Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Nekem is van simson motoros trakim de most s51-es motor van rajta, mert a Star blokkom hoz nincs még henger meg hengerfej, de lehet hogy ez marad rajta aztán mekkelekrá valami hűtést.Az egyetlen gondom hogy nincs rajta hátra menet.
Mindenképp az 50 es blokkot ajánlom,azt nem lehet elpusztítani,ezenkívül gyárilag turbós star blokkon csak a túlpörgetésre kell figyelni(ilyenkor beköpi a gyertyát,csak a láncfűrészét nem).Egy pici reszelésen kívül a csatornákon nem is kell vele tenni,így könnyebben veszi a levegőt.Kb 10 éve hajtom őket,jelentősebb probléma nélkül.Megfelelően áttételezve bármit megtehetsz vele,nekem csak a tolatás és a szántás miatt kellett így leáttételezni a gépet.Sima láncos hajtással megy mint a golyó.
Az a baj hogy nem volt emberke aki videózzon,valamint eléggé nedves volt a talaj így fogni kellett.Legközelebb bepótolom akkor már remélem a föld is sokat szikkad.
Voltak súlyelosztási problémák is (farnehéz volt)erre rátett a nedves föld is.
gondolom a motor tipusnakutána kell nézni,hogy a max forgatónyomatékot mekkora fordulaton adja le.
A forgatónyomatékot beszorzod az áttétell/vagy ha tőbbvan akkor azok szorzatával.Levonsz kb 5% veszteséget fogaskerekes láncos hajtásnál,a csigásnál -8,9 % kb.
Helyileg hol vagy , csak az vastelepen lehet kapni kopletten utoljára ROBI 50 láttam ,van nekem is KF-04 régi hajtómű nagy kuplungos sajnálnám eladni kopletten vettem a méh telepen kell keresni