Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Az a baj hogy nem volt emberke aki videózzon,valamint eléggé nedves volt a talaj így fogni kellett.Legközelebb bepótolom akkor már remélem a föld is sokat szikkad.
Voltak súlyelosztási problémák is (farnehéz volt)erre rátett a nedves föld is.
gondolom a motor tipusnakutána kell nézni,hogy a max forgatónyomatékot mekkora fordulaton adja le.
A forgatónyomatékot beszorzod az áttétell/vagy ha tőbbvan akkor azok szorzatával.Levonsz kb 5% veszteséget fogaskerekes láncos hajtásnál,a csigásnál -8,9 % kb.
Helyileg hol vagy , csak az vastelepen lehet kapni kopletten utoljára ROBI 50 láttam ,van nekem is KF-04 régi hajtómű nagy kuplungos sajnálnám eladni kopletten vettem a méh telepen kell keresni
Robi 151 hez kellene hajtómű. Ami a motor alatt van, erre mennek rá a kapatagok. Ha lehet kúp kuplungos, nem a röpsúlyos. De ha nincs más, akkor a röpsúlyos is jólesz, de akkor át kell építenem az egész kuplung részt.
Valakinek van valami általános adata arra vonatkozológ , hogy egy robikapa kihajtásánál (ahova a kapatagot szereled fel) mekkora nyomaték és fordulatszám található ,ha motor maximális fordulaton pörög???
Általában véve , vagy ha valakinek van konkrét rotációskapa típusra adata ,nagyon szépen megköszönném!!! Egy gépet szeretnék építeni aminek a meghajtását egy robigép adná,és azért érdekelnének az adatok!