont. A "nem lesz 3D." azt jelenti nem lesz 3D nézet? Bocs ha láma kérdés!
Én a GPSstatus nevű nagyon egyszerú ingyenes appot használom, ahol egymás mellett ott vannak a GPS és a GLONASS műholdak. De tapasztalataim szerint a programok nem tudják összekeverni a két családot. Ha 3 GPS műhód mellé van 2 orosz, nem sokat javul az eredmény, nem lesz 3D.
Igen, ismerjük az autós, motoros, GPS-es csoportokból mert mindenféle álneveken elég erőteljes gorillamarketinget folytatnak ilyesmi ártatlan kérdésekkel, azt remélve, hogy majd mindenki megnyomja a linket és jól megrendeli a szolgáltatást. Többi csoport véleménye alapján szar az egész, de ezt az információt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom. És remélem egy csomó Indexes csoportba beszórtad és a választ már nem olvasod.
Hogy épül fel a főmenü? Szokványos Windows Mobile? Bele lehet látni USB-n keresztül a belső memóriába? Nem lehetne becsempészni pl. a valutaváltó helyett becsempészni valami egyszerű gps kijelző programot pl. a GPSinfót vagy a CruxViewet? A régi Mióknál ez működött.
Nem ismerem a konrét típus, de ez a program kérdése. A hülyebiztos autós navigációt csak zavarja, ha a felhasználó túl sokat tud:-)
Mindenképpen kell lenni valamilyen trükkös megoldásnak, pl. a saját pont eltárolásánál. Ha fájlba tárolja az adatot, onnan kiolvasható, de nincs meg rögtön. Esetleg van olyan is, hogy pont létrehozása koordináta alapján. Ott szokott lenni induláshoz a pillanatnyi koordináta.
Újabb programokban szokott lenni segélykérés is, ott a szövegben ott van a koordináta.
Segítsetek nekem!!! Egy MIO Spirit 7500 LM GPS-em van, de nem tudom az adott helyzetem GPS koordinátáit leolvasni a készüléken. Aki tud segítsen. Köszönettel.
Mekkora SD kártya haználható a C720-ba. Az általam idomított C520-ba 4GB-ost használtunk, nem volt rajta egész Európa iGo térkepe, csak az a 15-20 ország, ahova tényleg jártunk. Viszont ment rajta még 2 másik naviprogram repüléshez és turistáskodáshoz, a saját térképeivel. De csak iGo egy 8GB kártyán el kell férjen.
Most mindenütt árulnak egy kb. 20 ezer forintos 7"-es gps-t teljes Europa-térképpel. (Gondolom valódi Dzsunkatech, mer ttípusa az nincs :-) Amit nem tudok, hogy mennyi helyet foglal el a radar adatbázis. Ennyire fontos? Állandóan gyorshajtani szeretnél?
Egy okostelefont sok mindenre lehet használni, de hegyikerékpározásra valószínűleg nem a legjobb megoldás. Oda egy térképes Garmint tudnék elképzelni, pl. eTrex20 vagy felfele, valamelyik GPSMap vagy esetleg Oregon. Ezek bírják a rázkódást, esőt, port, napsütésben is látható a kijelző, és két AA elemmel vagy akkuval elmennek egy napig. Ja, és ha valahol GPS-re letölthető útvonalat ígérnek, az szinte biztos, hogy Garmin-kompatibilis. Viszont nem olcsók, de a használt piacon is érdemes körülnézni.
