Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Ha valakinek van elfekvőben, használaton kívüli, komolyabb motor érdekelne. Építettem egy homokfutót, terepgokartot -ki hogy nevezi- és arra kellene. Egy OM 220-as motor van rajta egy simson blokkra építve, de a motor5,5LE egy kicsit gyengécske, a simson kuplungja meg nem bírja, már 3-szor újítottam fel, a kapható legerősebb rugókkal, lamellákkal, de néhány 100m után mindig megégett. Minden megoldás érdekel.
Szerintem a star pont jó,ha viszont hátramenet is kellene akkor valamilyen autó váltót(zuk)kell hozzábarkácsolni.Próbáltam 51 es simó váltóból csinálni de az nem birta a nyaggatást viszont sokkal kisebb volt.Az 51 es is működik 50 es gyujtással csak az alaplapot kell elforgatni 180 fokkal és akkor már rámegy a star lendkerekes ventillátora.Kicsit pepecs meló.
Függ a viágítás tekersctől. 6V, vagy 12V? A könyve 6V-ot ír, de tegnap próbáltam egy 12V 21W - os izzóval, és világított vele. csak azt nem tom, hogy mennyire bírná.
Semmiképp nem akarnék okoskodni, föleg mert a traki nem az erösségem de én a helyedbe a kipufogon mindenképp modositanék! Ha megfogadod a tanácsom csodákat fogsz tapasztalni. :)