Sziasztok!Hegyi kerékpározok,és versenyekre is járok.A versenyek honlapján a versenytávok letölthetők gps készülékekre, és állítólag az erdőben,terepen is pontosan végig lehet menni a pályán a versenyek előtt,és után edzésként. Sajnos én nem értek ezekhez dolgokhoz nem tudom milyen eszköz kell,milyen programok stb. Próbáltam érdeklődni ,de eddig semmi segítséget sem kaptam,még a versenyek szervezői sem tudtak segíteni,vagy nem volt hozzá kedvük.Találtam turista útvonal tervező oldalt és meg is tudtam tervezni jó kis pályákat sok emelkedővel végig erdős mezős részeken,el is mentettem.Itt is írták hogy fel lehet tenni a mentett útvonalakat gps készülékekre,de hogy hogyan azt nem. Lehetett kérdezni üzenetben tőlük,de ezek sem válaszoltak.Állítólag okos telefon jó erre,azt jól is lehetne látni tekerés közben.Ha a versenyek előtt négy öt nappal végig tudnék menni a pályákon,mint sokan mások,az sokat jelentene a versenyeken!Előre is köszönöm szépen annak aki tud segíteni!Üdv! Demén Gábor
Ez így volt, a dobozos pda-s iGo-nál, ahol az eredeti kártyádat (esetleg hiteles másolatait) kaptad a frissített tartalommal. De ott az volt a cél, hogy a kártya bármelyik alkalmas hardvere dolgozzon, mert a kàrtyáért adtad a pénzt. De a PNA-nál a kütyüben volt a szoftver ára is ezért azt kellett ellenőrizni. Azt meg csak az usb-n keresztül lehetett. Bár talán azt is megoldhatták, hogy az első használatnál a PNA hitelesítse a kártyát és csak a sajátját vegye vissza.
Akkor most már olyan tudna csak segíteni, aki konkrétan ismeri az Altinát. Én azt sem értem, hogy kaphat iGO licenszet egy olyan masina, ami nincs USB. Az iGO egész frissítési rendszere az USB-re épül, meg arra, hogy le tudja igazolni a kütyüt. Hacsak (de ez már csak találgatás) nem csináltak egy fixen beégetett iGO alapú spéci programot, az az Altinav (vagy mi, a leírásában szerepel), ami nem frissíthető, úgy veszett, ahogy beletették a gépbe. És akkor a kártyán csak a térkép van, amit vagy leigazoltat a program, vagy még azzal sem törődik, onnan frissítesz térképet, ahonna akarasz, az elsőt megkapod a kütyühöz adott kártyán. Ezt kipróbálhatod, kártyaolvasón tegyél fel egy hekkelt iGO könyvtárat a kártyára. Vagy elindul, vagy nem, szerintem nem.
Az Altina főmenüje elindul? Abban kell lenni egy Navigáció fülnek, és ha arra ráklikkelsz, akkor kellene neki reklamálni a kártya miatt, vagy hogy ha van bennt kártya, akkor hogy nem találja a térképet rajta (Úgy, ahogy tanulta.)
csak az LG reklamál az üres kártya miatt, az Altina nem. az LG-t össze tudom kötni a PC-vel mert van usb bemenet, de az Altinának sajna az sincs. Ha nem tudom az Altinát összekötni a géppel, akkor térképet sem tudok rá tenni, vagy mit kellene az üres kártyára rámásolnom hogy működjön vele az altina vagy az LG?
Az Altina tünik egyszerűbbnek, mivel állítólag iGo licensszel rendelkezik. Ha elhányták a kártyáját, akkor persze nem tud dolgozni, mert a kütyüben fixen benne levő program azt keresi. De ha teszel bele egy üres kártyát, akkor ezt reklamálni is fogja. De ha tényleg él a licensz, akkor a régi iGo frissítő webhelyeknek (Naviextras) fel kellene ismerni az usb-kábellel a pc-re rákötött kütyüt és pótolni, rátölteni, amit kell.
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni, nem vagyok túl nagy kütyü szakértő....de kaptam egy LG LN550 es autó navigációt és egy Altina A660-t. mit lehetne kezdeni az LG-vel ha azt írja ki hogy "SDMMC doesn't exist. Insert SDMMC" de nekem semmim sincs hozzá, se kártyám se térképem, mit kezdhetek vele? kuka? Az Altina 660 -on sem jön be a navigáció, gondolom ennek is üres mindene! lehet ezekkel kezdeni valamit? nem lenne rossz ha legalább az egyik helyrehozható lenne. valaki aki ért ezekhez segítsen, please!
Én a mai köztudatban gps-ként szereplő autós WinCE alapú kütyükről beszélek, abból 13 egy tucat. Megveszem 1x ezer forintért a sarkon és majd teszek rá iGo-t :-)
Viszont sokszor a beépített, egy 0val drágább beépített kütyü még annyira sem tud navigálni, mint az előbbiek. Főleg ha még a frissítő térképet is márkakereskedői felárral veheted meg.